خرید متن کامل پایان نامه ارشد – ۱-۸ تعریف مفاهیم و واژه ه های کلیدی تحقیق – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
درگیر شدن با مسأله مدیریت سود برای شرکتها کار خالی از مخاطره نیست. بنابرین منطق حکم میکند تنها هنگامی اقدام به مدیریت سود شود که انگیزه کافی برای آن وجود داشته باشد و منافع اینکار از هزینه ها و مخاطرات آن بیشتر باشد. که این انگیزه ممکن است مربوط به منافع شرکت با مربوط به منافع شخصی مدیریت باشد.(دستگیر و حسینی،۱۳۹۲)
محیط اطلاعاتی به احتمال زیاد اثرات جانبی زیادی بر اطلاعات حسابداری تحمیل میکند، درجه عدم تقارن اطلاعات شرکت میتواند به وسیله سیستم ارائه اطلاعات مؤثر که محیطی شفاف برای گزارشهای مالی شرکت و حسابداری کیفیت سود ایجاد میکند، کاهش یابد.مدیران تحت نظارت قویتر گزارشهای حسابداری با کیفیت بیشتری ارائه میکنند که بیش از پیش بهبود در کیفیت سودهای شرکت را میسر میسازد. (هوتون[۱]،۲۰۰۶) بنابرین یکی از ضرورتهای این تحقیق بررسی چگونگی تأثیر محیط اطلاعاتی و عدم تقارن اطلاعات بر مدیریت سود میباشد.
موضوع دیگری که قابل اهمیت است موضوع نهادهای سرمایهگذاری میباشد. نهادهای سرمایهگذاری، نهادهای حرفهای هستند که در شرایط پشتیبانی مالی و به دست آوردن اطلاعات نسبت به سرمایهگذاران فردی برتریهایی دارند. سرمایهگذاران سطح بالای نهادی از طریق نظارت دقیقتر بر رفتار مدیریتی بیشتر از فعالیتهای بازدارنده دولتی یا جمع آوریهای ضمنی و انتشار اطلاعات در بازار سهام،انگیزه های مدیران را برای رفتار فرصت طلبانه از آن ها میگیرد. بنابرین، سرمایهگذاران نهادی به دلیل اینکه تمایل به نظارت و هدایت مدیران دارند نقش مهمی در بهبود کیفیت اطلاعات حسابداری ایفا میکنند و مطمئن میشوند که مدیران به جای منافع خود ارزش درازمدت شرکت را لحاظ میکنند.(بوش[۲]،۱۹۹۸)
با توجه به مطالب گفته شده و با افزایش پیچیدگیهای دنیای تجارت امروزی، ضرورت انجام تحقیقات در مورد رابطه و تأثیر صندوقهای سرمایهگذاری بر مدیریت سود با در نظر گرفتن متغیر عدم تقارن اطلاعات قابل احساس است.
۱-۴ اهداف تحقیق
شناخت پدیده مدیریت سود توسط سرمایهگذاران میتواند به درک بهتر مفهوم سود حسابداری، شناخت ویژگیها و محدودیتهای آن وبه نحوی به سازمان بورس اوراق بهادار برای متمرکز کردن نظارت بر شرکتهایی که احتمال مدیریت سود برای آن ها بیشتر است کمک نماید.بنابرین هدف کلی تحقیق،بررسی چگونگی تأثیرعدم تقارن اطلاعات و مالکیت صندوق های سرمایه گذاری(کوتاه مدت و بلندمدت)بر مدیریت سود در بازار سرمایه میباشد.
۱-۵ سؤالات تحقیق
-
- عدم تقارن اطلاعاتی بر مدیریت سود چه تأثیری دارد؟
-
- طبقهبندی صندوقهای سرمایهگذاری به بلندمدت و کوتاهمدت بر مدیریت سود چه تأثیری دارد؟
- کاهش عدم تقارن اطلاعاتی و مالکیت صندوقهای سرمایهگذاری بلندمدت بر مدیریت سود چه تأثیری دارد؟
۱-۶ چهارچوب مفهومی تحقیق
همان طور که در شکل(۱-۱) مشاهده میشود، میتوان چنین فرض نمود که متغیرهای عدم تقارن اطلاعاتی و مالکیت صندوقهای سرمایهگذاریمیتوانند بر مدیریت سود(متغیر وابسته) مؤثر باشند.
عدم تقارن اطلاعاتی
مالکیت صندوقهای سرمایهگذاری
H1c
شکل ۱-۱ چهارچوب مفهومی تحقیق برگرفته از مدل یانهودای ۲۰۱۳
مدیریت سود
H1a
H1b
۱-۷فرضیههای تحقیق
-
- عدم تقارن اطلاعات بر مدیریت سود تأثیر دارد.
-
- طبقهبندی صندوقهای سرمایهگذاری به بلندمدت و کوتاهمدت بر مدیریت سود تأثیر دارد.
- کاهش عدم تقارن اطلاعات و مالکیت صندوقهای سرمایهگذاری بلندمدت بر مدیریت سود تأثیر دارد.
۱-۸ تعریف مفاهیم و واژه ه های کلیدی تحقیق
۱-۸-۱ مدیریت سود
در ادبیات حسابداری تعاریف مختلفی در مورد مدیریت سود توسط محققین ارائه شده است. ارائه تعریف مناسب از مدیریت سود مستلزم شناخت هدف و انگیزه از مدیریت سود و کاربرد آن است.
اسچیپر[۳] (۱۹۸۹) مدیریت سود را گزارشگری مالی جانبدارانه و همراه با سوگیری تعریف میکند که بر اساس آن مدیران از روی تعمد و با تصمیم قبلی، در فرایند تصمیمگیری مالی مداخله نموده تا برخی منافع را عاید خود سازند.
هیلی و والن[۴] (۱۹۹۹) معتقدند مدیریت سود هنگامی رخ میدهد که مدیران از قضاوتهای شخصی خود در گزارشگری مالی استفاده کنند و ساختار معاملات را جهت تغییر گزارشگری مالی دستکاری مینمایند. این هدف یا به قصد گمراه نمودن برخی از صاحبان سهام در خصوص عملکرد اقتصادی شرکت صورت میگیرد، یا به منظور تأثیر بر نتایج قراردادهایی است که انعقاد آن ها منوط به دستیابی به سود مشخصی میباشد.
اسکات[۵] (۱۹۹۷) به مدیریت سود به عنوان اختیار شرکت در انتخاب سیاستهای حسابداری برای دستیابی به برخی اهداف خاص مدیریت اشاره میکند.
دی جورج[۶] و همکاران (۱۹۹۹) مدیریت سود را به عنوان نوعی دستکاری مصنوعی سود توسط مدیریت جهت حصول به سطح مورد انتظار سود برای برخی مقاصد خاص (از جمله حصول پیشبینی تحلیل گران یا برآورد روند سود های قبلی برای پیشبینی سودهای آتی) تعریف کردهاند.
بیتی[۷] (۱۹۹۴) مدیریت سود را به عنوان فرایند تصمیمگیری آگاهانه با رعایت اصول پذیرفته شده حسابداری، به منظور رساندن سود گزارش شده به سطح مورد نظر، تعریف کردهاست.(کاشانی پور،۱۳۸۹)
در این تحقیق ، مدیریت سود به عنوان متغیر وابسته به کار می رود که بر اساس مدل DD(پیشنهاد شده توسط دیچو و دیچاو،۲۰۰۲) محاسبه میکنیم که در این مدل رابطه بین اقلام تعهدی و جریان های نقدی ، برای اندازه گیری مدیریت سود در نظر گرفته می شود.
۱-۸-۲ عدم تقارن اطلاعاتی
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1401-09-26] [ 10:11:00 ق.ظ ]
|