دانلود مقالات و پایان نامه ها در مورد رابطه دلبستگی … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۵۷/۱۱
۷
درصد واریانس
۰۳/۳۴
۵۷/۲۰
کل واریانس
۶۰/۵۴
۳-۳-۳- مقیاس فاصله روانشناختی
چنانچه بیان شد جهت سنجش فاصله روانشناختی از دو مقیاس جهتگیری غلبه اجتماعی و حریم رعایت اخلاقی استفاده شد که در ادامه هر یک به تفکیک توضیح داده خواهند شد.
۳-۳-۳-۱- مقیاس جهتگیری غلبه اجتماعی (SDO)
مقیاس جهتگیری غلبه اجتماعی توسط سیدانیوس و پراتو (۱۹۹۹) و به منظور سنجش میزان تمایل افراد برای غلبه بر دیگران و ترجیح نابرابری در بین گروه های اجتماعی تهیه شد. این مقیاس شامل ۱۶ گویه میباشد، از مجموع این ۱۶ گویه، ۸ گویه میزان تمایل افراد برای غلبه بر دیگران و ۸ گویه ترجیح نابرابری نسبت به گروه های اجتماعی را میسنجد و در مقیاس ۵ گزینهای لایکرت از ۱ (کاملاً مخالفم) تا ۵ (کاملاً موافقم) درجهبندی می شود. لازم به ذکر است که گویه های ۹ تا ۱۶ به صورت معکوس نمرهگذاری میشوند.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
سازندگان این پرسشنامه متوسط ضریب پایایی این مقیاس را ۸۳/۰ گزارش کرده اند. بنابر ادعای سازندگان، این مقیاس از اعتبار سازهای خوبی نیز برخوردار است و جهتگیری غلبه اجتماعی با تبعیض جنسیتی (۵۱/۰r=) پیشداوری قومی علیه گروه های اقلیت (۴۱/۰r=)، ملّیتگرایی (۵۱/۰r=) و میهنپرستی (۳۵/۰r=) در ارتباط است.
در پژوهش حاضر نیز به منظور تعیین روایی این مقیاس از روش تحلیل عامل استفاده شد. نتایج تحلیل عاملیبه روش مؤلفه های اصلی با چرخش واریماکس وجود ۲ عامل تمایل برای غلبه بر دیگران و ترجیح نابرابری در گویه ها را تأیید نمود. ملاک استخراج عوامل شیب نمودار اسکری و ارزش ویژه بالاتر از ۱ بود. مقدار ضریب KMO برابر ۸۵/۰ و ضریب کرویت بارتلت برابر با ۴۷۳/۲۰۹۵ (۰۰۰۱/۰P<) بود که نشان از کفایت نمونه گیری و ماتریس همبستگی گویه ها داشت .
لازم به ذکر است که گویهی ۵ به دلیل بار عاملی ضعیف از مجموع سئوالات حذف شد و از آنجا که سازندگان این مقیاس به دلیل همبستگی بالای دو بعد تمایل به غلبه بر دیگران و ترجیح نابرابری نمرهی کل این مقیاس را در نظر گرفتهاند، در این پژوهش نیز برای جهتگیری غلبه اجتماعی یک نمرهی کل در نظر گرفته شده است. نتایج تحلیل عاملی این پرسشنامه در جدول ۳-۴ آورده شده است.
همچنین برای تعیین پایایی این پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد و ضریب حاصله برای جهتگیری غلبه اجتماعی ۸۳/۰به دست آمد.
جدول ۳-۴- تحلیل عوامل جهتگیری غلبه اجتماعی
گویه ها
ترجیح نابرابری
گرایش به غلبه بر دیگران
۱۰
۸۳/۰
۹
۷۷/۰
۱۲
۷۶/۰
۱۳
۷۳/۰
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 01:21:00 ق.ظ ]
|