میانه

نام متغیر نماد

۷۸/۱

۰۱/۱-

۰۷/۱۵

۲۶/۱۰

۴۷/۱

۶۷/۱۲

۷۳/۱۲

حجم نقدینگی LnM2

۵۶/۵

۳۷/۱-

۲۵/۹

۲۱/۴

۱۹/۱

۴۷/۷

۰۹/۸

نرخ ارز LnRER

۸۷/۱

۲۷/۰-

۰۷/۱۰

۰۰/۶

۲۷/۱

۲۳/۸

۱۷/۸

پرتفلیو LnTEPIX

منبع: یافته های پژوهش
مهم­ترین شاخص مرکزی میانگین است که نشان دهنده نقطه تعادل و مرکز ثقل توزیع است و شاخص مناسبی برای نشان دادن مرکزیت داده­هاست. برای مثال با توجه به جدول ۴-۱، میانگین متغیر حجم نقدنگی برابر با ۶۷/۱۲ است که نشان می­دهد بیش­تر داده ­های مربوط به این متغیر حول این نقطه تمرکز یافته­اند. میانه یکی دیگر از شاخص­ های مرکزی است که وضعیت جامعه را نشان می­دهد. همان طور که نتایج نشان می­دهد میانه­ی متغیر نرخ ارز برابر با ۰۹/۸ است که بیانگر این است که نیمی از داده ­ها کمتر از این مقدار و نیمی بیش­تر از مقدار مزبور هستند. نکته مهمی که از مقایسه میانگین و میانه می­توان استنباط نمود، موضوع نرمال بودن داده­هاست. نزدیک بودن مقادیر میانه و میانگین به معنی نرمال بودن داده­­های متغیرهاست. به طور کلی، پارامترهای پراکندگی، معیاری برای تعیین میزان پراکندگی داده ­ها از یکدیگر یا میزان پراکندگی آن­ها نسبت به میانگین است. از جمله مهم­ترین پارامترهای پراکندگی، انحراف معیار است. مقدار این پارامتر برای متغیر نرخ ارز برابر ۱۹/۱ و برای متغیر حجم نقدینگی برابر ۴۷/۱ است که نشان می­دهد در بین متغیرهای پژوهش، نرخ ارز و حجم نقدنگی به ترتیب دارای کمترین و بیش­ترین میزان پراکندگی هستند. میزان عدم تقارن منحنی فراوانی را چولگی می­نامند. اگر ضریب چولگی صفر باشد، جامعه کاملا متقارن است و چنانچه ضریب مثبت باشد، چولگی به راست و اگر منفی باشد، چولگی به چپ وجود خواهد داشت. برای مثال، ضریب چولگی متغیر نرخ ارز برابر ۳۷/۱- است، یعنی این متغیر چولگی به چپ دارد و به این اندازه از مرکز تقارن انحراف دارد. متغیر نرخ ارز بیش­ترین و متغیر پرتفلیو کمترین عدم تقارن را نسبت به توزیع نرمال دارند. میزان کشیدگی منحنی فراوانی نسبت به منحنی نرمال استاندارد را برجستگی یا کشیدگی می­نامند. اگر کشیدگی حدود صفر باشد، منحنی فراوانی از لحاظ کشیدگی وضعیت متعادل و نرمالی خواهد داشت، اگر این مقدار مثبت باشد، منحنی برجسته و اگر منفی باشد، منحنی پهن است. کشیدگی همه متغیرهای این الگو مثبت است. متغیر نرخ ارز بیش­ترین برجستگی و متغیر حجم نقدینگی کمترین برجستگی را نسبت به منحنی نرمال دارد.

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

۴-۳- بررسی مانایی متغیرها
با توجه به این که معمولاً سری­های زمانی در بررسی­های اقتصاد کلان ناپایا هستند و ناپایایی آنها امکان بروز رگرسیون کاذب در مطالعات تجربی را فراهم می ­آورد، از این رو پایایی متغیرها با بهره گرفتن از آزمون ریشه واحد دیکی فولر تعمیم یافته مورد آزمون قرار گرفته است. خلاصه­ی نتایج آزمون ریشه واحد دیکی فولر تعمیم یافته در جدول (۴-۲) نشان داده شده است. پس از بررسی در سطح و تفاضل مرتبه اول نتایج، حاکی از این است که همه متغیرها در تفاضل مرتبه اول پایا می‏باشند.
جدول (۴-۲): نتایج آزمون دیکی فولر تعمیم یافته برای متغیرهای مورد بررسی

ردیف

نام متغیر

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...