پایان نامه کارشناسی ارشد : ﻧﮕﺎرش ﻣﻘﺎﻟﻪ ﭘﮋوهشی در مورد بررسی تنوع آللی … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
WPARE10
Ardak/3/Alpha/Durra//CWB117-77-9-7
۹
۸۵
WPARE10
Uzno-Kazakastan
همان گونه که قبلاً ذکر گردید مبنای تشکیل درخت فیلوژنی در این آزمایش میزان همولوژی ژنهای مورد مطالعه بوده است. هرچه مقدار همولوژی مناطق ژنی مورد مطالعه بین ژنوتیپها بیشتر بوده، آنها در گروه های نزدیک به هم یا در یک زیرگروه طبقه بندی شده اند و با کاهش همولوژی، فاصله ژنتیکی بین ژنوتیپها افزایش یافته و آنها در گروه های مستقلی گروهبندی شده اند. بر این اساس تأثیر همه انواع پلیمورفیسمهای نوکلئوتیدی از جمله حذف و اضافه و تکرار نوکلئوتیدی و نیز انواع موتاسیونهای همگن و غیر همگن در ایجاد تنوع، آنالیز و بررسی گردید. تعداد زیاد انواع موتاسیون نوکلئوتیدی در ژن CBL4 در مقایسه با ژن HKT1 (5/7 برابر) با مقایسه درخت فیلوژنی این دو ژن نیز قابل تفسیر و تأیید میباشد. زیرا ژن HKT1 دارای یک کانتیگ پیوسته فاقد اینترون در منطقه اگزونی بوده و گروهبندی ژنوتیپهای آزمایشی برای این ژن به صورت یک درخت فیلوژنی با تعداد کمی شاخه اصلی و تعداد زیادی شاخه فرعی و زیر گروه بوده است. در حالی که گروهبندی ژنوتیپهای مورد مطالعه برای ژن CBL4 در هفت کانتیگ مجزا انجام گرفته و هر کانتیگ دارای مناطق اگزونی و اینترونی بوده است. تعداد زیاد کانتیگها نشان دهنده میزان زیاد تنوع نوکلئوتیدی در هر کانتیگ میباشد که دلایل احتمالی آن اثرات شدید انتخاب و سازگاری برای این ژن است. نتایج این مطالعه نشان داد که دستهبندی ارقام در گروه های اصلی و فرعی بر اساس قرابت ژنتیکی آنها بوده و مستقیماً تحت تأثیر منشأ ژنتیکی آنها قرار گرفته است. زیرا برخی ارقام علی رغم اینکه در کشورهای مختلف کشت میگردند به دلیل دارا بودن منشأ ژنتیکی مشترک در یک گروه اصلی یا فرعی قرار گرفتهاند (مانند بعضی ارقام ایرانی و ارقام متعلق به کشور لیبی). همچنین برخی ارقام ایرانی تنوع و فاصله ژنتیکی زیادی نسبت به هم نشان دادند و پس از بررسی منشأ ژنتیکی آنها مشخص گردید که دارای منشأ متفاوتی بوده اند. ارقام مورد مطالعه از نظر ژن HKT1 تنوع ژنتیکی کمتری با یکدیگر نشان داده و بر خلاف آن، از نظر ژن CBL4 دارای تنوع ژنتیکی بسیار زیادی بودند.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
شبیر و همکاران (۲۰۱۱) فیلوژنی مرتبط با ۲۰ توالی نوکلئوتیدی ژن OLR1 را در دو نژاد بوفالوی جعفر آبادی و سورتی براساس همولوژی مناطق ژنی موردآنالیز و بررسی قرار دادند. پاسکو و همکاران (۲۰۱۱) با بهره گرفتن از سه قطعه ژن هستهای، که احتمالاً از نظر تکاملی مستقل هستند، در ۲۹ خانواده از ماکیانها به یک توپولوژی دست یافتند که با درخت تجمعی مولکولی تأیید گردید. آنها با بهره گرفتن از بازیابی توپولوژی، تأثیر نسبی حذف و اضافهها و جابجاییهای نوکلئوتیدی را ارزیابی کردند. آنها برای تعیین نقش حذف و اضافه نوکلئوتیدی در تفکیک فیلوژنی سه نوع آنالیز انجام دادند: آنالیز همه داده ها، آنالیز داده های مرتبط با جابجایی نوکلئوتیدی و آنالیز داده های حاصل از حذف و اضافه نوکلئوتیدی. ابراهیمی و همکاران (۱۳۸۹) تنوع ژنتیکی ۷۳ نمونه جوی ایرانی که از دو گونه هوردئوم وولگار و هوردئوم اسپانتانئوم بودند را با ۱۵ جفت نشانگر ریز ماهواره ارزیابی نمودند. نتایج آزمایشات آنها در درخت فیلوژنی نشان داد که گروهبندی ارقام و ژنوتیپهای متعلق به دو گونه متفاوت، بر اساس منشأ جغرافیایی آنها صورت گرفته و بر این اساس داده های آنها در سه گروه اصلی طبقه بندی گردید. آنها دلیل شباهت ژنتیکی و نیز نزدیکی نمونههای متعلق به دو گونه متفاوت در یک گروه را تغییرات ژنتیکی مشابه در مواجهه با شرایط آب و هوایی مشابه در طی زمان طولانی ذکر نموده اند. متیوس و هایز (۲۰۰۲) و فنگ و همکاران (۲۰۰۶) نیز گزارش دادند که الگوی گروهبندی ژنوتیپها با منشأ و پراکنش جغرافیایی آنها ارتباط دارد.
۳-۷ نقشه هضم آنزیمی قطعه تکثیری ژن HKT1
این نقشه هضم آنزیمی، محل برش آنزیم های مختلف برشی را در طول قطعه تکثیر شده ژن HKT1 که توالی آن در شکل ۳- ۱ به صورت رنگی نمایش داده شده است نشان میدهد. همانگونه که در شکل ۳- ۱۰ مشاهده میگردد محل دقیق هضم آنزیمی هر یک از آنزیم های برشی روی قطعه ژنی مربوط در داخل پرانتز نشان داده شده است. به عنوان مثال آنزیم BamH1 در محل نوکلئوتید شماره ۱۶۲ این قطعه ژنی را برش میدهد. این قطعه یک بار توسط آنزیم های BamH1 و HincII، دو بار توسط آنزیم BstXI و سه بار توسط آنزیم EcoRI برش داده می شود. اگر موتاسیونهای نوکلئوتیدی در هر یک از این محلهای برش آنزیمی واقع گردند از نظر ژنتیکی دارای اهمیت بسیار زیادی میباشند. زیرا میتوان از آنزیم مربوط برای جداسازی قطعه حامل این موتاسیون استفاده کرده و برای اهداف گوناگون و با ارزش ژنتیکی و مولکولی بهره گیری نمود.
شکل ۳- ۱۰ نقشه هضم آنزیمی ژن HKT1
محل دقیق وقوع موتاسیونهای نوکلئوتیدی در این قطعه ژنی از طریق آنالیز توالی نوکلئوتیدی این قطعه در ژنوتیپهای آزمایشی به کمک نرم افزار CodonCode Aligener، بررسی شده و با محل برش آنزیم های برشی مقایسه گردید. این مقایسه نشان داد که محل وقوع موتاسیون نوکلئوتیدی در ۸۴ ژنوتیپ دقیقاً در محل برش آنزیم EcoRI و وقوع موتاسیون در یک ژنوتیپ در محل برش آنزیم HincII واقع شده است. بنابراین میتوان گفت که این نقشه هضم آنزیمی دارای ارزش و اهمیت بسیار زیادی در مطالعات مختلف ژنتیکی از جمله جداسازی و کلون کردن قطعات مورد نظر ژن که حامل موتاسیون میباشند، تعیین نقشه و سایر مطالعات مربوط به موتاسیونها میباشد. مشخصات کامل این موتاسیونهای نوکلئوتیدی که در محل هضم آنزیمی این دو آنزیم واقع شده اند در جدول ۳- ۱۴ آورده شده است.
جدول ۳- ۱۴ مشخصات موتاسیونهای نوکلئوتیدی در محل هضم آنزیم های برشی در قطعه تکثیری ژن HKT1
نام آنزیم
نوع موتاسیون
تعداد ژنوتیپهای حامل این موتاسیون
محل برش آنزیمی
(شماره باز)
توضیح وضعیت موتاسیون
HincII
حذف و اضافه هموزیگوت
یک ژنوتیپ
۳۰۲
اضافه شدن یک باز سیتوزین در منطقه کد کننده ژن
EcoRI
حذف و اضافه هموزیگوت
۸۴ ژنوتیپ
۱۳۰۰
اضافه شدن یک باز آدنین در منطقه کد کننده ژن
۳-۸ نقشه هضم آنزیمی قطعه تکثیری ژن CBL4
نقشه هضم آنزیمی کانتیگهای ژن CBL4 در شکلهای ۳- ۱۱ تا ۳- ۱۷ نشان داده شده است.
کانتیگ اول:
شکل ۳- ۱۱ نقشه هضم آنزیمی قطعه تکثیری ژن CBL4 در کانتیگ اول
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 12:51:00 ق.ظ ]
|