منابع کارشناسی ارشد درباره بررسی عوامل … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۱
۲
۳
۴
۵
پاسخدهندگان میزان موافقت خود را باهر یک از پرسشها در یک مقیاس درجهبندی شده که از یک تا پنج است نشان میدهد. سپس آزمودنی به هر یک ازگویه ها از نظر عددی (رتبه) ارزشگذاری می شود. حاصل جمع عددی این ارزشها نمره آزمودنی را در این مقیاس به دست میدهد.
۳-۵-۳ روش آماری تحلیل داده ها
هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر برافزایش سطح اتکای حسابرس مستقل برحسابرسان داخلی از دیدگاه حسابرسان مستقل میباشد بدین ترتیب وباتوجه به مطالب قبلی ما تعداد ۱۱۵ نمونه به صورت تصادفی از بین حسابداران رسمی انتخاب کرده وازهرفرد در مورد متغیرهای تحقیق پرسشهایی به عمل آوردیم متغیر وابسته (Yi ) در این تحقیق سطح اتکای حسابرس مستقل برحسابرسان داخلی میباشد که برای اندازهگیری پاسخ هر یک از افراد نمونه در مورد این متغیر ۶ سوال مطرحشده و برای هرسوال نمره از۱ تا ۵ اختصاص داده شده است در ادامه مجموع نمرههای این ۶ سوال را به عنوان امتیاز کسبشده برای هر فرد در مورد متغیر وابسته تحقیق نامیدیم پس Yi عبارت است :
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
= مجموع امتیازات کسب شده توسط فردi ام در مورد سطح اتکای حسابرس مستقل برحسابرسی داخلی.
i=1،۲،۳ …۱۱۵
برای اندازهگیری پاسخ هر یک از افراد نمونه در مورد پنج متغیر مستقل ( )نیز سوالاتی به صورت جداگانه در پرسشنامه مطرح شده است و برای هرسوال نمره از۱ تا ۵ اختصاص داده شده است پس این متغیرها را میتوان به صورت زیر بیان کرد:
= مجموع امتیازات کسبشده توسط فردi ام در مورد متغیر مستقل jام.
i=1،۲،۳ …۱۱۵
= ۱،۲،۳،۴،۵
۳-۵-۳-۱ ضریب همبستگی
یکی از تعاریف اساسی در علم آمار، تعریف همبستگی و رابطه بین دو متغیر میباشد. به طور کلی شدت وابستگی دو متغیر به یکدیگر را همبستگی تعریف میکنیم؛ و ممکن است علاوه بر شدت همبستگی جهت همبستگی نیز مورد نیاز پژوهشگر باشد. در آمار انواع زیادی از ضرایب همبستگی متفاوت وجود دارند که هر کدام همبستگی بین دو متغیر را با توجه به نوع داده ها و شرایط متغیرها اندازه گیری میکنند.،محاسبه ضرایب همبستگی تا حدود زیادی متأثر از مقیاس اندازهگیری متغیرها است، آزمونهای همبستگی اسپیرمن و پیرسون٬ پرکاربردترین آزمون در پژوهشهای علوم انسانیاند و از آنجا که در بیشتر پژوهشها برای طیفهای پرسشنامه فواصل مساوی در نظر گرفته میشود٬ متغیرهای اسمی و رتبهای٬ به متغیرهای فاصلهای و نسبتی تبدیل میشوند و برای تحلیل رابطهها٬ از این دو ضریب استفاده میشود.
در تحقیق حاضرنیزما با نمره دهی به طیف پنج قسمتی لیکرت از ۱ تا ۵ مقیاس اندازهگیری را از رتبهای به فاصلهای تبدیل کردیم در این شرایط ما میتوانیم از ضریب همبستگی پیرسون ® استفاده کنیم این ضریب میزان همبستگی بین دو متغیر فاصلهای یا نسبی را محاسبه کرده مقدار آن بین ۱+ و ۱- میباشد اگر مقدار به دست آمده مثبت باشد به معنی این است که تغییرات دو متغیر به طور هم جهت اتفاق میافتد یعنی با افزایش در هر متغیر، متغیر دیگر نیز افزایش مییابد و برعکس اگر مقدار r منفی شد یعنی اینکه دو متغیر در جهت عکس هم عمل میکنند یعنی با افزایش مقدار یک متغیر مقادیر متغیر دیگر کاهش مییابد و برعکس. اگر مقدار به دست آمده صفر شد نشان میدهد که هیچ رابطهای بین دو متغیر وجود ندارد و اگر ۱+ شد همبستگی مثبت کامل و اگر ۱- شد همبستگی کامل و منفی است.
جهت محاسبه ضریب همبستگی در توزیعهای دو متغیره (X وY) نمونه تصادفی حاصل را باید تشکیل داد درتحقیق حاضر نمونه تصادفی برای دو متغیر«سطح اتکای حسابرس مستقل برحسابرسان داخلی» و«استقلال وبی طرفی حسابرسی داخلی» به شرح زیرمی باشد:
( و ) ( , ) و… (( ,
” سطح اتکای حسابرس مستقل برحسابرسان داخلی ” و”صلاحیت حسابرس داخلی”
( و ) ( , ) و… (( ,
” سطح اتکای حسابرس مستقل برحسابرسان داخلی ” و”عملکردکاری حسابرس داخلی”
( و ) ( , ) و… (( ,
” سطح اتکای حسابرس مستقل برحسابرسان داخلی ” و”اثربخشی حسابرس داخلی”
( و ) ( , ) و… (( ,
” سطح اتکای حسابرس مستقل برحسابرسان داخلی ” و” ریسک ذاتی صاحب کار “
( و ) ( , ) و… (( ,
در نتیجه فرمول محاسبه ضریب همبستگی پیرسون در تحقیق حاضر به شرح زیرمی باشد:
۳-۵-۳-۲ رگرسیون
یکی از اهداف تحقیقات آماری، پیشبینی تغییرات یک متغیر وابسته بر حسب یک متغیر مستقل در جامعه است. برای تعیین میزان ارتباط و همبستگی میان متغیر مستقل X و متغیر وابسته Yباید همه نقاط x و y را روی صفحه مختصات مشخص کرد. در این صورت از بین تمام خطوطی که میتوانند از بین این نقاط عبور کنند تنها یک خط وجود دارد که از بیشتر نقاط از جمله نقطه میانگین عبور میکند و فاصله آن نسبت به بقیه نقاط مینیمم است؛ این خط، خط برازش یا خط رگرسیون نامیده می شود (طورانی،۱۳۸۹). معادله این خط به شکل زیر می باشد.
که در آن y متغیر وابسته یا پاسخ و x متغیر مستقل ویاپیش بینی کننده است.
به ترتیب عرض از مبدأ و شیب خط رگرسیون میباشد.
متغیر تصادفی جمله خطای الگومی باشد. در این زمینه خطا به معنی اشتباه نمیباشد. این یک اصطلاح آماری می باشد که نوسانات تصادفی، خطاهای اندازهگیری یا اثر عوامل خارج از کنترل،را نشان میدهد.
۳-۵-۳-۲-۱ رگرسیون چند متغیره
رابطه موجود بین سه متغیر یا بیشتر را رگرسیون چند متغیره میگویند. در رگرسیون چند متغیره،یک متغیر را وابسته و متغیرهای دیگر را مستقل مینامند. در رگرسیون چند متغیره خطی و حتی رگرسیون خطی ساده نمیتوان گفت که یک تابع ریاضی از خصوصیات متغیرها که به طور عادی وجود دارد به دست میآید، ولی همین نکته که بتوان متوجه شدیکی نسبت دادن تابعها تصویرخوبی بین متغیرها بیان میکند برای محقق ایده آل است فرمول زیر معادله رگرسیون چند متغیره را نشان میدهد که شامل یک متغیر وابسته (پاسخدهنده) وn متغیر مستقل (پیشبینی کننده) میباشد.
۳-۵-۳-۲-۲ کاربرد رگرسیون در تحقیق
کاربرد رگرسیون را میتوان در سه یا چهار دسته طبقهبندی کرد، اما این طبقات گاهی کمی همپوشانی دارندوعبارتند از:
پیشبینی
تصفیه کردن متغیرها: در واقع به عنوان وسیلهای برای تعیین درجه اهمیت هر یک از متغیرها برای توضیح میزان تغییرپذیری در پاسخ مورد استفاده قرارمی گیرد.
ساختارمدل (توضیح سیستم)
برآورد کردن پارمترها
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 12:59:00 ق.ظ ]
|