دانلود مقالات و پایان نامه ها با موضوع بررسی … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
۲/۱۴
زارعی
۲۷۳۳۳
۴۸
۴/۹
اراضی بایر
۱۲۰۸۱
۲/۲۱
۲/۴
گورستان
۸۷۵۳
۴/۱۵
۳
جمع
۲۹۰۹۱۲
۴/۵۱۰
۱۰۰
ماخذ : مطالعات میدانی مشاور طرح هادی روستای چاشم :۱۲۷
نقشه ۱۳-۳ کاربری اراضی روستای چاشم
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل دا ده ها
در محدوده موردمطالعه
۱-۴ مقدمه
بررسی کاربری اراضی نشانگر چگونگی تخصیص فضای زندگی به کاربری های مختلف مورد نیاز در طی زمان و در جهت رسیدن به اهداف توسعه پایدار است. در این راستا، پژوهش حاضر به بررسی کاربری های روستایی در چاشم و نحوه توزیع آن در محدوده روستا پرداخته و نحوه پراکنش کاربریها در رابطه با توسعه پایدار ارزیابی می گردد. این پژوهش اهداف زیر را دنبال میکند: تعیین موانع و مشکلات پیش رو در پراکنش کاربری اراضی و ساماندهی ساختاری- فضایی و شناسایی پتانسیلهای موجود در روستای مورد مطالعه.
در پژوهش حاضر به بررسی نحوه پراکنش کاربریها در روستا در روستا با استانداردهای لازم پرداخته میشود و ویژگیهای کالبدی مورد ارزیابی قرار میگیرد و بیانگر تصویری گویا از چگونگی تخصیص فضای روستا و پهنه بندی کاربری اراضی و پراکنش آن در روستا به منظور رسیدن به اهداف توسعه پایدار است.
در واقع میزان استفاده از کاربریها در نواحی مختلف روستا و پراکنش آن در همه جا یکسان نیست و بستگی به جمعیت و شرایط محیطی، کارکردهای اقتصادی منطقه دارد و این نشان دهنده تفاوت در فضای روستایی در مناطق میباشد و تأثیرات این شکل از توسعه و توزیع نامطلوب و نابرابرکاربریها، باعث ایجاد نوعی دوگانگی فضایی می شود.
توسعه پایدار ناظر بر این واقعیت انکار ناپذیر است که ملاحظات مربوط به اکولوژی میتواند و باید در فعالیتهای اقتصادی به کار گرفته شود. این ملاحظات شامل ایده های ایجاد محیطی منطقی است که در آن ادعای توسعه به منظور پیشبرد کیفیت همه جنبه های زندگی مورد چالش قرار میگیرد.
توسعه پایدار به معنای تلفیق اهداف اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی برای حداکثرسازی رفاه انسان بدون آسیب به توانایی نسلهای آتی برای برآوردن نیازهایشان میباشد. به منظور دستیابی به یک وضعیت پایدار واقعی، تدوین سیاست هایی جهت دستیابی به توسعه پایدار ضرورت دارد. به همین منظور مقوله توسعه پایدار مسائل و چالش های اساسی مانند مناطق خالی از سکنه، تغییر کاربری زمین، آلودگی صوتی، آلودگی آب و محیط طبیعی بسیاری از موضوعات زیست محیطی دیگر را مطرح می کنند. لذا برای رسیدن به توسعه پایدار انسانی، برنامه ریزی در سطوح بالا و هدایت مدیران روستایی با مدیریت صحیح و سالم می توانند فضایی سالم و درخور برای مردم ایجاد کنند. و با ایجاد اشتغال پایدار و اقتصاد پایدار در روستاها از مهاجرت بی رویه به شهرها و مشکلات و بیکاری و چالشهای پیش روی شهری جلوگیری نمود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
با توسعه فضاهای شهری و روستایی و تمرکز پیوسته رو به رشد فعالیت های اقتصادی در این مناطق به ویژه در کشورهای کمتر توسعه یافته، پایداری در توسعه باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد. بی توجهی به پایداری شهرها، و مهاجرت بی رویه روستاییان به شهرها و سبب بروز مسایل و مشکلاتی از قبیل نابرابری و فقر، کاهش سطح کیفیت زندگی، وضعیت مسکن و توسعه بی رویه فیزیکی شهرها، بیکاری و اشتغال کاذب و جرم و فساد، می شود.
مفهوم توسعه پایدار به تغییرات شهری و به فرم کالبدی شهری نیز توجه دارد و نکاتی مانند برنامه ریزی آموزشی، بهداشتی و رفاه اجتماعی را نیز در بر گرفته است(مجتهدزاده،۱۳۷۸). توسعه پایدار شهری بهره وری در استفاده از زمین و تشویق به استفاده مجدد از ساختمان هاست.
۲-۴ اطلاعات و داده ها
در راستای بررسی و تاثیر گذاری پهنه بندی در توسعه پایدار و بررسی چگونگی توزیع کاربری اراضی و تغییر کالبدی و تاثیرگذاری اقتصاد خانوارهای روستایی در پراکندگی کاربری های خدمات رسان و… توزیع خدمات متناسب با ویژگیهای روستا و بر قراری عدالت فضایی در روستا می باشد.
در این پژوهش به مطالعه کاربری های روستای چاشم پرداخته و با مقایسه سرانه کاربریها با اسنانداردها در توسعه آتی و پایدار روستا به پهنه بندی کاربری اراضی با بهره گیری از روش سلسله مراتبی اراضی و در محیط GIS پرداخته می شود.
مهمترین کاربری های موجود روستایی که مورد بررسی قرار می گیرد در این پژوهش عبارتند از: ۱- کاربری مسکونی، گردشگری، تفریحی و فضای سبز، بهداشتی درمانی، آموزشی، زراعی و باغی، صنعتی و کارگاهی وتجاری، خدماتی، تاسیسات و تجهیزات می باشد.
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-04-13] [ 11:33:00 ب.ظ ]
|