در بحث روایی (اعتبار) سؤال اصلی آن است که آیا محقق در حال اندازه‌گیری دقیق و درست همان چیزی است که در اندیشه اندازه‌گیری آن است؟ به عبارت دیگر روایی تعیین می‌کند که ابزار تعیین شده تا چه حد مفهوم خاص مورد نظر را اندازه می‌گیرد. هدف اصلی از سنجش وسیله اندازه‌گیری آن است که وسیله اندازه‌گیری بتواند ویژگی مورد نظررا واقعاً اندازه بگیرد نه ویژگی دیگری را. (مهدی زاده و حسینی، ۱۳۸۸) دراین تحقیق با توجه به استاندارد بودن پرسشنامه‌ها و تکرار آن در تحقیقات مشابه و نیز به صورت قضاوتی توسط گروه خبرگان (استاد راهنما, استاد مشاور و …) روایی آن‌ها مورد تائید قرار گرفت.
منظور از پایایی ثبات وسیله اندازه‌گیری است. اگر آزمودنی را چند بار تکرار کنیم و در همه موارد نتایج یکسان باشد، در این صورت ابزار دارای پایایی است. به‌طور خلاصه پایایی ثبات ابزار یا وسیله اندازه‌گیری در طول زمان است. (مهدی زاده و حسینی ۱۳۸۸)
برای برآورد پایایی از ضریب آفای کرونباخ استفاده‌شده، درواقع در مورد پرسشنامه‌هایی که پاسخ‌های چند گزینه ای‌ای دارند استفاده از فرمول ضریب آلفای کرونباخ توصیه شده است.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

بنابر نتایج مربوطه از ۲۰ پرسشنامه بررسی شده با توجه به این‌که ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه کیفیت زندگی کاری به میزان ۸۵/۰ دست آمده است. (که خروجی spss آن در جداول ضمیمه ۱ آورده شده است) و برای پرسشنامه تعهد سازمانی این ضریب ۸۶/۰ به دست آمده است. (که خروجی spss آن در جداول ضمیمه ضمیمه ۱ آورده شده است) که در هر دوبیش از ۷۵/۰ است لذا پرسشنامه‌ها از پایایی مطلوب برخوردار هستند.
۳-۹- متغیرها:
متغیر مستقل آن متغیری است که محقق تأثیر آن را بر سایر متغیرها مورد سنجش قرار می‌دهد و متغیر وابسته آن متغیری است که متغیر مستقل بر روی آن اثر می‌کنند. در این تحقیق کیفیت زندگی کاری به‌عنوان متغیر مستقل و انواع تعهد سازمانی (تعهد عاطفی، تعهد مستمر، تعهد هنجاری) به‌عنوان متغیر وابسته در نظر گرفته‌شده است.
۳-۱۰- روش‌های آماری تجزیه تحلیل اطلاعات و آزمون فرضیه‌ها:
دو دسته پردازش اصلی به‌طور عمده درتحقیقات مختلف بر روی داده‌ها انجام می‌شود. برای این کار از آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده می‌گردد.
با بهره گرفتن از آمار توصیفی که معمولاً به توصیف داده‌ها می‌پردازد از شاخص‌های تمایل مرکزی و شاخص‌های پراکندگی برای بیان داده‌های جمع‌ آوری‌شده به کمک نرم‌افزار Excel استفاده می‌شود.
آمار استنباطی به آزمون فرضیه‌های موردبررسی در تحقیق پرداخته می‌شود (با کمک ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون فریدمن) و با بهره گرفتن از نرم افزار SPSS داده‌های جمع‌ آوری شده مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد و وجود رابطه و ضریب همبستگی بین متغییر‌ها بر رسی می‌شود که این کار در دو مرحله انجام می‌شود، در مرحله اول شاخص‌های کیفیت زندگی کاری از طریق آزمون فرید من رتبه بندی شده و وضعیت آن‌ها مشخص می‌گردد و در مرحله دوم اثبات فرضیه‌ها با بهره گرفتن از آزمون اسپیرمن صورت می‌گیرد.
فصل چهارم
یافته‌های پژوهش
۴-۱- مقدمه
مطالب تئوری و نظری بدون انجام تحقیق میدانی قابل استناد و بهره‌برداری نخواهد بود. بنابراین جمع‌ آوری صحیح اطلاعات و تجزیه و تحلیل دقیق و موشکافانه در یک ارتباط دو سویه مطالب تئوری و نظری را غنا خواهد بخشید. یکی از مهم‌ترین قسمت‌های هر کار تحقیقی، تجزیه و تحلیل داده‌های گرد‌آوری شده است. چرا که ممکن است عدم دقت در تجزیه و تحلیل داده‌ها منجر به نتیجه‌گیری غلط و تعمیم نادرست آن‌ها گردد. محقق به‌منظور بالا بردن میزان دقت در تجزیه و تحلیل داده‌ها و نتیجه‌گیری صحیح با حوصله و با مشاوره با استادان و متخصصان آمار به تجزیه و تحلیل داده‌ها پرداخته است. با توجه به مبانی نظری تحقیق در فصل اول و دوم و روش تحقیق ارائه شده در فصل سوم در ادامه به تجزیه و تحلیل نتایج خواهیم پرداخت. ابتدا نتایج توصیفی و سپس تحلیل استنباطی آورده شده است.
۴-۲- توصیف متغیرهای پرسشنامه
۴-۲-۱- وضعیت تأهل پاسخ‌دهندگان:

جدول ۴-۱: توزیع فراوانی وضعیت تأهل در بین پاسخ‌دهندگان
گزینه
فراوانی
درصد فراوانی وضعیت تأهل

متأهل

۱۲۴

۷۰٫۹%

مجرد

۵۱

۲۹٫۱%

جمع
۱۷۵
۱۰۰%

با توجه به جدول ۴-۱ در حدود ۷۱% از پاسخ‌دهندگان متأهل و ۲۹% درصد نیز مجرد بوده‌اند. نمودار ۴-۱ نیز موید این موضوع می‌باشد.
نمودار ۴-۱- توزیع فراوانی وضعیت تأهل در بین پاسخ‌دهندگان

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...