راهنمای ﻧﮕﺎرش ﻣﻘﺎﻟﻪ ﭘﮋوهشی درباره بررسی و تحلیلی در پهنه بندی کاربری اراضی، پیشنهادی طرح هادی روستایی با … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
کم تا زیاد **
پراکنده
روشن
ماخذ : کسمایی ،۱۳۸۵: ۹۶
* فقط با توجه به آفتاب
** بسته به فصل سال
در طبقه بندی اقلیمی در کتاب اقلیم ومعماری این منطقه دارای اقلیم سرد می باشد ، لذا آب وهوای سرد منطقه ایجاب می کند که روستا حتی المقدور بافتی بسته ومتراکم داشته باشد . این شکل بافت این امکان را فراهم می کندکه تمامی جداره فضاها با خارج به حداقل رسیده و محفوظ بماند، گرچه اعمال تراکم های بالای ساختمانی در واحدهای مسکونی روستایی چندان امکان پذیر نیست اما گستردگی در بافت به هیچ وجه مطلوب نمی باشد . از طرف دیگر با توجه به شرایط اقلیمی وجهت وزش باد مزاحم واحدهای مسکونی باید پشت به باد ساخته شود. بدین ترتیب ضمن بهره گیری حد اکثر گرمای آفتاب از باد نیز در امان خواهد ماند.
۴-۷-۴ تعیین تعداد واحد های مسکونی و ابعاد قطعات مسکونی بر اساس اطلا عات موجود
با توجه به اینکه مسکن روستایی عموما تابع مقتضیات طبیعی وشیوه معیشت بوده و هر فضای مصنوعی نیز برای پاسخ گویی به نیازهای معینی شکل می گیرد ، حتی خصوصیات شکلی حجمی فضای مزبور تحت تاثیر عوامل بسیار متعددی بوده که بیش از هر چیزی به کارکرد فضا و انواع فعالیت های آن بستگی دارد.
در حال حاضر در روستای چاشم تعداد ۳۲۵ واحد مسکونی موجود می باشد . واحد های مسکونی روستا از نوع یک طبقه ودو طبقه می باشد و متوسط ابعاد قطعات مسکونی در وضع موجود ۲۵۴ متر مربع بوده و تعداد نفرات در واحد مسکونی برابر با ۸/۱ نفر می باشد.
۵-۷-۴ بررسی ونحوه توزیع خدمات زیر بنایی (تا سیسات وتجهیزات عمومی) ورفاهی (اجتماعی واقتصادی) در سطح روستا
خدمات وامکانات موجود در روستای چاشم با توجه به تعداد جمعیت ومساحت روستا کافی نبوده و کمبودهایی از لحاظ کمی وکیفی مشاهده می گردد که در مبحث خدمات مورد نیاز روستا بدان اشاره میگردد . نحوه توزیع خدمات در روستا با توجه به مساحت روستا تقریبا مطلوب بوده ودسترسی به آنها برای اکثر اهالی روستا به آسانی صورت می گیرد . چنانچه خدمات تجاری ، اداری وتاسیساتی روستا در مرکز روستا واقع گردیده اند.
از دیگر مواردی که در زمینه امکانات زیر بنایی می توان بدانها اشاره کرد موارد ذیل می باشند:
الف –خدمات زیر بنایی ( تاسیسات وتجهیزات)
بر اساس بررسیهای میدانی واظهارات شورا ودهیار روستا، آب شرب روستا از چشمهای بنام میرچشمه در شمال روستا تامین میشود. آب چشمه مذکور پس از انتقال به منبع بتنی به صورت لوله کشی در اختیار اهالی روستا قرار می گیرد. روستا در حال حاضر دارای ۲ منبع آب می باشد که هر کدام دارای حجم ۲۰۰ متر مکعب می باشد لازم به ذکراست، که این روستا از اوایل انقلاب دارای لوله کشی خانگی می باشد.
– برق
روستای چاشم از سال ۱۳۶۴ به شبکه برق سراسری متصل می باشد . برق روستا از شبکه برق شهمیرزاد تامین میشود و تمام خانوارهای روستا از نعمت برق برخور دار می باشند ، همچنین در روستا تعداد ۵ کنتور ۳ فاز ۳ ترانس موجود می باشد.
– تلفن بنا بر بررسیهای به عمل آمده روستا از سال ۱۳۷۰ دارای مخابرات می باشد ، همچنین تعداد ۴۰۰ مشترک در روستا دارای اشتراک تلفن شخصی می باشند . قابل ذکر است که نوع مالکیت مخابرات روستا دولتی و متصدیان ۱ نفر می باشد ودر حال حاضر مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد.
– سوخت
روستای چاشم در وضع موجود فاقد لوله کشی گاز می باشد . سوخت مصرفی ساکنین برای گرمایش از نفت و برای پخت وپز از کپسول گاز می باشد.
– آب های سطحی
در روستای چاشم به علت شیب مناسب زمین آب های سطحی مطابق باجهت معابر روستا جاری می گردد. جهت دفع آبهای سطحی در این روستا از شرق به غرب است .آب های سطحی ناشی از نزولات جوی به صورت نا منظم در سطح معابر جاری وموجب خرابی سطوح معابر می گردد.
– فاضلاب و مواد زائد جامد
روستا فاقد شبکه جمع آوری ودفع فاضلاب می باشد واکنون فاضلاب منازل روستا از طریق چاه های جذبی دفع می گردد.
در وضع موجود زباله های روستا به صورت هفتگی جمع آوری وبه محلی در ۲ کیلومتری جنوب روستا (ورودی روستا از سمت شهمیرزاد) منتقل می شود . زباله ها به لحاظ نداشتن دیواره محافظ ویا سایر امکانات دفن زباله در این محل پخش واز لحاظ بصری وهمچنین بهداشت ومحیط زیست مشکل ساز می باشد.
– گورستان
روستای چاشم دارای چهار قطعه گورستان می باشد . یک گورستان در شمال شرق ودیگری در جنوب روستا قرار دارد ودوقطعه دیگر در داخل بافت ودر نزدیکی امامزاده ابوالقاسم واقع شده اند . مساحت کل این کاربری ۸۷۵۳ متر مربع است . در حال حاضر از این گورستان ها استفاده می شود.
ب – خدمات رفاهی (اجتماعی – اقتصادی ) درون روستایی
– آموزشی
از نظر خدمات آموزشی در روستا یک دبستان و یک مدرسه راهنمایی وجود دارد . در دبستان روستا ۴۳ دانش آموز مشغول به تحصیل می باشنند که از این تعداد ۱۶ نفر دانش آموزپسر و ۲۷ نفر دانش اموز دختر می باشند .مدرسه راهعنمایی روستا نیز دارای ۳۴ دانش آموز می باشد که ۱۲ نفر آنها دانش آموز پسر و ۲۲ نفر دانش آموز دختر می باشند.
– تجاری
در روستا تعداد زیادی مغازه خرده فروشی ، نانوایی ، تعمیرگاه ، آسیاب وشرکت تعاونی وجود دارد که جهت استفاده اهالی وتامین نیازهای روزمره آ نها می باشد . شرکت تعاونی روستا علاوه بر خدمات رسانی به ساکنین روستا دارای خدمات رسانی برون روستایی نیز می باشد.
– فرهنگی
این خدمات در روستای چاشم شامل یک سالن اجتماعات ، خانه عالم وکتابخانه با مساحتی حدود ۱۴۶۴ متر مربع می باشد و به اهالی روستا خدمات رسانی می کند.
– مذهبی
روستا دارای پنج مسجد وسه حسینیه و یک آشپزخانه مسجد با مساحتی در حدود ۱۳۴۲ متر مربع می باشد. که مور داستفاده اهالی روستا می باشد . همچنین دارای دو امامزاده در داخل وخارج بافت وجود دارد که مساحتی در حدود ۱۳۲ متر را دارا می باشد ودر حال حاضر مورد استفاده اهالی روستا می باشد .
– اداری
در روستای چاشم یک دفتر دهیاری و مرکز ترویج خدمات کشاورزی وجود دارد . که علاوه بر استفاده اهالی روستا به روستا های مجاور نیز خدمات رسانی می کند
– انتظامی
این خدمات شامل یک پایگاه بسیج در شمال روستا با مساحتی در حدود ۱۳۳۱ متر مربع می باشد که مورد استفاده اهالی روستا می باشد.
– بهداشتی
روستای چاشم دارای یک حمام و یک سرویس بهداشتی متعلق به مسجد می باشد که دارای مساحت ۱۳۸ متر مربع است که در حال حاضرمورد استفاده اهالی روستا می باشد.
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-04-13] [ 11:33:00 ب.ظ ]
|