۵

۸۲/۰

۶۷/۰

۱۱

۷۵/۰

۵۶/۰

۶

۸۴/۰

۷۰/۰

۱۲

۸۲/۰

۶۷/۰

نتایج جدول۳-۴ نشان می‌دهد که در این مقیاس سؤالات ۶ و ۹ با بار عاملی۸۴/۰ و میزان واریانس تبیین شده‌ی ۷۰/۰ در مقایسه با سایر سؤال‌ها از اهمیت نسبی بیشتری برخوردار است.
۳-۸- زمینه­یاب ارزشی شوارتز (SVS)
در این پژوهش جهت سنجش ارزش­های شخصی، از زمینه­یاب ارزشی شوارتز(SVS)استفاده گردید. شوارتز بر مبنای نظریه­ ارزش خویش، ابزار اندازه ­گیری ارزش­ها را به نام فهرست ارزشی شوارتز[۲۱۳] (SVI)، (شوارتز، ۱۹۹۲) که بعدها زمینه­یاب ارزشی شوارتز (SVS)، (شوارتز و راس[۲۱۴]، ۱۹۹۵) نامیده شد، تدوین کرده است. نسخه اصلی SVS در شکل کنونی آن شامل ۵۷ ماده ارزشی منفرد (مثلا، خرد،زندگی مهیج،امنیت خانوادگی)است که به گونه پیشینی برای مجسم کردن ۱۰ سازه ارزشی متمایز انگیزشی (و سازه احتمالی معنویت ) انتخاب شده ­اند. ارزش­های زمینه­یاب ارزشی شوارتز در سطح دو مجموعه ارزشی قرار می گیرند: ۱٫ فهرست ارزش­های غایی(ارزش های ۱ تا ۳۰).۲٫ فهرست ارزش­های ابزاری (ارزش­های ۳۱ تا ۵۷). بر اساس نظریه تجدید نظر شده شوارتز(۱۹۹۲)، این ۵۷ ارزش در ده ریخت انگیزشی مفروض که ترجیحات ارزشی را شکل می­ دهند، طبقه ­بندی می­شوند. زمینه­یاب ارزشی شوارتز در دو صفحه (دو فهرست ارزش­ها) تهیه شده است. محدودیت زمانی برای پاسخ به آن وجود ندارد و می ­تواند به صورت فردی یا گروهی اجرا شود (دلخموش، ۱۳۸۵).

( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

۳-۸-۱- پایایی زمینه­یاب ارزشی شوارتز (SVS)
به منظور تعیین پایایی این مقیاس از روش آلفای کرونباخ استفاده گردید. در مطالعه اشمیت و دیگران (۱۹۹۳) اعتبار(پایایی)SVS ، با بهره گرفتن از روش باز آزمون تایید شد. به گونه ­ای مشابه، پایایی SVS در یک نمونه ایرانی (مشتمل بر ۱۲۰ دانشجوی دختر و پسر) از طریق روش باز­آزمون به فاصله دو هفته مورد تایید قرار گرفت (دلخموش و احمدی،۱۳۸۱). ضرایب بدست آمده حاکی از پایایی شایان توجه ریخت­های ارزشی است: ( ایمنی۷۸/۰، پیشرفت ۸۲/۰ ، لذت­جویی ۸۶/۰،تحریک­طلبی ۸۱/۰، خود­رهنمود­دهی۷۸/۰، جهان­شمولی­نگری ۸۱/۰، خیر­خواهی ۷۸/۰، سنت ۸۰/۰، همنوایی ۷۷/۰). (دلخموش، ۱۳۸۵). در مطالعه حاضر نیز ضریب پایایی کلی زمینه­یاب ارزشی شوارتز(SVS) با بهره گرفتن از روش آلفای کرونباخ ۹۰/۰ بدست آمد. و همین طور ضریب آلفای کرونباخ خرده مقیاس های زمینه یاب ارزشی شوارتز شامل همنوایی، سنت­گرایی، خیرخواهی، جهان­شمول­نگری، خودرهنموددهی، تحریک­طلبی، لذت­گرایی، پیشرفت، قدرت و امنیت به ترتیب ۸۷/۰، ۸۹/۰، ۸۶/۰، ۹۰/۰، ۸۹/۰، ۹۲/۰، ۸۷/۰، ۸۹/۰، ۶۸/۰، ۶۴/۰ بدست آمد.
۳-۸-۲- اعتبار سازه مقیاس زمینه یاب ارزشی شوارتز (SVS)
در پژوهش حاضر به منظور تعیین اعتبار زمینه­یاب ارزشی شوارتز (SVS) از روش تحلیل عاملی تأییدی استفاده شد. نتایج مشخصه­های نکویی برازش این مقیاس در جدول آورده شده است.
جدول ۳- ۵ شاخص های برازندگی مدل اندازه گیری زمینه یاب ارزشی شوارتز(SVS)

ردیف

شاخص

مقدار

ملاک

نتیجه

۱

χ۲/df

۲۳/۱

۲ و کمتر

مطلوب

۲

RMSEA

۰۲۷/۰

۰۵/۰ و پاینتر

مطلوب

۳

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...