دانلود پایان نامه با فرمت word : پروژه های پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه ها در مورد پایش تابش پذیری شهرهای … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۵/۲
۲۳/۰
۵
۷۷/۰
۱۰
۷/۲
۱۵
۵
۱- ۱۳- ۵- ظرفیت و مقاومت گرمایی مصالح ساختمانی با توجه به وضعیت آبوهوایی محیط
عمدهترین ویژگی مصالح ساختمانی ظرفیت و مقاومت گرمایی آنهاست. ظرفیت و مقاومت گرمایی مصالح ساختمانی نیز به وضعیت آبوهوایی محیط بستگی دارد. در حقیقت، برگزیدن نوع مصالح ساختمانی باید با توجه به نوع آبوهوای محیط صورت گیرد؛ زیرا نیاز به ظرفیت و مقاومت گرمایی در مناطق مختلف آبوهوایی متفاوت است.
در مناطق مرطوب، مصالح ساختمانی باید سبک و مقاومت گرمایی آنها پایین باشد. در مناطق گرم و مرطوب که نوسانات دماییِ بین روز و شب پایین است، مصالحی با مقاومت گرمایی بالا و ظرفیت گرمایی پایین مناسب است. در مناطق گرم و خشک به علت بالا بودن نوسانات دماییِ بین روز و شب، مصالح ساختمانی باید با دقت بیشتری برگزیده شود. در مناطق مذکور، مناسبترین نتیجه زمانی به دست می آید که بخشهایی از بنا که هنگام روز به کار گرفته می شود با مصالح ساختمانی سنگین و بخشهایی که هنگام عصر و شب به کار گرفته می شود با مصالح سبک و ظرفیت گرمایی پایین ساخته شود. در مناطق معتدل، بخشهای غربی ساختمان باید از مصالح سنگین و با ظرفیت گرمایی بالا ساخته شود تا گرمای ساعات پسین به درون بنا منتقل نشود. در صورتی که مصالح سایر بخشها باید با مقاومت گرمایی کافی ساخته شود. در مناطق سرد، برای ثابت نگه داشتن وضعیت مطلوب فضای داخلی بنا باید مقاومت گرمایی مصالح را بالا برد و دیوارهای غربی و بخشهای داخلی ساختمان را با مصالح سنگین بنا کرد. در مناطق خیلی سرد نیز بهکار گرفتن مصالح سنگین برای برقراری تعادل حرارتی فضای درونی ساختمان ضروری است. همچنین باید سطوح خارجی بنا را با عایق حرارتی پوشش داد تا گرمای درون ساختمان هدر نرود (منبع پیشین: ۱۱۲).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۲- ۱۳- ۵- ظرفیت و مقاومت گرمایی بام
بام تأثیرپذیرترین بخش ساختمان در وضعیتهای مختلف آبوهوایی است. در فصول سرد، هنگام شب، گرمای بام – به علت ساطع شدن پرتوهایی با طول موج بلند – بیشتر و سریعتر از سایر سطوح هدر میرود. به همین علت، در مناطق سردسیر، بام عمدهترین عامل هدر رفتن گرمای درون بنا محسوب می شود. در فصول گرم و مناطق گرمسیر نیز، فضای درونی بنا تحتتأثیر گرمای بام قرار میگیرد. سطح خارجی بام معمولاً تحت بیشترین نوسانات دمای هوا و تابش خورشید قرار میگیرد. مقدار این نوسانات تا حدود زیادی به رنگ سطح خارجی و ظرفیت و مقاومت گرمایی مصالح بام بستگی دارد (منبع پیشین: ۴۱ و ۴۲).
به طور کلی، در مناطق گرمسیر بامهایی با رنگ روشن توصیه می شود؛ زیرا با ساطع کردن پرتوهای با طول موج بلند به سرعت خنک میشوند و گرما را به درون بنا منتقل نمیکنند. همچنین در این مناطق بامهای ترکیبی شامل یک لایه عایق نزدیک به سطح خارجی و یک لایه مصالح سنگین در بخش درونی آن توصیه می شود. در حقیقت، عایق نزدیک به سطح خارجی منتقل شدن گرما به لایهی سنگین درونی را کاهش میدهد و لایهی سنگین درونی نیز در جذب گرمای درون بنا مؤثر است (منبع پیشین: ۱۱۶).
در مناطق سردسیر بامهایی با رنگ تیره توصیه می شود؛ زیرا با جذب پرتوهای خورشید به سرعت گرم میشوند و گرما را به درون بنا منتقل می کنند. همچنین در مناطق مذکور، بامهای یکپارچه یا ترکیبی سنگین توصیه می شود. بامهای مذکور بیشتر با مصالحی با ظرفیت و مقاومت گرمایی بالا نظیر بتن و آجر ساخته میشوند که از ورود سرمای بیرون به درون بنا و همچنین خروج گرمای بالا نظیر بتن و آجر ساخته میشوند که از ورود سرمای بیرون به درون بنا و همچنین خروج گرمای درون بنا به بیرون جلوگیری می کنند (منبع پیشین: ۴۲).
در مناطقی که دارای دو دوره گرم و سرد هستند، بامهای مرکب (بام و سقف) توصیه می شود. در این مناطق بام باید با مصالح سبک و سقف با مصالح سنگین ساخته شود (احمدینژاد، ۱۳۸۴: ۵۸). در حقیقت، سقف با ظرفیت و مقاومت گرمایی بالا مانع از هدر رفتن گرمای درون بنا می شود و بام نیز با به وجود آوردن سایه بر روی سقف از گرم شدن بیش از حد سقف جلوگیری می کند. همچنین هوای بین بام و سقف نیز مانند یک عایق حرارتی از منتقل شدن گرما به درون ساختمان جلوگیری می کند. هرچند که باید تهویهی هوای بین بام و سقف نیز در نظر گرفته شود.
منابع فارسی
- ابراهیمپور، عبدالسلام، معرفت، مهدی و نیری، هادی (۱۳۸۷)، مقایسه روشهای مختلف پیش-بینی تابش پراکنده برای اقلیمهای ایران، مجلهی فضای جغرافیایی، جلد ۹، شماره ۲۷، اهر.
- ابراهیمیِقوامآبادی، لیلا و فولادیِدهقی، بهزاد (۱۳۸۲)، کاربرد انرژی خورشیدی به عنوان یک انرژی تجدیدپذیر و سازگار با محیطزیست و نقش آن در پیشبرد اهداف توسعه پایدار، سومین همایش بهینهسازی مصرف سوخت در ساختمان، تهران.
- احمدینژاد، محمد (۱۳۸۵) ترجمه، کوگ نیلسن، هالگر، تهویهی طبیعی، نشر خاک، اصفهان.
- اخوان، رضا، زبیری، محمود، زاهدیِامیری، قوامالدین و دنیل، ماندلایز (۱۳۸۵)، بررسی ساختار مکانی و برآورد موجودی حجمی جنگلهای خزری با بهره گرفتن از روش زمینآمار، نشریهی منابع طبیعی ایران، جلد ۵۹، شماره ۱، تهران.
- ایوبی، شمساله و حسینعلیزاده، محسن (۱۳۸۶)، بررسی تغییرات مکانی فرسایشپذیری خاک با بهره گرفتن از روش زمینآمار و GIS، نشریه ی منابع طبیعی ایران، جلد ۶۰، شماره ی ۲، تهران.
- جهانبخش، سعید (۱۳۷۷)، ارزیابی زیستاقلیم انسانی تبریز و نیازهای حرارتی ساختمان، فصلنامه تحقیقات جغرافیایی، شماره ۴۸، تهران.
- حافظنیا، محمدرضا (۱۳۸۲)، مقدمهای بر روش تحقیق در علوم انسانی، چاپ نهم، نشر سمت، تهران.
- حبیبپور، کرم و صفری، رضا (۱۳۸۸)، راهنمای جامع کاربرد SPSS در تحقیقات پیمایشی، نشر لویه، تهران.
- حسنیِپاک، علیاصغر (۱۳۷۳)، زمینآمار (ژئواستاتیستیک)، نشر دانشگاه تهران، تهران.
- حسنیِپاک، علیاصغر (۱۳۸۶)، زمینآمار (ژئواستاتیستیک)، چاپ دوم، نشر دانشگاه تهران، تهران.
- خلجیِاسدی، مرتضی، طالقانی، گیتی و صفائی، بتول (۱۳۸۰)، استفاده از انرژیهای نو در ساختمانهای شهری، نخستین همایش بهینهسازی مصرف سوخت در بخش ساختمان، تهران.
- خلیلی، علی (۱۳۸۳)، تدوین یک سامانهی جدید پهنه بندی اقلیمی از دیدگاه نیازهای گرمایش – سرمایش محیط و اعمال آن بر گسترهی ایران، فصلنامه تحقیقات جغرافیایی، شماره ۷۵، تهران.
- خلیلی، علی، مرادی، اسحق، کمالی، غلامعلی و رهبر، محمود (۱۳۸۱)، مقایسه مدلهای مختلف برآورد تابش مستقیم خورشید بر روی سطوح شیبدار، دومین همایش بهینهسازی مصرف سوخت در بخش ساختمان، تهران.
- خلیلی، علی و رضاییِصدر، حسن (۱۳۷۶)، برآورد تباش کلی خورشید در گسترهی ایران بر مبنای داده های اقلیمی، فصلنامه تحقیقات جغرافیایی، شماره ۴۶، تهران.
- دلبری، معصومه، خیاطخلقی، مجید و مهدیان، محمدحسین (۱۳۸۷۳)، ارزیابی روشهای زمین-آمار در برآورد هدایت هیدرولیکی خاک در مناطق شیب آب و پشت آب پایین دشت سیستان، مجلهی علوم کشاورزی ایران، جلد ۳۵، شماره ۱، تهران.
- رفیعبخش، فاطمه (۱۳۷۳)، ساختمان یک مدل درجه دوم با بهره گرفتن از ضرایب تصحیح-شده آنگستروم در برآورد تابش کلی خورشید، مجلهی نیوار، شماره ۲۶، تهران.
- رازجویان، محمود (۱۳۸۸)، آسایش در پناه معماری همساز با اقلیم، چاپ دوم، نشر دانشگاه شهید بهشتی، تهران.
- رهنمایی، محمدتقی (۱۳۸۹)، مجموعه مباحث و روشهای شهرسازی، چاپ پنجم، نشر شهیدی، تهران.
- سلطانی، سعید و مرید، سعید (۱۳۸۴)، مقایسه برآورد تابش خورشید با بهره گرفتن از روشهای هارگریوز – سامانی و شبکه های عصبی مصنوعی، فصلنامه دانش کشاورزی، سال پانزدهم، شماره ۱، تبریز.
- سنجری، سارا (۱۳۹۰)، راهنمای کاربردی ArcGIS9.2 ، چاپ هشتم، نشر عابد، تهران.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 12:19:00 ق.ظ ]
|