۳-۴-۱٫تعیین ماکزیمم طول موج جذب
ابتدا ۳ محلول استاندارد ۱، ۱۰ و ۱۰۰ ppm از فنیل جیوه کلراید را در دامنه طول موج ۸۰۰-۲۰۰ نانومتر اندازه گیری کرده که ماکزیمم جذب در ۲۲۰ نانومتر بود تمام سنجشهای بعدی در این طول موج اندازه گیری شد.
۳-۴-۲ بررسی اثر نمک
محلول استاندارد فنیل جیوه کلراید به غلظت ppm 10 تهیه شد. همچنین محلول های نمک ۲% و۳% و۴% و۵% و۶% ساخته شد.سپس در ۵ تا ویال ml 8 از محلول ppm 10 فنیل جیوه کلراید و ml 1 از محلول های نمک (NaCl) میریزیم و فیبر را به اندازه ۱٫۵ سانتی متر داخل محلول به مدت ۱۰ دقیقه که زمان بهینه است گذاشته تا توسط دستگاه همزن مغناطیسی با مگنت، محلول هم بخورد و مقدار جذب فیبر را اندازه گیری میکنیم همانگونه که از جدول مشخص است نمک تأثیر منفی برجذب پلیمر داشته است. برای بدست آوردن غلظت نهایی از فرمول m1*v1=m2*v2 استفاده کردیم که m1 =غلظت اولیه،

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

v1 =حجم اولیه، m2 = غلظت ثانویه، v2 = حجم ثانویه

نمک

غلظت(mg/L)

درصد استخراج

۲%

۶٫۹۹۱

۳۴٫۷۹

۳%

۹٫۱۷۶

۱۴٫۴۲

۴%

۷٫۲۲۶

۳۲٫۶۰

۵%

۷٫۵۱۲

۲۹٫۹۳

۶%

۷٫۷۹۸

۲۷٫۲۷

جدول (۳-۱). بررسی اثر نمک بر جذب پلیمر قالب مولکولی سنتز شده
۳-۴-۳٫ بررسی اثر زمان
محلول استاندارد فنیل جیوه کلراید به غلظتppm 10 MIP)) تهیه شد ، سپس ۴ ظرف پنی سیلین را برداشته و به هر کدام از آنها مقدار ۸ سی سی از محلول فنیل جیوه کلراید اضافه می کنیم. در ادامه پلیمر را به اندازه ۱٫۵ سانتی متر در داخل محلول (MIP) قرار داده و مانند قبل در هر کدام از ظروف پنی سیلین یک مگنت ریز قرار داده و آنها را بر روی هیتر و با rpm 600 دور گذاشته شد. هر یک از مخلوط ها به مدت ۳۰،۲۰،۱۰،۵ دقیقه گذاشته تا فنیل جیوه کلراید توسط ذرات پلیمر قالب مولکولی جذب گردد. سپس محلول داخل شیشه پنی سیلین توسط اسپکتروفتومتری uv-vis در طول موج nm 220 اندازه گیری شده تا مقدار فنیل جیوه کلراید جذب سطحی نشده تعیین گردد. همانگونه که از جدول (۳-۲) مشخص است بازه زمانی ۱۰ دقیقه دارای بیشترین جذب بوده و بهترین زمان برای رسیدن به تعادل است.
تفاضل غلظت اولیه از غلظت جذب نشده مقدار فنیل جیوه کلراید جذب شده توسط پلیمر بدست می آیددر مبحث جذب توسط پلیمرهای قالب مولکولی ا صطلاحات ذیل مطرح می‌شود. نسبت توزیع فاز (Kd) و ظرفیت جذب سطحی (Q)که با بهره گرفتن از معادلات زیر محاسبه شد.
Kd=
Q=

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...