دانلود فایل های پایان نامه با موضوع رابطه سرمایه … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
شکل ۶- ۴: مدل تحلیل عاملی تاییدی شاخصهای شایستگیمحوری کارکنان (معناداری ضرایب)……………… ۱۰۴
شکل۷- ۴: تخمین مقادیر استاندارد شده مدل اندازهگیری متغیر شایستگیمحوری کارکنان………………………… ۱۰۶
شکل ۸- ۴: تخمین مقادیر T-Value مدل اندازهگیری متغیر شایستگیمحوری کارکنان……………………………. ۱۰۶
شکل ۹- ۴: مدل تحلیل عاملی تاییدی متغیر عملکرد شغلی (تخمین استاندارد)…………………………………………… ۱۰۷
شکل ۱۰- ۴: مدل تحلیل عاملی تاییدی متغیر عملکرد شغلی (معناداری ضرایب)…………………………………………. ۱۰۷
شکل ۱۱- ۴: مدلسازی معادلات ساختاری مدل مفهومی پژوهش (تخمین استاندارد)…………………………………… ۱۱۲
شکل ۱۲- ۴: مدلسازی معادلات ساختاری مدل مفهومی پژوهش (معناداری ضرایب)…………………………………… ۱۱۲
شکل ۱۳- ۴: مدلسازی معادلات ساختاری مدل مفهومی پژوهش (تخمین استاندارد)…………………………………… ۱۱۳
شکل ۱۴- ۴: مدلسازی معادلات ساختاری مدل مفهومی پژوهش (معناداری ضرایب)…………………………………… ۱۱۴
شکل ۱- ۵: مدل مفهومی پژوهش برگرفته از ( Chiung-ju Liang et al, 2013)…………………………………. 125
شکل ۲-۵: مدل مبتنی بر یافتههای پژوهش…………………………………………………………………………………………………….. ۱۲۶
فصل اول
کلیات پژوهش
-
-
-
- مقدمه
-
-
ﺳﺎزﻣﺎنها، ﻧﻬﺎدﻫﺎیی اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺳﺎﻳﺮ ﻧﻬﺎدﻫﺎ از اﻓﺮاد ﺗﺸﻜﻴﻞ ﺷﺪهاند. مهمترین سرمایهی سازمانها و عامل تحقق اهداف و برنامههای هر سازمان، افرادی هستند که در آن کار میکنند. صاحبنظران معتقدند که بدون نیروی انسانی ماهر، توانمند، متعهد و خشنود، تحقق اهداف سازمانی غیر ممکن است. با وجود اینکه پیشرفت فناوریهای ارتباطی، سازمانها را به سمت مجازی بودن (با مشخصهی عدمتمرکز نیروی انسانی از نظر جغرافیایی و متغیر بودن تعداد کارکنان) سوق میدهد اما در هر حال تحقق اهداف اقتصادی، تجاری، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی- چه در سطح کلان و ملی و چه در سطح بنگاههای خرد- مستلزم وجود افرادی است که در قالب سازمان، اداره، شرکت، مؤسسه و حتی خانواده فعالیت میکنند.
امروزه، رقابت شدید و تغییرات فناوری، فشار روزافزونی بر سازمانها و شیوههای متنوع آنها در افزایش بهرهوری نیروی انسانیشان وارد میسازد. اکنون از نیروی کار سازمانها، انتظار میرود تاثیر بیشتری در تولیدات و خدماتی که ارائه میدهند، داشته باشند. این درست همان چیزی است که موجب شده در محیط رقابت، شایستگی اهمیت یابد. محیط منابع انسانی ایران نیز بیتاثیر از این تغییر و تحولات نیست و هدفهای آن همگام با تحولات جهانی، در حال تغییرند.
-
-
-
- بیان مسئله:
-
-
در ایران بیش از یک دهه از اجرای رویکرد خصوصیسازی سازمانهای دولتی میگذرد و امروزه به طور جدی شاهد تغییر فضای کسبوکار سازمانها از محیط حمایتی به محیط رقابتی هستیم. در چنین محیطی سازمانها برای بقا و کسب موفقیت پایدار، نیازمند مدیریت مدبرانه و صحیح با اتکا بر منابع محدود و ارزشمند هستند. از طرف دیگر با توجه به ارائه طرح تحول در صنعت بیمه کشور که در نهایت به افزایش رقابت در صنعت بیمه منجر شده است، واضح است شرکتهایی که بتوانند از منابع خود بهتر استفاده کنند، موفقتر خواهند بود. نیروی انسانی عامل اصلی طرح تحول بیمه است. در واقع، در مقایسه با فعالیتهای تولیدی که پیشرفتهای تکنولوژیک نقش مهمی در کیفیت تولید و قدرت رقابتی آنها دارد، در صنعت بیمه، سرمایه انسانی اهمیت ویژهای داشته و مهمترین عامل موفقیت و عدمموفقیت شرکتهای بیمه در یک محیط رقابتی است. صنعت بیمه یکی از بخشهای مهم اقتصادی جامعه است و چون صنعتی خدماتی محسوب میشود، واضح است که نیروی انسانی و شایستگی او مهمترین منبع آن محسوب میشود که در توسعه و پیشرفت شرکتهای بیمه نقش بسزایی دارد (اسکندری، ۱۳۸۹).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
شایستگیهای محوری بواسطه ایجاد ارزشافزوده برای مشتریان، نقطه قوت خاص یک شرکت در مقایسه با سایر شرکتهای رقیب در صنعت تلقی میشوند. شایستگیهای محوری به نوعی حاصل یادگیری جمعی در سازمان است و شامل ایجاد هماهنگی در مهارتهای ارائه خدمات و محصولات متنوع و ادغام جریانهای چندگانه فنآوری در درون سازمان میباشد که این نوعی ارتباط، مشارکت و تعهد عمیق به فرایندهای کاری را در سراسر شرکت ایجاد می کند (صناعی و همکاران، ۱۳۹۱). مسلما یکی از فاکتورهای مهم جهت تقویت شایستگیهای محوری در سازمانها، منابع انسانی یا به عبارت بهتر سرمایههای انسانی موجود میباشد.
شایستگی یک شخص مجموعهای از مهارتهاست که یک فرد باید به منظور انجام رضایتبخش یک کار مشخص دارا باشد (Hafeez et al, 2007). شایستگیهای منابع انسانی بر عملکرد کسبوکار تاثیر میگذارد. پژوهشها نشان دادهاند زمانی که متولیان شرکت، منابع انسانی شایستهای باشند، حدود ۲۰ درصد بر نتایج کسبوکار تاثیر میگذارند. در واقع، هر موقعیت شغلی به شایستگیهای مشابهی برای تاثیرگذاری بر عملکرد کسبوکار نیازمند میباشد (اولریش و همکاران، ۲۰۰۸).
با توجه به اهمیت و در عین حال کمبود نیروی انسانی شایسته در شرکتهای بیمه خصوصی ایران، ضرورت انجام این پژوهش الزامی به نظر می رسید، لذا این پژوهش با هدف ارتقا عملکرد شغلی کارکنان شرکتهای بیمه، شایستگیهای محوری کارکنان این شرکتها به عنوان یک عامل اصلی در کسب مزیت رقابتی را مورد تاکید قرار میدهد و به دنبال یافتن پاسخ به این مساله است که آیا جهت ارتقا عملکرد شغلی نیروی انسانی موجود در شرکتهای بیمه، نیازمند تجهیز آنها به شایستگیهای محوری هستیم؟
-
-
-
- اهمیت و ضرورت پژوهش:
-
-
سازمانها امروزه در محیطی با وقایع تازه و غیرقابل پیشبینی در اثر عواملی نظیر پیشرفتهای تکنولوژیک، افزایش رقابت، جهانیشدن بازارها و … فعالیت میکنند. سرعت این تغییرات، سازمانها را مجبور کرده است تا با بازاندیشی در شیوههای انجام کار خود، فعالیتهای خود را نیز مجددا سازماندهی کنند (چیت ساز و همکاران، ۱۳۹۱). سازمانها در مواجهه با محیط در حال تغییر خود مجبور هستند تا بررسی کنند که منابعشان به طور مناسب و درست به کار رفته باشد. دیدگاه منبع محور بیان میکند که سرمایهگذاری در منابع ارزشمند و کمیاب اثربخش موجب کارایی فرایندها و بهبود خروجیهای سازمان میشود (علیزاده، ۱۳۹۱). در واقع این نظریه بیان میکند که منابع داخلی سازمان ریشه مزیت رقابتی بوده و تجزیهوتحلیل محیط خارجی برای کشف فرصتها و تهدیدها، به تنهایی نمیتواند موجب برتری رقابتی سازمان شود. طبق این نگاه، منابع و قابلیتهای داخلی سازمان مبنای مطمئنتری برای تدوین برنامههای راهبردی سازمان هستند. هنگامی میتوان راهبردهای مبتنی بر منابع را تدوین کرد که درک کاملی از شایستگیهای محوری سازمان وجود داشته باشد (چیت ساز و همکاران، ۱۳۹۱). فرض بر این است که سرمایهگذاری در این زمینه امکان تعیین شایستگیمحوری را افزایش میدهد و در نهایت منجر به بهبود عملکرد سازمان و کسب مزیت رقابتی میشود (علیزاده، ۱۳۹۱).
ایجاد شایستگیهای محوری برای ایجاد مزیت رقابتی امری ضروری میباشد، چرا که مزایای ناشی از عملکرد خدمات مالی و قیمتهای آنها و در نتیجه سود اکتسابی برای شرکتهای بیمه مقولهای کوتاهمدت است، خصوصا در دورهای که در آن فناوریهای در حال تغییر، مرزهای موجود در کسبوکار بیمه را هر روزه دچار تغییر می کند و این تنها ایجاد مزیت است که میتواند باعث ایجاد حرکتی مستمر برای شرکتهای بیمه در این آشفته بازار گردد (صناعی و همکاران، ۱۳۹۱).
انسانها در مرکز و قلب سازمانها، نقشی حیاتی و تعیین کننده را بر عهده گرفته اند؛ چرا که مهمترین مزیت رقابتی شمرده میشوند. لذا شناسایی و ارتقاء مهارت، دانش، توانایی و در یک کلام، شایستگیهای آنان برای موفقیت یک سازمان، امری ضروری و اجتنابناپذیر است (چیت ساز و همکاران، ۱۳۹۱). کارکنان به عنوان منابع ارزشمند تفسیر شدهاند که در موفقیت سازمان تاثیرگذار هستند. اعتقاد بر این است که خصوصیات ارزشمند و کمیاب نیروی انسانی باید به طور پیوسته توسط فعالیتهای منابع انسانی خاص که ارتباط تنگاتنگی با شایستگیمحوری مورد انتظار دارند رشد یابند. سرمایهگذاری در حوزه نیروی انسانی به عنوان مهمترین منبع سازمانهای خدماتی و مشتری مدار گزینه مناسب و پایداری میباشد (علیزاده، ۱۳۹۱).
در شرکتهای بیمه نیز به دلیل نقش اساسی نیروی انسانی، می توان این نکته را اذعان نمود که ایجاد مزیت از طریق نیروی انسانی ماهر و خبره امکان پذیر می باشد. در واقع با توجه به مباحث حساسی همچون توانگری مالی در شرکتهای بیمه و ضرورت رعایت این مبحث در این شرکتها، واضح است که نیروی انسانی و به عبارت دیگر سرمایههای انسانی، مادامی که از شایستگیهای مورد نیاز برخوردار نباشند قادر نخواهند بود این مسائل را در شرکت خود پیادهسازی نموده و بقای شرکت را تضمین نمایند. شرکتهای بیمه آنچه را که به مردم میفروشند اعتماد و آرامش خاطر است، لذا ایجاب می کند ارائه خدمات بیمه به دور از هرگونه لغزش، تردید، تاخیر و ابهام به جامعه ارائه گردد و این جام بلورین آرامش و امنیت ترک برندارد تا زمینههای اضطراب و ناهنجاری و ناامنی در جامعه کاسته شود. همچنین، با توجه به ماهیت معکوس تولید در شرکتهای بیمه، این نیروی انسانی است که می تواند با آگاهی و اطلاعات خود، زمینه ساز پیشرفت و موفقیت گردد. بنابراین نیروی انسانی یا به عبارت دیگر سرمایههای انسانی موجود در شرکتهای بیمه، به عنوان شایستگیهای محوری این شرکتها تلقی شده و زمینهساز هرگونه تغییر و تحول و در عین حال ایجاد مزیت رقابتی برای این شرکتها محسوب میگردند. بنابراین اگر شرکتهای بیمه به فرایند جذب نیروی انسانی خود توجه بیشتری نموده و دقت لازم را در این زمینه مبذول نمایند، میتوانند از شایستگی نیروی انسانی خود اطمینان بیشتری داشته و در نهایت موفقیت شرکت خود را تضمین نمایند.
در این پژوهش، منظور از سرمایه انسانی، کیفیت سرمایه انسانی میباشد که سالهای تجربه کاری، مهارتهای حرفهای و شایستگیهای مرتبط با کار را در بر میگیرد. در واقع، اگر شرکتهای بیمه به کیفیت سرمایه انسانی توجه نموده و آن را در شرکت خود لحاظ نمایند، میتوانند عملکرد شغلی کارکنان خود را بهبود بخشیده و خدماتی متمایز از رقبا، به بیمهگذاران ارائه دهند.
-
- پرسش اصلی پژوهش
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-04-13] [ 11:52:00 ب.ظ ]
|