دانلود مطالب پایان نامه ها در مورد پیش بینی … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۷۸
۵
۶-۵-۴-۳
۰٫۲۴۱
۷۷
۵
۵-۵-۵-۵
۰٫۹۹۷
۷۹
۶
۷-۶-۵-۴-۳
۰٫۳۵۰
۷۲
۶
۶-۶-۶-۶-۶
۰٫۵۲۳
۷۷
نکته مهم دیگر این است که در الگوی سر و سرشانه تعداد نورونها در هر لایه بین سه تا شش میباشد [۶۴] . زیرا با کمتر یا بیشتر از این مقادیر، شبکه عصبی جوابهای نامناسب میدهد و دچار مشکل می شود. در مورد داده های بدون استفاده از الگوی سر و سرشانه تعداد نورونها می تواند تا ۱۰ هم باشد. تمام حالتهای مختلف برای داده ها مورد بررسی قرار گرفته است. اما صرفاً نمونههایی از آنها در جداول ۴-۷ و ۴-۸ آورده شده است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
برای انجام پیش بینی از ۳۶۰ سطر داده استفاده شده است. در هر سطر هفت نقطه موجود است. ۱۸۰ داده از طریق گامهای تصادفی تولید شده اند. ۹۰ داده از الگوی سر و سرشانه صعودی و ۹۰ داده دیگر از الگوی نزولی سر و سر شانه ساخته شده اند. باتوجه به مقایسه نتایج به دست آمده از پیش بینی داده ها با بهره گرفتن از این الگو و پیش بینی ساده بدون استفاده از الگوی سر و سرشانه، نتایج نشان میدهد موفقیت و اطمینان الگوی سر و سرشانه بیشتر است. شکلهای۴-۱۶، ۴-۱۷ و ۴-۱۸ وضعیت این الگو را نشان می دهند. در ادامه به طور دقیق به توضیح شکلها پرداخته می شود.
شکل۴-۱۶: میانگین مربعات خطا در داده ها با بهره گرفتن از الگوی سر و سرشانه.
همانطور که در شکل ۴-۱۶ مشخص شده است میانگین مربعات خطا ۰٫۰۸۱ در دوره زمانی نه رخ داده است و با توجه به نمودار، خطا در حال کاهش است که هرچقدر خطا کمتر باشد، پیش بینی با اطمینان بیشتری انجام می شود. در شکل ۴-۱۷ از همین میزان (میانگین مربعات خطا) برای داده های معمولی (پیش بینی داده بدون استفاده از الگوی سر و سرشانه) استفاده شده است. میزان میانگین مربعات خطا ۰٫۳۰۴ است. در واقع خطای آموزش، ارزیابی و تست داده های معمولی بیشتر از خطای دادههایی است که آموزش، ارزیابی و تست آنها با بهره گرفتن از الگوی سر و سرشانه انجام شده است. پس میتوان گفت این الگو می تواند در بهبود روند پیش بینی مؤثر واقع شود. لازم به ذکراست که میانگین مربعات خطا به کمک رابطه ۴-۵ انجام شده است و هرچقدر میانگین مربعات خطا کمتر باشد بهتر است.
نمودار بعدی نمودار رگرسیون است که همانگونه که قبلاً ذکر شد جزء نمودارهای مهم و موثق به حساب می آید. در شکل ۴-۱۸ وضعیت داده ها با بهره گرفتن از الگوی سر و سرشانه نشان داده شده است. هرچقدر میزان رگرسیون بیشتر باشد داده ها بهتر میتوانند مورد آموزش واقع شوند در نتیجه ارزیابی و آزمون هم بهتر انجام می شود. بنابراین در مقایسه بین داده های بدون استفاده از الگوی سر و سرشانه و با بهره گرفتن از این الگو و با توجه به شکل ۴- ۱۸مقدار رگرسیون ۰٫۸۹۳ است و در شکل ۴-۱۹ مقدار رگرسیون برای حالت بدون استفاده از الگوی سر و سرشانه ۰٫۸۱۲ است. برای تحلیل نمودارها از شکلهای۴-۶ تا ۴-۱۱، ۴-۱۶ و ۴-۱۷ استفاده شده است و پس از آن نتایج صحیح ثبت میشوند این مراحل مطابق با مراحل پنج تا هفت روندنمای شکل ۴-۱ است.
شکل۴-۱۷: میانگین مربعات خطای داهها بدون استفاده از الگوی سر و سرشانه.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 12:21:00 ق.ظ ]
|