پایان نامه -تحقیق-مقاله – بخش دوم: مفاهیم مرتبط با رقابت در بازار محصول – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
بنا بر دلایل فوق الذکر، حسابداری تعهدی به عنوان مفیدترین وسیله برای ارائه وضعیت مالی و نتایج عملیات واحد تجاری شناخته شده و مورد استفاده قرار میگیرد. بین سود خالص تعهدی و جریانهای نقدی عملیاتی به دلیل تاثیر عوامل زیراختلاف وجود دارد:
-
- عامل اول مربوط به هزینه های غیر نقدی (مانند هزینه استهلاک) است که سود خالص را کاهش میدهد ولی موجب کاهش وجه نقد شرکت نمی شود،
-
- عامل دوم مربوط به تفاوت زمانی تحقق درآمد و دریافت وجه آن و نیز تحمل هزینه و پرداخت وجه آن میباشد.
- سومین عامل عبارت است از سود و زیان غیر عملیاتی ناشی از فروش داراییهای ثابت، اوراق بهادار و سایر سرمایه گذاریها که در صورت سود و زیان لحاظ میگردد و موجب تغییر سود خالص میگردد ولی در بخش فعالیت های عملیاتی صورت جریانهای نقدی تاثیری نمی گذارد.
لذا یکی از روش های مورد استفاده به منظور تعیین کیفیت سود از طریق بررسی رابطه بین اقلام تعهدی و اجزای نقدی سود میباشد. تمام مفاهیم ارائه شده در این بخش بر اساس این دیدگاه است که اقلام تعهدی کیفیت سود را کاهش میدهند. در ارتباط با این روش اندازه گیری کیفیت سود، احمد و همکاران معتقدند که در تحقیقات فعلی یک خلاء احساس می شود چرا که هیچ محققی توجیه روشنی در این مورد که چرا اقلام تعهدی بیشتر نشانگر مدیریت سود بیشتر و کیفیت سود پایین تر است، ارائه نکرده است. به عبارت دیگر اعتبار سازه مورد استفاده برای اندازه گیری کیفیت سود مودر تردید است. برای روشنتر شدن این مطلب به این مورد توجه نمایید که روش های اندازه گیری کیفیت سود که بر روی اقلام تعهدی متمرکز میگردند با روشهایی که کیفیت سود را بر اساس مفهوم ثبات، اندازه گیری می نمایند، منطبق نیستند(همان ماخذ).
۲-۳-۵) اقلام تعهدی سود حسابداری و نقش آن ها در نابهنجاری واکنش بازار سرمایه
امروزه اطلاعات وسیله و ابزار مهمی در تصمیم گیریهای اقتصادی به شمار میآید و بدون شک، کیفیت تصمیمات نیز بستگی به صحت، دقت و بهنگام بودن اطلاعاتی دارد که در زمان تصمیم گیری در اختیار افراد قرار میگیرد. در بازار سرمایه، این اطلاعات میتواند به صورت نشانه ها، علایم، اخبار و پیشبینی های مختلف از داخل یا خارج شرکت انعکاس یابد و در دسترس سهامداران قرار گیرد و باعث ایجاد واکنشها و در نتیجه، تغییراتی در قیمت های سهام گردد(فرانسیس و اسمیت[۱۹]، ۲۰۰۸).
واکنش معامله گران بازار سهام به آگهی ها و اخبار متفاوت است و در برخی موارد، واکنش افراد عقلایی نبوده، باعث ناهنجاری هایی از جمله افزایش بیش از حد یا کمتر از حد قیمت ها میگردد. واکنش بیش از اندازه یا کمتر از اندازه، زمانی رخ میدهد که افراد با توجه به اطلاعات جدید، قیمت ها را بیشتر یا کمتر از میزان واقعی آن ارزیابی میکنند.گرچه بازار پس از گذشت زمان به اشتباه خود پی میبرد و به حالت تعادل بر میگردد، با وجود این، این رفتار نوعی رفتار غیرعقلایی در بازار به حساب میآید که میتواند پاسخ منطقی نسبت به عدم اطمینان سرمایه گذاران باشد. انتظارات افراد تابع پیشبینی های آن ها است که گاهی از ناکارآمدی هایی برخوردار است. شناخت منبع این ناکارآمدی ها، میتواند کاربردهای مهمی در زمینه عقلانیت سرمایه گذاران و کارایی بازار داشته باشد. یکی از اطلاعات مهمی که در دسترس سرمایه گذاران است و آن ها نسبت به تغییرات آن واکنش نشان میدهند سودهای گزارش شده از سوی شرکتهاست. سرمایه گذاران از طریق سودهای گزارش شده و بررسی اجزای سود؛ یعنی اقلام تعهدی و جریان نقدی عملیاتی، بازده های آتی سهام شرکت ها را پیشبینی میکنند. در این پیشبینی، سرمایه گذاران بی تجربه ای هستند که عوامل تأثیرگذار در پیشبینی صحیح بازده آتی از جمله نقش پایداری اقلام تعهدی را مد نظر قرار نداده، یا برآورد اشتباهی از آن دارند که واکنش نادرست آن ها را به دنبال دارد(نیکبخت و مرادی، ۱۳۸۴)
بخش دوم: مفاهیم مرتبط با رقابت در بازار محصول
۲-۴) تعریف بازار
موضوع مبادله به طور طبیعی به بازار منتهی می شود. تعریف بازار عبارت است از: «محلی برای مبادلات بالقوه»؛ برای مثال تصور کنید نقاشی هنرمند مدت یک ماه برای خلق یک تابلو وقت میگذارد. او برای این تابلو قیمتی را در نظر دارد، اما این سوال مطرح است که آیا کسی حاضر است این مقدار پول را به عنوان قیمت برای مبادله با تابلو به او بپردازد. اگر حتی یک نفر هم وجود داشته باشد، میتوانیم بگوییم که بازار وجود دارد؛ اما اندازه بازار با قیمت تغییر میکند. نقاش مذبور ممکن است برای تابلو قیمتی تعیین کند که هیچ کس توان پرداخت آن را نداشته باشد. در این صورت بازاری برای تابلو قیمتی تعیین کند که هیچ کس توان پرداخت آن را نداشته باشد. در این صورت بازاری برای تابلو وجود نخواهد داشت. بر عکس، چنانچه او قیمت را کاهش دهد، تعداد افرادی که قادر به خرید تابلو هستند افزایش مییابد، یعنی اندازه بازار بزرگ تر می شود. خلاصه اینکه اندازه بازار به تعداد بستگی دارد که : ۱) به محصول به معنی عام یا شیء مورد نظر علاقه مندند، ۲) حاضرند منابع لازم را برای به دست آوردن محصول مبادله کنند. هر گاه امکان بالقوه برای دادو ستد موجود باشد، بازار نیز وجود دارد(پیتر و همکاران[۲۰]،۲۰۰۷).
گاهی مفهوم بازار، مبادله منابع یا دادو ستدهایی است که الزاماً با پول سروکار ندارد؛ برای مثال در بازار انتخابات، داوطلب نمایندگی مجلس قولها و وعده هایی برای رسیدگی به اوضاع اجتماعی و اقتصادی حوزه انتخاباتی خود به رأی دهندگان میدهد تا در مقابل، آنان به او رأی بدهند.تعریف و مفهوم بازار سرانجام ما را به مفهوم بازاریابی می رساند. بازاریابی به معنای«کار کردن با بازار» است، یعنی تلاش در جهت از قوه به فعل در آوردن مبادلات برای ارضای نیازها و خواسته های بشر.
۲-۵)ابعاد گوناگون مدیریت بازار
مدیریت بازار دارای ابعاد گوناگونی است که در شکل زیر نشان داده شده است. در اینجا به طور خلاصه به شرح ابعاد گوناگون مدیریت بازار می پردازیم(آکر[۲۱]،۲۰۰۸).
۲-۵-۱)بازارگرایی
گرایش به بازار و نیازهای مشتریان اولین ویژگی بازاریابی جدید است. مدیران کامیاب کسانی هستند که سازمان خود را با شرایط روز همگام است. مدیران کامیاب کسانی هستند که سازمان خود را با شرایط روز همگام میسازند. این همگامی زمانی امکان پذیر است که کارکنان و مدیران، گرایش به بازار را به عنوان یک فرهنگ و بینش بپذیرند و دنبال کنند.
۲-۵-۲)بازارشناسی
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1401-09-26] [ 10:21:00 ق.ظ ]
|