جدول شماره(۲-۲) پیوستار نشانه ای وجدان کار ضعیف و قوی (رفیعی، ۱۳۷۹،ص۴۸) ۳۸

جدول (۲-۳) نظریه جیسون ۵۶

جدول (۲-۴) مدل گاورین ۵۶

جدول (۲-۵) نظریه کیت اسمیت ۵۷

جدول (۲-۶) نظریه پارسومان ۵۷

جدول (۲-۷) نظریه پیتر سنگه ۵۷

جدول ۳-۱ : ارتباط سوالات پرسشنامه با متغیر‌های تحقیق ۸۳

جدول ۳-۲: ضریب آلفای کرونباخ ۸۶

جدول(۴-۱): توزیع فراوانی نمونه از نظر سطح تحصیلات ۸۹

جدول(۴-۲): توزیع فراوانی نمونه از نظر جنسیت ۹۰

جدول(۴-۳): توزیع فراوانی نمونه از نظر سن ۹۲

جدول(۴-۴): میانگین مؤلفه های وظیفه شناسی ۹۳

جدول(۴-۵): میانگین متغیرهای وظیفه شناسی و رضایت ارباب رجوع ۹۴

جدول( ۴-۶ ): نتیجه آزمون همبستگی برای فرضیه اصلی ۹۶

جدول(۴- ۷): نتیجه آزمون همبستگی برای فرضیه فرعی اول ۹۷

جدول(۴- ۸): نتیجه آزمون همبستگی برای فرضیه فرعی دوم ۹۸

جدول(۴- ۹): نتیجه آزمون همبستگی برای فرضیه فرعی سوم ۹۹

جدول(۴- ۱۰): نتیجه آزمون همبستگی برای فرضیه فرعی چهارم ۱۰۰

جدول (۴-۱۱) : نتیجه آزمون تحلیل واریانس فریدمن برای رتبه بندی مؤلفه‌ های وظیفه شناسی ۱۰۱

جدول (۴-۱۲): معنی داری آزمون فریدمن برای رتبه‌بندی مؤلفه‌ های وظیفه شناسی ۱۰۱

فهرست نمودارها

نمودار (۴-۱): توزیع فراوانی نمونه از نظر سطح تحصیلات ۹۰

نمودار(۴-۲): توزیع فراوانی نمونه از نظر جایگاه سازمانی ۹۱

نمودار (۴-۳): توزیع فراوانی نمونه از نظر سن ۹۲

نمودار(۴-۴): میانگین مؤلفه های وظیفه شناسی ۹۴

نمودار(۴-۵): میانگین متغیرهای وظیفه شناسی و رضایت ارباب رجوع ۹۵

فهرست اشکال

(شکل ۱-۱): چارچوب مدل مفهومی از تحقیق ۸

شکل (۲-۱) چگونگی شکل گیری شخصیت آدمی (رضاییان،۱۳۷۹،صص۱۹۸-۱۹۹) ۱۶

شکل(۲-۲) ۴ گروه مشتریان Error! Bookmark not defined.

شکل (۲-۴) مدل سوئدی رضایت مندی مشتری ۶۶

شکل(۲-۵) مدل شاخص رضایت مشتری در آمریکا ۶۶

شکل (۲-۶) مدل شاخص رضایت مشتری اروپا ۶۸

چکیده:

در هر سازمانی نیروی انسانی بزرگترین سرمایه است و نقش مؤثری در عملکرد سازمانی به عهده دارد. بسیاری از مردم به طور اعم و مسئولان به طور اخص، وجدان کار را به احساس مسئولیت، تعهد و تقید فرد نسبت به وظایف و مسئولیت های محوله تعبیر می‌کنند. یکی از شاخص های وجدان کاری خدمت به ارباب رجوع و انجام دادن هر چه بهتر کار او است تا در نهایت رضایت ارباب رجوع حاصل شود.

این پژوهش در پی آن است تا رابطه وظیفه شناسی یا به تعبیری وجدان کاری کارکنان را با رضایت ارباب رجوع در سازمان صنعت و معدن تجارت استان قم را بررسی کند. سئوال اصلی این تحقیق آن است که آیا تأثیری بین وظیفه شناسی و وجدان کاری کارکنان بر رضایت ارباب رجوع در سازمان صنعت و معدن وجود دارد؟

بین وجدان کاری کارکنان از جمله عوامل (تعهد کاری، اخلاق کاری، مسئولیت پذیری و نظم و انضباط) با رضایت ارباب رجوع در سازمان صنعت و معدن تجارت رابطه معنادار مثبت وجود دارد.

این تحقیق به روش توصیفی پیمایشی و از نوع همبستگی می‌‎باشد. در این تحقیق نمونه ای به حجم ۱۰۶ نفر از بین ۱۴۰ نفر نظر ارباب رجوع در رابطه با وظیفه شناسی و وجدان کاری کارکنان ( در رابطه با هر یک از کارکنان) پرسشنامه ای توزیع گردید وسپس اطلاعات مورد نظر جمع‌ آوری شد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان دادکه بین تعهد کاری کارکنان و رضایت ارباب رجوع در سازمان صنعت و معدن تجارت استان قم رابطه معناداری وجود دارد. بین اخلاق کاری کارکنان و رضایت ارباب رجوع در سازمان صنعت و معدن تجارت استان قم رابطه معناداری وجود دارد.بین مسئولیت پذیری کارکنان و رضایت ارباب رجوع در سازمان صنعت و معدن تجارت استان قم رابطه معناداری وجود دارد.بین نظم و انضباط کارکنان و رضایت ارباب رجوع در سازمان صنعت و معدن تجارت استان قم رابطه معناداری وجود دارد.

و در نهایت بین وظیفه شناسی (وجدان کاری) کارکنان و رضایت ارباب رجوع در سازمان صنعت و معدن تجارت استان قم رابطه معناداری وجود دارد.

واژگان کلیدی:

وظیفه شناسی، وجدان کاری، رضایت ارباب رجوع

فصل اول

کلیات تحقیق

۱- ۱) مقدمه

در هر سازمانی نیروی انسانی بزرگترین سرمایه است و نقش مؤثری در عملکرد سازمانی به عهده دارد. ‌بنابرین‏ توجه به پرورش نیروی انسانی و به تبع شکل گیری وجدان کاری از اهمیت بالایی برخوردار است. به عبارتی چنان چه در فرد این وجدان کاری به وجود آید رضایت مندی شغلی ایجاد می‌گردد، عملکرد، اثربخشی، و کارایی او افزایش می‌یابد. وجدان و شکل گیری مناسب آن در سازمان یا محیط کار می‌تواند در پیشبرد اهداف آن سازمان بسیار مفید و مؤثر باشد (سعیدی و حسین آبادی،۱۳۸۹،ص۴۶).

طی چند دهه گذشته رویکرد سازمان های دولتی به مقوله های کارایی و اثربخشی نیز دچار دگرگونی بنیادی شده است. رویکردهای جدید بر خلاف رویکردهای سنتی، شاخص های مختلفی را که به طور عمده غیر مالی هستند، مورد توجه قرار داده‌اند. یکی از شاخص های اصلی، که سایر شاخص ها را تحت الشعاع خود قرار داده، ((کسب رضایت ارباب رجوع)) است. توفیق در تحقق این مهم زمانی حاصل می شود که سازمان بکوشد با شناسایی نیازهای واقعی خدمت گیرندگان، تصویر شفاف و روشنی از کم و کیف خدمات قابل ارائه به دست آورده و با منطبق کردن رفتار خود با نیازهای مخاطبان، امکان افزایش رضایت آنان را فراهم آورد (محمدی فر و همکاران،۱۳۹۰،ص۱۲۰).

از این رو تحقیق و پژوهش درباره رابطه بین این مفاهیم، از ضرورت های عملی، تحقیق های امروزی است تا بتوانیم به الگویی کارآمد دست یابیم.

۱- ۲) بیان مسئله

در این تحقیق منظور ما از وظیفه شناسی، وجدان کاری می‌باشد. زیرا با مطالعاتی که صورت گرفت دیدیم وظیفه شناسی را با وجدان کاری توصیف می‌کنند. وظیفه شناسی یکی از شاخص های مدل Big 5 می‌باشد؛ که در رابطه با شخصیت افراد می‌باشد.

وظیفه شناسی (با وجدان بودن) که ((تمایل به موفقیت)) نیز نامیده شده است. فرد با وجدان و وظیفه شناس، فردی هدفمند، با اراده و مصمم است (فقیهی پور و همکاران، ۱۳۸۹،ص۱۴۵).

وجدان کاری، یکی از ابعاد مهم وجدان است که منظور از آن احساس مسئولیت و تعهد همه جانبه درونی فرد نسبت به کارهایی است که بر عهده اوست. به بیان دیگر منظور از وجدان کاری، رضایت قلبی، تعهد و التزام عملی نسبت به وظیفه هایی است که قرار است انسان آن ها را انجام دهد (سعیدی و حسین آبادی، ۱۳۸۹، ص۴۹).

در بسیاری از تحقیقات انجام شده وجدان کاری به مثابه ی عامل اصلی و مؤثر بر افزایش بازدهی و عملکرد نیروی انسانی مورد بررسی قرار گرفته است (ساروخانی و طالبیان،۱۳۸۱،ص۱۶۳). بسیاری از مردم به طور اعم و مسئولان به طور اخص، وجدان کار را به احساس مسئولیت، تعهد و تقید فرد نسبت به وظایف و مسئولیت های محوله تعبیر می‌کنند (رفیعی،۱۳۷۹،ص۴۷)

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...