مکانیابی بهینه دفن پسماندهای جامد شهری بر اساس … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
عمق آب
امتیاز
۵/۱
بسیاربد
۶/۴-۵/۱
بد
۱/۹-۶/۴
نسبتاً بد
۲/۱۵-۱/۹
متوسط
۹/۲۲-۲/۱۵
خوب
۵/۳۰-۹/۲۲
بسیار خوب
بیشتر از ۵/۳۰
عالی
-از گسلها و شکستگی های زمین حداقل ۸۰-۱۰۰ متر فاصله داشته باشد.(Jeng.et al,1996)
– جهت باد غالب سمت مناطق مسکونی نباشد مناطق مرطوب به دلیل بارندگی زیادی که دارند دفن زباله از مشکلات عمده آنها است.
–خاک و پوشش گیاهی:هر گونه لایه نفوذپذیر در سطح بالای آب زیرزمینی غیرمناسب میباشد. وزیرپایینترین سلول حداقل ۲ متر لایه کم نفوذپذیر خاک باشد حتیالامکان محل دفن خارج از اراضی کشاورزی و مناطق جنگلی و باغات باشد.
– حداقل فاصله از چاههای آب ۳۰۰-۳۶۵ متر باشد. (شریعتمداری، ۱۳۷۹)
– از شبکه جادهها ۸۰ متر و حداکثر ۱۰۰۰ متر باشد (Jun,c,1999)
– از شهرها حداقل ۲ تا ۳ کیلومتر و حداکثر ۲۰ کیلومتر فاصله داشته باشد (عمرانی،۱۳۷۷)
محل دفن خارج از مناطق جنگلی و باغهای میوه و اراضی کشاورزی مرغوب قرار گیرد، (شریعتمداری،۱۳۷۹)
-حداقل فاصله از مراکز حفاظتشده زیستمحیطی ۱۵۰ تا ۵۰۰ متر Gov,1999) )
– شیبی کمتر از ۴۰ درصد داشته باشد (Jeng.et al, 1996)
-بستر آهکی و صخرههای ترکدار و اغلب گودالهای شنی و ریگی برای دفن بهداشتی مناسب نمی باشد زیرا شیرابه راحتتر حرکت می کند. مناطق باتلاقی به شرط اینکه کاملا خشک شوند مناسب میباشد. چالههای رسی نیز مناسب است. حداقل فاصله از گسل ۶۱۱ تا ۱۰۰ متر و از اراضی ناپایدار ۱۰۰ متر عنوان می گردد. (شریعتمداری،۱۳۷۹)
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۴-۵-پهنه بندی مکانهای مناسب دفن زباله
پهنه بندی مکانهای مناسب دفن زباله سطح زمین را به نواحی ویژه و مجزا از درجات بالفعل و یا بالقوه مناسب از کم تا بسیار زیاد تقسیم می کند. این فرایند که بر مبنای شناخت ویژگیهای طبیعی و مدل سازی کمی بر پایه داده های ناحیه مورد مطالعه صورت میگیرد می تواند مبنایی برای برنامه ریزیهای آتی باشد.
برای تهیه نقشه پهنه بندی مکانهای بهینه دفن زباله از روش تحلیل سلسلهمراتبی AHP و منطق بولین استفاده گردید.برای این امر ابتدا وزن عوامل موثر بر مکانیابی تعیین و برای انجام مقایسه، ماتریس سطوح ۱،۲و۳ ایجاد گردید. سپس عوامل مختلف دوتایی با هم مقایسه شده و مقادیر مربوط به آنها اختصاص یافته است.
۴-۵-۱-تعیین ضریب اهمیت معیارها
برای تعیین ضریب اهمیت معیارها چند روش وجود دارد که معمولی ترین آنها مقایسه دو به دویی است در این روش معیارها دو به دو با یکدیگر مقایسه میشوند و درجه اهمیت هر معیار نسبت به معیار دیگر مشخص میشود برای این کار می توان روش استاندارد ارائه شده توسط ساعتی استفاده کرد. روش کار به این ترتیب است که به هر مقایسه دو دویی یک عدد از ۱تا ۹ نسبت داده میشوند.
پس از وزندهی وزنها را نرمالیزه می کنیم پس از آن وزنها و نسبت توافق CR را محاسبه نمود و چنانچه این نسبت کمتر از ۰٫۱ باشد مقایسه های قابلقبول و وزنهای محاسبه شده را استخراج می کنیم که نرخ ناسازگاری یا همان CR برای دادههای ما عدد ۷/۰ به دست آمده که نشان دهنده قابلقبول بودن نتایج میباشد. وزنهای محاسبه شده از این روش در تلفیق لایه ها به روش AHP مکانی استفاده میشود.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 12:16:00 ق.ظ ]
|