پایان نامه کارشناسی ارشد : نگارش پایان نامه در رابطه با توزیع قابل اعتماد کد محور … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
شبکه های نظیر به نظیر
تعریفهای مختلفی از سیستم نظیر به نظیر ارائه شده است که به طور کلی آن را سیستمی میدانند برای اشتراک منابع و سرویسهای کامپیوتر با انجام تبادل مستقیم بین آنها و در محیطی که اتصالات پایدار و آدرس های قابل پیش بینی وجود ندارد و سیستم نمیتواند متکی به یک سرویس دهنده متمرکز باشد استفاده می شود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
در یک شبکه نظیر به نظیر هیچ سرویس دهندهای وجود ندارد و یا بین کامپیوترها درجهبندی صورت نمیگیرد. تمام کامپیوترها یکسان هستند و از این رو نظیر یکدیگر میباشند. عموما هر کامپیوتر به عنوان یک سرویس گیرنده[۲۷] و یک سرویس دهنده[۲۸] عمل می کند و هیچ یک مسئول اداره کردن کل شبکه نمیباشند. در این نوع شبکه ها کاربر هر کامپیوتر مشخص می کند که چه دادههایی در کامپیوترش در شبکه به اشتراک گذاشته شود و کاربران مسئول کامپیوتر خود و امنیت آن میباشند.
شبکه نظیر به نظیر یک نوع شبکه ساده است و از آنجایی که هر کامپیوتر خودش به عنوان یک سرویس گیرنده و یک سرویس دهنده کار می کند، دیگر نیازی به یک سرویس دهنده مرکزی و قدرتمند نیست و در نتیجه شبکه های نظیر به نظیر نسبت به شبکه های سرویس دهنده محور ارزانتر هستند.
شبکه نظیر به نظیر می تواند خالص یا ترکیبی[۲۹] باشد. در مدل خالص هیچ سرویس دهنده متمرکزی وجود ندارد. در مدل ترکیبی، هر گره از طریق یک سرویس دهنده به سیستم وارد می شود که این سرویس دهنده می تواند برای شناسایی گره و اطلاعات دارای مجوز ورود بکار رود. بعد از ورود به سیستم جفتها بطور مستقیم و بدون دخالت سرویس دهنده با هم ارتباط برقرار
می کنند.
شبکه های نظیر به نظیر هنگامی مورد استفاده قرار میگیرند که :
-
- تعداد کامپیوترها از ۱۰ کمتر باشد.
-
- تمام کاربران در یک مکان قرار گرفته باشند.
-
- امنیت شبکه مهم نباشد.
-
- در آینده نیازی به توسعه شبکه نباشد.
در ادامه نمونه ای از شبکه های نظیر به نظیر نشان داده شده است [۱۸، ۲۶].
شکل ۱-۲- نمونه ای از شبکه های نظیر به نظیر
انتخاب یک روش نظیر به نظیر معمولا به دلیل یک یا چند مورد از اهداف زیر صورت میگیرد.
تقسیم و کاهش هزینه
راه اندازی یک سیستم متمرکز که بتواند از سرویس گیرندههای زیادی پشتیبانی کند، هزینه زیادی را به سرویس دهنده تحمیل خواهد کرد. معماری نظیر به نظیر می تواند کمک کند تا این هزینه بین تمام گرهها تقسیم شود.
افزایش قابلیت اعتماد
بدلیل عدم وجود یک منبع قدرتمند مرکزی، قابلیت اعتماد در سیستم یکی از اهداف مهم به شمار می آید و بنابراین باعث نوآوریهای الگوریتمی در این زمینه می شود.
افزایش خودمختاری
در بسیاری از موارد کاربران در یک شبکه توزیع مایل نیستند که متکی به یک سرویس دهنده متمرکز باشند چون متکی بودن به یک سرویس دهنده متمرکز باعث محدود بودن آنها
می شود. مثلا در مورد کاربرد اشتراک فایل، کاربران میتوانند بطور مستقیم فایلهای یکدیگر را دریافت کنند بدون آنکه متکی به یک سرویس دهنده متمرکز باشند که ممکن است مجوز دریافت فایل را به آنها ندهد.
گمنامی
این واژه وابسته به همان خودمختاری می شود. کاربران ممکن است مایل نباشند که هیچ کاربر دیگری یا سرویس دهندهای اطلاعاتی در مورد سیستم آنها داشته باشد. با بهره گرفتن از یک سرویس دهنده مرکزی نمی توان از گمنامی مطمئن بود، چون حداقل سرویس دهنده باید بگونهای بتواند سرویسگیرنده را شناسایی کند، مثلا با بهره گرفتن از آدرس اینترنتی آن. با بهره گرفتن از معماری نظیر به نظیر چون پردازشها به صورت محلی انجام می شود، کاربران
میتوانند از دادن اطلاعاتی در مورد خودشان به دیگران اجتناب کنند.
پویایی
فرض اولیه سیستمهای نظیر به نظیر این است که در یک محیط کاملا پویا قرار داریم. منابع و گرهها میتوانند آزادانه به سیستم وارد و از آن خارج شود.
شبکه های سرویس دهنده محور
در محیطی که تعداد کامپیوترها زیاد باشد شبکه های نظیر به نظیر مناسب نمی باشد و از این رو شبکه ها باید دارای سرویس دهنده مشخصی باشند. سرویس دهنده تنها به عنوان سرویس دهنده عمل می کند و نیاز اجزای شبکه را سریعا برآورده می کند و امنیت فایلهای شبکه را بر عهده دارد.
هنگامی که اندازه و ترافیک شبکه افزایش مییابد بیش از یک سرویس دهنده در شبکه مورد نیاز است. تقسیم کارها بین سرویس دهندهها تضمین کننده اجرای هر کار به بهترین روش ممکن در شبکه است. نمونه ای از شبکه های سرویس دهنده محور در شکل ۱-۳ نشان داده شده است [۱۸].
شکل ۱-۳- نمونه ای از شبکه های سرورمحور
۱-۲-۱- ساختار شبکه
ساختار شبکه به شکل شبکه اشاره دارد. چگونگی اتصال گرههای مختلف در یک شبکه به یکدیگر و انتقالات بین آنها با ساختار شبکه معین میگردد. چهار نوع معمول از ساختار شبکه موجود است که در ادامه به آن اشاره میکنیم.
۱-۲-۱-۱- ساختار گذر[۳۰]
در این ساختار تمام وسیله ها به یک کابل مرکزی به نام گذر یا ستون فقرات[۳۱] متصل هستند. سادگی، کم هزینه بودن و توسعه آسان این شبکه از نقاط قوت آن است و نقطه ضعف عمده این شبکه آن است که اگر کابل اصلی که به عنوان پل ارتباطی بین کامپیوترهای شبکه است، قطع شود، کل شبکه از کار خواهد افتاد [۱۸].
شکل ۱-۴- ساختار گذر
۱-۲-۱-۲- ساختار ستارهای[۳۲]
در این ساختار تمام وسیله ها به یک هاب[۳۳] مرکزی متصل هستند. گرهها با عبور داده ها از هاب با یکدیگر ارتباط دارند. نقطه ضعف این شبکه این است که عملیات کل شبکه به هاب وابسته است و اگر هاب از کار بیافتد کل شبکه از کار خواهد افتاد.
نقاط قوت شبکه ستارهای عبارتند از:
-
- نصب شبکه با این ساختار ساده است.
-
- توسعه شبکه با این ساختار به راحتی انجام می شود.
- اگر یکی از خطوط متصل به هاب قطع شود فقط یک کامپیوتر از شبکه خارج
می شود [۱۸].
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-04-13] [ 11:49:00 ب.ظ ]
|