این بردارها نشان دهند روابط تعادلی بلند مدتی هستند که در بین متغیر های الگو بر قرار است. دنبال کردن آماره‌ها و آماره مقدار ویژه بیشینه[۴۹] برای سپرده به ترتیب مقادیر ۱ و ۲ را برای معادلات هم انباشتگی نشان می‌دهند.

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

این نتایج به این معنی است که سپرده‌ها و تعیین‌کننده‌های آن هم انباشته هستند. به طور خلاصه، حضور هم انباشتگی بین سپرده و سایر متغیرها، ارائه دهنده شواهدی است مبنی بر اینکه این متغیرها در یک رابطه بلندمدت سهیم هستند.
جدول شماره ۴-۷: ضرایب نرمال شده متغیرهای هم انباشته (جوهانسون- جوسلیوس)

Normalized cointegrating coefficients (standard error in parentheses)

DPOSIT

REALINTERESTRATE

INRATE

RGDP

RSTIP

RXCH

۱.۰۰۰۰۰۰

۰.۰۰۲۴۹۰

-۰.۰۰۶۳۸۸

-۲.۳۳۴۹۷۹

۰.۴۵۴۲۴۱

۰.۹۷۸۹۵۰

(۰.۰۰۰۹۸)

(۰.۰۰۰۴۶)

(۰.۳۲۹۲۸)

(۰.۲۰۵۸۰)

(۰.۱۴۲۰۲)

از ضرایب برآوردی، درمی‌یابیم که سپرده ها با نرخ واقعی سود سپرده های مدت دار، رشد قیمت مسکن ورشد قیمت ارز ارتباط منفی وبا نرخ سود بازار غیر متشکل پولی و نرخ رشد تولید ناخالص داخلی ارتباط مثبت دارد.
۴-۴-۵- نتایج تابع پاسخ تکانه
این بخش با بررسی تابع پاسخ تکانه (IRF) ادامه می‌یابد. تابع پاسخ تکانه، اساساً پاسخ یک متغیر در سیستم VAR را به شوک در سایر متغیرها دنبال می‌کند. گجراتی[۵۰])۲۰۰۳)، به عبارت دیگر از این روش استفاده می‌شود تا ببینیم چگونه شوک در یک متغیر از طریق یک ساختار VAR پویا بعلاوه اثر مستقیم متغیر بر روی خودش منتقل می‌گردد. نتایج این تابع پاسخ تکانه را می‌توانید در اشکال زیر مشاهده نمایید.

نمودار شماره ۴-۲: پاسخ سپرده ها را به شوک وارد بر تولید ناخالص داخلی

نمودار شماره۴-۳: پاسخ سپرده ها به نرخ رشد قشمت مسکن

نمودار شماره۴-۴: پاسخ سپرده ها را به شوک وارد بررشد قیمت ارز (جوهانسون- جوسلیوس)

نمودار شماره ۴-۵: پاسخ سپرده ها به شوک وارد بر نرخ بازار غیرمتشکل پولی (جوهانسون- جوسلیوس)

نمودار شماره۴-۶: پاسخ سپرده ها به شوک وارد بر نرخ سود واقعی سپرده های مدت دار (جوهانسون- جوسلیوس)
۴-۵- نتایج آزمون فرضیات تحقیق
نتایج حاصل از برآورد مدل جوهانسون- جوسلیوس نشان می دهد که بین هم متغیرها ی مستقل تحقیق با سپرده های مدت دار ارتباط معنی داری برقرار است. به عبارت دیگر همه فرضیات این مطالعه در بلند مدت تأیید می شود، یعنی براساس برآورد مدل این مطالعه:
فرضیه اول : نرخ سود واقعی سپرده های مدت دار بر حجم سپرده های سرمایه گذاری مدت دار بانک تاثیر منفی و معناداری دارد.
فرضیه دوم: نرخ سود بازار غیر متشکل پولی برحجم سپرده های سرمایه گذاری مدت دار بانک تاثیر مثبت و معنا داری دارد.
فرضیه سوم: رشد تولید ناخالص داخلی بر حجم سپرده های سرمایه گذاری مدت دار بانک تاثیر مثبت و معناداری دارد.
فرضیه چهارم: رشد قیمت ارز در بازار غیر رسمی بر حجم سپرده های سرمایه گذاری مدت دار بانک تاثیر منفی ومعنی داری دارد.
فرضیه پنجم: رشد قیمت مسکن بر حجم سپرده های سرمایه گذاری مدت دار بانک تاثیر منفی و معنی داری دارد. علامت این ضریب نیز منفی است که با انتظار ما سازگار است زیرا با افزایش قیمت مسکن بخشی از سپرده ها به سمت این بازار حرکت می نماید.
فصل پنجم
نتیجه گیری و پیشنهادات
۵-۱- مقدمه
هدف اصلی این مطالعه بررسی رفتارسپرده هادرصنعت بانکداری ایران با بهره گرفتن از آزمون همگرایی در بانک سپه برای دوره ۱۳۹۳-۱۳۶۳ و آزمون وجود رابطه بلند مدت بین سپرده ها و تعیین کنند های آن می باشد. برای تحقق این هدف داده های کلان اقتصادی همچون کل سپرده های مدت دار سیستم بانکی، حجم نقدینگی و برخی عوامل موثر برآن از جمله نرخ سود واقعی سپرده ها، نرخ سود بازار غیرمتشکل پولی، رشد تولید ناخالص داخلی، رشد قیمت مسکن وقیمت ارز از بانک اطلاعات سری های زمانی اقتصادی بانک مرکزی و گزارش عملکرد سالانه بانک سپه گردآوری شد و پس از بررسی آزمون های ریشه واحد از روش آزمون هم انباشتگی جوهانسون- جوسیلیوس به بررسی وجود رابطه بلندمدت بین متغیرهای تحقیق اقدام شد. نتایج حاصل از برآورد مدل جوهانسون – جوسیلیوس با نرم افزار Eviews7 حاکی از وجود رابطه بلند مدت بین سپرده ها و تعیین کننده های آن می باشد. سپس به بررسی تابع پاسخ تحریک پرداختیم، تا نحوه پاسخ سپرده ها را به شوک های ناشی از عوامل مؤثر بر آن بررسی نماییم.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...