دانلود مطالب پژوهشی در رابطه با بهینه سازی-جایگذاری-گره ها-در-محیط … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
در ابتدا کوتاهترین مسیر بین هر جفت حسگر در شبکه بدست می آید و از داشتن این تعداد پرشها میتوان فاصلهی هر دو حسگر را تخمین زد.
بنابراین یک ماتریس ساخته می شود که کلیه آرایههای آن متناظر مینیمم پرش یا مینیمم فاصله بین دو گره متناظر است.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
الگوریتم MDS-MAP
این الگوریتم نیز یکی از الگوریتمهای مرکزگرا و سادهترین الگوریتم در میان الگوریتمهای MDS میباشد [۱۱] . مفهوم طراحی این الگوریتم ساده است. فرض شود قرار است n نقطه در یک حجم قرار داده شود و هیچ اطلاعاتی راجع به این نقاط وجود ندارد، غیر از اینکه بین هر جفت این نقاط فاصله معلوم است.
این الگوریتم با بهره گرفتن از قانون کسینوسها و جبر خطی این نقاط را بر مبنای فاصلههای داده شده در این حجم قرار میدهد.
این الگوریتم شامل چند مرحله است. درابتدا ماتریس فاصلهها تشکیل می شود. سپس به فرم استاندارد برای استفاده از الگوریتم در می آید و در نهایت نتیجه این الگوریتم به صورت مختصات در می آید.
البته این الگوریتم برای RSSI مناسب عمل می کند. به طور کلی این الگوریتم در کاربردهایی که تعداد حسگرهای همسایه از یازده بیشتر باشند مناسب است.
این الگوریتم از اندازه گیری فاصله با گرههای مرجع خوب استفاده نمیکند. بنابراین از نظر چگالی گرههای مرجع مناسبی نیست.
الگوریتم SDP
بسیاری از مکانیابیها براساس فاصله یا بر اساس ارتباط میتوانند به صورت یک مسئله بهینهسازی عنوان شده و با بهره گرفتن از روشهای برنامه های خطی یا simidefine حل شوند [۱۲] .
Simidefine ها به طور کلی به شکل:
و مینیمم کردن CTX بر اساس محدودیتهای ماتریسی:
میباشند.
که در آن X=[X1,X2,X3,…XK] معرف مکان گرهها در دو بعد [x1,x2]=Xi میباشد.
در این الگوریتم محدودیتهای جغرافیایی بر روی حسگرها به شکل نامعادلههای ماتریسهای خطی برروی حسگرها اعمال میشوند.
متاسفانه تمام محدودیتهای جغرافیایی را نمی توان به صورت ماتریسهای خطی بدست آورد.
تنها محدودیتهای هندسی که به فرم محدب هستند را میتوان با این ماتریسهای خطی نمایش داد. مثلا زاویه سیگنال رسیده از حسگرها را میتوان به شکل مثلثها یا وجود یک رابطه رادیویی را به شکل دایره مدل کرد.
ویژگی واقعی این الگوریتمها ظرافت آنهاست. به ازای مجموع محدودههای هندسی داده شده، SDP نقاط تقاطع آنها را به سادگی مییابد.
انواع روشهای فاصلهیابی
در سیستمهای مدرن مکان یابی همچنان از اطلاعات بدست آمده در رابطه با زمان رسیدن سیگنالها، اختلاف زمان رسیدن سیگنالها و زاویه رسیدن سیگنالها استفاده می شود. در ادامه به بررسی دقیق این روشها پرداخته می شود.
اگر یگ گیرنده بتواند سیگنال ارسالی یک فرستنده با مختصات معلوم را دریافت کند، از طریق استخراج پارامترهایی چون توان سیگنال دریافتی می تواند فاصله خود تا فرستنده را تخمین بزند.
به عبارت دیگر کلیه گیرندههای روی محیط دایره با مرکز فرستنده توان تقریبا یکسان دریافت می کنند زیرا فاصله آنها تا فرستنده یکسان است.
در شرایط ایدهآل که تمام اندازه گیریها بدون خطا انجام می شود، با تقاطع سه دایره حاصل از سه اندازه گیری، مکان هدف دقیقا نقطهی تقاطع سه دایره می شود.
البته در مورد زمان رسیدن سیگنال به گیرندههای همفاصله نیز میتوان به همین شکل در نظر گرفت.
به همین دلیل برای یافتن بدون ابهام مکان یک حسگر هدف، حداقل به سه حسگر با مختصات معین نیاز است.
شکل۳‑۱:استفاده از سه گره برای مکان یابی
مکانیابی بر اساس قدرت سیگنال:
بنابراین مثلا در روش اندازه گیری فاصله با بهره گرفتن از قدرت دریافتی سیگنال توان سیگنال دریافتی به شکل زیر محاسبه می شود:
مینیمم دقتی که میتوان از این روش انتظار داشت در شکل زیر نشان داده شده است [۱۳]. دقت شود، در شکل هر دو حالت اینکه دید مستقیم وجود دارد یا خیر نیز در نظر گرفته شده است.
شکل۳‑۲ : منحنی تغییرات دقت بر حسب فاصله در روش RSSI
همانطور که در شکل نیز مشخص است با افزایش فاصله مینیمم، دقت نیز بیشتر می شود یا به عبارتی دقت بدتر می شود.
مکان یابی بر اساس زاویه رسیدن سیگنال:
در مکان یابی با بهره گرفتن از زاویه رسیدن سیگنال رسیده همانطور که نشان داده شده است با بهره گرفتن از تاخیرهای متفاوتی که به هر آرایه آنتن میرسد زاویه محاسبه می شود.
شکل۳-۳: رسیدن جبهه موج به آرایهای از آنتنها
همانگونه که در شکل زیر مشخص است میتوان با حداقل دو گره این روش را پیاده سازی نمود.
شکل۳‑۴: مکان یابی با بهره گرفتن از زاویه رسیدن سیگنال
باند پایین دقت برای استفاده از این روش به صورت زیر محاسبه می شود [۱۴] :
همانگونه که مشخص است باند پایین خطا[۴۲] به صورت معکوس با تعداد آرایه (N)، فرکانس(fc) ، سیگنال به نویز (SNR) وفاصله بین آرایهها (∆) متناسب است.
در شکل زیر منحنی تغییرات، مینیمم انحراف استاندارد این نوع اندازه گیریها نسبت به سیگنال به نویز به ازای مقادیر مختلف پهنای پالس نشان داده می شود. در این شکل که بر اساس تئوری رسم شده است فرض می شود چهار عدد آنتن آرایهای با توزیع یکنواخت با فاصلهی ۵ سانتیمتر از یکدیگر قرار گرفتهاند. سیگنالینگ مورد استفاده فراپهنباند میباشد [۱۵] .
شکل۳‑۵: مینیمم انحراف استاندارد بر حسب نسبت سیگنال به نویز با بهره گرفتن از زمان رسیدن سیگنال با پهنای پالس متفاوت
مکان یابی بر اساس زمان رسیدن سیگنال:
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-04-13] [ 11:35:00 ب.ظ ]
|