دانلود پایان نامه های آماده – ابزارهای تحلیلی: تحلیل استنباطی(آزمون فرضیه با )همبستگی و رگرسیون و T استودنت با نرم افزارSPSS – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
فرضیه چهارم : بنگاههای زود بازده دریافت کننده تسهیلات اعطایی از بانک صنعت و معدن، نسبت به بانک رفاه رضایت بیشتر دارند.
فرضیه پنجم :
اشتغالزایی بنگاههای زود بازده دریافت کننده تسهیلات از بانک رفاه، نسبت به بنگاههای زود بازده دریافت کننده تسهیلات از بانک صنعت ومعدن، بیشتر بوده است
۱-۷- روششناسی تحقیق
رویکرد کلی تحقیق حاضر از نوع پیمایشی میباشد، چرا که در آن سعی شده است وضعیت فعلی جامعه آماری را در قالب چند متغیر مورد بررسی قرار داده و شناخت صفات جامعه از طریق مراجعه به آن ها را فراهم سازد. با این وجود، در برخی زمینه ها نیز به تبیین دلایل چگونه بودن و چرایی وضعیت مسأله و ابعاد آن می پردازد. در این پژوهش از توصیف و تحلیل نیز استفاده شده است و در نهایت به مقایسه تطبیقی تسهیلات اعطایی دو بانک مورد نظر در اشتغالزایی بنگاههای زود بازده می پردازد. تعداد جامعه آماری تحقیق با توجه به تعداد محدود جامعه، محاسبه و روش نمونهگیری آن نمونه گیری احتمالی ساده خواهد بود. روش کتابخانه ای برای تدوین مبانی نظری و ادبیات تحقیق و از بررسی میدانی ( پرسشنامه و مصاحبه) برای جمع آوری اطلاعات استفاده خواهد شد. و در مرحله تحلیل یافته ها و سنجش فرضیه ها، از آزمونهای رگرسیون، همبستگی و t استیودنت در محیط نرم افزار آماری SPSS استفاده میشود
۱-۸- قلمرو پژوهش:
قلمرو تحقیق به سه بخش قلمرو موضوعی، قلمرو زمانی و قلمرو مکانی تقسیم میگردد.
الف ـ قلمرو موضوعی
قلمرو موضوعی این تحقیق به بررسی اثربخشی تسهیلات بانکی از نظر ایجاد اشتغال محدود میگردد و بدیهی است که طرح اعطای تسهیلات اشتغالزایی دارای جنبهها و پیامدهای دیگری نیز است که پژوهشگر آن ها را در این مطالعه وارد نکرده است.
ب ــ قلمرو زمانی:
با توجه به اینکه طرح اعطای تسهیلات اشتغالزایی از اوائل سال ۱۳۸۵ مطرح شده بنابرین قلمرو زمانی تحقیق دوره زمانی ۹۰ ــ ۱۳۸۶ میباشد به بیان دیگر اطلاعات مورد استفاده در این پژوهش مربوط به دوره زمانی مذکور میباشد.
ج_قلمرومکانی:
قلمرو مکانی این تحقیق استان قم و سازمانهائی که به طور مستقیم در میدان این تحقیق قرار میگیرند که شامل کلیه شعب بانک صنعت و معدن و رفاه و بنگاههای دریافت کننده تسهیلات اشتغالزایی میباشد.
۱-۱۰- جنبه جدید بودن و نوآوری:
با توجه به عدم انجام مطالعه نظام مند و دانشگاهی در خصوص مطالعه تطبیقی اثر بخشی تسهیلات اعطایی به بنگاههای زود بازده در ایجاد اشتغال، جنبه نوآوری و جدید بودن این تحقیق حداقل در ایران کاملاً محسوس میباشد.
۱-۱۱- فرایند تدوین تحقیق:
در این تحقیق پس از گردآوری ادبیات نظری مربوطه (از طریق مطالعات کتابخانه ای) و بررسی و شناخت اثر بخشی تسهیلات اعتباری دو بانک مورد نظر بر ایجاد اشتغال بنگاههای زود بازده (مصاحبه و پرسشنامه) به جمع بندی و تجزیه و تحلیل یافته ها (با بهره گرفتن از نرمافزارهای آماری) پرداخته خواهد شد. فرایند انجام تحقیق نمودار شماره (۱-۱) میباشد:
جمع بندی نتیجه گیری
۱- ترسیم توصیفی
۲- تحلیل آماری
ابزارهای تحلیلی: تحلیل استنباطی(آزمون فرضیه با )همبستگی و رگرسیون و T استودنت با نرم افزارSPSS
تجزیه و تحلیل آماری مرحله سوم
آزمون و تحلیل داده ها
نتایج مرحله سوم
تجزیه و تحلیل
مشاهده مصاحبه پرسشنامه
جامعه آماری تحقیق
جمع آوری یافته های مرحله اول
نتیجه های یافته های مرحله اول
تحلیل یافته های مرحله دوم
نتیجه های مرحله دوم
جمع آوری یافته های مرحله دوم(پرسشنامه)
تحلیل یافته های مرحله اول
اثر بخشی تسهیلات اعطایی در اشتغالزایی بانک های زود بازده
مبانی نظری
بانک های مورد مطالعه
فرضیه های تحقیق
روش تحقیق
اسنادی
تجربی
بانک های نمونه
مدل مفهومی تحقیق
نمودار شماره(۱-۱): فرایند تحقیق
۱-۱۲ تعریف واژه های اختصاصی
۱ ـ وام اشتغالزا[۱] : مبالغ (وامهایی) که به منظور ایجاد اشتغال تحت شرایط خاصی به واجدین شرایط پرداخت میشود.
۲ ـ تسهیلات بانکی[۲] : وامهایی که افراد در قالب یکی از عقود رایج (قرضالحسنه، قراردادهای مبادلهای، مشارکتی، سرمایه گذاری مستقیم و…) و به صورت کوتاه مدت، میان مدت و یا بلند مدت دریافت میکنند.
۳ ـ طرح زودبازده[۳] : طرحی که مدت اجرای آن کمتر یا برابر ۲۴ ماه باشد و حداکثر بتواند تا ۶ سال اقساط بانک را برگرداند.
۴ ـ بنگاههای کوچک[۴] :به واحدهای تولیدی (کالا و خدمات) گفته میشود که میزان اشتغال آن ها کمتر از ۵۰ نفر میباشد.
۵ ـ بنگاههای متوسط[۵] :به واحدهای تولیدی (کالا و خدمات) گفته میشود که میزان اشتغال آن ها بین ۵۰ تا ۱۰۰ نفر میباشد.
۶ ــ اثربخشی[۶] : توانایی تعیین اهداف مناسب (کار درست را انجام دادن)
۷ ــ هم افزایی[۷] :موقعیتی که در آن کل از اجزا بزرگتر است یعنی اجزائی که با یکدیگر تعامل مبتنی بر همکاری دارند بهرهورتر از بخشهایی میباشند که به صورت ایزوله عمل میکنند
۱-۱۳- چارچوب نظری تحقیق (مدل تحلیلی تحقیق)
مدل مفهومی (متغییرهای) این تحقیق برگرفته از یک تحقیق کلیدی تحت عنوان ((The role of credits in development SME)) است. اما با در نظر گرفتن این واقعیت که زمان و مکان و سایر شرایط محیطی در قلمرو مکانی این تحقیق با تحقیق کلیدی مذکور تفاوت دارد لذا با مشورت و راهنمایی استاد راهنما برخی از متغییرهای موجود در آن تعدیل شدهاند اما متغیر های موجود در این مدل که از دو دیدگاه بررسی شده عبارتند از:
از دیدگاه بانک:
تسهیلات اعطایی بانک به عنوان (متغیر مستقل) در نظر گرفته شده و میزان اشتغال ایجاد شده (متغیر وابسته) محسوب میشوند و در این بین محیط اقتصادی نیز به عنوان متغیر (تعدیل گر)، و هم افزایی این دو متغیر به عنوان متغیر (مداخله گر) ذکر شده یعنی به عبارت بهتر تسهیلات اشتغالزایی زمانی میتواند بر اشتغال تاثیرمثبت داشته باشد که محیط اقتصادی مطلوب باشد (ایجاد هم افزایی مثبت نماید)
از دیدگاه بانک
میزان اشتغالزایی در SME های استان قم
محیط اقتصادی
تسهیلات اعطایی بانک صنعت ومعدن و بانک رفاه استان قم به SME ها
هم افزایی
اما از دیدگاه بنگاهها:
در این مدل مزایای این نوع تسهیلات (یارانه و…) به عنوان متغیر مستقل و رضایت دریافت کنندگان تسهیلات (متغیر وابسته) محسوب میشوند. در صورتی که شرایط اعطای تسهیلات با طرحهای اشتغالزایی (متغیر تعدیل گر) تناسب داشته باشد هم افزایی (متغیر مداخله گر) مثبت ایجاد میشود
از دیدگاه بنگاه ها
میزان رضایت SME
تناسب تسهیلات اعطایی با طرح های اشتغالزایی
مزایای تسهیلات اشتغالزایی : یارانه و……
هم افزایی
نمودار شماره ۱ ــ ۲ مدل و متغیرهای تحقیق
فصل دوم
ادبیات نظری و تجربی تحقیق
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1401-09-26] [ 10:55:00 ق.ظ ]
|