آنتنی و کوام [۱۰](۲۰۰۸) به بررسی این موضوع پرداختند که چگونه شاخص های کلان اقتصادی بر عملکرد بازار های سهام در بورس اوراق بهادار غنا تاثیر میگذارد. آنها بدین منظور از داده های سری زمانی سه ماهه بین دوره ۱۹۹۱- ۲۰۰۵ استفاده نمودند یافته های آنها نشان داد که نرخهای استقراض ازبانکهای سپرده گذاری اثر معکوسی بر عملکرد بازارسهام دارد و بویژه به عنوان بازدارنده ای برای رشد کسب و کار در غنا عمل می کند. در حالی که نرخ تورم اثر منفی بر عملکرد بازار سهام داشت، نتایج آنها نشان داد که زمانبر خواهد بود که به دلیل حضور یک دوره تاخیر این اثر رخ دهد؛ و این که سرمایه گذاران اززیانهای نرخ تسعیر در نتیجه ی کاهش ارز داخلی نفع میبرند.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

آرگولاو توتوجا[۱۱](۲۰۰۸)به بررسی روابط علی بین شاخص قیمت سهام و تولید صنعتی در یک الگو چند متغیره صحیح خطای ویکتور که شامل متغیرهای‌اقتصادی تعیین کننده برای مثال عرضه پول،اعطای اعتبار به بخش خصوصی، نرخ تسعیر ارز، شاخص‌قیمت عمده فروشی و نرخ بازار پول می‌باشند، پرداختند.هدف آنها نشان دادن رابطه بین رشد ‌اقتصادی و بازار سهام مخصوصاً قیمتهای سهام بود.آنهااین سوال را مطرح کردند که آیا قیمت های سهام ، سلامت اقتصاد را بهتر منعکس می کنند یا خیر؟ نتایج آنها نشان داد که رشد اقتصادی به عنوان نماینده تولیدصنعتی با شاخص قیمت سهام رابطه علّی دارد.
لئون[۱۲] (۲۰۰۸) متغیر مستقل تغییرات نرخ بهره را با نوسانات بازار سهام در کشور کره براساس مدل گارچ بررسی نمود و نتایج نشان داد که بازده بازار ارتباط معنادار معکوسی با نرخ بهره دارد و نرخ های بهره قدرت قوی قابل پیش بینی برای بازده بازار اما قدرت ضعیف پیش بینی برای تغییرات آن دارند.
رحمان و مصطفی [۱۳](۲۰۰۸) متغیرهای عرضه پول و قیمت نفت را در کشور آمریکا انتخاب کرده و بااستفاده از روش های آماری آزمون علّیّت و مدل تصحیح خطای برداری نتیجه گیری نمودند که مدل نشان دهنده عدم وجود رابطه علّی در بلندمدت میباشد. اگر چه ارتباطات قبلی کوتاه مدتی برای آنها وجود داشته است.
چانگ[۱۴] (۲۰۰۹) در تحقیقی به مطالعه اثرات وابسته به نظام متغیرهای کلان بر بازده سهام پرداختند. آنها از الگوهای تغییر نظام مختلف جهت تحلیل اثرات متغیرهای کلان اقتصادی (نرخ بهره، بازده سود تقسیمی و صرف نکول) بر تغییرات بازده سهام (شامل میانگین شرطی، واریانس و احتمالات موقت در بازار بورس امریکا استفاده کردند.نتایج تجربی نشان می دهد که متغیرهای کلان میتواند بر پویایی از طریق دو کانال مختلف اثر بگذارند، و اینکه بزرگی نفوذ آنها بر بازده و نوسانپذیری ثابت نیست. اثرات سه متغیراقتصادی بر بازده، نامتغیر زمانی نیستند، اما به طوربسیار نزدیکی با نوسانات بازار سهام مرتبط هستند وقدرت پیش بینی در نظام تغییرپذیر، بسیار بیشتر از آن در نظام باثبات است. آنها دریافتند که نرخ بهره و بازده سود تقسیمی به نظر میرسد نقش مهمی را در پیش بینی واریانس شرطی ایفا کنند. و عملکرد بیرون از نمونه تا اندازه زیادی در زمانی که اثرات این دو متغیربر نوسان پذیری نادیده گرفته میشود، کاهش مییابد. به علاوه، این سه متغیر کلان هیچگونه نقشی را درپیش بینی احتمالات موقت بازی نمیکنند.
الشوگیثری[۱۵] (۲۰۱۱) رابطه بلندمدت و کوتاه مدت هشت متغیر اقتصادی را با بازده سهام بازاربورس کشور عربستان سعودی طی ده سال مورد آزمون قرار دادند. در این تحقیق از روش های آماری اتورگرسیو و مدل واریانس ناهمسان استفاده شده است. نتایج نشان داد که متغیرهای اقتصادی حجم پول، اعتبارات بانکی و قیمت نفت رابطه بلندمدت مثبتی با قیمت سهام بازار بورس عربستان و نرخ بهره کوتاه مدت، تورم و حجم پول رابطه بلندمدت معکوسی با بازارداشته اند .
فصل سوّم:
روش تحقیق
۳-۱- مقدمه
علم زاده بارقه ناگهانی بلوغ و اندیشه یک یا چند دانشمند نیست بلکه تلاشی آگاهانه، منظم و سازمان یافته جهت حل یک مسئله است. بی تردید، توسعه کمی یا کیفی جوامع متأثر از تولید علم در آن جوامع است و در این رابطه تحقیقات علمی از شأن و اهمیت بالایی برخوردار است تحقیق عمل منظمی است که در نتیجه آن پاسخ هایی برای سؤالات مورد نظر و مطرح شده پیرامون موضوع تحقیق بدست می آید. به عبارت دیگر، تحقیق عبارت از بررسی کامل موضوع به گونه ای منظم و منسجم و بر اساس روش های عینی و غیر شهودی به منظور کسب اطلاعات یا کشف اصول وابسته به آن است. انتخاب روش تحقیق یکی از مراحل مهم در پژوهش ها است. در این مرحله از کار محقق باید مشخص کند که چه روش خاصی برای تحقیق خود برخواهد گزید. انتخاب روش تحقیق بستگی تام به هدف ها و ماهیت موضوع تحقیق و امکانات اجرایی آن خواهد داشت. انتخاب روش تحقیق، محقق را وا می دارد تا هر چه دقیق تر، آسان تر، سریعتر و ارزان تر به پاسخ یا پاسخ هایی برای پرسش یا پرسش هایی که تحقیق مورد نظر مطرح کرده دست یابد. در واقع دستیابی به هدف های علم یا شناخت علمی میسر نخواهد بود، مگر این که با روش شناسی درست صورت پذیرد. به عبارت دیگر، تحقیق از حیث روش است که اعتبار می یابد نه موضوع تحقیق(خاکی، ۱۳۷۸؛۹۰).
در این فصل روش تحقیق مورد بررسی قرار می‌گیرد. بدین منظور به بررسی روش تحقیق، جامعه و نمونه آماری، قلمرو تحقیق، متغیرهای تحقیق و نحوه محاسبه آن پرداخته می شود و در نهایت روش تجزیه و تحلیل آزمون فرضیه ها و مباحث تئوری آن ذکر می گردد.
۳-۲- روش تحقیق
روش تحقیق بکار رفته روش تحقیق توصیفی(همبستگی) است زیرا هدف بیان رابطه متغیرهای کلان اقتصادی بر قیمت و بازده سهام است و همچنین این تحقیق از نظر هدف کاربردی است زیرا در تحقیق کاربردی به دنبال پاسخ برای مشکلاتی که مطرح شده می باشیم.
۳-۳- جامعه آماری
وجود اطلاعات کامل و در دسترس شروط تحقق یک تحقیق مناسب است. باتوجه به اینکه تنها مرجع قابل اعتماد برای جمع آوری داده های مالی، بورس اوراق بهادار تهران در وضعیت فعلی ایران است. بنابرین جامعه آماری مورد مطالعه شرکتهای فلزات اساسی و پتروشیمی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار طی سال های ۱۳۹۱-۱۳۸۹ است. انتخاب شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران به عنوان جامعه آماری به علت قابلیت دسترسی و قابلیت اتکای بیشتر به اطلاعات است چرا که این شرکتها بعد از طی مراحلی که باید شرایط ومعیارهای پذیرش را دارا باشند دربورس پذیرفته می شوند و مراحل حسابرسی وارائه اطلاعات و…در هر دوره با نظارت وکیفیت بهتری انجام می شود و همچنین تنها شرکتهایی هستند که سهام آنها در بورس قیمت گذاری و معامله شده و بیشتر مورد توجه سرمایه گذاران واعتباردهندگان که به معیارهای عملکرد شرکت توجه دارند، واقع می شوند. به دلیل ایجاد توان مقایسه شرکت های مورد مطالعه، شرکت هایی که دارای شرایط زیر نیستند به روش حذفی از جامعه آماری مستثنی شده اند.
۱- اطلاعات مورد نیاز جهت محاسبه متغیرهای تحقیق در مورد آن شرکتها، طی سال های ۱۳۹۱-۱۳۸۹ به صورت ماهانه در دسترس باشد.
شرکتهایی که سال مالی آنها پایان اسفند ماه باشد.
شرکتهایی که سال مالی آنها درطول دوره تحقیق تغییر نکرده باشد.
طی دوره مورد مطالعه توقف بیش از سه ماه در معاملات سهام آنها وجود نداشته باشد.
با در نظر گرفتن این محدودیت ها برای شرکت های مورد مطالعه سرانجام ۱۴ شرکت یا به عبارتی ۵۰۴ ماه شرکت از صنایع فلزات اساسی و ۱۰ شرکت یا به عبارتی ۳۶۰ماه – شرکت از صنایع پتروشیمی مورد بررسی قرار گرفت.
به این ترتیب ۲۴ شرکت از جامعه اصلی دارای شرایط فوق بود، بنابراین به دلیل کوچک شدن جامعه، نمونه آماری برابر با جامعه آماری می باشد.
شرکتهای مورد بررسی در تحقیق به ترتیب عبارت اند از:

پتروشیمی
فلزات اساسی

پتروشیمی شازند

فولاد مبارکه اصفهان

پتروشیمی فن آوران

فولاد خوزستان

معدنی املاح ایران

توکا فولاد

پتروشیمی آبادان

فولاد خراسان

نیروکلر

فروسیلیس ایران

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...