۳-۳- سؤالات تحقیق

سوال اصلی: آیا نوسانات قیمت نفت با بازده غیرعادی سهام رابطه معنی­داری دارد؟

برای دست­یابی به جواب و نتیجه ­گیری ‌در مورد سؤال اصلی دو سؤال فرعی زیر مطرح می­گردد:

سوال فرعی اول: آیا نوسان منفی قیمت نفت با بازده غیرعادی سهام رابطه معنی­دار دارد؟

سوال فرعی دوم: آیا نوسان مثبت قیمت نفت با بازده غیرعادی سهام رابطه معنی­دار دارد؟

۳-۴- فرضیه ­های تحقیق

فرضیه[۵۱] حدس بخردانه‌ای درباره رابطه دو یا چند متغیر است که به صورت جمله‌ خبری بیان شده و نشانگرنتایج مورد انتظار می‌باشد (تقی‌زاده و تاری، ۱۳۸۶). پژوهشگر پس از آنکه مسأله­ پژوهش را برای خود روشن کرد، پاسخی را به عنوان فرضیه­ تحقیق بیان می­ کند. فرضیه، پاسخی بخردانه، احتمالی و موقت به سؤال پژوهشی است که در مراحل بعدی تحقیق، درستی یا نادرستی آن مورد آزمایش قرار ‌می‌گیرد. فرضیه ­ها، حدس­هایی سنجیده و بخردانه هستند که ‌بر اساس تجارب قبلی محقق و یا از راه مطالعه­ تحقیقات دیگران به دست می­آیند. ‌بنابرین‏ همان گونه که کلود برنارد[۵۲] می­گوید «فرضیه به هیچ وجه زاییده­ی پندار محض نیست، بلکه همواره پایه­ای در مشهودات یعنی در طبیعت دارد» (دلاور، ۱۳۷۰). تدوین فرضیه سبب می­ شود که تحقیق روی یک هدف معین متمرکز شود و آنچه که باید مورد مشاهده قرار گیرد، مشخص گردد. این امر از جمع ­آوری اطلاعات بی­حاصل جلوگیری می­ کند (پرهیزگار، ۱۳۹۰: ۱۷۲). اکنون باید ببینیم ماهیت فرضیه چیست؟ فرهنگ وبستر فرضیه را چنین تعریف می‌کند: «فرضیه عبارت است از حالت یا اصلی که اغلب بی­آنکه اعتقادی بر آن باشد، پذیرفته می­ شود تا بتوان از آن نتایجی منطقی استخراج کرد، و بدین ترتیب مطابقت آن را با واقعیت­هایی که نزد ما معلوم است یا ‌می‌توان آن­ها را معلوم ساخت، آزمود». در هر پژوهش علمی، که با یک مسأله حل­شدنی آغاز می­ شود، پژوهشگر باید بتواند برای مسأله­ مورد مطالعه، یک جواب موقتی به شکل یک فرضیه­ مناسب که به گونه تجربی آزمون­پذیر نیز باشد (یعنی بتوان درباره درستی یا نادرستی آن تحقیق کرد) در نظر بگیرد، تا از این طریق بتواند تلاش خود و کار پژوهش را در جهت مشخص هدایت و از پراکندگی در آن جلوگیری کند. بعد از انجام آزمایش مناسب، اگر فرضیه­ مربوط تأیید شود، مسأله حل می­ شود، و به عکس اگر تأیید نشود، مسأله مورد مطالعه نیز حل نمی­ شود (همان، ص: ۱۷۳). به طور کلی فرضیه بر اساس ملاک­های مختلفی طبقه ­بندی شده است، اما در مجموع فرضیه را ‌می‌توان به دو دسته کلی تقسیم کرد: فرضیه آماری و فرضیه پژوهشی.

فرضیه پژوهشی به توصیف و چگونگی روابط بین متغیرها می ­پردازد. به بیان دیگر انتظارات پژوهشگر را در خصوص روابط فی­مابین متغیرها، بیان می­ کند و یک راه حل پیشنهادی است. در پژوهش حاضر بر اساس ادبیات و مبانی نظری مطرح شده درباره بررسی تأثیر نوسانات قیمت نفت بر بازده غیرعادی شرکت­های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران؛ فرضیه‌های زیر طراحی شده و در مراحل کار این فرضیه‌ها را مورد آزمون قرار خواهیم داد. نکته قابل ذکر این ‌می‌باشد که پس از طرح فرضیه­ اصلی، به تشریح دو فرضیه فرعی پرداخته­ایم تا با بهره گرفتن از آن ها، فرضیه اصلی را رد یا تأیید نماییم، و شرط پذیرفتن فرضیه اصلی این است که یکی از فرضیه ­های فرعی تأیید شود.

الف) فرضیه اصلی:

نوسانات قیمت نفت با بازده غیرعادی سهام رابطه معنی­داری دارد.

ب) فرضیه ­های فرعی:

۱- نوسان منفی قیمت نفت با بازده غیرعادی سهام رابطه معنی­دار دارد.

۲- نوسان مثبت قیمت نفت با بازده غیرعادی سهام رابطه معنی­دار دارد.

۳-۵- مدل تصحیح خطای برداری ساختاری

به دنبال ایجاد مدل های اولیه SVAR[53] که بر پایه مدل­های خود رگرسیون برداری غیر ساختاری بنا ‌شده‌اند، تحلیل­های ساختاری مدل­های خود رگرسیون برداری با متغیرهای هم­جمع، با لحاظ کردن عبارت تصحیح خطا در تحلیل تأثیرات بلندمدت، بر مدل­های تصحیح خطای برداری VEC بنا می­ شود. حاصل مدل­های SVEC[54] به شکل زیر بیان می­شوند:

(۳-۱)

خصوصیت کلیدی SVECs لحاظ خصوصیات هم­جمعی داده ­ها در تعریف محدودیت­های ساختاری در تأثیر نهایی نوسان­ها است (بریتنگ و همکاران، ۲۰۰۴).

برای بررسی مدل­های تصحیح خطای برداری ساختاری نیاز به بررسی رابطه بین خطای پیش‌بینی و اجزای اخلال ساختاری بوده که بیان می­گردد:

(۳-۲)

۱) LRPOILit= Et-1 (LRPOILit) + εitLRPOIL

۲) LRGDPit = Et-1 (LRGDPit) +cliεitLRPOIL + εitLRGDP

۳) LRMit = Et-1 (LRMit) + cliεitLRPOIL + εitLRGDP+ c2iεitLRM

۴) LREXRit = Et-1 (LREXR it) + bliεitLRPOIL + εitLRGDP+ b2iεitLRM + εitLREXR

۵) LCPI it = Et-1(LCPI it) + aliεitLRPOIL+ a4iεitLRGDP + a2iεitLRM + a3iεitLREXRitLCPI

۶) LTEPIX it = Et-1 (LTEPIX it) + βliεitLRPOIL + β۲iεitLRM + β۳iεitLREXR + a4iεitLRGDP+ a4iεitLCPI + εitLTEPIX

۳-۵-۱- تحلیل نااطمینانی برآوردهای واکنش­های آنی

در انواع مدل هایVEC ، VAR واکنش های آنی ابزار مناسبی در حسابداری اختلالات هستند. توابع واکنش آنی بر اساس ضرایب برآورد شده مدل ساخته می­شوند. از آنجا که این ضرایب خود به نحو غیر دقیق برآورد شده اند، واکنش­های آنی هم با خطا برآورد می‌شوند. لذا لازم است فواصل اطمینان حول واکنش های آنی ایجاد و از آن طریق نا اطمینانی موجود در ضرایب برآورد شده را لحاظ کنیم[۵۵]. اگر فواصل اطمینان، به طور صحیح تغییر پذیری برآورد را نشان دهند، آنگاه تحلیل واکنش­های آنی بر پایه مدل­های غیر مقید با فواصل اطمینان پهن، تصویر روشنی از روابط بین متغیرها به دست نمی­دهد. به علاوه فواصل پهن حول واکنش­های آنی، اهمیت لحاظ نااطمینانی را در تفسیر نتایج مشخص می­سازد که تفسیر واکنش­های آنی بدون در نظر داشتن نااطمینانی برآورد می‌تواند گمراه کننده باشد (بنکویتز، ۲۰۰۱).

در مطالعات از روش­های مختلفی در تشکیل فواصل اطمینان حول واکنش­های آنی استفاده می­ شود. لیکن پاسخ ‌به این سوال که کدام فاصله اطمینان برای واکنش­های آنی در مدل­های خود رگرسیون و تصحیح خطای برداری در مجموع بهتر است، مشکل ‌می‌باشد. چرا که اساساً فواصل اطمینان در روش­های مجانبی نرمال، خود راه انداز و شبیه­سازی بر پایه توزیع نمونه گیری و ویژگی­های آماری برآوردگر استوار است و لذا عوامل متعددی همچون مسئله منفرد بودن در توزیع مجانبی واکنش­های آنی، شکل توزیع خطاها، حجم نمونه، روش محاسبه برآوردگر و …، کارایی روش های مختلف را متأثر می کند. در نهایت در این مطالعه با توجه به محدودیت­های نرم افزاری[۵۶] از روش­های خود راه­انداز سازی زیر در تشکیل فواصل اطمینان حول واکنش­های آنی که عبارتند از:

) فاصله صدکی افرون

۲) فاصله صدکی هال

۳) فاصله Studentizedهال، جهت لحاظ نااطمینانی در برآورد واکنش­های آنی.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...