دانلود پروژه های پژوهشی در رابطه با دوره نگارهای لاپلاسی … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
……………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۸۹
پیوست ب: اثبات قضیهها………………………………………………………………………………………………………………………………. ۹۵
پیوست ج : برنامه کامپیوتری با R……………………………………………………………………………………………………………… 112
واژهنامه انگلیسی به فارسی ……………………………………………………………………………………………………………………….. ۱۱۵
واژهنامه فارسی به انگلیسی ……………………………………………………………………………………………………………………….. ۱۱۹
فصل اول
مقدمات و مفاهیم اولیه
۱-۱ مقدمه
در سری زمانی روشهای زیادی برای برآورد تابع چگالی طیفی وجود دارند. در بین این روشها دورهنگارها از اهمیت بسزایی برخوردار هستند. برای اولین بار دورهنگارها در قرن نوزده و به عنوان تبدیلی از تابع خودهمبستگی، با بهره گرفتن از تبدیلهای فوریه، معرفی شدند و سپس با بهره گرفتن از فیلترها هموار شده و برآوردی مناسب برای تابع چگالی طیفی را ایجاد کردند.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
در سال ۱۸۹۷، Schuster نشان داد که دورهنگارها میتوانند اطلاعاتی را در مورد دورهای بودن یک سری زمانی را فراهم آورند. با پیشرفتهای به وجود آمده در تئوری آماری چگالی طیفی در طی دهههای ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰، دورهنگارهای هموار شده به عنوان برآورد تابع چگالی طیفی مورد استفاده قرار گرفتند. در سالهای اخیر کامپیوترهای سریع و معرفی تبدیلهای فوریه سریع[۱] (FFT) بار دیگر دورهنگارها را به برآوردگرهایی پرکاربرد تبدیل کرده اند. در سریهای زمانی با رفتار نوسانی دورهنگارها از اهمیت به سزایی برخوردارند.
رفتارهای نوسانی حداقل از دو مولفه (سینوسی و کسینوسی) تشکیل شده است. این مولفههای همساز یا هارمونیک هستند که در شکل گیری رفتارهای تناوبی در سریها موثرند. در واقع هر همساز گویای یک روند رو به بالا و یک روند رو به پایین در یک سری زمانی است. بنابراین، هر طول موج متوالی در سری زمانی تناوبی با یک همساز نشان داده می شود.
دورهنگار وسیلهای مناسب جهت تجزیه و تحلیل سریهای زمانی متشکل از امواج سینوسی-کسینوسی و مولفههای تناوبی در سریهای زمانی میباشد. در واقع، دورهنگار تکنیکی مفید برای مشخص کردن دوره های نهان است. در این فصل در ابتدا به معرفی دورهنگارهای عادی پرداخته و خواص مجانبی آنها را بررسی میکنیم سپس رابطه دورهنگار با رگرسیون همساز را بیان کرده و به مقایسه روش کمترین قدر مطلق انحرافات و روش کمترین مربعات خطا میپردازیم. در انتها رگرسیون چندکی را معرفی کرده وبا ذکر یک مثال این روش رگرسیونی را مورد مطالعه قرار میدهیم.
۱-۲ تحلیل فوریه
در بسیاری از مطالعات یک تابع را بوسیله مجموعه ای از توابع مقدماتی که پایه نامیده می شود، نمایش میدهیم. تمام توابع مورد مطالعه را میتوان به صورت ترکیبات خطی توابع مقدماتی موجود در مجموعه پایه نوشت. یکی از پایه های متداول متشکل از، توابع مقدماتی سینوسی و کسینوسی یا نماییهای مختلط میباشند. طریقه ساختن یک تابع دلخواه با بهره گرفتن از این توابع را تحلیل فوریه مینامندکه به Fourier ریاضی دان فرانسوی در قرن هیجدهم باز میگردد.
اگر و عضوهایی از باشند، ضرب داخلی و بصورت زیر تعریف می شود:
فرض کنید داده های مقادیر یک تابع با دوره[۲] در باشند. در این صورت، میتوان هر یک از مقادیر را به صورت یک ترکیب خطی از همسازها[۳] و به صورت زیر نوشت:
۱-۱
که فرکانسهای مضربی صحیح از فرکانس اصلی ، که دربازه قرار دارد، میباشند. با توجه به ویژگی تابع دورهای، خارج از فاصله قرار نمیگیرد و فرکانس ، – را فرکانسهای فوریه از سری مینامند.
با در نظر گرفتن ، رابطه (۱-۱) را میتوان بصورت زیر بازنویسی کرد:
۱-۲
که در آن
۱-۳
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-04-13] [ 11:52:00 ب.ظ ]
|