پایان نامه ها و مقالات تحقیقاتی – تحقیقات داخلی – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
۱ – کمبود اطلاعات درباره صادرات
۲- تماس های محدود با بازارهای خارجی
۳- مسائل و مشکلات فردی ( اعتقاد نداشتن به صادرات)
چیونگ وچانگChong,1996) , Cheong and ( با انجام تحقیقی در سال ۱۹۹۶ موانع غیرصادرکنندگان را به شرح زیر می دانند :
-
- عدم تامین نیازهای اطلاعاتی شرکت ها
-
- عدم موفقیت در برقراری تماس های خارجی
- عدم تنظیم خط مشی های مدیریتی مناسب
کدیا و شوکار ((Kedia, and Chhokar, 2001 در سال ۲۰۰۱ عمده ترین موانع صادرات شرکت های غیر صادرکننده را شامل موارد زیر دانسته اند :
-
- فقدان دانش و اطلاعات کافی در مورد بازارهای خارجی
- رویه های صادارتی پیچیده
۳- ریسک موجود در تجارت خارجی
در پژوهش دیگری که توسط شارکی و اتال (sharkey and etal, 2001) در سال ۲۰۰۱ تحت عنوان تجزیه تحلیل موانع صادراتی شرکت های کوچک انجام گرفته است ۵ عامل زیر به عنوان موانع اصلی صادرات مطرح نموده است :
-
- مسائل مربوط با سیاست های دولت
-
- پیچیدگی فنی یا رویه ای
-
- تفاوت های زمینه ای
-
- محدودیت های استراتژیک
- رقابت موجود در شرکت های داخلی
بارت و ویکنسون) (Barret et al,2000 در سال ۲۰۰۰ عمده ترین مشکلات شرکتهای صادرکننده را در ناتوانی شرکتها دردستیابی به قیمتهای رقابتی و هزینه های بالای حمل و نقل معرفی میکنند .
شرینگهوس و راجسون (Seringhaus et al,2001) موانعصادراتی را در دستهبندیکلیعملیاتی، اطلاعاتی، انگیزشی و دانشی قرارداده و شرکتهای غیرصادرکننده را نیز به ۴ دسته زیر تقسیممینمایند:
-
- شرکت های بی تفاوت
-
- شرکت های ضعیف ( از نظر توان رقابتی )
-
- شرکت های با گرایش فعالیت داخلی
- کسب و کار های کوچک
کریستنز و سنتنر (christensn ,1995) در سال ۱۹۹۵ مهمترین موانع صادراتی صادرکنندگان را شامل موارد ذیل می دانند:
-
- نداشتن نیروهای متخصص
-
- مشکلات مربوط به حمایت های فنی ، خدماتی پس از فروش ، دانش کم در مورد بازار جهانی
-
- مقررات سخت در مورد صادرات ، بالا بودن هزینه تأمین مالی
- قوانین و مقررات در بازار بینالمللی و شدت رقابت در بازار خارجی نوسانات نرخ ارز
دایت و کولمایر(Dicht ,2005) عوامل اثر گذار بر صادرات را به موارد زیر تقسیم میکنند:
-
- متغیرهای محیطی (شامل فاصله جغرافیایی،زیربنای اقتصادی،دولت)
-
- متغییرهای مربوط به شرکت (شامل ویژگی های مدیریتی و ارتباطات و فعالیت های بازاریابی)
- استراتژی شرکت(شامل استراتژی محصول ،استراتژی قیمت ،استراتژی کانال توزیع)
در تحقیق دیگری بارکر و کینا(Barker et al,2002) در سال ۲۰۰۲ عوامل مؤثر بر عملکرد صادراتی را به شرح زیر تقسیم بندی کردهاند :
-
- عواململموس(شامل:شرایطکانال توزیع،محصول،برخوردبامشتری،تحقیق وتوسعه،تکنولوژی، مالی)
- عوامل نا ملموس( شامل: مسائل نگرشی (مانندتعهد مدیریت)، مهارتی(مانند مهارت های ارتباطی و مهارت های بازاریابی و عوامل دانشی ( از قبیل دانش تخصصی در بازاریابی بینالمللی ) )
حضور رقابتی پایدار
شرکت ها و کشورها درجهان امروز به اهمیت توجه به بازارهای جهانی وتلاش جهت حضور موفق درآنها پی برده اند. حال دیگر مؤسسات بزرگ تولیدی وخدماتی به افقی فراتراز مرزهای داخلی برای بسط و توسعه امورتجاری خویش می نگرند.در این راستا دغدغه بزرگ سازمان ها وکشورهای فعال در بازار جهانی چگونگی دستیابی به یک حضور پایدار در این عرصه رقابتی است. چراکه رقابت درعرصه جهانی بسیار چالشی وتنگاتنگ است و رقبا ازکوچکترین نقاط ضعف حریف درجهت تامین اهداف شان بهره می گیرند. در حیطه حضور رقابتی پایدار در بازار تحقیقات مختلفی توسط صاحب نظران انجام گرفته که در ذیل به عمده ترین آن ها اشاره می شود :
پیشینه تحقیق
تحقیقات داخلی
تحقیقی باعنوان ارائه الگوی بهبودعملکردصادراتی باتاکیدبر اثرهماهنگی بین استراتژیبازاریابی بین الملل با ابعادمحیطی سازمان و زیرسیستمهای بازاریابی بین الملل بر عملکرد صادراتی(صنعت خدمات فنی و مهندسی( در چهارمین کنفرانس بینالمللی مدیریت استراتژیک توسط سید محمد اعرابی ارائه شده است. مقاله حاضر نتیجهتحقیقی میدانی است که بهدنبال پاسخگویی بهاینسوال اساسی است که تاثیر هماهنگی استراتژی های بازاریابی بین الملل با ابعاد محیطیسازمان(هماهنگی بیرونی) و زیرسیستمهای بازاریابیبین الملل هماهنگیدرونی) برعملکردصادراتی شرکتهای صادرکننده خدمات فنی و مهندسی چگونه است؟ جامعه آماری تحقیق شرکتهای صادرکننده خدمات فنی ومهندسی بوده که بر اساس روش نمونه گیری غیراحتمالی قضاوتی( نظرکارشناسان) ۴۱ شرکت بهعنوان نمونهآماری تحقیق انتخاب شدند که حدود ۹۵ درصد صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور را تحتپوششقرارمی دهند. نتایج تحقیق نشان میدهد که دومتغیر هماهنگیبیرونی و هماهنگیدرونی واثرتعاملی آن ها برعملکردصادراتی اثرمیگذارند . همچنین نتایج تحقیق نشان میدهدکه اثر هماهنگی درونی نسبت به هماهنگی بیرونی برعملکرد صادراتی بیشتر است ، مدل کمی تحقیق که حاصل تحلیل رگرسیون چندمتغیره به روش گام به گام میباشد نیز نشانمیدهد که سهم متغیر هماهنگیدرونی در پیش بینی عملکردصادراتی شرکتها، ۲۲٫۵ بوده ولی سهم متغیر هماهنگی بیرونی ۱۶٫۲ بوده که خود تاییدکننده تاثیر بیشتر متغیر هماهنگی درونی بر عملکردصادراتی شرکت ها میباشد.
مقاله ای با عنوان تبیین تاثیر ویژگی های بنگاه و تحقیقات بازار بر عملکرد : شرکت های صادر کننده ایران توسط علی اشرف احمدیان در سال ۱۳۸۹ در پنجمین کنفرانس بینالمللی مدیریت استراتژیک ارائه شده است . تحقیقات بازار در موفقیت شرکت ها برای حضور در بازارهای خارجی نقش کلیدی ایفا می کند شرکتها با بهره گرفتن از مطالعات بازار ریسک وعدم اطمینان ورود به بازارهای خارجی را به حداقل رسانده و از این راه به یک مزیت رقابتی پایدار دستمییابند. این پژوهش درصدد است عوامل مؤثر بر کوششهای شرکت ها در امر تحقیقات بازار را شناسایی کند و ضمن بررسی رابطه متغیرهایی چون اندازه، نوع صنعت و عوامل راهبردی بر تحقیقات بازار نحوه تاثیر آن برعملکردصادراتی شرکتها مطالعه شود با توجه به ماهیت پژوهش روش تحقیق توصیفی و از بعد نحوه گردآوری داده ها از نوع پیمایشی است برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شدهاست نمونه گیری به روش تصادفی طبقه بندی شده انجام گرفت و تعداد ۱۵۲ شرکت صادرکننده از استان های تهران، خراسان رضوی، اذربایجان شرقی و استان مرکزی به عنوان حجم نمونه انتخاب گردید. نتایج پژوهش نشان میدهد تحقیقات بازار بر عملکرد صادراتی شرکت های صادرکننده مؤثر است.
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1401-09-26] [ 11:01:00 ق.ظ ]
|