فن آوری نانو می‌تواند‌ با به ارمغان آوردن خصوصیات منحصر به فرد در زمینه سنتز ترکیبات شیمیایی با بهره گرفتن از کاتالیزورهای نانو با ویژگی‌هایی نظیر فعالیت، گزینش پذیری و پایداری حرارتی بالا کمک کند تا تبعیت از اصول دوازده‌گانه شیمی سبز به خوبی رعایت گردد. هر چند نانوکاتالیزورها دارای مزایای متفاوتی هستند، ولی جداسازی این کاتالیزورها از مخلوط واکنش چالش برانگیز است. برای نمونه، روش های معمول جداسازی مانند صاف کردن به دلیل سایز کوچک ذرات روش موثری نمی ­باشد. برای غلبه بر این مشکل استفاده از نانوذرات مغناطیسی هنگام سنتز آنها مورد توجه قرار گرفته است. این نوع از کاتالیزورها علاوه بر اینکه خواص نانویی را دارند، دارای خاصیت مغناطیسی بوده و از محلول واکنش به آسانی توسط یک آهنربای خارجی جداسازی می شوند (Vivek et al., 2011).

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

فصل دوم
مروری بر تحقیقات انجام شده
مروری بر تحقیقات انجام شده
مقدمه
کاربرد فراوان مشتقات پیریمیدین در زمینه های دارویی و پزشکی، تلاش در زمینه سنتز مشتقات جدید این ترکیبات را الزامی می نماید که در این فصل به بررسی برخی از آنها پرداخته و در ادامه به برخی از واکنش­های پیریمیدین و مشتقات آن اشاره می­ شود. این ترکیبات سنتز شده، توسط داده های طیفی NMR، IR و تجزیه و تحلیل عنصری مشخص شده اند. مطالعه سیستماتیک پیریمیدین­ها در سال ۱۸۸۴ آغاز شد (Pinner, 1884) که طی آن مشتقات پیریمیدین از اتیل استواستات غلیظ با آمید­ها سنتز گردیدند.. سنتز پیریمیدین­ها به طور معمول، شامل حلقه زایی ترکیبات بتا- دی کربونیل با ترکیبات دارای اسکلت N-C-N می باشد. در واکنش­ ترکیبات بتا- دی کربونیل با مشتقات آمیدینی، مشتقات پیریمیدینی دارای استخلاف در موقعیت ۲، با اوره، ۲-پیریمیدون­ها و با گوانیدین­ها، ۲-آمینوپیریمیدین­ها سنتز گردیدند (Brown, 1994).
بررسی روش های سنتز مشتقات پیریمیدینی
سنتز پیریمیدین­ها با بهره گرفتن از مشتقات ۳،۱-دی فنیل-۲-پروپنون
Kachrooو همکارانش از واکنش مشتقات ۳،۱-دی فنیل-۲-پروپنون ­(۱) با گوانیدین در حضور اسید مشتقات پیریمیدین (۲) را سنتز کردند ( شکل۲-۱) (۲۰۱۴ Kachroo et al.,).

شکل ‏۲‑۱: سنتز پیریمیدین­ها با استفاده ازمشتقی از ۳،۱-دی فنیل-۲-پروپنون
از تراکم مشتقات چالکون (۳) و گوانیدین هیدرو کلرید در محیط بازی، مشتقات ۲- آمینو پیریمیدین (۴) سنتز گردید شکل (۲-۲) .(Van Veldhove et al ., ۲۰۰۸)
شکل ‏۲‑۲: مشتقات ۲-آمینو پیریمیدین

سنتز پیریمیدین‌ها از طریق ۲-دی متیل آمینو ۳- اکسو بوتانوات
از واکنش مشتقات آمیدینی ­با ۲-دی متیل آمینو ۳- اکسو بوتانوات (۵) درحلال اتانول، مشتقات پیریمیدین (۶) سنتز شد (شکل۲-۳) (., 2014).

شکل ‏۲‑۳: سنتز پیریمیدین­ها با بهره گرفتن از ۲-دی متیل آمینو ۳- اکسو بوتانوات
R1=alkyl, ary
R2=Me, Et
R3=NH2, Me, Ph
سنتز مشتقات ۴-کلروپیریمیدین
برخی از مشتقات پیریمیدین به عنوان داروی ضد افسردگی کاربرد دارند و نیاز به داروهای ضدافسردگی جدید موجب تلاش برای سنتز این ترکیبات شده است. از واکنش نمک اسیدی ترکیبات آمیدینی با مشتقات کتو استر (۷) در حضور سدیم اتوکسید و کلردار کردن توسط POCl3 مشتقات ۴-کلروپیریمیدین (۸) سنتز می­ شود (شکل۲-۴) (, 2010).

شکل ‏۲‑۴: سنتز مشتقات ۴-کلروپیریمیدین
سنتز مشتقات ۵ – آلکیل پیریمیدین
kraljevic و همکارانش با شروع از دی هیدروفوران ۲-(۳H)- ان (۹) ابتدا ترکیب ۱-((Z)-(دی هیدرو-۲-اکسوفوران-۳(۲H)-ایلیدین) اوره (۱۰) را سنتز کرده و بعد در حضور اتوکسید، اتانول و تحت رفلاکس حلقه­ی فوران باز و حلقه پیریمیدین بسته می­ شود (۱۱). در نهایت در واکنش با POCl3و-N,N دی اتیل آنیلین، حلقه پیریمیدین کلر دار شده و ترکیب ۵ -(۲- کلرو اتیل )-۲،۴-دی کلروپیریمیدین (۱۲) به دست می ­آید (, 2012).

Reagents and conditions: (i) NaOMe, ether, HCOOCH3, rt, 24 h; urea, 3 M HCl, 4 _C, 24 h; (ii) NaOEt, EtOH, reflux, 6 h; (iii) POCl3, N,N-diethylaniline, reflux, 1 h;
شکل ‏۲‑۵: سنتز مشتقات ۵ – آلکیل پیریمیدین
سنتز پیرول ] ۲،۱– [cپیریمیدین ها
Arafa و همکارانش در سال ۲۰۱۳ مشتقات پیرول ] ۲،۱-c [پیریمیدین ها (۱۴) را به عنوان یک عامل ضد سرطان سنتز کردند. آنها از ۲-پیرولیدین-۲- ایلیدین مالونونیتریل (۱۳) به عنوان ماده اولیه استفاده کردند.

شکل ‏۲‑۶: سنتز پیرول ] ۱،۲- C [پیریمیدین ها
سنتز مشتقات پیریمیدینی با کاتالیزور پالادیم
از واکنش آمیدین هیدرو کلرید با β-هالو-α،β-آلدهیدهای غیراشباع (۱۵) درحضور کاتالیزور پالادیم و لیگاند، مشتقات پیریمیدینی (۱۶) سنتز گردیدند (شکل۲-۷) (., 2013).

: سنتز مشتقات پیریمیدینی با کاتالیزور پالادیم شکل ۲-۷
سنتز پیریمیدین­ها از طریق واکنش بسته شدن حلقه/ آزا-ویتیگ
با بهره گرفتن از مشتقات ۵-آزیدو -۱H-پیرازول-۴-کربالدهید (۱۷) به عنوان ماده اولیه، درحضور تری فنیل فسفین، آمین­ها و ایزوسیانات­ها، با گذر از حدواسط (۱۸) مشتقات پیرازول ]۴،۳-[dپیریمیدین (۱۹) سنتز گردید (شکل ۲-۸ )(., 2013).

شکل ‏۲‑۸: سنتز پیریمیدین­ها به واکنش بسته شدن حلقه/ آزا-ویتینگ
سنتز پیریمیدین N-اکسیدها از طریق واکنش افزایش هسته دوستی
پیریمیدین N-اکسیدها در سال های اخیر اهمیت فراوانی پیدا کرده است. این ترکیبات به عنوان ضد فشار خون بالا، درمان طاسی مردان، تنظیم کننده رشد و به عنوان علف کش کاربرد دارند. صرف­­نظر از خواص بیولوژیکی، پیریمیدین-N-اکسیدها به عنوان واسطه در سنتز هتروسیکل­های دیگر هم استفاده می­ شود. از واکنش ۴-کلرو-۳-فرمیل کوماریل با کربوکسامید اکسیم های آروماتیک بعد از بسته شدن حلقه همراه با خروج آب، پیریمیدین N-اکسیدها سنتز می­شوند )شکل۲-۹( (., 2013).

شکل ‏۲‑۹: سنتز پیریمیدین N-اکسیدها از طریق افزایش نوکلئوفیلی و واکنش آب زدایی
سنتز مشتقات پیریمیدینی پر استخلاف، با شروع از دی اتیل مالونات
مشتقات ۱-فنیل سولفونیل-۳-فنیل پیریمیدین ۶،۴،۲-(۱H،۳H،۵H) تریون­ها (۲۵) دارای اثرات ضد تومور می­باشند. در شکل۲-۱۰ این ترکیبات طی دو مرحله و با شروع از دی اتیل مالونات (۲۳) و فنیل اوره در حلال اتانول با گذر از حد واسط (۲۴) سنتز می­شوند (, 2010).

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...