ﻧﮕﺎرش ﻣﻘﺎﻟﻪ ﭘﮋوهشی در مورد بررسی ارتباط بین قدرت بازار تولید، ساختار صنعت ومدیریت … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
مدیران در گزارشگری عملکرد مالی خوداز میزانی انعطاف پذیری وآزادی عمل برخوردارند وممکن است از آن بطور فرصت طلبانه برای دستکاری سود یا مدیریت سود استفاده کنند(کریستی وزیمرمن[۷۴]، ۱۹۹۴). درنتیجه می توان مطرح کرد وقتی که مدیران برای دستکاری سود گزارش شده انگیزه دارند، قابلیت اتکای سود سوال برانگیز می شود.چنین دستکاری هایی استنباط سهامداران را از قابلیت اتکای سود گزارش شده تغییر می دهد.
موقعیت قوی یک تولید قدرت ماندن زیادی را به شرکت اعطا می کند به عبارت دیگر، شرکت در هنگام پاسخ به تغییرات غیر منتظره در نیازهای مصرف کننده تولید، انعطاف پذیری بیشتری دارد. قدرت قیمت گذاری به این شرکت ها سود بیشتری می دهد و به آنها اجازه می دهد تا موقعیت عالیشان را حفظ کنند. ایمنی بالای این شرکت ها در مقابل کمبود پول نقد، توانایی آنها برای مواجه شدن با موقعیت اقتصادی نامناسب را افزایش میدهد. رقابت پیشرفته، خطر انحلال شرکت را افزایش می دهد بنابراین، ممکن است رقابت شدید، مدیران را وادار کند تا برای رفع خطر انحلال با شدت بیشتری سود را دستکاری کنند.
هدف اصلی این تحقیق بررسی ارتباط بین قدرت بازار تولید، ساختار صنعت ومدیریت سود می باشد ودارای ۲ فرضیه می باشد.
دراین پژوهش برای گردآوری داده های مورد نظر از روش کتابخانه ای استفاده شده.در بخش کتابخانه ای مبنای نظری پژوهشی از کتاب ومجلات تخصصی فارسی ولاتین جمع آوری گردید و سپس دادهای مورنظر از طریق جمع آوری داده های شرکت های منتخب با مراجعه به صورتهای مالی، یادداشتهای توضیحی با بهره گرفتن از نرم افزار رها ورد نوین جمع آوری و با بهره گرفتن از نرم افزار Eviews 6.0 مورد آزمون قرار خواهد گرفت. جامعه آماری این پژوهش کلیه شرکتهای پذیرفته شده دربورس اوراق بهادارتهران طی دوره زمانی ۱۳۸۷ الی۱۳۹۱است، ازاین جامعه شرکتها، باتوجه به شرایط زیر انتخاب می شوند:
۱-سال مالی شرکتها منتهی به پایان اسفند ماه هرسال باشد.
۲-درطی دوره زمانی پژوهش تغییر سال مالی نداده باشد.
۳-اطلاعات مورد نظر برای استخراج داده های در دسترس باشد.
۴-شرکت سرمایه گذاری وبا واسطه گری مالی نباشد.
باتوجه به شرایط یاد شده و بااستفاده از فرمول کوکران تعداد۱۱۰ شرکت بعنوان نمونه آماری انتخاب شدند.
جدول ۱-۵- خلاصه نتایج فرضیه های تحقیق
فرضیه ها
فرض صفر
فرض یک
تایید شده
بین قدرت قیمت گذاری بازار تولید شرکت ومدیریت سود رابطه معنا داری وجود دارد
رابطه وجود ندارد
رابطه وجود دارد
فرض یک
شرکتهای موجود در صنایع رقابتی تر مدیریت سود بیشتری اعمال می کنند
رابطه وجود ندارد
رابطه وجود دارد
فرض یک
۳-۵- تشریح نتایج آزمونها:
این تحقیق مبتنی بر اطلاعات واقعی بازار سهام می باشد واطلاعات آن از طریق صورتهای مالی اساسی، سایر گزارشات مالی ویاداشتهای همراه صورتهای مالی انتشار یافته از سوی بنگاههای اقتصادی گردآوری شده است.
فرضیه۱:بین قدرت قیمت گذاری بازارتولید ومدیریت سود رابطه معناداری وجود دارد.
این پژوهش پدیده مدیریت سود با هدف دستیابی مبنای قیمت گذاری کالاها و تاثیر قدرت قیمت گذاری بر مدیریت سود را بررسی کرد. در این راستا و با توجه به ادبیات فرضیه در ارتباط با وجود این پدیده و رابطه آن با برخی از ویژگی شرکت، میزان رشد دارایی ها[۷۵]، نسبت ارزش دفتری به ارزش بازار[۷۶] و نوسانات فروش[۷۷] و نسبت بدهی به دارایی خالص، طراحی شد.
نتایج بررسی نشان داد که در دوره های زمانی بررسی شده در این پژوهش، طبق فرضیه یک بین قدرت قیمت گذاری و مدیریت سود و نقش مدیریت سود در شکل گیری قیمت گذاری کالاها رابطه معنی داری وجود دارد. یعنی شرکت ها با دستکاری کردن سود خود و پیش بینی سود شرکت اقدام به قیمت گذاری کالاها و خدمات خود می نمایند تا از این طریق بتوانند نسبت به سود پیش بینی شده خود نزدیک بشوند.
نتایج بدست آمده در این تحقیق با توجه به تحقیقات سید حسن علوی طبری وآمنه باکری (۱۳۹۰) که نشان داده بودند مدیریت سود در قیمت گذاری سهام شرکت های بورس اوراق بهادار ایران تاثیر دارد و عبدالمجید آهنگری و امیر شاکری (۱۳۸۸) که نشان داده بودند مدیریت سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس تهران در قیمت گذاری ارزش دفتری یا ارزش بازار سهام شرکت ها تاثیر دارد، همخوانی دارد.
همچنین نتایج بدست آمده در تحقیق حاضر با نتیجه تحقیقات (چنگ و اسچفر، ۱۹۹۶) و (والن ۲۰۰۴)، (لو، ۲۰۰۸) که در زمینه تاثیر مدیریت سود و تأثیرش بر محتوای جریانات نقدی، ارزش گذاری شرکت و اندازه شرکت تأثیر دارد، همخوانی دارد.
فرضیه۲: شرکتهای موجود در صنایع رقابتی تر مدیریت سود بیشتری اعمال می کنند.
سادیپ داتا و همکاران[۷۸](۲۰۱۳) در پژوهشی تحت عنوان قدرت قیمت گذاری تولیدات، ساختار صنعت و مدیریت سود ۴۹ شرکت صنعتی فرانسوی در بورس آمریکا را مورد بررسی قرار دادند. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که شرکت های دارای قدرت قیمت
گذاری و ساختار صنعت ضعیف به منظور رقابت و ماندگاری در بازار مدیریت سود بیشتری اعمال می کنند. نتایج این پژوهش با پژوهش حاضر در زمینه اینکه هر چه بازار رقابتی تر باشد مدیریت سود بیشتری اعمال می شود همخوانی دارد.
در مورد تاثیر قیمت گذاری بازار تولید و مدیریت سود نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که هر چه شرکتها در بازار رقابتی تری باشند مدیریت سود بیشتری به منظور قیمت گذاری کالاها و خدمات خود به منظور دستیابی به بازار هدف اعمال می کنند.
این نتایج در مقایسه با نتایج دکتر ایرج نوروش و همکاران (۱۳۸۴) که نشان داد شرکت ها برای دستیابی به این که مشتریان برای خرید سهام شرکت هایی که مدیریت سود بیشتری اعمال می کنند هزینه بیشتری می دهند صادق بود و همخوانی داشت با این تفاوت که مدیران با همان انگیزه اقدام به قیمت گذاری کالاهای خود مینمایند.
می توان گفت که رقابت بیشتر بازار تولید در یک صنعت، همانگونه که ساختار صنعت اندازه گرفت، به مدیریت سود بیشتر منجرخواهد شد شرکت ها در صنایع رقابتی تر نیز به درجه بیشتری از مدیریت سود متوسل میشوند زیرا آنها کمتر قادرند تا از شوک هزینه ای مغایر با تقاضای مشتریان در آن صنعت عبور کنند. (پترال[۷۹]، ۱۹۹۳).
۴-۵- محدودیت های پژوهش:
در فرایند یک پژوهش علمی، مجموعه شرایط ومواردی وجود داردکه خارج از کنترل محقق می باشد، ولی بطور بالقوه می تواند نتایج پژوهش را تحت تاپیر قرار دهد.پژوهش حاضر نیز از این موارد مستثنی نبوده واز جمله محدودیتهای حاکم بر آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
الف)یکی از مشکلات تحقیق حاضر در ارتباط باعدم دسترسی به منابع وماخذ مرتبط به موضوع در کتابخانه ها، وسایردانشگاها وسایر سازمانهای کشور می باشد.
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-04-13] [ 11:12:00 ب.ظ ]
|