حبیب احمد و طریق‌الله خان (۱۳۸۶) در کتاب خود ضمن بررسی نقش ابزارهای گوناگون تأمین مالی در پدیدساختن ریسک اعتباری، ضرورت استفاده از ابزارهای مالی جدید جهت مدیریت ریسک اعتباری در بانکداری اسلامی را متذکر شده‌اند.

مهدوی و موسوی (۱۳۸۷) در پژوهش «امکان استفاده از سوآپ نکول اعتباری به عنوان یکی از مشتقات اعتباری در بانکداری اسلامی»، استفاده از این مشتقه به صورت قرارداد بیمه، بین یک بانک یا مؤسسه اعتباری و شرکت بیمه را بررسی کرده‌اند.

موسوی (۱۳۸۷) در پژوهش دیگری به بررسی تطبیقی سوآپ نکول اعتباری و سوآپ بازده کل با قوانین فقه اسلامی پرداخته و استفاده از سوآپ نکول اعتباری را در قالب قرارداد بیمه امکان‌پذیر دانسته است، در عین حال استفاده از قرارداد سوآپ بازده کل را به علت وجود شبهه غرر، از لحاظ اصول و شرایط قراردادهای اسلامی غیرصحیح می‌داند.

مهدوی‌نجم‌آبادی,(۱۳۸۵ )در پژوهشی تحت عنوان تفاوت‌های اساسی توزیع ریسک در دو نظام بانکداری اسلامی و سنتی, ‌به این نتیجه رسید که به بررسی چهار نوع ریسک مالی، عملیاتی، بازار و برون‌سازمانی در بانکداری اسلامی و سنتی پرداخته و ‌به این نتیجه می‌رسد که مدیریت ریسک در بانکداری اسلامی با توجه به ویژگی‌های خاص آن بسیار مشکل‌تر از بانکداری سنتی است.

عبده تبریزی, در پژوهشی تحت عنوان ) ۱۳۸۵(روند‌های عمده در صنعت بیمه؛ ‌به این نتیجه رسید که انتقال ریسک تبدیل(ART)، ابزارهای مشتقه و تبدیل به اوراق بهادارکردن مورد توجه قرار گرفته است.

۲-۲۴-۲٫پژوهش های خارجی:

ساندراراجان و اریکو, (۲۰۱۰ )در پژوهشی تحت عنوان جایگاه ابزارهای سرمایه‌گذاری و مؤسسه‌های مالی در نظام مالی بین‌المللی,‌به این نتیجه رسید که به پیچیدگی‌های تأمین مالی از راه روش‌های مشارکتی و ریسک‌های ناشی از آن در بانکداری پرداخته‌اند.

کانابارو و همکاران(۲۰۱۰) در پژوهشی تحت عنوان بررسی انتشار اوراق بهادارو مشتقات بیمه‌ای؛ ‌به این نتیجه رسید که انتقال بخش کوچکی از پرتفوی درآمدثابت به اوراق بهادار بیمه‌ای می‌تواند باعث تقویت و رشد در عائدی انتظاری و همچنین کاهش ریسک شود، بدون آنکه تغییرات معنی داری در گشتاورهای بالای توزیع عائدی به وجود آید

کانابارو و همکاران(۲۰۱۰) در پژوهشی تحت عنوان بررسی انتشار اوراق بهادارو مشتقات بیمه‌ای؛ ‌به این نتیجه رسید که انتقال بخش کوچکی از پرتفوی درآمدثابت به اوراق بهادار بیمه‌ای می‌تواند باعث تقویت و رشد در عائدی انتظاری و همچنین کاهش ریسک شود، بدون آنکه تغییرات معنی داری در گشتاورهای بالای توزیع عائدی به وجود آید

سیفلو(۲۰۰۹) و در پژوهشی تحت عنوان اوراق بهادار بیمه‌ای و نقش آن ها در بانک؛ ‌به این نتیجه رسید که اوراق بهادار بیمه‌ای بررسی شده است و روند رشد آن ها و ساختارشان مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین در این پژوهش با توجه به مزایای این اوراق پیشنهاد شده است که صنعت بیمه و یا فعالان بازار سرمایه به انتشار این اوراق اقدام نمایند.

لستر؛ ( ۲۰۰۹ )در پژوهشی تحت عنوان بررسی ابداعات مالی مرتبط با بیمه؛ ‌به این نتیجه رسید که ضمن معرفی برخی از آن ها به روند رشد و مزایای آن ها پرداخته است

فصل سوم

روش شناسی پژوهش

۳- ۱٫ مقدمه

به­ طور کلی هر پژوهش در ابتدا در پی طرح مشکل یا مسأله­ای مطرح می­ شود، مشکل و مسأله­ای که سؤالات زیادی را در ذهن محقق ایجاد می­ کند و موجب پیدایش فرضیاتی می­ شود.

انجام هر پژوهشی در واقع پیدا کردن راه حل مشکل یا مسئله ای می‌باشد که پژوهش گربا جستجو و جمع‌ آوری اطلاعات در ارتباط با مسئله مورد نظر و تجزیه تحلیل آن در پی حل مشکل است . هدف از انتخاب روش پژوهش این است که پژوهش گرمشخص نماید با بهره گرفتن از چه روشی می‌تواند دقیق و آسان به نتایج پرسش ها و فرضیات پژوهش برسد ( نادری و سیف نراقی ، ۱۳۷۵ ، ۱۶ ).

که اصولا در هر پژوهشی اهداف به دو صورت کلی و جزیی بیان می‌شوند . که اهداف کلی از مسئله اصلی پژوهش به دست می‌آید و پژوهشگر می ­تواند اهداف کلی را جهت انجام بهتر به اهداف جزیی تر دسته بندی کند ( خاکی، ۱۳۷۸ ، ۲۹ ).

فصل سوم به بررسی روش اجرای پژوهش مربوط می شود . ابتدا نوع پژوهش از نظر روش شناسی مشخص شده است و سپس جامعه آماری و مشخصات آن حجم نمونه مورد نیاز و روش نمونه گیری، روش جمع‌ آوری داده ها و همچنین روش آماری مورد استفاده در این پژوهش به طور مفصل شرح داده می شود.

۳- ۲٫ روش پژوهش

      1. در این پژوهش با بهره گرفتن از زمینه و بستر شناختی ومعلوماتی که از طریق پژوهش های بنیادی فراهم شده برای رفع نیازمندی­های بشر و بهبود و بهینه سازی ابزارها ، روش ها اشیاءو الگوها در جهت توسعه رفاه و آسایش و ارتقای سطح زندگی انسان مورد استفاده قرار می‌گیرد(حافظ نیا ۱۳۸۸) در این پژوهش جنبه کاربردی داردو کاربرد آن تاثیر بیمه های اعتباری بر کاهش ریسک اعتباری در مؤسسه‌ مالی اعتباری مهر شهرستان کرمانشاه است.

    1. هدف از این پژوهش توصیف عینی ،واقعی و منظم یک پدیده و رویداد می‌باشد.پژوهش گرسعی دارد تا آنچه هست را به دور از هر گونه استتناج ذهنی گزارش دهد و در این پژوهش از نظر گردآوری اطلاعات(داده ها) از نوع توصیفی می‌باشد.

    1. واین پژوهش نیز موردی محسوب می شود زیرا به بررسی جایگاه قبلی و فعلی استفاده مؤسسه‌ مالی اعتباری مهر شهرستان کرمانشاه ‌از بیمه های اعتباری بر کاهش ریسک اعتباری می پردازد .

  1. گاهی پژوهشگران با بررسی جوامع کوچک و بزرگ به ویژه با بهره گرفتن از نمونه گیری به طریق می‌دانی به پژوهش می پردازد (دواس ۱۳۸۶). و این پژوهش نیز پیمایشی می‌باشد زیرا با بهره گرفتن از نمونه گیری از مشتریان مؤسسه‌ مالی اعتباری مهر شهرستان کرمانشاه می پردازد.

۳- ۳٫ جامعه و نمونه آماری

تمامی مشتریان که از مؤسسه‌ مالی اعتباری مهر شهرستان کرمانشاه تسهیلات اعتباری دریافت کرده و اصل و سود آن را به بانک ها عودت داده یا نداده اند، به عنوان جامعه ی آماری تعریف می‌شوند.(و میزان بدهی آن ها از سه قسط بیشتر شده یا ۹۰ روز متوالی از سررسید قسط آن ها گذشته است) برای نمونه گیری از بین تسهیلات اعطایی به مشتریان از روش نمونه گیری تصادفی ساده طبقه ای استفاده شده است.در این روش ابتدا هریک ‌از مشتریان مؤسسه‌ مالی اعتباری مهر شهرستان کرمانشاه که( میزان بدهی آن ها از سه قسط بیشتر شده یا ۹۰ روز متوالی از سررسید قسط آن ها گذشته است)به عنوان یک سازمان در نظر گرفته شده و در مرحله ی بعدی از بین شعبه های بانک های منتخب به روش تصادفی ساده برگزیده شد .

۳- ۴٫ تعیین حجم نمونه

محاسبه ی حجم نمونه ‌بر اساس جدول مورگان، در نظر گرفته شد. حجم نمونه ۳۰۷ نفر با بهره گرفتن از فرمول به دست آمد.

۳- ۵٫ ابزار جمع ­آوری داده ­ها

ابزار سنجش وسایلی هستند که محقق به کمک آن ها قادر است اطلاعات مورد نیاز خود را گردآوری، و ثبت و کمی نمایند. انواع ابزارهای گردآوری عبارتند از: پرسش نامه، مشاهده، مصاحبه.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...