۳۱

اثر نرخ ارز (دلار) بر شاخص بورس مثبت است و اثر تکانه‌های برون‌زای نفتی بر شاخص بورس در دوره (روز) چهارم مثبت و معنادار می‌شود. همچنین اثر ریسک بر شاخص بورس اوراق بهادار مثبت است به طوری که با افزایش واریانس انتظار می‌رود شاخص بورس افزایش یابد.

GARCH و VAR

۸۸-۱۳۸۱

کلانتر (۱۳۸۹)

۳۲

در تمام الگوهای برآورد شده یک رابطه بلندمدت میان متغیرهای موجود در مدل و شاخص کل قیمت سهام وجود دارد. حجم پول بیشترین تاثیر را بر تغییرات قیمت سهام دارد، و آثار نرخ ارز و تولید ناخالص داخلی بر بازار سهام با بی‌اطمینانی زیادی همراه است.
شاخص کل قیمت سهام اثر معناداری بر تولید ناخالص داخلی ندارد، در حالی که متغیرهای کلان بر رونق یا رکود بورس تاثیر می‌گذارند. بنابراین از شاخص کل قیمت سهام نمی‌توان برای پیش‌بینی تولید ناخالص داخلی استفاده نمود و قیمت سهام از یک گام تصادفی آن طور که تئوری بازارهای کارآمد پیش‌بینی کرده، پیروی نمی‌کند. بر این اساس فرضیه عدم کارایی بازار سهام پذیرفته می‌شود.

EG، ARDL، JJ و VECM و GC

۸۵-۱۳۷۰

موسایی، مهرگان، امیری، (۱۳۸۹)

۳۳

در میان متغیرهای بیرونی مورد بررسی در بلندمدت و حتی در کوتاه‌مدت رونق و رکود اقتصاد، مدیریت حجم نقدینگی بخش خصوصی و انتخابات ریاست جمهوری بیشترین تاثیر را بر بازدهی سهام در ایران دارند. سکه جانشین ضعیفی برای بازار سهام می‌باشد و نرخ ارز و مسکن بسته به شاخص منتخب برای بازار سهام بر بازدهی بورس اثرگذارند.

EG

۸۷-۱۳۷۷

ترابی و هومن (۱۳۸۹)

۳۴

تئوری قیمت‌گذاری آربیتراژ یک مدل منطقی در توضیح بازدهی مورد انتظار هر سهم محسوب می‌شود و متغیرهای کلان اقتصادی شامل عرضه‌ی پول، نرخ ارز، ساختار دوره‌ای نرخ‌های بهره و تولیدات صنعتی معنادار و منابع ریسک سیستماتیک در بورس هستند.

ITNLSUR

۸۶- ۱۳۷۶

سجادی، فرازمند، و بادپا، (۱۳۹۰)

۳۵

نرخ رشد اشتغال بر بازده سهام تاثیری ندارد، اما GDP با تاثیر محدود، تورم با تاثیر محدود (و منفی) و رشد شاخص قیمت سهام با تاثیر قابل ملاحظه‌ای بر بازده موثر هستند.

OLS

۸۵-۱۳۷۹

پورزمانی، جهانشاد، کمالی رضایی (۱۳۹۰)

۳۶

در بلندمدت تکانه قیمتی نفت، تولید ناخالص داخلی، نرخ ارز و حجم پول دارای اثرات مثبت بر شاخص قیمت سهام و تکانه تورم دارای اثر منفی بر این شاخص است.
قیمت سهام در ایران از عوامل و شرایط اقتصادی مانند قیمت نفت و وضعیت دارایی‌های رقیب بیشتر متاثر می‌شود.

SVEC

۸۷-۱۳۷۸

ابراهیمی و شکری (۱۳۹۰)

۳۷

تکانه سیاست پولی نقش کمی در توجیه تغییرات شاخص قیمت سهام دارد و سیاست پولی نقشی در انتقال تکانه نفتی به بازار سهام نداشته است، و لذا مکانیزم انتقال سیاست پولی از طریق تکانه نفتی به بازار سهام در ایران تایید نمی‌گردد.

SVEC

۸۷-۱۳۷۸

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...