پیری (۱۳۹۱): در این مقاله، اثر محرک‌های ساختاری بازار شامل عمق، حجم، روند بازار و اندازه شرکت بر قیمت سهام در شرکت پذیرفته‌شده بورس اوراق بهادار تهران با بهره گرفتن از داده های ماهیانه، موردبررسی قرارگرفته است. بدین منظور با بهره‌گیری از روش تجزیه‌و تحلیل‌های رگرسیونی و الگوی داده های ترکیبی و آزمون‌های تشخیصی دیکی فولر تعمیم‌یافته، فیلیپسپرون و آزمون فرضیه‌های تحقیق انجام‌شده است. نتایج حاصل از تحقیق بیانگر آن،t و F فیشر و آماره‌های است که متغیرهای عمق بازار، اندازه شرکت‌ها و روند کلی بازار، با تغییرات قیمت سهام دارای رابطه معنی‌دار بوده و در مدل تخمینی واردشده‌اند. به‌علاوه نتایج حاصل از مطالعه ادبیات موضوعی حاکی از آن است که یافته مذکور، با نتایج حاصل از برخی تحقیقات انجام‌شده در جهان همخوانی دارد.

ایمانی و همکاران (۱۳۹۱) تحقیق حاضر تحقیقی علمی و کاربردی ‌در مورد اثر و ارتباط بین متغیرهای حسابداری (عایدی، سود نقدی و ارزش دفتری هر سهم و وجه نقد حاصل از عملیات) و نماگرهای ساختاری (تغییرات ارزش بازار و بازده هر سهم و حجم معاملات و اندازه شرکت) در بورس اوراق بهادار است. با این بیان در این مقاله جهت بررسی و آزمون رابطه بین متغیرهای فوق اطلاعات ۱۰ ساله ۱۶۵ شرکت پذیرفته‌شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سال‌های ۱۳۸۰ لغایت ۱۳۸۹، موردبررسی قرارگرفته است. جهت تحلیل آماری از الگوی داده های پانل استفاده شده و با بهره‌گیری از مدل رگرسیون به‌ظاهر نامرتبط (sur) و روش حداقل مربعات (OLS) و آزمون‌های ایستایی و آماره‌های f و t، آزمون فرضیه‌های تحقیق انجام‌شده است. نتایج بیانگر آن است که تغییرات عایدی و سود نقدی هر سهم با نوسانات قیمت بازار و حجم معاملات و بازده سهام رابطه معنی‌داری دارد.

احمد پور و همکاران (۱۳۹۱) هدف این تحقیق بررسی رابطه میان عدم تقارن اطلاعاتی و همزمانی قیمت، در بورس اوراق بهادار تهران است. منظور از همزمانی قیمت، حوزه های که بازدهی بازار و صنعت، تفاوت بازدهی سهام در سطح شرکت را توضیح می‌دهد، می‌باشد. همچنین عدم تقارن اطلاعاتی ‌به این معنی است که یکی از طرفین مبادله کننده کمتر از طرف دیگر ‌در مورد کالا یا وضعیت بازار اطلاعات داشته باشد. به عبارت دیگر توزیع اطلاعات بین کلیه استفاده‌ کنندگان از اطلاعات ناهمسان باشد. در این تحقیق عدم تقارن اطلاعاتی به عنوان متغیر مستقل و همزمانی قیمت به عنوان متغیر وابسته محاسبه گردید. برای بررسی‌های موردنظر تعداد ۱۰۵ شرکت طی دوره زمانی ۱۳۸۵ الی ۱۳۹۰ به عنوان نمونه آماری انتخاب‌شده است. به منظور آزمون فرضیه‌ها از روش ضریب همبستگی پیرسون بهره گرفته شد. نتایج حاصل از تحلیل داده ها حاکی از این است که رابطه معنی‌داری میان عدم تقارن اطلاعاتی و همزمانی قیمت وجود ندارد.

فروغی و فرجامی (۱۳۹۲) یکی از موضوع‌های اساسی در سرمایه‌گذاری میزان نقد شوندگی دارایی‌هاست. نقش عامل نقد شوندگی در ارزش‌گذاری دارایی‌ها بسیار مهم است، زیرا سرمایه‌گذاران ‌به این موضوع توجه دارند که اگر بخواهند دارایی خود را به فروش برسانند، آیا بازار مناسبی برای آن‌ ها وجود دارد یا خیر؟ نقد شوندگی در زمان افشای اطلاعات و اعلان‌های عمومی نوسان بیشتری دارد و بسته به کیفیت و همگن بودن توزیع اطلاعات تغییر می‌یابد. افشای اطلاعات می‌تواند ناکارایی اطلاعاتی را کم کرده و از این طریق بر بهبود شرایط بازار و افزایش نقد شوندگی سهام شرکت‌ها اثر بگذارد. هر چه عدم تقارن اطلاعاتی در بازار بیشتر باشد، حجم معاملات که بیانگر نقد شوندگی اوراق بهادار موجود در آن بازار است، کاهش خواهد یافت. کاهش عدم تقارن اطلاعاتی، کاهش هزینه گزینش مغایر و افزایش نقد شوندگی بازار را به دنبال خواهد داشت. ازآنجاکه همزمانی قیمت سهام ‌منعکس کننده میزان اطلاعات بازار نسبت به اطلاعات خاص شرکت است، افزایش آن موجب کاهش عدم تقارن اطلاعاتی شده و افزایش نقد شوندگی را به همراه دارد. همچنین نوسان‌های بازده سهام شامل نوسان سیستماتیک و غیرسیستماتیک، دارای اثرات متفاوتی بر نقد شوندگی سهام می‌باشند. افزایش نوسان سیستماتیک که ارائه‌دهنده میزان بیشتری از اطلاعات بازار است موجب افزایش نقد شوندگی سهام می‌شود و افزایش نوسان غیرسیستماتیک با انعکاس بیشتر اطلاعات خاص شرکت، موجب کاهش نقد شوندگی سهام خواهد شد. بر این اساس در پژوهش حاضر تأثیر همزمانی قیمت سهام و نوسان‌های بازده سهام بر نقد شوندگی سهام موردبررسی قرارگرفته است.

زرا نژاد (۱۳۹۲) بورس اوراق بهادار یک بازار رسمی خریدوفروش سهام شرکت‌ها است. برای اتخاذ تصمیم به سرمایه‌گذاری در بورس، قیمت سهام معیار مهمی است که نشان‌دهنده قدرت خرید سرمایه‌گذاران و توان مالی شرکت‌های عضو بورس است. متغیرهای کلان اقتصادی ازجمله عوامل مهمی هستند که قیمت سهام را تحت تأثیر قرار می‌دهند. توابع مفصل رابطه بین متغیرها را همان گونه که هست، تصریح و تحلیل می‌کند. این توابع از طریق توزیع‌های حاشیه‌ای و اتصال و ارتباط آن‌ ها با تابع توزیع مشترک، وابستگی بین متغیرها را مورد ارزیابی قرار می‌دهند. هدف این تحقیق بررسی وابستگی بین شاخص قیمت سهام بورس اوراق بهادار تهران و متغیرهای کلان اقتصادی شامل نرخ تورم، نرخ ارز و قیمت نفت، با بهره گرفتن از توابع مفصل طی دوره زمانی ۱/۱۰/۱۳۷۶ تا ۱/۱/۱۳۹۰ است. نتایج تحقیق نشان داده است که بین قیمت نفت و شاخص قیمت سهام وابستگی دنباله‌ای نامتقارن وجود دارد؛ ‌به این معنی که بین قیمت نفت و شاخص قیمت سهام در کرانه‌های پایین وابستگی وجود دارد و اندازه این وابستگی در مقایسه با وابستگی در کرانه‌های بالا متفاوت است. همچنین بین نرخ تورم و شاخص قیمت سهام وابستگی دنباله‌ای همزمان بالا و پایین معنی‌داری وجود دارد؛ ‌به این معنی که در مقادیر حدی، شاخص قیمت سهام به شدت به نرخ تورم وابسته است. از دیگر نتایج این تحقیق، می‌توان به عدم وجود وابستگی بین نرخ ارز و شاخص قیمت سهام در مقادیر حدی اشاره کرد. با توجه به نتایج به دست‌آمده، می‌توان نتیجه گرفت که در تحلیل‌های ریسک بازار سهام، باید به قیمت نفت و نرخ تورم توجه جدی داشت.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...