راهنمای نگارش مقاله دانشگاهی و تحقیقاتی درباره تعیین رابطه بین رفتارهای … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
– ۰٫۰۴۷۰
۰٫۱۲۳۵
– ۰٫۲۳۵۳
۱٫۰۰۰
نرخ ارز
۰٫۰۰۸۸
۰٫۱۱۳۷
– ۰٫۲۵۴۳
۰٫۰۳۵۰
۱٫۰۰۰
شاخص بورس
۰٫۰۱۲۵-
۰٫۰۵۷۴
– ۰٫۱۹۳۹
۰٫۱۴۱۱
۰٫۸۸۶
۱٫۰۰۰
بر مبنای جدول شماره ۴-۱۴ ملاحظه می شود که:
- بین شاخص بورس و نرخ رشد اقتصادی رابطه بسیار ضعیف معکوس وجود دارد. به جهت اینکه علامت این ضریب منفی و مقدار ضریب همبستگی(۰٫۰۱۲۵-) به سمت صفر میل کرده است.
- بین شاخص بورس و نرخ تورم رابطه بسیار ضعیف مستقیم وجود دارد. به جهت اینکه علامت این ضریب مثبت و مقدار ضریب همبستگی(۰٫۰۵۷۴) به سمت صفر میل کرده است.
- بین شاخص بورس و نرخ بهره رابطه بسیار ضعیف معکوس وجود دارد. به جهت اینکه علامت این ضریب منفی و مقدار ضریب همبستگی(۰٫۱۹۳۹-) حدود ۰٫۲- و به سمت صفر میل کرده است.
- بین شاخص بورس و تولید ناخالص داخلی رابطه بسیار ضعیف مستقیم وجود دارد. به جهت اینکه علامت این ضریب مثبت و مقدار ضریب همبستگی(۰٫۱۴۱۱) به سمت صفر میل کرده است.
- بین شاخص بورس و نرخ ارز رابطه نسبتا قوی مستقیم وجود دارد. به جهت اینکه علامت این ضریب مثبت و مقدار ضریب همبستگی(۰٫۸۶۶۰) به سمت یک میل کرده است.
بر مبنای تحلیل های انجام شده بیشترین ارتباط بین نرخ ارز و شاخص بورس و ضعیف ترین آن مربوط به شاخص بورس و نرخ رشد اقتصادی است.
۴-۷- جمع بندی
هدف از این تحقیق تعیین رابطه بین متغیرهای کلان اقتصادی مشتمل بر نرخ بهره، نرخ تورم، تولید ناخالص داخلی، رشد اقتصادی، نرخ ارز و شاخص کل بورس در باطه طمانی ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۲ به عنوان یک بازه طمانی ۱۳ ساله بوده است.
مطالعه حاضر بر خلاف تحقیقات معمول و متداول در حسابداری که شرکت های بورسی را در سطح خرد و به عنوان مجموعه بنگاه های اقتصادی مورد بررسی قرار داده اند، کلیت مجموعه بورس را درسطح کلان و به عنوان جزیی از نظام کلان اقتصادی کشور انتخاب کرده است. بنابراین به جای تعریف شرکت های منتخب بورسی به عنوان جامعه آماری، نظام اقتصادی کشور در بازه زمانی یاد شده مورد مطالعه و شاخص کل بورس به عنوان سنجع واکنش سرمایه انتخاب و رابطه آن با متغیرهای کلان اقتصادی مشتمل بر نرخ بهره، نرخ تورم، تولید ناخالص داخلی، رشد اقتصادی و نرخ ارز مورد ارزیابی قرار گرفته است.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
در این تحقیق مقاطع زمانی ماهانه و در مورد برخی از متغیرها سالانه در بازه زمانی ۱/۱/۱۳۸۰ تا ۲۹/۱۲/۱۳۹۲، به عنوان جامعه آماری کلان انتخاب و همه این مقاطع به روش سرشماری مورد مطالعه قرار گرفته است.
به جهت تعریف مقاطع زمانی به عنوان جامعه آماری و در نتیجه استفاده از سرشماری در گردآوری داده ها و به عبارتی عدم استفاده از نمونه گیری تصادفی از طرفی، و به کارگیری روش تحلیل روند در توصیف یافته ها به عنوان یک روش توصیفی از طرف دیگر جهت استنتاج از روش توصیفی استفاده شده و روش استنتاج استقرایی مشتمل بر آزمون فرض مصداقی نیافته و استنتاج نهایی در چارچوب پاسخ به پرسش های تحقیق به انجام رسیده است.
توصیف یافته ها نشان داد که:
۱) تولید ناخالص داخلی به واحد پولی اقلا ۱۱۵٫۴۴ و حداکثر ۵۲۸ با متوسط و انحراف معیار ۲۹۰ و ۱۳۹ بوده است. رشد متوسط سالانه تولید ناخالص داخلی به نسبت سال پایه به ارزش جاری برابر ۱۱۵ درصد بوده است.
۲) نرخ تورم ماهانه اقلا ۰٫۰۰۷- و حداکثر ۸٫۶۳ درصد با متوسط و انحراف معیار ۱۸٫۸۶ و ۴۶٫۳۵ بوده است. رشد متوسط نرخ تورم ماهانه به نسبت سال پایه به ارزش جاری برابر ۶٫۸۴ درصد بوده است.
۳) نرخ بهره ماهانه اقلا ۱ و حداکثر ۳٫۶ درصد با متوسط و انحراف معیار ۲٫۲و ۱٫۷۵ بوده است. رشد متوسط نرخ بهره ماهانه به نسبت سال پایه به ارزش جاری برابر ۶٫۸۴ درصد بوده است.
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-04-13] [ 11:48:00 ب.ظ ]
|