مطلوبیت:

————————————————————————
۸۲.عنوان شغلی: نقّاره چی
معنی لغوی: نوازنده ی نقاره ؛ گاسه زن ؛ نقار ؛ دبدبه زن (صدری افشار، ۱۳۹۴: ۱۶۷)
مثال: “نقّاره چی یزید است” ( راز مثل های ما، میرکیانی، ۲۵۹)
کد isic: 2453
طبقه شغلی: متخصصان
بسط و شرح: نقاره چی، نوازنده نقاره ،که نوعی طبل کوچک دوتایی متصل به هم است و با دو عدد چوب، در محلی واقع در بلندی ،قبل از طلوع و بعد از غروب ، نواخته می شود. دربقاع متبرکه نیز برای برآورده شدن حاجات نواخته می شود. مخصوصا بعد از روا شدن حاجت حاجت مندی که ممکن است روزها به امامزاده ای دخیل بسته باشد. از مشاغل منسوخ درباری نیز بود. معمول بود که در نقاره خانه شاهان در شبانه روز سه یا پنج یا هفت بار نقاره می زدند که در اواخر قاجار و اوایل پهلوی به یک بار تقلیل یافته بود که سر در باغ ملی نواخته می شدد. همچنین در قدیم در جنگ ها نقاره می زدند. نقاره چی ها در جنگ برای روحیه دادن به سربازان خودی در برابر سربازان دشمن نقاره می زدند و هر نقاره چی به هر طرفی که نقاره می زد، یعنی طرفدار او بود. ” نقاره زن یزید است”، ضرب المثلی است از آن زمان مانده. ( میرکیانی، ۱۳۹۱: ۲۵۹)

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

مطلوبیت: در آمدن صدای نقاره، در اعتقاد به معجره و امیدوار شدن به حل مشکلات از مطلوبیت این شغل است. از مشاغلی است که وارد ضرب المثل های عامیانه شده است.

————————————————————————
۸۳.عنوان شغلی: نقال
معنی لغوی: قصه گو، به ویژه کسی که در یک جمع با حرکات نمایشی داستانی را بازگو می کند ؛ داستان گو(صدری افشار، ۱۳۹۴: ۱۰۷)
افسانه گو، قصه خوان .(معین، ۱۳۷۲: ؟)
مثال: شب های جمعه، بچه ها به عشق شنیدن نقالی مرشد، سر از پا نمی شناختند ( چلچراغی در تاریکی، سیف، ۹۶)
کد isic: 2455
طبقه شغلی: متخصصان
بسط و شرح: نقالی بیشتر در موضوع شاهنامه خوانی مطرح است. نقالانی که در قهوه خانه ها یا اماکن عمومی و یا میدان های شهردر بین جماعتی که به‌صورت حلقه می ایستادند، با آداب و رسوم خاص داستان های حماسی و پهلوانی خصوصا داستان های شاهنامه را با حرکات خاصی می گفتند و در آخر دور می زدند و پولی از مردم می گرفتند. امروزه این هنر بیشتر در خانه های هنر و فرهنگسراها اجرا می شود.
مطلوبیت: آشنا کردن مردم با اسطوره های ملی و سرزمینی خود و ایجاد حس میهن پرستی از جلوه های مثبت این شغل که بیشتر یک هنر است ، است. خود نقال بیشتر به چشم یک دوره گرد نگریسته می شود و مردم گاهی در پرداخت حداقل مبلغ نیز اکراه دارند. شانه های افتاده و چهره ی خسته این افراد بعد از اجرای نمایش و دریافت مبلغ ناچیز از محدودیت های اصلی این شغل است.

————————————————————————
۸۴.عنوان شغلی: نقش گو
معنی لغوی: در صنعت قالیبافی،کسی که نقش و رنگ قالی را می خواند و بافندگان با او همراهی می کنند.( ایسنا، ۱۳۸۳)
مثال: .پچ پچ دخترها و گریه ی بچه ای شیرخوار با صدای یکنواخت و غم آور ” نقش گو” همراه بود ( بچه های قالی باف خانه، مرادی کرمانی، ۶۰)
کد isic: 7501
طبقه شغلی: صنعتگران
بسط و شرح: در کارگاه های قالی بافی شخصی با عنوان”نقش خوان” یا “نقش گو” وجود دارد که جملات وواژه هایی را مربوط به نقش و رنگ قالی می خواند و بافندگان نیز او را همراهی می کنند.
مطلوبیت: چون این کار را نقش گو به همراه موسیقی اجرا می کند که جزئی از موسیقی قالیباف خانه است، اشتیاق به کار را افزایش داده و سختی و طاقت فرسایی شغل قالی بافی را در بین کارگران قالیباف خانه کاهش می دهد و نوعی همگرایی بین آن‌ها ایجاد می کند.

————————————————————————
۸۵.عنوان شغلی: نگارگری
معنی لغوی: نگارگری . صورتگری . نقاشی . بتگری . عمل نگارگر. (معین، ۱۳۷۲: ؟)
مثال: آبرنگ های استاد سید علی اکبرصنعتی هر کدام حکم بیتی از غزلیات حافظ را دارد……آثاری که در نگارگری ایران و جهآنجاودانه خواهند ماند (چلچراغی در تاریکی، سیف،۳۴۵ )
کد isic: 2452
طبقه شغلی: متخصصان
بسط و شرح: نقاشی یکی از رشته‌های اصلی هنرهای تجسمی است و قدمت آن شش برابر زبان نوشتاری است. اهمیت و ضرورت شغل : نقاشی و هنر به‌طورکلی ، انعکاس تاریخ و فرهنگ یک جامعه است . هیچ جامعه ای را بدون هنرورزی نمی توان یافت . هنرهای تصویری از جمله نقاشی برای ابلاغ مفاهیم الهی ، انسانی ، فرهنگی و قومی یک جامعه و رهایی از ورطه انحراف بسیار موثر و گویا هستند . نقاشی ، خط بصری ، قوه ی خلاقیت و فطرت زیبادوستی انسان را پرورش می دهد . .هنر نقاشی از بروز احساس و جوشش درون هنرمند و ابلاغ پیام تا بیان موضوعات تعیین شده را در بر می‌گیرد و هنرمند نقاش آنچه را که می‌خواهد، توسط اشکال و رنگ‌ها روی سطوح کوچک و بزرگ با ابزار و شیوه‌های گوناگون، نقاشی نموده و توسط آن با دیگران ارتباط برقرار می‌کند. نقاش باید ویژگی‌های‌ جسمی‌ و روحی‌ خاصی‌ داشته‌ باشد تا بتواند در کار خود موفق‌ گردد. او باید بسیار خلاق، مبدع و دارای ذوق هنری زیاد باشد. نقاش ها معمولا افرادی درون گرا هستند و ساعات طولانی می توانند به تنهایی کار کنند و از کار کردن لذت ببرند. دید دقیق، خلاقیت بسیار، تحمل و صبر زیاد از اولین نیازهای هنر نقاشی است. (بانک مشاغل و اطلاعات شغلی هر رشته)
مطلوبیت: نقاش می تواند با تهیه مجموعه ای از نقاشی های خود، هر چند وقت یکبار نمایشگاه نقاشی برگزار کند و کارهای خود را به فروش برساند. او همچنین می تواند به‌طور سفارشی برای برخی از مشتریان نقاشی بکشد. کارهایی از جمله برقراری ارتباط با افراد مختلف و شرکت در نمایشگاه ها و جشنواره های مختلف در پیشرفت کاری هر نقاش می تواند بسیار موثر باشد. تدریس خصوصی که معمولا با درآمد خوبی همراه است و همچنین زمینه های کاری مناسبی برای نقاشان در مطبوعات‌ و نشریات‌، صداوسیما، فرهنگسراها، وزارت‌ فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی‌، شهرداری‌ها (به‌ عنوان‌ طراح‌ و مجری‌ نقاشی‌های‌ دیواری) و مؤسسات تبلیغاتی وجود دارد. از محدودیت های هنر نقاشی احتمال آرتروز ، در عالم خیال فرورفتن ، جدایی از افراد ، ضعیف شدن ارتباط با جمع و درآمد محدود هنرمند است.

————————————————————————
۸۶.عنوان شغلی: نمایشنامه نویس
معنی لغوی: کسی که متن های قابل اجرا در تئاتر را می نویسد.
مثال: دارم پرده آخر نمایشم را می نویسم (پلو خورش، مرادی کرمانی، ۱۰۲)
کد isic: 2451

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...