۶/۷

نیشکر

۷/۱

۹/۵

سیب زمینی شیرین

۵/۱

۰/۱۱

گیاهان مقاوم به شوری مانند جو، چغندر قند و گندم را میتوان پس از یک ‌‌آیش تابستانی کاشت. پس از آن میتوان پنبه یا بادام زمینی را کشت کرد.
جو-برنج، گندم-برنج، شبدر-پنبه و … میتوانند به عنوان چرخه‌های دو محصولی در اراضی مبتلا به شوری که خاک به طور مداوم غرقاب میشود کاشته شوند. چغندر قند را میتوان با آبیاری بیشتر، بیش از ۴ سانتیمتر در هفته رشد داد.
بهتر ‌‌این است که در صورت آبیاری با آب شور، علوفه با تعداد بذر زیاد کاشته شود تا‌‌ اینکه به کاشت غلات پرداخت. زیرا غلات شدیداً تحت تأثیر شوری قرار گرفته و از نظر اقتصادی به صرفه نمیباشند.
ترجیحاً بهتر است گیاهانی با نیاز تبخیر- تعرق پایین کشت شوند.
۲) فاکتورهای خاک:
مقدار آب خاک و تداوم آبیاری میتواند بر تحمل گیاه در برابر شوری خاک تأثیر بگذارد. پتانسیل اسمزی محلول خاک، در خاک‌های خشک کمتر است.
۳) فاکتورهای اقلیمی:
فاکتورهای محیطی مانند دما، رطوبت اتمسفر و … به طور قابل توجهی بر تحمل شوری گیاه اثر میگذارد. آب و هوا میتواند تحمل شوری گیاه را بهبود بخشد.
مهمترین فاکتور دماست. بسیاری از گیاهان در آب و هوای گرم و خشک تحمل شوری کمتری نسبت به آب و هوای معتدل و مرطوب دارد.
رطوبت بالا به تنهایی میتواند تحمل شوری برخی از گیاهان را افزایش دهد.
در مناطقی که بارندگی فصلی زیادی دارند، میتوان از آب با درصد شوری بالا استفاده کرد بدون آنکه‌‌ایجاد بیماری در گیاه کند در حالیکه در مناطق خشک نمیتوان این کار را انجام داد.
افزایش شوری آب‌های زیرزمینی
در نتیجه‌ی تبخیر- تعرق آب آبیاری به سمت پایین پروفیل خاک حرکت میکند. بنابراین نمک انباشته شده به طور کلی چه از طریق باران و چه از طریق آب اضافی آبیاری به سمت پایین آبشویی میشود. در نتیجه چنانچه سطح آب زیرزمینی عمیق نباشد، میزان شوری ‌آب‌های زیرزمینی افزایش مییابد. پنج مرحله‌‌ای که شور شدن آب‌های زیرزمینی شناخته شدهاند عبارتند از:

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

۱) طی چند سال اول، غلظت نمک با بالا آمدن تراز آب زیرزمینی افزایش مییابد.
۲) کاهش غلظت نمک به‌‌این دلیل رخ میدهد که نمک‌ها از طریق جریان نشتی به صورت محلول درمیآیند.
۳) شوری به دلیل تبخیر آب زیرزمینی افزایش مییابد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...