منابع دانشگاهی و تحقیقاتی برای نگارش مقاله خلق ارزش در زنجیره تأمین … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق
۴-۱-مطالعه موردی بر روی ساخت پالایشگاه میعانات گازی خلیج فارس
با توجه به مباحث مطرح شده در این فصل و همچنین دیدگاه به دست آمده در ارتباط با خلق ارزش در زنجیره تأمین و همچنین داشتن تفکر ناب در این زمینه لازم است به یکی از مهمترین جنبه هایی که بر عملکرد یک زنجیره تأمین اثر می گذارد بپردازیم که مدیریت هزینه هاست و یکی از مهمترین هزینه های مورد بحث در این زنجیره، هزینه های سیستم موجودی است زیرا تمامی تصمیماتی که در این زمینه گرفته می شود اثری قابل توجه بر روی زمان گردش مواد، مواد در گردش و میزان محصول آماده برای ارائه دارد. ما در بررسی این مطالعه موردی به طور ویژه به برنامه ریزی طراحی، ساخت و برنامه ریزی سفارشات مواد در راستای ساخت پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس با هدف کاهش هزینه های سفارش دهی و کاهش زمان ساخت می پردازیم. در این مطالعه موردی ما برای ارائه راه حل در مواقع لازم، فرضهای مناسب را در نظر گرفتهایم که همانجا به آن اشاره می کنیم. در این مطالعه ما ابتدا به معرفی مسئله می پردازیم. سپس به ارائه راه حل های که ارائه شده است می پردازیم.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
طرح احداث پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس در سال ۱۳۸۴ با هدف تولید فراورده های نفتی و برطرف کردن نیاز کشور به بنزین، در زمینی به مساحت ۷۰۰ هکتار و در فاصله ۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر بندرعباس شروع به فعالیت نموده است.
طراحی پایه[۶۴] این پالایشگاه شامل طراحی ۳ خط تولید پالایشی و هر کدام به ظرفیت ۱۲۰۰۰۰ بشکه در روز واحدهای فرایندی به شرح مندرج در جدول ۴-۱، جهت تولید روزانه ۳۵ میلیون لیتر بنزین، ۱۳ میلیون لیتر نفتگاز ” گازوئیل “، ۴ میلیون لیتر LPG، سه میلیون لیتر سوخت جت سبک و ۱۳۰ تن گوگرد، در نیمه اول سال ۱۳۸۵ انجام گردید.
قرارداد طراحی تفضیلی-خرید و نصب با پیمانکاران داخلی و خارجی شامل (شرکت های تهران جنوب، بینا، اسنم پروجتی و گلدن گروپ) منعقد گردید که بدلیل پاره ای مسائل از تیرماه سال ۱۳۸۷ پیمانکاران خارجی از ادامه این پروژه حذف و دو شرکت تهران جنوب و بینا ادامه روند تحقق طرح را بر عهده گرفتند.
بنابراین مطابق با این نوع طراحی میعانات گازی از چاه های گاز واقع در دریای خلیج فارس به سمت ساحل (عسلویه) ارسال میگردد که این محصول دارای گاز اسید گوگرد و مرکاپتان مواد نفتی ترش می باشد.
در عسلویه گاز های حاصل از چاه ها را جدا کرده و شیرین سازی می نمایند و به عنوان گاز طبیعی که از متان و اتان تشکیل شده است را به خط لوله سراسر گاز کشور تزریق می نمایند، میعانات جدا شده را به وسیله خط ۳۶ اینچی توسط تلمبه های عظیم از عسلویه به طرف پالایشگاه میعانات گازی ارسال می شود، طول این خط از عسلویه تا پالایشگاه ۴۰۰ کیلومتر است. این پالایشگاه که در زمینی به مساحت ۷۰۰ هکتار و در فاصله ۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر بندر عباس قرار گرفته، خوراک آن از نوع خوراک ترش می باشد و تأمین آب سیستم پالایشگاه از طریق پروژه آبگیری از دریا با ظرفیت ۲۰۰،۰۰۰ متر مکعب در ساعت و ارسال آن توسط مجموعه ای از پمپ ها و از طریق خط لوله انتقال GRP به مسافتی حدود شش کیلومتر، به حوضچه پالایشگاه، برای تأمین و توزیع آب خنک کننده که یکی از مشتقات واحد Utility برای ساخت و بهره برداری پالایشگاه میعانات گازی خلیج فارس صورت می گیرد.
۴-۱-۱- توجیح اقتصادی پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس:
-
- ایجاد ارزش افزوده بالاتر نسبت به پالایشگاه های نفت خام
-
- تولید بیش از ۷۵% بنزین و گازوئیل از خوراک میعانات گازی
-
- استفاده از موقعیت جغرافیایی و ساختارهای زیر بنایی بندرعباس جهت کاهش هزینه های سرمایه گذاری
-
- ایجاد قطب بزرگ پالایشی کشور در منطقه بندرعباس واقع در دهانه خلیج فارس امکان سریع صادرات فرآورده های تولیدی به خارج از کشور
-
- خود کفایی در امر تولید فرآورده های نفتی
-
- پالایش ۳۶۰ هزار بشکه در روز میعانات گازی دریافتی از منطقه پارس جنوبی
-
- تولید محصولات مطابق استانداردهای کیفی اروپا
-
- جلوگیری از صادرات مواد خام و تبدیل آن به فرآورده های با ارزش تر
-
- اشتغال زایی در منطقه و کشور
همه این موارد که در بالا نام برده شده به نوعی ارزش محسوب می گردند و دستیابی به هریک ازین اهداف در زمان مناسب مقدور نخواهد بود مگر اولویت بندی مناسب زنجیره تأمین با توجه به اهداف ساخت این پالایشگاه حال لازم است در ادامه به معرفی نواحی مختلف و نهایتاً به خلق ارزش در زنجیره تأمین در راستای ساخت این پالایشگاه بپردازیم.
۴-۱-۲-نواحی اصلی پالایشگاه:
با توجه به تعدد نواحی این پالایشگاه و برای رسم بهتر نمودار FAST و تحلیل کارکرد لازم است به معرفی فنی تر نواحی مختلف و همچنین واحد های زیرمجموعه این نواحی و محصولات آن بپردازیم و با تعمیم و جمع بندی که از مصاحبه شوندگان در این خصوص پرداخته شده به خلق ارزش بپردازیم در ادامه به معرفی نواحی خواهیم پرداخت. ساخت پالایشگاه میعانات گازی را به پنج ناحیه بر اساس فرآیندی که در آنها انجام می گیرند تقسیم شده است که این تقسیم بندی خود هدایت زنجیرهی تأمین توسط تولید کننده (تأمین ناب) محسوب می شود که در این فصل مزایا تأمین ناب توضیح داد شده است، در شکل ۴-۱- نحوه استقرار ناحیه ها مشخص شده است، این نواحی شامل:
۱-ناحیه فرایند[۶۵] ۲-ناحیه آب و برق و بخار[۶۶] ۳- ناحیه فصل مشترکها[۶۷]
۴-ناحیه مخازن[۶۸] ۵-ساختمانهای اداری[۶۹]
شکل ۴-۱- نحوه استقرار ناحیه ها
۴-۱-۲-۱-واحد Utility:
در ساخت این پالایشگاه، واحد Utility یاهمان ناحیه آب، برق و بخار به شش بخش[۷۰] تقسیم شده است که در هر کدام فرایند های مختلفی انجام می شود که در جدول ۴-۱- نشان داده می شود در صد پیشرفت این ناحیه بر اساس برنامه زمانبدی بازنگری شده می بایست % ۱۰۰ باشد اما پیشرفت واقعی آن با توجه به برنامه که در حال پیاده سازی و اجرا است برابر %۶/۷۱ می باشد.
واحدهای فرایندی و سرویسهای جانبی یوتیلیتی
Unit
ظرفیت
واحد نیتروژن[۷۱]
۱۱
۶۴۰۰ Nm3/h
واحد سوخت گازی و سوخت مایع[۷۲]
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 01:19:00 ق.ظ ]
|