راهنمای نگارش پایان نامه با موضوع بررسی تاثیر قابلیت یادگیری سازمانی بر اجرای حاکمیت بالینی(مطالعه موردی … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
- اثر بخشی بالینی Clinical Effectiveness
- ممیزی بالینی Clinical Audit
- مدیریت کارکنان Staff&Staff Management
مشارکت عمومی بیماران
مشارکت عمومی بیماران با بهره گرفتن از شاخص های زیر عملیاتی می شود و مورد سنجش قرار می گیرد.
۱-نظام رسیدگی به شکایات در بیمارستان استقرار یافته است.
۲-گروه آموزش به بیمار (زیرکمیته بهبود کیفیت) در بیمارستان وجود دارد.
۳-بیمارستان دارای برنامه مدون جهت آگاه سازی بیماران و همراهان در ارتباط با حقوقشان و همچنین خدمات درمانی و غیر درمانی قابل ارائه می باشد.
۴-برنامه رضایت سنجی بیماران در بیمارستان استقرار یافته است.
آموزش ویادگیری کارکنان
با بهره گرفتن از شاخص های زیر عملیاتی می شود و مورد سنجش قرار می گیرد. نظام آموزش کارکنان (بر اساس تدوین PDP) در بیمارستان استقراریافته و آموزش مداوم کارکنان جزء سیاستهای اجرایی بیمارستان باشد
مدیریت خطر و ایمنی بیمار
با بهره گرفتن از شاخص های زیر عملیاتی می شود و مورد سنجش قرار می گیرد.
- بیمارستان دارای برنامه ریزی منسجم آموزشی در زمینه مدیریت خطر و استانداردهای الزامی ایمنی بیمارمی باشد.
- بیمارستان دارای سیستم ثبت خطامی باشد.
- بیمارستان دارای استراتژی جهت کاهش، حذف و انتقال خطرمی باشد.
- بیمارستان برای یادگیری و به اشتراکگذاری نتایج حاصل از ثبت خطا و تحلیل آن دارای برنامه می باشد.
اثربخشی بالینی: با بهره گرفتن از شاخص های زیر عملیاتی می شود و مورد سنجش قرار می گیرد.
- آموزش بالینی با رویکرد مبتنی بر شواهد انجام شود.
- شواهد پژوهشی معتبر در طبابت بالینی استفاده می شود.
مدیریت کارکنان: با بهره گرفتن از شاخص های زیر عملیاتی می شود و مورد سنجش قرار می گیرد.
- نظام رضایت سنجی کارکنان در بیمارستان استقرار یافته است.
- نظام توجیه نیروهای جدید الورود دربیمارستان استقرار یافته است.
استفاده از اطلاعات: با بهره گرفتن از شاخص های زیر عملیاتی می شود و مورد سنجش قرار می گیرد
- اسناد و مدارک پزشکی.
۲- ثبت اطلاعات کلیه قسمت ها.
۳- استقرارسیستمHIS.
ممیزی بالینی: با بهره گرفتن از شاخص های زیر عملیاتی می شود و مورد سنجش قرار می گیرد.
۱- تعیین و تدوین استانداردها
۲- بررسی وضع موجود
۳ -÷ مقایسه نتایج با استانداردها
۴- انجام مداخله و تغییر عملکرد بر اساس نتایج
۵-ممیزی مجدد جهت اطمینان از بهبود عملکرد
شکل(۱-۲) مدل عملیاتی اجرای حاکمیت خدمات بالینی.
فصل دوم
مبانی نظری و ادبیات موضوعی
۲-۱- مقدمه
تحقیق در بستر ی از آگاهی و معلومات گذشته برای کشف مجهولات انجام می شود . ادبیات و مبانی نظری تحقیق ،محقق را در جریان یافته های دیگران و نظریات مرتبط با مساله تحقیق قرار میدهد . بدین وسیله محقیق نسبت به موضوع اشراف بیشتری پیدا میکند و براطلاعات اودر زمینه موضوع مورد مطالعه افزوده میشود . مبانی نظری دید محقق را نسبت به جنبه های مختلف موضوعباز کرده ، تکیه گاه محکمی برای استدلال منطقی در زمینه موضوع ،در اختیار او قرار می دهد . بنابراین مطالعه ادبیات تحقیق ،یکی از مراحل مهم در فرایند انجام تحقیق علمی است .
این فصل براساس مقدمه و بیان مساله که در فصل یک آمده است بنا نهاده شده است . هدف از این فصل این است که بررسی ادبیات تحقیق در زمینه هایی که تحقیق به ان توجه داشته است صورت گیرد، تا خواننده با آن آشنا گردد . مطالعات مقدماتی نخست به منظور آشنایی محقق با تحقیقاتی که پیشتر درباره مضمون تحقیق انجام گرفته است و نیز امکان تعیین موقعیت تحقیق در دست انجام نسبت به تحقیقات پیشین را به محقق می دهد . در گام بعدی ، محقق خواهد توانست چشم اندازی را که به نظرش برای موضوع تحقیقش مناسب تر است را استخراج کرده و ان ها را تعیین کند .تهیه چکیده هایی با ساختار صحیح اجازه می دهد که ایده های اصلی متون مشاهده شده را استخراج کرده وآن هارا با یکدیگر مقایسه کند . (رفیع پور ،۱۳۸۵: ۸۱)به همین دلیل در این بخش ابتدا مفهوم حاکمیت بالینی تبیین می شود بعد به بررسی دید گاه های مختلف در موردشاخص های حاکمیت بالینی و تاثیرابعاد قابلیت یادگیری سازمانی بر آن پرداخته می شود . و سرانجام تحقیقات انجام گرفته مرتبط با موصوع تحقیق مورد بررسی قرار می گیرد .
۲-۲- مبانی نظری
۲-۲-۱- حاکمیت بالینی
در کشورهای مختلف روشها و ابزارهای متنوعی جهت ارتقاءکیفیت مراقبتهای سلامت تا به امروز بکار گرفته شدهاند.از میان این روشها، حاکمیت بالینی برای نخستین بار در NHSانگلیس به عنوان استراتژی ارائه شده از سوی دولت و به منظور ارتقاء کیفیت مراقبتهای بالینی در سال ۱۹۹۸ مطرح شد.حاکمیت بالینی چارچوبی است که در آن سازمانهای ارایهدهنده خدمات بالینی، در قبال بهبود دایمی کیفیت پاسخگو بوده و باایجاد محیطی که درآن تعالی خدمات بالینی شکوفا میشود به صیانت از استانداردهای عالی خدمت می پردازد. حاکمیت بالینی به طور همزمان توجهش را روی مسئولیتپذیری جهت حفظ سطح مراقبتهای کنونی و نیز ارتقاء وضعیت کیفی مراقبتهای آتی مبذول میدارد. همچنین مفهومی است که میکوشد روشها وابزارهای گذشته در سنجش و ارتقاء کیفیت مراقبتها ادغام ویکپارچه شوند. در واقع استراتژی واحد و جامعی که بهبود مستمر کیفیت را در نظام NHS انگلیس به عنوان یک مدل سیستماتیک مطرح ساخته است، حاکمیت بالینی است.)وزارت بهداشت ،۱۳۹۰: ۲)
مطرح شدن مفهوم حاکمیت بالینی در سال ۱۹۹۸ سبب شد تا کیفیت در کانون اصلاحات NHS قرار گیرد. این مفهوم قصد دارد تاتمامی فعالیتهایی را که در مسیر مراقبتهای بالینی انجام میشوند را ادغام نموده و آنها را در قالب یک استراتژی واحددرآورد.
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-04-13] [ 11:16:00 ب.ظ ]
|