دانلود منابع دانشگاهی : پایان نامه های کارشناسی ارشد درباره بررسی تغییرات زمانی … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۲- رسم منحنی سنجه رسوب
۳- استفاده از جدول USBR
۲-۱۳-۱- منحنی سنجه رسوب
طبق نظر Horowitz(2002) هیدرولوژیستها در صورت کمبود داده های واقعی غلظت رسوب معلق، از منحنیهای سنجه رسوب برای پیش بینی و برآورد غلظت رسوب معلق استفاده می کنند. منحنی سنجه رسوب منحنی است که بین پارامترهای دبی آب ورسوب رسم می شود و یکی از راههای برآورد رسوبات معلق است. سنجه رسوب در واقع رابطه بین دبی آب و رسوب می باشد. همانطوری که گفته شد با ترسیم منحنی سنجه رسوب می توان رسوب را پیش بینی کرد و عموما معادله خط آن به صورت توانی می باشد. اگر دادههای دبی موجود با شد آن را در معادله قرار داده و بدین ترتیب می توان مقدار رسوب را بدست آورد. در اکثر ایستگاههای هیدرومتری کشور دستگاههای خودکاری که بتوان به طور همزمان دبی آب و رسوب را برداشت کند وجود ندارد معمولاً از منحنی سنجه رسوب استفاده می کنند. از دلایل دیگر استفاده از این روش می تواند آن باشد که معمولاً در مواقع سیلاب اندازه گیری رسوب کار دشواری است. کاربرد منحنیهای سنجه رسوب یکی از معمولیترین روش های برآورد بار رسوبی معلق رودخانه هاست. به علت عدم وجود داده های غلظت رسوب پیوسته و تقریباً مداوم، هیدرولوژیستها از منحنیهای سنجه ( انتقال رسوب ) برای تخمین و یا پیش بینی غلظت رسوب معلق با بهره گرفتن از محاسبه داده های دبی جریان استفاده می کنند (یوسفوند، ۱۳۸۴).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
برآورد کننده های رگرسیونی (منحنی های سنجه) در اغلب موارد به صورت لگاریتمی به کار برده می شوند زیرا توزیع مناسب غلظت و جریان توزیع لوگ نرمال دو متغیره میباشد منحنی های سنجه رسوب بر اساس روابط بدست آمده از اندازه گیریهای مستقیم دبی جریان- غلظت رسوب به دست می آیند. برای ترسیم منحنی سنجه رسوب از روش اداره عمران ایالت متحده (USBR) امریکا استفاده می شود.
(۲)
لازم به ذکر است که در اصل این رابطه سنجه از یک معادله خطی لگاریتمی طبق رابطه زیر بدست آمده است :
(۳)
که در روابط فوق Qsغلظت رسوب بر حسب میلیگرم در لیتر یا تن در روز Qwدبی جریان بر حسب مترمکعب بر ثانیه؛ و aوb ضرایب ثابت معادله هستند. در مختصات لگاریتمی مقدار ضریب aفاصله قائم محل تقاطع خط بهترین برازش با محور قائم تا مبدأ مختصات است و مقدار نمایb برابر با شیب خط بهترین برازش است (حیدرنژاد و همکاران، ۱۳۸۳). عوامل موثر بر مقدار این ضرایب شامل شرایط محیطی از جمله طبیعت منطقه و حوزه، شرایط هیدرولیکی رودخانه و نوع رسوبات میباشد (Mimikou. 1982). با توجه به اینکه ضرایب a وb در معادله سنجه بصورت مقادیر ثابت تعریف شده اند، لذا استفاده از روابط سنجه منوط به ثابت ماندن سایر شرایط حوزه است که خود از مهمترین محدودیتهای استفاده از آنها در تخمین و برآورد رسوب میباشد. در واقع می توان در هر ایستگاه هیدرومتری رابطه فوق را برقرار نمود و برای تخمین مستقیم مقدار رسوب در ایستگاههای مشابهی که صرفاً جریان آب اندازه گیری شده است، استفاده کرد. بایستی توجه داشت که آمار مورد استفاده مربوط به دوره زمانی طولانی مدت باشد، در غیر اینصورت پراکندگی و تفرق زیادی در منحنی رسوب (منحنی سنجه رسوب) وجود خواهد داشت (جواهری و همکاران، ۱۳۸۴).
۲-۱۳-۲ – انواع منحنی سنجه
روشهای برآورد رسوب بسته به نوع منحنی سنجه و استفاده از دبی جریان، به منحنی سنجه یک خطی، چندخطی و حدوسط دستهها طبقه بندی می شود که در این قسمت به اختصار تشریح میشوند (اعظمی و همکاران، ۱۳۸۴).
۱-منحنی سنجه یک خطی یا روش USBR
در این روش داده های موجود از اندازه گیری QWو QS متناظر با آن به صفحه مختصات لگاریتمی منتقل شده و خط بهترین برازش بر مبنای روش حداقل مربعات خطا ازمیان آنها عبور داده می شود و یک رابطه به صورت معادله توانی استخراج میگردد که به منحنی سنجه رسوب یک خطی معروف است ، یعنی تنها از یک رابطه رگرسیونی بین تمامی مقادیر رسوب اندازه گیری شده و دبی جریان استفاده می شود. برآورد رسوب معلق درازمدت به چگونگی کاربرد دبی جریان رودخانه بستگی دارد (میر ابوالقاسمی مرید، ۱۳۷۴).
۲-منحنی سنجه چند خطی
براساس توصیه USBRبرمبنای دسته بندی گذرحجمی رودخانهها و چنانچه وضعیت پخشیدگی داده ها اقتضا کند به جای یک خط رگرسیون می توان دو یا چند خط از میان داده های اندازه گیری شده عبور داد که خط بهترین برازش نیز بر مبنای روش حداقل مربعات میباشد یعنی از دو رابطه رگرسیونی یا بیشتر برای محاسبه بار معلق درازمدت با توجه به چگونگی کاربردهای مختلف گذر حجمی استفاده می شود. خطوط برازش داده شده بایستی از ضریب همبستگی قابل قبولی برخوردار باشند (میرابوالقاسمی مرید، ۱۳۷۴).
۳- منحنی سنجه حد وسط دستهها
معمولاً بیشتر اندازه گیریهای غلظت رسوب در رودخانهها مربوط به حالتهای آرام رودخانه و شرایط دبی پایین میباشد و در شرایط طغیان و مواقع سیلابی نمونه برداری کمتر صورت میگیرد. Jansson(1996) روشی را در نظر گرفت که به دبیهای بالا ارزش بیشتری داده شود که در این روش دبی های جریان با یک نمونه معین به تعدادی دسته تقسیم شده و برای دبی متوسط هر دسته رسوب متوسط اندازه گیری شده همان دسته تعیین می شود و نهایتاً منحنی سنجه رسوب با بهره گرفتن از آنها بدست می آید.
۲-۱۴- معرفی اجمالی برخی از مدلهای کامپیوتری توسعه یافته برای مطالعات فرسایش و رسوب
مدلهای ریاضی زیادی توسط محققان مختلف برای مطالعه جریان و رسوب در رودخانهها توسعه یافته است که برخی از آنها جنبه تجاری پیدا کرده و به دفعات در پروژه های متعدد در نقاط مختلف جهان مورد استفاده قرار گرفتهاند. مدلهای MOBED, MIKE11, SEFLOW, GSTARS2, HEC6 و FLUVIAL از جمله این مدلها میباشند. در زیر به معرفی جزئیاتی از مدلها پرداخته می شود.
مدل MOBED: برای تحلیل جریان و رسوب در رودخانهها در کشور کانادا توسعه یافته است. این مدل یک بعدی بوده و برای جریان غیرماندگار کاربرد دارد. این مدل برای پیش بینی تغییرات تراز بستر، بررسی تأثیر انحراف جریان، بررسی اثر سازههای هیدرولیکی مانند سد بر پروفیل بستر و بررسی تغییرات در مشخصات رسوبی بستر کاربرد دارد (Krishnappan, 1981). مدل در مسائلی که نیاز به تحلیل دو بعدی یا سه بعدی جریان داشته باشد، کاربرد ندارد. این مدل فقط برای رسوب غیر چسبنده قابل کاربرد بوده و به دلیل اینکه فقط از یک رابطه برای انتقال رسوب کرده، محدوده کاربرد آن کم میباشد.
مدل SEFLOW: برای مطالعه جریان، انتقال رسوب و تغییرات ریختشناسی در شبکه کانالها و رودخانهها در کشور هلند توسعه یافته است. این مدل یک بعدی بوده و در شرایط جریان ماندگار و غیرماندگار کاربرد دارد. عمده قابلیت های این مدل به شرح زیر میباشد. روندیابی جریان و رسوب برای جریان ماندگار و غیر ماندگار در شبکه رودخانهها و کانالها، بررسی اثرهای ناشی از ساخت سازههای هیدرولیکی بر شرایط جریان، تغییرات بستر و ریختشناسی رودخانه، بررسی جریانهای سیلابی در رودخانههای جزرومدی، مطالعه انتقال رسوب به صورت بار معلق و بارکل. مدل برای پدیدههایی که شرایط دو بعدی یا سه بعدی در آنهاحاکم است کاربرد ندارد. به دلیل اینکه تعداد روشهای بهکار گرفته شده در این مدل برای انتقال رسوب کم است (سه روش)، قابلیت انعطاف برای انتخاب روشهای مختلف محدود است.
مدل MIKE11: برای شبیهسازی جریان، انتقال رسوب و کیفیت آب در شبکه کانالها و رودخانهها در کشور دانمارک توسعه یافته و در سطح وسیعی از دنیا و از جمله کشور ایران مورد استفاده قرار گرفته است. این مدل دارای مؤلفه های مختلف برای مطالعات هیدرولوژی، پیش بینی سیلاب، شبیهسازی جریان، انتقال رسوبات چسبنده و غیر چسبنده، تغییرات ریختشناسی و کیفیت آب در شبکه کانالها و رودخانهها در حالت جریان ماندگار و غیرماندگار میباشد. قابلیت های عمده این مدل به شرح زیر میباشد(Danish Hydraulic Institute, 2003) مدل MIKE11 تاثیر سازههای هیدرولیکی را در نظر میگیرد اما قادر به شبیهسازی هندسه پل نمیباشد.
مدل GSTSRS2: برای شبیهسازی جریان و رسوب در بسترهای آبرفتی در کشور آمریکا توسعه یافته است و با توجه به اینکه از مفهوم لوله جریان در تعیین عوامل هیدرولیک جریان و انتقال رسوب استفاده شده، یک مدل شبه دو بعدی محسوب می شود که علاوه بر تغییرات طولی، توانایی تعیین تغییرات در عرض را هم دارد. با توجه به اینکه روشهای مختلف انتقال رسوب (یازده روش) در مدل مورد استفاده قرار گرفته، امکان به کارگیری مدل در شرایط مختلف وجود دارد. قابلیت های عمده این مدل به شرح زیر میباشد(U.S. Department of Interior, 1998).
محاسبه پروفیل سطح آب با و بدون انتقال رسوب، محاسبه پروفیل سطح آب در شرایط جریان زیر بحرانی، فوق بحرانی و بینابین، انتقال رسوب و تغییرات طولی و عرضی بستر، محاسبات سپرشدگی و جور شدگی مصالح بستر، محاسبات تغییرات در عرض و عمق مقطع بر اساس تئوری حداقل قدرت جریان (شبهسه بعدی). با توجه به اینکه مدل شبه دائمی و شبه دو بعدی میباشد، برای جریانهای متغیر سریع، جریانهای غیر دائمی و شرایطی که جریان دو بعدی و سه بعدی میباشد و همچنین برای جریانهای ثانویه کاربرد ندارد.
۲-۱۵- دلیل انتخاب مدل HEC RAS
در آخرین نسخههای جدید حل جریانهای ناپایدار (غیردائمی) همچنین محاسبات جریان مختلط، توزیع شبه دو بعدی سرعت در مقاطع، خروجی به محیط GIS جهت ارائه سیلابدشت و بسیار قابلیت های دیگر وجود دارد و این نرم افزار را با توانایی های یک نرم افزار حرفهای و معتبر مطرح ساخته است. لذا مدل ریاضی HEC-RAS نرم افزاری بسیار کاربردی و مناسب در مطالعات هیدرولیک رودخانه بوده و نزدیک به سی سال است که در تحلیل جریانهای ماندگار در رودخانهها و آبراهههای مصنوعی به کار گرفته میشود. اگر چه این برنامه روابط هیدرولیکی یک بعدی و ساده شدهای را مورد استفاده قرار میدهد، لیکن با پشتیبانی تجربه کاری، نتایج حاصل از این نرم افزار با توجه به اطلاعات میدانی موجود بعضاً مطمئنتر از مدلهای چند بعدی میباشد. این نرم افزار قادر به شبیه سازی جریان در حالتهای دائمی و غیر دائمی میباشد. نرمافزار HEC-RAS، یک سیستم مجتمع نرمافزاری میباشد که برای استفاده متقابل در محیط شبکه چند منظوره چند کاربره طراحی شده است. این سیستم از یک واسط گرافیکی کاربر (GUI)، مؤلفه های تحلیل هیدرولیکی مجزا، قابلیت های ذخیره سازی و مدیریت داده ها، امکانات گرافیکی و گزارشگیری تشکیل شده است. سیستم HEC-RAS شامل سه مؤلفه تحلیل هیدرولیکی یک بعدی برای محاسبات پروفیل سطح آب در حالت جریان ماندگار، شبیهسازی جریان غیر ماندگارو محاسبات انتقال رسوب در مرز متحرک خواهد بود. همچنین مدیریت فایل، دادهدهی و ویرایش، تحلیل هیدرولیکی، جدولبندی و نمایش گرافیکی داده های ورودی و خروجی، امکانات گزارشگیری، راهنمای در دسترس دارد.
۲-۱۶- دلایل انتخاب GEP4.3
این نرمافزار قادر است تعداد زیادی از متغیرهای وابسته با یک عامل را در خود جای داده و پدیده هدف را با آنها شبیهسازی کند. داده های ورودی را به صورت فایلTEXT و EXCELدریافت می کند. نیازی به داشتن برنامه پیشین خاص برای اجرا نیست. در این نرمافزار کار واسنجی به صورت دستی است که با هر بار اجرا امکان انتخاب بهترین همبستگی و اجرای مجدد برنامه تا رسیدن به نتیجه مناسب ادامه دارد. این برنامه دارای ۱۹ کد زبان میباشد
(Ada, C, C++, C#, Excel VBA, Fortran, Java, JavaScript, Matlab, Octave, Pascal, Perl, PHP, Python, R, Visual Basic, VB.Net, Verilog, and VHDL)..
مراحل اجرای این مدل می تواند در هر سه قسمت به صورت جداگانه یا به صورت ترکیبی با فایلهای EXCEL صورت گیرد. روش اجرای آن به سادگی قابل یادگیری میباشد. کاربر در هر لحظه که بهترین تطابق را بین خروجی مدل با مقدار اندازه گیری شده ببیند می تواند در هر مرحله آن را قطع کند یا اینکه ادامه دهد. این نرمافزار در بسیاری از علوم استفاده می شود و برنامه آن از قبل نوشته شده و نیازی به برنامهنویسی مجدد ندارد. رابطه خطی بین مواد وابسته و خروجی دارد. یکی از موارد مشابه این نرمافزار در بحث انتقال رسوب امکان استفاده از داده های ژئومتری برای بررسی سرعت و تنش برشی آن در مقاطع میباشد. لازم به ذکر است که در کشور ایران از این نرمافزار برای انتقال رسوب در حوزه های آبخیز استفاده نشده بلکه کاربرد آن در علوم پزشکی و مقاومت پایه های پل در برابر سیلاب بوده است. در حوزه آبخیز کشکان نیز برای انتقال رسوب از این نرمافزار استفاده نشده است.
۲-۱۷- بررسی پیشینه تحقیق در داخل و خارج کشور
Linsley(1975) دهه هشتاد را می توان سرآغاز تحولی بزرگ در عرصه مطالعه و تعیین رسوب رودخانهها قلمداد نمود. در این دوره با ورود رایانه به حوزه مطالعات و به تبع آن توسعه سریع مد لهای کامپیوتری بررسی فرایند انتقال و تعیین کمیت رسوب حمل شده شتاب بیشتری به خود گرفت و امکان تحلیل عملکرد رودخانهها در شرایط طبیعی و چگونگی تاثیرپذیری آن از طرح های مختلف مهندسی تحقق یافت. (Jansen (1983 با فرا رسیدن دهه پنجاه میلادی نظر متخصصین به ارائه رو شهایی برای تعیین بارکل معطوف و تا دهه هفتاد معادلات و راهکارهای مناسبی فراهم گردید.
Graf (1984) بررسی پیشینه مطالعات بیانگر آن است که تا قبل از ۱۳۹۰ توجه اصلی در عرصه رسوب به ارائه معادلات برای تعیین بار بستر معطوف بوده است. تعیین بار معلق و ارائه روابط محاسباتی آن نیز به دهههای سی وچهل میلادی معطوف میگردد . در این مرحله همچنین توسعه تجهیزات اندازه گیری بار معلق و باربستر به عنوان راهکار موثر در تعیین کمیت رسوب و سنجش اعتبار معادلات، انتقال را، می توان عنوان نمود. امروزه با توسعه امکانات نرم افزاری و بهره گیری از فناوریهای جدید، انجام سنجشهای میدانی، بررسیهای دقیق آزمایشگاهی و پردازش سریع اطلاعات ، شناخت هرچه بهتر فرایند انتقال رسوب فراهم گردیده و با تکیه بر تجارب ارزنده دهه های اخیر زمینه لازم برای معرفی روشهای مناسب، محاسبه بار رسوبی رودخانه ها محقق شده است (Langendoen, 2002؛ راهنمای عملیات صحرایی نمونه برداری مواد رسوبی رودخانه ها و مخازن سدها، ۱۳۸۶).
منابع داخلی
حبیبی (۱۳۷۴) رابطه همبستگی بدست آمده بین دبی آب و رسوب ر ا بیانگر رسوبدهی حوزه طی دوره زمانی خاصی که در آن اندازه گیری ها انجام شده است ، میداند و به نظر وی برای محاسبه رسوبدهی متوسط سالیانه حوزه لازم است ، حداقل دوره آماری به اندازه ای باشد که سالهای پر آب و کم آب را شامل شود.
روزخش (۱۳۷۵) نیز اقدام به پهنه بندی خطر سیل تا دوره بازگشت ۱۰۰۰ ساله، با بهره گرفتن از نرم افزار HEC-2، برای یک کیلومتر از مسیر رودخانه کسیلیان نموده است. همچنین مهدوی (۱۳۷۶) و تلوری (۱۳۷۶) به تحلیل کیفی نقش مؤثر سازههای هیدرولیکی بر افزایش شدت سیلاب پرداختهاند. وهابی(۱۳۷۶) با بهکارگیری روشهای سنجش از دور و سیستمهای اطلاعات جغرافیایی و نرم افزار HEC-1 و Mike 11 به کمک مقاطع عرضی تهیهشده از رودخانه، در حوزه آبخیز طالقان، اقدام به پهنه بندی خطر سیل کرد. در نقشه پهنهبندی تهیهشده، مناطق ممنوع، مشروط و مجاز با ذکر شرایط، مشخص شده است.
مرتضایی (۱۳۷۶) با برقراری روابط رگرسیونی بین ضرایب معادله سنجه رسوب و شماری از عاملهای موثر در تولید رسوب، به این نتیجه رسید که عاملهای خاک، پوشش گیاهی، زمین شناسی و مساحت بر روی شیب منحنیهای سنجه رسوب موثراند.
زینیوند (۱۳۷۹) در پهنه بندی سیل با بکارگیری نرمافزار HEC RAS در دشت سیلابی سیلاخور بروجرد، پس از تهیه نقشه پهنه سیلگیر، در نقاط بحرانی و مشخصی و به روشهای مختلف، دقت و صحت این نقشهها را مورد بررسی قرار داد. نتایج نشان داد که در صورت درنظر گرفتن محدودیتهای نرمافزار فوق و رفع محدودیتهای آن با روشهای مختلف، نقشههای حاصله از دقت و صحت بالایی برخوردار خواهند بود.
طرخورانی (۱۳۸۰) در بهینهسازی رابطه دبی آب و دبی رسوب معلق در حوزه لیقوان با آزمون مدلهای متعدد بیان می کند که مدل متداول (USBR) برآورد رسوب بیشترین مقدار خطا در برآورد رسوب معلق را داراست.
رستمی و اردشیر (۱۳۸۰) به منظور برآورد بار معلق، ۸ ایستگاه هیدرومتری را در رودخانه های قزل اوزن و شاهرود انتخاب نموده و بار معلق آن ها را با چند روش مختلف محاسبه کردند و نهایتاً روش تلفیق منحنی سنجه رسوب حد وسط دسته ها و دبی متوسط روزانه را به عنوان روش مناسب برآورد بار معلق معرفی نمودند.
طرخورانی (۱۳۸۰) تفکیک داده های متناظر دبی آب و رسوب حوزه لیقوان در تبریز را براساس وجود یا عدم وجود پوشش گیاهی سبز و با در نظر گرفتن مراحل هیدروگراف جریان رودخانه، در برآورد دقیق تر بار معلق سالانه از طریق معادله سنجه رسوب را مهم ارزیابی می کند.
صفری (۱۳۸۰) با بهره گرفتن از مدل HEC-RAS اقدام به پهنه بندی خطر سیل در رودخانه نکا واقع دراستان مازندران نمود و نتیجه گرفت که این مدل کارایی زیادی در محاسبه پروفیل سطح آب و پهنههای سیل گیر دارد.
توکلی(۱۳۸۰) در بررسی یک دوره ۴۰ ساله آمار دبی حداکثر لحظهای در رودخانه اترک در ایستگاه هیدرومتری مراوه به این نتیجه رسید که سالانه بطور متوسط ۸ سیل در محدوده آن ایستگاه رخ میدهد و خسارات فراوانی را وارد می کند.
رضاییفرد و همکاران (۱۳۸۱) در بررسی کارائی مدل MUSLE در برآورد رسوب رویدادهای منفرد در زیر حوزه افجه (لتیان) بیان میدارد که برآورد رسوبدهی هریک از رویدادها با بهره گرفتن از ضریب و نمای اولیه مدل به مراتب بیشتر از میزان مشاهدهای است. با توجه به این موضوع ضریب و نمای مدل اصلاح شد که به ترتیب میزان ۰۴۶/۰ و ۶۸/۰ برای آنها پیشنهاد شد.
محمدی استاد کلایه (۱۳۸۱) با بررسی آمار دبی آب و رسوب معلق ایستگاههای هیدرومتری واقع بر رودخانه گرگانرود با بهره گرفتن از رابطه انتقال رسوب Qs=aQwb با لحاظ میانگین مربعات خطا نتیجه گرفت، مدل بهینه انتخاب شده در ایستگاههای مختلف یکسان نبوده و نمی توان یک مدل خاص را جهت بهینه سازی رابطه دبی آب و رسوب معلق در تمامی ایستگاههای هیدرومتری مورد مطالعه پیشنهاد نمود و تعداد مدلهای پیشنهادی به منظور بررسی و انتخاب مدل بهینه انتقال رسوب بیش از هر چیز به زمان و وضعیت رودخانه هنگام نمونه برداری رسوب و تعداد نمونه های برداشت شده بستگی دارد .
عرب خدری و همکاران (۱۳۸۲) ، اعتبار روشهای برون یابی در برآورد میانگین رسوبدهی معلق سالانه در ۱۷ ایستگاه هیدرومتری کشور انجام دادند که در آن تحقیق، روش تلفیق جریان روزانه و منحنی سنجه حدوسط دسته ها به عنوان روش مبنای برآورد رسوبدهی با کمترین خطای آماری انتخاب گردید.
شاهرخنیا و همکاران (۱۳۸۲) در مقایسه عملکرد مدلهای HEC-RAS و Mike 11 در سیستم آبیاری درودزن، نتایج نشان داد که الگوریتم جدید می تواند مفید باشد و مدل HEC-RAS می تواند در جریانهای ماندگار کانالهای آبیاری مناسب باشد و نتایج آن دارای خطای کمتری میباشد عبقری (۱۳۸۳) نیز نقش پلهای احداث شده به ترتیب روی رودخانههای دارآباد و جاجرود را بر افزایش پهنه سیلاب و توسعه آن به اراضی کناری بررسی نموده اند
یوسفوند و همکاران (۱۳۸۳) با مقایسه روشهای مختلف برآورد بار معلق رودخانهها در رودخانه قرهسو کرمانشاه با بهره گرفتن از منحنی سنجه رسوب به این نتیجه رسیدند که روشهای مختلف دارای اختلاف زیاد با روشهای دیگر بوده و با توجه به انواع روشهای رسم منحنی سنجه رسوب، روش تلفیق دبی متوسط روزانه جریان و منحنی سنجه حد وسط دستهها به عنوان مناسبترین روش برآورد رسوبدهی انتخاب گردید.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 12:50:00 ق.ظ ]
|