1. ارائه الگویی جهت تبیین رابطه محافظه کاری مشروط و اهداف ذکر شده در شرکت‌های بورس اوراق بهادار جهت استفاده آتی محققان و شرکت‌ها.

۱-۴- اهمیت و ضرورت تحقیق

در فرضیه نمایندگی بیان شده است که در رابطه نمایندگی، نماینده ممکن است همواره در جستجوی تأمین منافعمالک به بهترین شکل نباشد چرا که منافع شخصی هر یک از طرفین به تابع مطلوبیت و میزان ثروت و رفاه آنان،بستگی دارد .اما بر اساس مفهوم انتظارات منطقی و عقلایی، افراد و ‌گروه‌های مختلف، تمام اطلاعات موجود را به گونه‌ای هوشمندانه مورد استفاده قرار می‌دهند و لذا هیچ گاه به طور منظم و ‌قاعده‌مند دچار خطا نمیشوند .‌بنابرین‏ مالک مخارجی را متحمل می شود تا بر رفتار نماینده نظارت کند .مخارج تحمل شده از سوی مالک برایاعمال نظارت بر نماینده، موجب کاهش حقوق و مزایای مدیر می شود .توانمندی مالکان در کاهش حقوق و مزایایمدیر و ایجاد نوعی پوشش در برابر خطرات احتمالی سبب می شود تا نمایندگان از انگیزه لازم برای بهرهگیریاز اجرای عملیات نظارتی برخوردار باشند.

با توجه به موارد ذکر شده دریافتیم که افزایش در سود تقسیمی و بدهی ها می‌تواند بر هزینه های نمایندگی کهناشی از جریان های نقدی آزاد است،تاثیر بگذارد.جریان های نقدی آزاد باعث ایجاد موقعیت برای سوءاستفادهمدیران می شود و از طرف دیگرمحافظه کاری مشروط می‌تواند این سوءرفتار را کاهش دهد.هدف از انجام اینپژوهش این است که تاثیر عواملی مانند بدهی شرکت،سود نقدی تقسیمی و نگهداشت وجه نقد را بر روی محافظه‌کاری بسنجیم و ‌به این سوال پاسخ دهیم که هریک از عوامل فوق چه تاثیری بر روی محافظه کاری مشروط دارند.با توجه به اینکه محافظه کاری مشروط می‌تواند سوءرفتار مدیریت را کاهش دهد و این امر باعث ارائه بهترگزارشات مالی به سهام‌داران و ذینفعان منجر می شود این پژوهش دارای اهمیت و ضرورت می‌باشد.

حال با توجه به آنچه در بالا شرح آن رفت ضرورت بیش از پیش تحقیق و مطالعه بر روی بررسی ارتباط بین هزینه های نمایندگی جریان نقدی آزاد و محافظه کاری مشروط احساس می‌گردد در این راستا محقق در این تحقیق موضوع بررسی ارتباط بین هزینه های نمایندگی جریان نقدی آزاد و محافظه کاری مشروط را برگزیده است تا از طریق آزمون های تجربی راهکارهای مفیدی را برای رشد و تعالی این شرکت‌های بورسی در کشور پیشنهاد نماید.

۱-۵-سوالات تحقیق

جنسن در کار تحقیقاتی خود تحت عنوان «هزینه­ های نمایندگی جریان وجوه نقد آزاد، تأمین مالی شرکت، قبضه مالکیت» در سال ۱۹۸۶ برای اولین بار مشکلات نمایندگی جریان وجوه نقد آزاد و اثر تأمین مالی­های شرکت بر روی آن را مورد بررسی قرار داده است.جنسن در کار تحقیقاتی خود به بررسی نقش بدهی­ها و تعهدات در تحریک کارایی و بهره ­وری سازمانی پرداخته است.جنسن این چنین پیش ­بینی کرده بود که وقتی مدیران جریان­های نقدی آزاد بیشتری داشته باشند، رفتارهای فرصت­طلبانه­ای از جمله سرمایه ­گذاری در پروژه­ ها با خالص جریان­های نقدی کمتر، تلاش برای ایجاد درآمد، انجام هزینه­ های اضافی، تلف کردن عایدی­ها و مواردی از این قبیل را از خود نشان می­ دهند. و همچنین جونز و شارما[۸]۲۰۰۱ رابطه بین مدیریت سود و جریان­های نقدی آزاد را در کشور استرالیا و در شرکت­های با رشد کم و زیاد مورد بررسی قرار دادند و ‌به این نتیجه رسیدند که در شرکت­های با رشد کم رابطه معنادار مستقیمی بین اقلام تعهدی اختیاری و جریان­های نقد آزاد وجود دارد ‌به این دلیل که در این نوع شرکت­ها مدیران سعی ‌می‌کنند از طریق اقلام تعهدی اختیاری عملکرد ضعیف واحد تجاری خود را بهبود بخشند. اما در شرکت­های با رشد زیاد به چنین رابطه معناداری دست پیدا نکردند. چیونگ و همکاران[۹] در سال ۲۰۰۵ در تحقیق خود تحت عنوان «مدیریت سود، جریان وجوه نقد آزاد، نظارت­های برون­سازمانی» ذکر می­ کند که مدیران شرکت­های دارای رشد اندک و جریان وجوه نقد آزاد بالا برای جبران سود کم و یا منفی خود، که به ناچار همراه با پروژه­ های منفی دارای خالص ارزش فعلی منفی است، از اقلام تعهدی اختیاری افزاینده سود استفاده ‌می‌کنند.بنابرایناین سوالات برای ما مطرح می‌گردد که :

    1. آیا شرکت هایی که فرصت رشد محدود دارند و نقدینگی آزاد بالایی ایجاد می‌کنند نسبت به شرکت هایی که فرصت های رشد بیشتری دارند و نقدینگی آزاد کمتری ایجاد می‌کنند، محافظه کاری مشروط بیشتریدارند؟

    1. آیا شرکت هایی که فرصت رشد محدود دارند ، نقدینگی آزاد بالایی ایجاد می‌کنند و دارای مقدار کمتری بدهی هستند،نسبت به شرکت هایی که بدهی بیشتری دارند، دارای محافظه کاری مشروط بیشتری هستند؟

    1. آیا شرکت هایی که فرصت رشد محدود دارند ، نقدینگی آزاد بالایی ایجاد می‌کنند و سود سهام نقدی کمتری توزیع می‌کنند، نسبت به شرکت هایی که سود سهام نقدی بیشتری توزیع می‌کنند، دارای محافظه‌کاری مشروط بیشتری هستند؟

  1. شرکت شرکت هایی که فرصت رشد محدود دارند ، نقدینگی آزاد بالایی ایجاد می‌کنند و وجه نقد بیش از حد زیاد نگهداری می‌کنند، نسبت به شرکت هایی که وجه نقد بیش از حد نگهداری نمی کنند،محافظه‌کاری مشروط بیشتری دارند؟

۱-۶- فرضیه های تحقیق

با توجه به پرسش های پژوهشگر ،فرضیه های زیر تبیین یافته است:

فرضه اصلی :

شرکت هایی که فرصت رشد محدود دارند و نقدینگی آزاد بالایی ایجاد می‌کنند نسبت به شرکت هایی که فرصت های رشد بیشتری دارند و نقدینگی آزاد کمتری ایجاد می‌کنند، محافظه کاری مشروط بیشتریدارند.

فرضیه های فرعی :

    1. شرکت هایی که فرصت رشد محدود دارند ، نقدینگی آزاد بالایی ایجاد می‌کنند و دارای مقدار کمتری بدهی هستند،نسبت به شرکت هایی که بدهی بیشتری دارند، دارای محافظه کاری مشروط بیشتری هستند.

    1. شرکت هایی که فرصت رشد محدود دارند ، نقدینگی آزاد بالایی ایجاد می‌کنند و سود سهام نقدی کمتری توزیع می‌کنند، نسبت به شرکت هایی که سود سهام نقدی بیشتری توزیع می‌کنند، دارای محافظه کاریمشروط بیشتری هستند.

  1. شرکت هایی که فرصت رشد محدود دارند ، نقدینگی آزاد بالایی ایجاد می‌کنند و وجه نقد بیش از حد زیاد نگهداری می‌کنند، نسبت به شرکت هایی که وجه نقد بیش از حد نگهداری نمی کنند،محافظه کاریمشروط بیشتری دارند.

۱-۷-روش تحقیق

این پژوهش از نظر نوع هدف جزء پژوهش های کاربردی است . پژوهش از نظر روش همبستگی و از نظر ماهیت توصیفی می‌باشد . انجام پژوهش در چارچوب استدلالات قیاسی – استقرایی صورت گرفته است. بدین ترتیب که مبانی نظری و پیشینه پژوهش از راه مطالعات کتابخانه ای ، مقالات و سایت ها در قالب قیاسی و گردآوری اطلاعات برای تأیید و رد فرضیه‌ها به صورت استقرایی انجام گرفته است.

۱-۸- گرد آوری اطلاعات

داده های مورد نیاز پژوهش از طریق مطالعه ی کتاب ها و مقالات داخلی و خارجی و مراجعه به صورت‌های مالی حسابرسی شده و یادداشتهای همراه سالانه شرکت‌های مورد مطالعه گردآوری شده است.

۱-۹- قلمرو تحقیق

قلمرو پژوهش از لحاظ زمانی، مکانی و موضوعی به شرح زیر می‌باشد؛

۱-۹-۱-قلمرو موضوعی

قلمرو این پژوهش از نظر موضوعی : بررسی ارتباط بین هزینه های نمایندگی جریان نقدی آزاد و محافظه کاری مشروط

۱-۹-۲-قلمرو زمانی

قلمرو این پژوهش از نظر زمانی پنج سال یعنی بین سال‌های ۱۳۸۶ تا پایان ۱۳۹۱ می‌باشد.

۱-۹-۳- قلمرو مکانی

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...