افزایش سپرده گذاری های قرض الحسنه در مقطع قرعه کشی جوایز است و پس از انجام قرعه کشی عمدتاًً این سرمایه ها از سیستم قرض الحسنه خارج می‌شوند درحال حاضر نوع سیستمی که در قرعه کشی بانک ها اعمال می شود نوعی از لاتاری های قدیم است و در نهایت این سیستم به گونه ای شده است که افراد صاحب سرمایه در مقطعی که بانک ها تاریخ قرعه کشی را اعلام می‌کنند، حسابهایشان را پر می‌کنند و در قرعه کشی ها شرکت می‌کنند و در سایر مقاطع زمانی که قرعه کشی وجود ندارد، عمدتاًً هیچ سپرده کلانی از نوع قرض الحسنه جذب شبکه بانکی نمی شود و ‌بنابرین‏ پس ازانجام قرعه کشی این سرمایه ها از سیستم قرض الحسنه خارج می شود ‌به این ترتیب قرعه کشی صرفاً حکم نوعی بازی را پیدا ‌کرده‌است که در آن افراد منابعی را می آورند تا در یک لاتاری حرکت کنند و جوایز امتیازی را کسب کنند.

بر اساس مصوبه هیئت وزیران، قرعه کشی بانک ها همزمان سالی ۲ بار انجام می شود و حداکثر جایزه ۲ درصد مانده حساب های قرض الحسنه خواهد بود. ‌بنابرین‏ مصوبه که به منظور حذف رقابت های نامطلوب و جلوگیری از جابه جایی قرض الحسنه در بانک ها، تصویب شده است، بانک مرکزی هم سه ماه فرصت دارد دستورالعمل ساماندهی میزان مشوق های سپرده پس انداز قرض الحسنه، نحوه قرعه کشی، تبلیغات و زمان بندی قرعه کشی را با هماهنگی وزارت امور اقتصاد و دارایی تدوین کند. هیئت دولت همچنین بانک ها را موظف به اختصاص ۹۵ درصد منابع قرض الحسنه خود به تسهیلات قرض الحسنه ‌کرده‌است. بانک ها در زمان قرعه کشی و اهدای جوایز می باید از طریق سایت کامپیوتری خود و روزنامه ها نشان دهند به آنچه که در جریان تبلیغات شان گفته اند عمل کرده‌اند و از این طریق، اسامی و تصاویر برندگان به مردم نشان داده شود که اعتماد عمومی پایدار بماند(حسینی،۱۳۸۳).

۲-۵-۳- عوامل ارتباطی و انسانی

به طور کلی عوامل ارتباطی و انسانی این طبقه بندی بیشتر به جنبه‌های اجتماعی-انسانی توجه می‌کند که شامل موارد زیر می‌باشد:

۱٫تبلیغات بانک

۲٫رفتار و نحوه برخورد کارکنان با مشتریان بانک

۳٫رعایت عدالت و عم تبعیض در ارائه خدمات

۴٫اطلاع رسانی و ارائه آموزش های لازم به مشتریان

۵٫ویژگی های فردی مناسب کارکنان

۲-۵-۳-۱- تبلیغات بانک

تبلیغات جمع «تبلیغ» به معنای «رسانندگی» است و در مفهوم جامع رساندن پیام به دیگران از طریق برقراری ارتباط به منظور ایجاد تغییر و دگرگونی در دانش، نگرش و رفتار مخاطب می‌باشد.

این معنا در کلمه فارسی«آگاهی»و اصطلاح انگلیسی«آدورتایزینگ» کاملاً آشکار است(علی آبادی،۱۳۶۹).
در هر حال هر نوع ارتباط به منظور نشاندن داده ها، ایده ها و یا انگاره‌ها در اذهان بشری برای تأثیرگذاری بر افکار، عواطف و یا کنش‌های فردی یا گروهی را تبلیغ می‌گویند.

تبلیغات در تحولات عمومی جهان، در همه فعالیت‌های بشری اعم از علمی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، شخصی و جمعی تأثیر عمده‌ای دارد. امروزه یکی از شاخص‌های تضمین سوددهی واحد‌های تولیدی و بنگاه های تجاری ارائه طرح‌های موفق تبلیغات است. گرچه از پیدایش انسان اجتماعی، تبلیغات نیز به صورت ساده و ابتدایی به وجود آمده و رشد ‌کرده‌است اما نفوذ بسیار با اهمیت و دگرگون ساز و حساس تبلیغات در دنیای معاصر، حکایت از اهمیت سرشار آن دارد تبلیغات طی گذر زمان تغییرات زیادی داشته و متناسب با پیشرفت‌های هر دوره ویژگی‌های خاص خود را دارا بوده است. امروزه با پیشرفت‌های شگرف در عرصه فناوری‌های ارتباطی و اطلاعاتی شاهد به وجود آمدن شکلهای جدیدی از تبلیغات هستیم که طیف متنوعی از اشکال گوناگون تبلیغات را از تبلیغات برروی تابلوهای کامپیوتری گرفته تا تبلیغات از طریق گوشی‌های موبایل، تبلیغات در شبکه جهانی اینترنت شامل می‌شود(خضرا،۱۳۸۵).

روش‌های ‌تبلیغ ‌عبارتند از: بروشور، تبلیغات ‌پستی،پیام ‌از ‌طریق ‌ایمیل، مجلات، روزنامه‌ها، پوسترها ‌و ‌تابلوهای ‌اعلانات، تبلیغات ‌رادیویی، بازاریابی ‌از ‌راه ‌دور، تبلیغات ‌تلویزیونی، صفحات ‌وب و ….

یک تبلیغ بانکی چه رادیویی و چه تلویزیونی باید خود را در بین تبلیغات دیگر جای دهد، سپس باید ارتباط خود را با مخاطب برقرار سازد. در عین حال، تبلیغ خدمات بانکی باید به نحو موفق و درستی آن را معرفی کند. هدف باید این باشد که در بین ازدحام و شلوغی فکر افراد نفوذ کرده و برای عرضه پیام تبلیغاتی توجه مخاطب را به خود جلب کند، در غیر این صورت بخت آنکه برقراری ارتباط تأثیر مطلوب خود را بگذارد، اندک است. هرچه تبلیغ، توجه بیشتری را به خود معطوف کند، احتمال برقراری ارتباط مؤثر و یادآوری و ماندگاری آن تبلیغ برای مخاطب بیشتر خواهد بود. اگر یک تبلیغ بانکی که از رادیو یا تلویزیون پخش می شود به میزان کمی، توجه را به خود معطوف کند، در بهترین حالت، احتمالاً ناکارآمد است و در بدترین حالت بی تاثیر خواهد بود. هدف تبلیغات عبارت است از تشریح جایگاه و معرفی توانمندی های یک بانک و ایجاد روشنگری های لازم ‌در مورد شرایط و موقعیت منحصر به فرد آن بانک

در زمینه ارائه خدمات به مشتریان(حسینی،۱۳۸۰).

۲-۵-۳-۲- رفتار و نحوه برخورد کارکنان با مشتریان بانک

امروزه‏ سازمان هایی در عرصه رقابت موفق‏تر خواهند بود که در برآوردن نیازها و خواسته های مشتریان‏گوی سبقت را از سایر رقبای بازار بربایند. به تعبیر دیگر در فلسفه جدید بازاریابی یعنی مشتری‏گرایی، مرکز توجه به مشتریان بوده و از دیـد مشتریان به مسائل نگاه می‏ شود. این یک واقعـیت انکارناپذیر است که خواسته ها، نیازها و انتظارات مشتریان تغییر می‏یابد. ‌بنابرین‏ ابتدا باید مشخـص شود که مشتری چه می‏ خواهد سپس در جستجوی تحقق آن برآمد(منصوری و یاوری،۱۳۸۳).

دور نیست زمانی که بانک های مختلف با ورود به عرصه رقابت تحولات عمیقی را در صنعت بانکداری رقم زدند. این تحولات طیف وسیعی را شامل می شد؛ از اصلاح فرآیندهای کاری تا تحولات مربوط به بحث بازاریابی، شیوه ها و شکل های حضور در بازار رقابت. توجه به مشتری و بازار یکی از برجسته ترین نقاط عطف در فعالیت های بانک ها بود که درکنار دیگر تدابیر اتخاذ شد و زمینه رشد و بالندگی بانک ها را فراهم آورد.

مشتریان راضی‏تر، کارکنان فعال‏تر، محصولات بهتر و روش‏های تازه‏تر حل مسائل‏سازمانی و در نهایت کیفیت به معنای توجه کافی به منابع انسانی و روحیات و رفتار آن ها‌ است. به همین دلیل هر روزه تکنیک‏های مدیریتی جدیدی در راستای کسب مزیت‏های رقابتی با دیدگاه مشتری محوری به روی کار می ‏آیند.

۲-۵-۳-۳- رعایت عدالت و عدم تبعیض در ارائه خدمات

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...