دانلود فایل ها با موضوع : پیش بینی تغییرات بهره … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
= تبادل حرارت تبخیری در سطح پوست موقعی که در حالت حرارتی خنثی قرار دارد (w/
= تابش لباس به طور متوسط برای تمام بدن (w/
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
= نرخ سوخت و ساز بدن (w/
= دمای سطح لباس (درجه سانتی گراد)
= نیروی مکانیکی موثر (w/
= تلادل حرارت تبخیری در سطح پوست (w/
= تلفات حرارت خشک بصورت همرفت، هدایت و تابش (w/
= رطوبت، فشار بخار جزئی هوا (پاسکال)
= دمای هوا (درجه سانتی گراد)
که در آن نتیجه مطالعات که از طریق نرم افزار Ray Manَ انجام گرفت نشان میدهد که دوره آسایش اقلیمی در این شهر بسیار محدود است.به طوری که دوره آسایش حرارتی فقط به مدت ۴۵ روز از اوایل خرداد تا اواسط تیر ماه طول می کشد، تنش گرما به مدت ۸۰ روز و دوره تنش سرمایی به مدت ۲۴۰ روز از حوالی ۱۵ مهر تا پایان اردیبهشت به طول می انجامد.توجه لازم بر این نتیجه به کارآمدی و موفقیت برنامه های توسعه توریسم در این شهر می افزاید.
عباسیان و مهرگان در سال (۱۳۸۶)[۱۶]، در پژوهشی بهره وری عوامل تولید بخشهای اقتصادی کشور ایران را به روش تحلیل پوشش داده ها (DEA)[17] اندازه گیری نمودهاند، در این مطالعه با بهره گرفتن از داده های مربوط به ارزش افزوده سالهای ۱۳۷۷- ۱۳۴۵ بهره وری عوامل تولید بخشهای مختلف اقتصادی محاسبه شده است در روش تحلیل پوششی داده ها، به کمک داده های ارائه شده، مرزی به نام ” مرز کارائی”[۱۸] در نظر گرفته میشود که تمام بخشهای مورد بررسی، با این مرز بهینه مقایسه میشود.
در این مطالعه برای بررسی بهره وری عوامل تولید از شاخص مالم کویست استفاده شده که این شاخص به صورت به صورت زیر مورد استفاده قرار گرفته است :
(۲-۱۰)
که در آن و به ترتیب بردار وزن های ورودی ها و خروجی ها، X و Y به ترتیب متغیرهای وردی و خروجی و ، یک بی نهایت کوچک غیر ارشمیدسی[۱۹] است که برای ملاحظات محاسباتی وارد مدل شده است.
نتایج این مطالعه نشان میدهد مجموع روند بهره وری اقتصادی کشور با روند خفیفی افزایش یافته لیکن با توجه به منابع مادی و انسانی قابل توجهی که در اختیار بسیاری از بخشهای اقتصادی بوده قابل توجیه نمیباشد در این زمینه بخش خدمات به دلیل گستردگی دامنه فعالیت ها و خیل عظیم نیروهای شاغل، از مشکلات بیشتری رنج می برد.
رضائی و همکاران در مطالعهای در سال (۱۳۸۷)[۲۰]، به ارزیابی تغییرات بهره وری کل عوامل در بخش نفت و گاز با بهره گرفتن از شاخص تورنکوئست[۲۱] پرداختهاند در این مطالعه با استفاده ازروشهای برنامه ریزی خطی که در زمره روش های ناپارامتری است و با بهرهگیری از شاخص تورنکوئست، رشد بهره وری عوامل تولید در بخش نفت و گاز در اقتصاد ایران طی دوره۱۳۸۴-۱۳۳۸، مورد ارزیابی قرار گرفته است.
شاخص استفاده شده در این مطالعه :
(۲-۱۱)
که در آن به صورت میانگین هندسی از کشش ورودی iام یک بار در سال k و بار دیگر در سال محاسبه می شود و ورودی های مورد نظر یک بار در سال k و بار دیگر در سال است.
نتایج حاکی از آن است که بهره وری عوامل تولید در بخش نفت و گاز به طور متوسط سالانه رشدی معادل ۴۶/۰ درصد داشته است ولی بررسی وضعیت بهره وری کل عوامل در سال اول برنامه چهارم توسعه نشان دهنده آن است که رشد ۲۱/۰ درصدی بهره وری کل عوامل در دوره مورد مطالعه، با اهداف مندرج در برنامه چهارم توسعه (۳/۰ درصد) فاصله نسبتاً زیادی دارد.
خلیلیان و رحمانی (۱۳۸۷)[۲۲] با بهره گیری از رهیافت بهره وری متوسط تعمیم یافته به بررسی عوامل موثر بر بهره وری نیروی کار در بخش کشاورزی کشور پرداخته است .
که با توجه به اینکه برای محاسبه بهره وری عوامل تولید در بخش کشاورزی با توجه به اینکه در تابع تولید بخش کشاورزی نیروی کار و سرمایه از مهمترین عومل تاثیر گذار می باشند برای محاسبه بهره وری عامل نیروی کار در نظر رفتن تاثیر متغیر سرمایه بر بهره وری نیروی کار ضروری به نظر می رسد. در نتیجه فرمول GAPL تابع تولید کاب – گلاس به صورت زیر در می آیند.
(۲-۱۲)
که در آن Q ستاده کلL وK به ترتیب نیروی کار و سرمایه می باشند.
که نتایج نشان از روند صعودی بهره وری کار در این بخش دارد و در یک مدل اقتصاد سنجی، نتایج نشان میدهد همه متغیرهای توضیحی شامل کشاورزی و کل اقتصاد ، میزان بارندگی ، درآمد روستاییان و متغیر روند معنی دار بوده و همه آنها جز متغیر سرمایهگذاری کل، اثر مثبت بر بهره وری نیروی کار در بخش کشاورزی داشته است.
ازوجی و داداشی در سال (۱۳۸۹)[۲۳]، در مطالعهای به تحلیل سطح بهره وری نیروی کار در اقتصاد ایران طی دوره زمانی ۱۳۸۶-۱۳۵۰پرداختهاند و برای اندازه گیری شاخصهای بهره وری با توجه به محدودیت محاسبات بهره وری نیروی نهایی نیروی کار از محاسبات بهره وری متوسط نیروی کار استفاده شده است و همچنین به تحلیل شاخصهای اصلی برای تحلیل عوامل مرتبط با بهره وری نیروی کار مانند سهم شاغلان با تحصیلات عالی به کل شاغلان، نرخ باسوادی جمعیت کل کشور، متوسط سال های تحصیل شاغلان، نسبت هزینه های تحصیل بهروری جزیی عواما تولید۱، نسبت ستانده به یکی از داده هاست. این مفهوم در مقابل بهره وری کلی یا چندگانه عوامل تولید مطرح می شود و در قالب بهروری متوسط و نهایی عامل تولید بحث برانگیز است.
الف) بهروری متوسط: اگر این نسبت به صورت کسر ساده و نسبت ستاده به یکی از داده ها ارائه شود، توسط بهروری عوامل و یا بهروری متوسط عامل گفته می شود.
i = k,L,E (2-13)
در رابطه فوق عبارت است از بهروری متوسط عامل، نیروی کار، سرمایه و انرژی در بخش ارزش افزوده بخش نهاده یا عامل I (نیروی کار، سرمایه و انرژی) در بخش J، در صورتی که نماینده عامل نیروی کار باشد، این شاخص متوسط سرمایه یا انرژی را نشان خواهد داد.
ب) بهروری نهایی: اگر این نسبت به صورت تغییرات ستانده به تغییرات یک دوره، بیان شود، آن را بهروری نهایی یک عامل تولید می نامند.
i = k,L,E (۲-۱۴)
در رابطه فوق عبارت است از بهروری نهایی عامل i (نیروی کار، سرمایه و انرژی)، در صورتی که i نماینده عامل نیروی کار باشد، شاخص بدست آمده بهروری نهایی نیروی کار است و اگر منعکس کننده عامل سرمایه یا انرژی باشد این شاخص بهروری سرمایه یا انرژی را نشان می دهد.
نتایج این مطالعه نشان میدهد که همواره عدم توازن و شکافهای بهره وری در اقتصاد کشور مشهود است و با توجه به هدفگذاری رشد پرشتاب و مستمر اقتصادی در افق چشمانداز، تأکید بیشتر به مقوله های بهره وری نیروی کار و عملیاتی کردن آن در برنامههای توسعه همراه با ملاحظات چالشها و بکارگیری مناسب از فرصتها، در افق بلند مدت ارتقاء بهره وری نیروی کار و دستیابی به سهم برتر سرمایه انسانی در تولید، ضروری است.
امینی و فرهادیکیا در سال (۱۳۸۹)[۲۴]، در مطالعهای تحولات شاخصهای بهره وری در بخش نفت در ایران مورد ارزیابی و نمودهاند. روش محاسبه بهره وری کل عوامل تولید در این مطالعه ،تقریب ترنکوئیست شاخص دیویژیا برای داده های آماری گسسته میباشد که در اینجا بهره وری کل عوامل تولید ناخالص بخش نفت، به قیمت ثابت سال ۱۳۷۶،تعداد جمعیت شاغل و ارزش موجودی سرمایه ثابت فیزیکی به قیمت ثابت سال ۱۳۷۶ بدست آمده است. این مطالعه مربوط به عملکرد دوره ۱۳۸۶- ۱۳۷۵میباشد.
شاخص تقریب ترنکوئیست شاخص دیویژیای استفاده شده در این مطالعه به صورت زیر درآمده است:
(۲-۱۵)
که در نرخ رشد بهره وری کل عوامل،و و به ترتیب، نشان دهنده متوسط سهم سرمایه، نیروی کار و مصارف واسطه از تولید در دوره و است.
نشانگر آن است که ارزش افزودهی آن بخش، بطور متوسط سالانه ۳/۱درصد افزایش یافته که پایینتر از میانگین کل اقتصاد بوده و سهم آن در تولید ناخالص داخلی کشور کاهش یافته است و مانع از رشد اقتصادی بیشتر در کشور شده است.
۲-۳- مطالعات انجام گرفته در خارج از کشور
کوهان و براون (۱۹۸۵)[۲۵] با بررسی و استفاده از داده های بهره وری منتشر شده دو رابطه غیرخطی میان بهره وری و درجه هوا( ) و رطوبت نسبی( ) را به صورت زیر استخراج کردند.
PC =۰.۰۱۴۴Ta–۰.۰۰۳۱۳Rh–۰.۰۰۰۱۰۷(Ta)2-0.000029(Rh)2-0.0000357(TaRh)+ 0.647 (2-16)
= ۰.۰۵۱۷ + ۰.۰۱۷۳ – ۰.۰۰۰۳۲(Ta)2– 0.0000985(Rh)2– 0.0000911( )- ۱.۴۵ ۱۷) (۲-
معادله ۱ برای آب و هوای سرد یا خنک از ۲۹- درجه تا ۱۰ درجه قابل اجرا است. معادله ۲ برای آب و هوای گرم و یا داغ از ۲۱ درجه تا ۴۹ درجه قابل اجرا است. با بهره گرفتن از این دو معادله، کوهان و براون به رطوبت نسبی کمتر از ۳۵ درصد متذکر شداند، بهره وری تحت تاثیر تغیر رطوبت نمیباشد، معادله دوم به دمای زیر ۲۳- درجه و بالای ۴۳ درجه استدلال میکند برای رسیدن به بهره وری بهینه دشوار است.که در آن PC ، عامل بهره وری آب و هوای سرد، عامل بهره وری آب و هوای گرم، Ta درجه حرارت هوا در درجه فارنهایت، Rh رطوبت نسبی بصورت درصد بیان شده است.نتیجه این تحقیق نشان می دهد که رطوبت نسبی به میزان ۳۵ درصد بر بهره وری نیروی کار تاثیری ندارد و همچنین در شرایط آب و هوایی با دمای زیر۲۳- و بالای ۴۵ درجه امکان دست یابی به بهره وری ایدآل ممکن نخواهد شد.
توماسن و یاکومیس)۱۹۸۷[۲۶](مدلی را ارائه نمودند که در آن به بررسی تاثیر دمای هوا و رطوبت نسبی بر بهره وری پرداخته شده است . آنها داده ها را از تعدادی از پروژهای تجاری جمع آوری کردند و با بهره گرفتن از روش تجزیه وتحلیل رگرسیونی چند گانه رابطه زیر را برآورد کردند:
PR= 9.448 + 0.0518 Ta – ۲.۸۱۹ ln (Ta) +3.89 ×۱۰ -۳۷e(Rh) (2-18)
که در آن PR نسبت عملکرد پیش بینی روزانه ( واقعی/مورد انتظار) است، Ta درجه حرارات در ساعت ۱بعد از ظهر در درجه فارنهایت است، Rh رطوبت نسبی در ساعت ۱ بعدازظهر به صورت درصد بیان شده است.
این معادله با این حال، توسط طیف وسیعی از داده های دما و رطوبت نسبی، به ترتیب از ۱۱ تا ۲۸درجه سانتیگراد و از ۱۹ درصد رطوبت نسبی تا ۸۵ درصد، محدود شده است. ار آنجا که PR محاسبه شده در این معادله مورد استفاده قرار میگیرد نشان میدهد که چگونه محیط گرمایی بر بهره وری واقعی تاثیر میگذارد، این نسبت میتواند برای تنزیل اثرات جوی مورد استفاه قرار گیرد. این نشان میدهد که کارایی پیشبینی شده کارگران با PR رابطه معکوس دارد، که به صورت زیر نشان داده شده است.
Predicted efficiency (E)= 1/ PR (2-19)
سریدهاران و چاندراسکان (۱۹۹۳)[۲۷]روند بهره وری نیروی کار و سرمایه را در صنعت پنبه هند طی سال های ۱۹۷۲-۱۹۸۷ تحلیل کردند و با بهره گرفتن از تابع کاب داگلاس و با فرض بازدهی ثابت به مقیاس، نتیجه گرفتند که بهره وری نیروی کار در صنایع پنبه هند بیش از بهره وری سرمایه در این دوره افزایش یافته است. بهبود بهره وری نیروی کار در این دوره به طور عمده ناشی از تعدیل نیرویکار و بهره وری پایین سرمایه ناشی از عوامل مدیریتی بوده است.
پیلات (۱۹۹۵)[۲۸]به مقایسه بهره وری صنایع مختلف کره جنوبی با بهره وری صنایع مشابه در آمریکا و اروپا می پردازد و به این نتیجه میرسد که بهره وری در برخی صنایع کره جنوبی نظیر چرم، فلزات و ماشین آلات در حد بهره وری صنایع آمریکاست. لیکن بهره وری کل در صنایع کره جنوبی در سال ۱۹۷۸ حدود ۲۶ درصد بهره وری در صنایع ایلات متحده بوده است. ضمن اینکه عواملی نظیر شدت به کارگیری سرمایه، صرفه جویی ناشی از مقیاس تولید در صنایع و سطح تحصیلات نیروی کار از مهمترین عوامل موثر در تفاوت بهره وری صنایع کره جنوبی با آمریکا به شمار میرود.
مانین و همکارانش (۲۰۰۱) با بررسی بهره وری در صنایع چین بر اساس رویکرد مقایسه بین المللی تولید و بهره وری و با بهره گرفتن از شاخص برابری قدرت خرید [۲۹]دریافتند که رشد بهره وری نیرویکار در چین بسیار کندتر از آمریکاست که این امر نشان دهنده افزایش شکاف بهره وری بین این دو کشور است.
شریف محمد و کرب سری ناوین (۲۰۰۵)[۳۰] مدلی ارائه نمودند که نواقص مدلهای قبلی را برطرف نماید و در این مدل بهره وری نیرویکار ساخت وساز را به صورت تابعی از شاخص راحتی گرمایی به صورت معادلات زیر در نظر گرفته اند.
= ۱۰۲+۰.۸PMV+ 1.84(PMV)2 (2-20)
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 12:19:00 ق.ظ ]
|