۳-۷ روش تحلیل داده ها

در این پژوهش از روش می‌دانی پیمایشی استفاده و برای تأیید روایی و پایایی پرسشنامه از روش اعتبار محتوا و آلفای کرونباخ استفاده می‌گردد. برای تأیید و آزمون فرضیه‌های پژوهش نیز از روش مدل یابی معادلات ساختاری و برای تحلیل آن‌ ها از آزمون کولموگروف – اسمیرنوف و آزمون ضریب همبستگی و تکنیک معادلات ساختاری استفاده شده است.

۳-۸ تکنیک معادلات ساختاری

مدل معادلات ساختاری یک رویکرد آماری جامع برای آزمون فرضیه هایی درباره روابط بین متغیرهای مشاهده شده و متغیرهای مکنون می‌باشد. از طریق این رویکرد می توان قابل قبول بودن مدل های نظری را در جوامع خاص آزمون کرد و از آن جایی که اکثر متغیرهای موجود در تحقیقات مدیریتی به ویژه رفتار سازمانی به صورت مکنون یا پوشیده و پنهان می‌باشد، ضرورت استفاده از این مدل ها روز به روز بیشتر می شود. داده های به دست آمده در این تحقیق، توسط معادلات ساختاری جهت بررسی دقیق روابط علت و معلولی بین ابعاد مدل مفهومی تحقیق تحلیل شده اند. مدل معادلات ساختاری یک تحلیل متغیری بسیار نیرومند از خانواده رگرسیون چند متغیری است که به محقق این امکان را می‌دهد که مجموعه ای از معادلات رگرسیون را به طور همزمان مورد آزمون قرار دهد.

تحلیل ساختارهای کواریانس یا مدل سازی علی یا مدل معادلات ساختاری یکی از اصلی ترین روش های تحلیل ساختارهای داده ای پیچیده و به معنی تحلیل متغیر های مختلفی است که در ساختارهای مبتنی بر نظریه، تأثیرات همزمان متغیرها را بر هم نشان می‌دهد. این روش، ترکیب ریاضی و آماری پیچیده ای از تحلیل عاملی، رگرسیون چند متغیره و تحلیل مسیر است که در سیستم پیچیده گرد هم آمده تا پدیده‌های پیچیده را تحلیل کند.

در این تحقیق بنا به تو ضیحاتی که در بالا داده شد و مزایا و کاربردهایی که مدل معادلات ساختاری دارد، جهت تجزیه و تحلیل داده ها از مدل معادلات ساختاری استفاده شده است.

فصل چهارم

نتایج

۴-۱ مقدمه

در این فصل داده ­های گردآوری شده با توجه به سوالات و هدف‌های تحقیق مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. برای این منظور ابتدا ویژگی‌های جمعیت شناختی نمونه­ ها از قبیل جنسیت، سن، تحصیلات ارائه شده سپس با بهره گرفتن از جداول توزیع فراوانی، درصد، نمودار و شاخص های مرکزی و پراکندگی، متغیرهای تحقیق توصیف شده‌اند. آنگاه برای پاسخ به سوال های تحقیق، داده ها تحلیل و با بهره گرفتن از آزمون­های مناسب آمار استنباطی، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

۴-۲ یافته های جمعیت شناختی

۴-۲-۱ توصیف گروه نمونه بر حسب جنسیت

جدول ۴-۱٫ جنسیت آزمودنی ها

درصد

فراوانی

متغیر

۲۰

۳۰

زن

۸۰

۱۲۰

مرد

۱۰۰

۱۵۰

مجموع

نمودار ۴-۱٫ نمودار جنسیت آزمودنی ها

با توجه به جدول ۲۰ درصد آزمودنی ها زن و ۸۰ درصد مرد می‌باشند .

۴-۲-۲ توصیف گروه نمونه بر حسب سطح تحصیلات

جدول۴-۲٫ سطح تحصیلات آزمودنی ها

درصد

فراوانی

متغیر

۸۰

۱۲۰

لیسانس

۲۰

۳۰

بالاتر از لیسانس

۱۰۰

۱۵۰

مجموع

نمودار ۴-۲٫ نمودار سطح تحصیلات آزمودنی ها

با توجه به جدول ۸۰ درصد آزمودنی ها لیسانس و ۲۰ درصد بالاتر از لیسانس می‌باشند .

۴-۲-۳ توصیف گروه نمونه بر حسب سن

جدول۴-۳٫ سن آزمودنی ها

کل
بالای ۵۰ سال
۵۰-۴۰
۳۰-۴۰

۱۵۰

۳۰

۶۰

۶۰

فراوانی

۱۰۰

۲۰

۴۰

۴۰

درصد

جدول۴-۳٫ نمودار سن آزمودنی ها

۴-۲-۴ آمار توصیفی متغیرهای تحقیق

شاخص­ های توصیف داده ­ها به سه گروهِ شاخص­ های مرکزی، شاخص­ های پراکندگی و شاخص­ های شکل توزیع تقسیم می­شوند. در این بخش چگونگی توزیع متغیرهای پژوهش ‌بر اساس مهم ترین شاخص­ های مرکزی (میانگین[۳۲] و میانه[۳۳])، شاخص­ های پراکندگی (واریانس[۳۴] و انحراف معیار[۳۵]) و شاخص­ های شکل توزیع (ضریب چولگی[۳۶] و ضریب کشیدگی[۳۷]) مورد بررسی قرار می­ گیرند.

جدول ۴-۴٫ شاخص­ های مرکزی، پراکندگی و توزیع متغیرها

متغیرها

میانگین

میانه

انحراف معیار

واریانس

چولگی

کشیدگی

گذشت و وفاداری کارکنان

۰۹/۳

۱۷/۳

۶۴/۰

۴۱/۰

۵۸/۰-

۶۵/۰

نیت پاک و خوب کارکنان

۳۲/۳

۴۰/۳

۶۴/۰

۴۱/۰

۱۹/۰-

۴۰/۰

وجدان کاری کارکنان

۱۲/۳

۰۰/۳

۷۰/۰

۴۹/۰

۲۳/۰-

۱۶/۰

نوع دوستی کارکنان

۶۵/۳

۶۷/۳

۷۷/۰

۵۹/۰

۲۳/۰-

۴۶/۰-

منبع: داده ­های پژوهش

با توجه به جدول ۴-۴، متغیر نوع دوستی کارکنان بیشترین میانگین (۶۵/۳) و متغیر گذشت و وفاداری کارکنان (۰۹/۳) کمترین میانگین را دارا می‌باشد. با توجه به ضرایب چولگی؛ تمامی متغیرهای تحقیق دارای چوله به چپ می‌باشند (ضریب چولگی منفی). همچنین از آن جایی که قدر مطلق ضریب چولگی متغیر گذشت و وفاداری کارکنان بیشتر از ۵/۰ می‌باشد لذا از نظر قرینگی دارای تفاوت زیادی با توزیع نرمال است ولی سایر متغیرها دارای تفاوت اندکی با توزیع نرمال می‌باشند. ضریب کشیدگی متغیر نوع دوستی کارکنان منفی می‌باشد که نشان دهنده کوتاه تر بودن (پراکندگی بیشتر) توزیع نسبت به توزیع نرمال است و چون قدر مطلق ضریب کشیدگی متغیر گذشت و وفاداری کارکنان بیشتر از مقدار ۵/۰ می‌باشد دارای تفاوت زیادی با توزیع نرمال است درصورتی که توزیع کشیدگی سایر متغیرها تفاوت اندکی با توزیع نرمال دارد (قدر مطلق ضریب کشیدگی کمتر از ۵/۰).

۴-۳ آمار استنباطی

آزمون نرمال بودن داده ها

در این مرحله از پژوهش برای تعیین نوع آمار استنباطی ابتدا از آزمون کولموگروف – اسمیرنف جهت تعیین نرمال بودن داده ها استفاده می شود.

۴-۳-۱ آزمون کولموگروف اسمیرنف

این آزمون با توجه به فرضیات زیر به بررسی نرمال بودن داده می پردازد.

H0: داده ­ها دارای توزیع نرمال هستند.

H1: داده ­ها دارای توزیع نرمال نیستند.

نحوه داوری با توجه به جدول آزمون کلموگروف- اسمیرنف بدین صورت است که اگر سطح معنی­داری (sig) برای کلیه متغیرها بزرگتر از سطح آزمون (۰۵/۰) باشد توزیع داده ­ها نرمال ‌می‌باشد. نتیجه این آزمون در جدول ۴-۵ نشان داده شده است.

جدول ۴-۵٫ سطح معنی‌داری آزمون کولموگروف – اسمیرنف شاخص ها

مؤلفه‌ ها

سطح معناداری Sig

نتیجه آزمون

گذشت و وفاداری کارکنان

۰۱/۰
رد

نیت پاک و خوب کارکنان

۰۳/۰
رد

وجدان کاری کارکنان

۰۲/۰
رد

نوع دوستی کارکنان

۰۴/۰
رد

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...