منابع تحقیقاتی برای نگارش مقاله پیش بینی مشکلات رفتاری دانش آموزان با اختلالهای یادگیری بر اساس … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
جدول ۳-۲- زیر مقیاسهای پرسشنامه مشکلات رفتاری کانرز فرم کوتاه ویژه والدین
زیر مقیاس
تعداد گویه ها
شماره گویه ها
مشکلات سلوک
۱۷
۲۷-۲۰-۲۳-۱۴-۲-۳۵-۱۹-۱۱-۱۳-۳۴-۱۵-۲۹-۳۶-۳۸-۲۵-۲۸-۴۶
مشکلات روانتنی
۹
۴۱-۴۴-۲۴-۴۳-۴۲-۱۳-۹-۴۰-۴۸
اضطرابخجالتی
۶
۲۶-۸-۲۱-۷-۱۶-۳۳
مشکلات اجتماعی
۱۰
۱۰-۱۸-۴۷-۳۱-۳۷-۳۰-۱۷-۳۹-۳-۳۸
۳-۶-۱-۱- روایی و پایایی پرسشنامه مشکلات رفتاری کانرز فرم کوتاه ویژه والدین
روایی و پایایی پرسشنامه مشکلات رفتاری کانرز فرم کوتاه ویژه والدین در کشورهای مختلفی مورد بررسی قرار گرفت. گویت، کانرز و اولریچ(۱۹۸۷؛ به نقل از شهائیان، ۱۳۸۵) همبستگی درونی را بین ۴۱/۰ تا ۵۷/۰ گزارش کرده اند. الحسن الاواد و سونگا بارک(۲۰۰۲؛ به نقل از شهیم و همکاران، ۱۳۸۶) در سودان پایایی بازآزمایی را معادل ۸۳/۰ و همسانی درونی بین زیر مقیاسهای مختلف را از ۵۲/۰(زیر مقیاس اضطراب) تا ۸۰/۰(بیشفعالی) گزارش کرده اند. در بنگال ضریب همسانی درونی مقیاس از ۶۰/۰(مقیاس روانتنی) تا ۷۵/۰(مقیاس بیشفعالی) گزارش شده است. داده های بازآزمایی از ۸۴/۰(مشکلات یادگیری) تا ۹۷/۰(بیشفعالی) متغیر میباشد. در بمبئی ضریب آلفای کرونباخ بین ۶۰/۰(مشکلات روانتنی) تا ۷۵/۰(بیشفعالی) و پایایی بازآزمایی بعد از دو هفته را از ۸۴/۰(اختلال سلوک) تا ۹۷/۰(بیشفعالی) ذکر کردهاند(روزنبرگ و جانی، ۱۹۹۵؛ پال، چادهاری، دس و سینگوپتا، ۱۹۹۹؛ به نقل از شهیم و همکاران، ۱۳۸۶).
برای تعیین روایی پرسشنامه مذکور در ایران شهیم و همکاران(۱۳۸۶) از تحلیل عامل با مؤلفه های اصلی و به دنبال آن چرخش واریماکس و ابلیمین برای شناسایی سادهترین ساختار عاملی استفاده کردند که نتایج مشابهی را در بر داشت. نهایتاً چهار عامل بدست آمد. عامل اول مشکلات سلوک نام گرفت که ۶۸/۱۳ درصد واریانس را به خود اختصاص داده و دارای ارزش ویژه ۵۶/۶ میباشد. وزن عاملی گویه های این عامل از ۴۰/۰ تا ۷۰/۰ متغیر میباشد. عامل دوم که ۵۲/۷ درصد واریانس را به خود اختصاص داده و دارای ارزش ویژه ۶۱/۳ میباشد، مشکلات اجتماعی نام گرفت. وزن عاملی گویه های این عامل، بین ۴۰/۰ تا ۶۰/۰ بود. عامل سوم با عنوان مشکلات روانتنی شناخته شد. این عامل، دارای ۹۴/۶ درصد واریانس و با ارزش ویژهی ۳۳/۳ میباشد و وزن عاملی گویه های آن بین ۴۱/۰ تا ۵۵/۰ است. نهایتاً عامل چهارم اضطرابخجالتی نام گرفت. این عامل ۸۹/۶ درصد واریانس و ارزش ویژه ۳۱/۳ را به خود اختصاص داده و بار عاملی گویه های آن بین ۴۰/۰ تا ۶۰/۰ میباشد.
جهت بررسی روایی مقیاس به شیوه دیگر ضرایب همبستگی بین عوامل تشکیلدهنده زیر مقیاسها و نمرات کل در دو گروه سنی مورد محاسبه قرار گرفت. ضرایب همبستگی بین زیر مقیاسها و نمره کل بین ۷۶/۰(زیر مقیاس اضطرابخجالتی) تا ۹۰/۰(زیر مقیاس سلوک) متغیر است و کلیه ضرایب در سطح ۰۰۰۱/۰ معنادار است.
جهت بهدست آوردن پایایی بازآزمایی، پرسشنامه بعد از ۴ تا ۶ هفته، مجدداً به والدین داده شد. ضرایب همبستگی بازآزمایی برای نمره کل ۵۸/۰ و برای زیرمقیاسهای مشکلات روانتنی، مشکلات سلوک، اضطرابخجالتی و مشکلات اجتماعی به ترتیب ۷۶/۰، ۶۴/۰، ۶۲/۰ و ۴۱/۰ به دست آمد. کلیه ضرایب در حد ۰۰۰۱/۰ معنادار و به جز مشکلات اجتماعی سایر ضرایب در حد متوسط است.
پایایی بین نمرهگذاران بدین صورت بود که ضریب پایایی نمره کل ۷۰/۰ و برای زیر مقیاسهای مشکلات اجتماعی، مشکلات سلوک، مشکلات روانتنی و اضطرابخجالتی به ترتیب ۷۱/۰، ۷۰/۰، ۶۸/۰، ۴۶/۰ به دست آمد که جز در مورد اضطرابخجالتی در بقیه موارد در حد مطلوب میباشد. کلیه ضرایب، در سطح کمتر از ۰۰۰۱/۰ معنیدار است.
ضریب آلفای کرونباخ جهت نمره کل ۷۳/۰ و برای زیر مقیاسهای سلوک، مشکلات اجتماعی، اضطرابخجالتی و مشکلات روانتنی به ترتیب ۷۷/۰، ۵۷/۰، ۸۶/۰و ۷۴/۰ بود(شهیم و همکاران، ۱۳۸۶).
ضریب پایایی بازآزمایی ۵۸/۰، برای نمره کل و از ۴۱/۰ برای زیر مقیاس مشکلات اجتماعی تا ۷۶/۰ برای زیرمقیاس مشکلات سلوک متغیر میباشد. ضرایب آلفای کرونباخ برای نمره کل، ۷۳/۰ و از ۵۷/۰(زیر مقیاس مشکلات اجتماعی) تا ۸۶/۰(زیر مقیاس اضطرابخجالتی) برای زیر مقیاسها متغیر است. ضرایب پایائی، بین نمرهگذاری پدر و مادر۷۰/۰ برای نمرهی کل و از ۴۶/۰ برای زیر مقیاس اضطرابخجالتی تا ۷۱/۰ برای زیر مقیاس مشکلات اجتماعی میباشد(شهیم و همکاران،۱۳۸۶).
۳-۶-۱- ۲- روایی و پایایی پرسشنامه مشکلات رفتاری کانرز در پژوهش حاضر
در این پژوهش، روایی با بهره گرفتن از همبستگی نمره هر خرده مقیاس با نمره کل محاسبه شد که بالاترین ضریب همبستگی مربوط به بعد مشکلات سلوک است و پایینترین ضریب همبستگی مربوط به بعد اضطرابخجالتی است. در مجموع همه ضرایب در سطح ۰۱/۰ معنادار بودند.
جدول ۳-۳- ضرایب همبستگی بین زیر مقیاسهای پرسشنامه مشکلات رفتاری با نمره کل
مشکلات اجتماعی
روانتنی
اضطرابخجالتی
مشکلات سلوک
زیر مقیاس
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 12:22:00 ق.ظ ]
|