پایان نامه در مورد : رابطه دلبستگی به والدین و همسالان … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۶۱/۰
۱۶
۶۰/۰
۱۳
۶۰/۰
۲۲
۴۷/۰
مقدار ارزش ویژه
۸۲/۴
۸۷/۳
درصد واریانس
۱۱/۲۰
۱۴/۱۶
کل واریانس
۲۶/۳۶
۳-۳-۲- مقیاس هویت معنوی
به دلیل عدم وجود مقیاسی که به طور خاص هویت معنوی را مورد سنجش قرار دهد، پرسشنامه هویت معنوی توسط محقق طراحی شد. به منظور ساخت پرسشنامه هویت معنوی دو حوزه هویت و معنویت مورد مطالعه قرار گرفت. پس از بررسی تعاریف ارائه شده پیرامون معنویت، علی رغم وجود تعاریف متعدد در این زمینه، معنویت به عنوان ارتباط و پیوند با وجودی متعالی و دیگران مدنظر واقع شد و با اقتباس از ابزارهای موجود در این زمینه (رید[۱۹۴]، ۱۹۸۶؛ هاون، ۱۹۹۲؛ آندروود، ترسی،۲۰۰۲؛مکدونالد، ۱۹۹۷ ؛ بک، ۱۹۹۲؛ هاروی، ۲۰۰۴؛ الکینز و همکاران، ۱۹۸۸؛ برک، ۲۰۰۴؛ تورسون و پلانته، ۲۰۰۵) گویه های معنویت طراحی شدند. لازم به ذکر است، از میان ابزارهای نام برده شده، از آنجا که پرسشنامه ابراز معنویت[۱۹۵] (ESI) (مکدونالد، ۱۹۹۷) حاصل بررسی گستردهی تعداد زیادی (شامل ۱۹ مقیاس) از ابزارهای معنویت بود، جامع به نظر رسید و در طراحی گویه های معنویت بیش از سایر مقیاسها استفاده شد.
پس از طراحی گویه های معنویت، به منظور صورتبندی گویه ها در قالب هویت معنوی، مدل چیک و همکاران (۱۹۹۴) در طراحی پرسشنامه ابعاد هویت مدنظر قرار گرفت. لازم به ذکر است که در پرسشنامه مذکور ابعاد دیگر هویت شامل هویت اجتماعی، جمعی و شخصی اندازه گیری شده است. بر این اساس، در برابر هر گویه طیفی ۵ رتبهای از ۱ (اهمیتی ندارد) تا ۵ (اهمیت فوقالعادهای دارد) قرار داده شد. سپس، گویه های استخراجی در اختیار گروهی از اساتید و دانشجویان دوره های تکمیلی قرار گرفت و نهایتاً پس از طی مراحل داوری ۳۴ گویه انتخاب شد.
جهت بررسی روایی این مقیاس، ابتدا تحلیل عامل اکتشافی به روش مؤلفه های اصلی و با چرخش واریماکس بر روی نیمی از داده های جمعآوری شده (۱۹۹ نفر اول) انجام شد. شیب نمودار اسکری و مقدار ارزش ویژه وجود ۲ عامل در پرسشنامه را نشان داد. سپس بر روی نیمی دیگر از داده های جمع آوری شده (۱۹۹ نفر دوم) تحلیل عامل تأییدی به روش مؤلفه های اصلی و با چرخش واریماکس اجرا شد. در این مرحله نیز نتایج وجود ۲ عامل در پرسشنامه را نشان داد. ملاک استخراج عوامل شیب نمودار اسکری و ارزش ویژه بالاتر از ۱ بود. مقدار ضریب KMO برابر۹۴/۰ و ضریب کرویت بارتلت برابر ۷۵۳/۵۲۳۵ (۰۰۰۱/۰P<) بود که نشان از کفایت نمونه گیری و ماتریس همبستگی گویه ها داشت.
لازم به ذکر است که گویه های ۱۷، ۱۸، ۱۹، ۲۴ و ۳۰ به دلیل تداخل گویهای و عدم تناسب محتوایی از مجموع سئوالات پرسشنامه حذف شدند.
دو عامل استخراج شده با توجه به مبانی نظری پذیرفته شده از سوی محقق و تعریف دو وجهی معنویت تحت عنوان “ارتباط با نیرویی برتر و دیگران”، به ترتیب باورهای ماورایی[۱۹۶] و باورهای اخلاقی[۱۹۷] نامگذاری شدند. نتایج تحلیل عاملی پرسشنامه هویت معنوی در جدول ۳-۳ آورده شده است.
همچنین برای تعیین پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد و ضرایب پایایی برای باورهای ماورایی، باورهای اخلاقی و کل مقیاس هویت معنوی به ترتیب ۹۵/۰، ۸۷/۰ و ۹۶/۰ به دست آمد.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
جدول ۳-۳- تحلیل عوامل هویت معنوی
گویه ها
باورهای ماورایی
باورهای اخلاقی
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-04-13] [ 11:51:00 ب.ظ ]
|