ویژگی

اکسپدیشن

سابربن

ظرفیت سرنشین

۹

۹

ظرفیت بار

۱۱۵ فوت مکعب

۵/۱۴۹ فوت مکعب

موتور

۶/۴ لیتر، ۸-v

۷/۵ لیتر، ۸-v

مصرف سوخت در شهر

۱۴ مایل هر گالن

۱۳ مایل هر گالن

مصرف سوخت در جاده‌ها و بزرگراه‌ها

۱۸ مایل هر گالن

۱۷ مایل هر گالن

طول

۶/۲۰۴ اینچ

۲۲۰ اینچ

قیمت

۲۴ تا ۳۶ هزار دلار

۶۸۲/۲۴ تا ۰۰۰/۳۸ دلار

Lucchetti, 1996.
مقایسه‌های فیزیکی، که در ابتدا براساس اطلاعات فنی انجام می‌شود تا براساس اطلاعات بازار، می‌توانند قدمی اساسی در انجام یک تجزیه و تحلیل موقعیت‌یابی باشند. این مطلب به ویژه در خصوص کالاها و خدمات صنعتی رقابتی صدق می‌کند زیرا خریداران عمدتاً براساس چنین ویژگی‌ها و مشخصات، ارزیابی خود را انجام می‌دهند. به علاوه، مقایسه‌های فیزیکی با تعیین مشخصات فیزیکی کلیدی محصول موجب بهبود عملیات تحقیق و توسعه/ بازاریابی می‌شود؛ به تعریف ساختار رقابتی، از طریق آشکار کردن شدّت رقابت نام‌های تجاری مختلف با یکدیگر، می‌کند؛ و ممکن است وجود شکاف‌های عمیق از حیث محصول (نبود محصولاتی که مشخصات فیزیکی مطلوب خاصی را دارا هستند) را نشان بدهند و به این ترتیب فرصت‌های فراروی تولید یک محصول جدید آشکار گردد.
۱-۴-۲) محدودیت‌های موقعیت‌یابی فیزیکی: مقایسه ساده تنها ابعاد فیزیکی محصولات مختلف معمولاً تصویری کامل از موقعیت‌های نسبی آنها ارائه نمی‌دهد، زیرا همان‌طور هم که قبلاً گفتیم خود مشتریان نهایتاً کار موقعیت‌یابی و مقایسه را انجام خواهند داد. حتی اگر بشود مشخصات فیزیکی، بسته‌بندی، نام تجاری، قیمت و خدمات پشتیبانی را طوری طراحی کرد که شرکت به جایگاه خاصی در بازار دست یابد، باز هم ممکن است مشتریان اهمیت کمی به برخی از این مشخصات بدهند یا آنها را جور دیگری درک کنند. به علاوه، دیدگاه‌های مشتریان به یک محصول اغلب بر پایه ویژگی‌های اجتماعی یا روان‌شناختی شکل می‌گیرند، ویژگی‌هایی که تحت تأثیر مقایسه فیزیکی قرار ندارند؛ ویژگی‌هایی چون جاذبه زیباشناختی محصول، قابلیت‌ها و ظاهر ورزشی آن. در نتیجه، تجزیه و تحلیل موقعیت‌یابی ادراکی[۳۵]– چه با هدف کشف فرصت‌هایی برای محصولات جدید صورت بگیرد و چه با هدف ارزیابی و تعدیل موقعیت محصولات فعلی- از اهمیت بسیاری برخوردار است.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

۵-۲) موقعیت‌یابی ادراکی: مصرف‌کنندگان اغلب اطلاعات کمی درباره ویژگی‌های فیزیکی اساسی بسیاری از محصولات، به ویژه محصولات و لوازم خانگی، دارند و اگر هم اطلاعاتی در این رابطه داشته باشند نمی‌توانند به خوبی ویژگی‌های فیزیکی را درک کنند و از آنها به عنوان معیاری برای انتخاب بین محصولات رقابتی استفاده کنند (نمایش ۳-۲، تفاوت‌های عمده میان تجزیه و تحلیل موقعیت‌یابی ادراکی محصول با تجزیه و تحلیل موقعیت‌یابی فیزیکی محصول را نشان می‌دهد). بسیاری از مصرف کنندگان نمی‌خواهند وقت خود را صرف توجه به بررسی ویژگی‌های فیزیکی یک محصول کنند زیرا آنها این خصوصیات را نمی‌خرند بلکه منافع حاصل از آنها را خریداری می‌کنند. درست است که ویژگی‌های فیزیکی یک محصول شخصاً بر منافع ارائه شده تأثیر می‌گذارند، اما یک مصرف کننده معمولاً یک محصول را بهتر می‌تواند براساس آنچه که انجام می‌دهد ارزیابی کند تا براساس آنچه که است. بنابراین، مثلاً مصرف کننده بررسی می‌کند که یک دارو چقدر سریع می‌تواند یک سردرد را تسکین بدهد، یا یک خمیردندان چقدر موجب معطر شدن و تازگی نفس او می‌شود و با یک خودرو چقدر راحت حرکت می‌کند.
ارزیابی بسیاری از محصولات به شکل ذهنی انجام می‌شود، زیرا تحت تأثیر عواملی غیر از ویژگی‌های فیزیکی قرار دارد؛ عواملی چون نحوه عرضه محصولات، تجربه به گذشته مشتری از آنها، و نقطه نظرات دیگران. بنابراین اگر محصولاتی که از نظر فیزیکی با یکدیگر مشابه‌اند، با نام‌های تجاری مختلف، در زمان‌های مختلف و از طریق عملیات تبلیغی مختلف معرفی و عرضه شوند، آن گاه مشتریان آنها را متفاوت از یکدیگر تلقی می‌کنند. مثلاً، برخی از مردم توجه و اعتماد بیش‌تری به آسپرین‌های تولیدی شرکت بایرن آلمان می‌کنند تا آسپرین‌های شرکت‌های دیگر که تبلیغ نشده‌اند.
جدول ۲-۲: مقایسه تجزیه و تحلیل موقعیت‌یابی فیزیکی با موقعیت‌یابی ادراکی

موقعیت‌یابی فیزیکی

موقعیت‌یابی ادراکی

– توجه به ویژگی‌های فنی
– ویژگی‌های فیزیکی

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...