پژوهش های انجام شده درباره طراحی مجدد تیکنر نرخ بالا کارخانه آبگیری از باطله جهت بهینهسازی … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
همانطور که در شکل۳-۱۱ مشاهده میشود فلوکولانت ED250 نسبت به دیگر فلوکولانتها سریز کدری دارد به همین علت برای تعیین بهترین فلوکولانت از سه فلوکولانت دیگر که سرریز نسبتا شفافتری داشتند استفاده شد که نتایج آن را در نمودارهای ۳-۱۲، ۳-۱۳ و ۳-۱۴ مشاهده میکنید.
F140
G100
ED250
A26
شکل(۳-۱۱):تفاوت در شفافیت سرریز در آزمایش تهنشینی با فلوکولانتهای مختلف
آزمایشهای تهنشینی برروی نمونههای مورد نظر انجام شد و نمودار سرعت تهنشینی نسبت زمان برای نمونهها و فلوکولانتهای مختلف رسم شد که نتایج آن را در نمودارهای زیر مشاهده می شود.
شکل (۳-۱۲) : نمودار تهنشینی تهریز تیکنر هماتیت با سه فلوکولانت F140 G100 A26
شکل (۳-۱۳): نمودار تهنشینی تهریز میکسر ۱۰۲ با سه فلوکولانت F140 G100 A26
شکل(۳-۱۴) : نمودار تهنشینی تهریز تیکنر هماتیت+ تهریز میکسر ۱۰۲ با سه فلوکولانت F140 G100 A26
همانطور که در نمودارها مشاهده میشود سرعت تهنشینی و نسبت سرعت به ارتفاع نهایی فلوکولانت F140 برای هر سه نمونه بیشتر از دو فلوکولانت دیگر است. بنابراین فلوکولانت F140 به عنوان بهترین فلوکولانت برای طراحی تیکنر استفاده میشود. نتایج آزمایش را در جدول زیر مشاهده میکنید.
جدول(۳-۸) نتایج تعیین بهترین فلوکولانت
نوع فلوکولانت
سرعت (m/h)
نسبت سرعت به ارتفاع نهایی
F140
۶۰
۴۷/۰
G100
۹۶/۳۰
۲۹/۰
A26
۹۶/۳۷
۳۶/۰
۳-۵-۲- درصد جامد بهینه خوراک
بعد از انتخاب نوع فلوکولانت، تعیین دامنه آزمایشها بر روی نمونه های با حجم بیشتر با بهره گرفتن از فلوکولانت انتخابی است تا اطلاعاتی درباره تاثیر غلظت جامد روی میزان فلوکولانت مصرفی و سرعت تهنشینی به دست آید. برای هر فلوکولانت دامنه ای از خوراک جامد وجود دارد که تاثیر فلوکولانت در آن دامنه ماکزیمم است و در نتیجه خواص تهنشینی افزایش می یابد. در این دامنه از خوراک جامد قطر مورد نیاز تیکنر کاهش می یابد، دانسیته تهریز افزایش می یابد، سرریز شفاف تر میشود و مقدار فلوکولانت مصرفی کاهش می یابد ]۳[.
به منظور تعیین بهترین غلظت جامد با بهره گرفتن از فلوکولانت F140 آزمایشها تهنشینی ناپیوسته با غلظتهای متفاوت انجام گرفت و سرعت تهنشینی هر کدام از آزمایشها محاسبه شد و نمودار سرعت تهنشینی نسبت به درصد جامد های متفاوت خوراک رسم شد.
شکل (۳-۱۵): نمودار سرعت تهنشینی نسبت به درصد جامدهای مختلف خوراک
طبق نتایج آزمایشها بدست آمده بیشترین سرعت تهنشینی در خوراکی با درصد جامد ۶ درصد میباشد.
۳-۵-۳- روش تعیین مصرف بهینه فلوکولانت
برای تعیین بهترین میزان مصرف فلوکولانت آزهایشهای تهنشینی با درصد جامد متوسط خوراک ورودی به تیکنر بدست آمده در آزمایش قبل برابر با ۶ درصد و با فلوکولانت F140 و با مقادیر فلوکولانت ۰، ۵، ۱۰، ۱۵، ۲۰، ۳۰، ۴۰ گرم بر تن در استوانه مدرج و به روش ناپیوسته انجام شد که نتایج آن در نمودار زیر آورده شده است.
تجهیزات مورد نیاز: استوانه مدرج، قطره چکان، فلوکولانت با غلظتهای مختلف، زمان سنج
شکل (۳-۱۶): نمودار ارتفاع خط گل نسبت به زمان برای غلظتهای متفاوت فلوکولانت
همانطور که در نمودارهای بالا پیداست با افزایش غلظت فلوکولانت سرعت تهنشینی افزایش یافته است و در غلظت ۳۰ و ۴۰ گرم بر تن تفاوت چندانی در سرعت وجود نداشت. به دلیل مسائل اقتصادی غلظت فلوکولانت ۳۰ گرم بر تن غلظت بهینه فلوکولانت به منظور فرایند تهنشینی میباشد.
۳-۶- جمعبندی
در این فصل بر اساس در ابتدا تعیین خواص نمومه است و سپس تعیین شرایط بهینه کار تیکنر که براساس آزمایشهای مختلف بدست آمد. طبق آزمایشهای آنالیز سرندی اندازه سرندی که ۸۰ درصد ذرات از آن عبور کرد برای نمونه تهریز تیکنر هماتیت ۵/۱۴۹ میکرون و برای نمونه تهریز میکسر ۱۰۲ برابر با ۳۶ میکرون و نمونه مخلوط شده به منظور پروژه بازیابی آب مجتمع با نسبت مشخص برابر با۷/۶۲ میکرون است. برای تعیین چگالی نمونههای مشخص توسط دستگاه پیکنومتر دیجیتال مجتمع برای نمونههای تهریز تیکنر هماتیت، ته ریز میکسر ۱۰۲ و نمونه تعیین شده برای با درصد معین از هر دو نمونه به ترتیب برابر با ۵/۳، ۳/۳ و ۳۳/۳ گرم بر متر مکعب تعیین شد. به منظور تعیین شرایط بهینه آزمایشهایی برای تعیین نوع فلوکولانت، درصد جامد ورودی و غلظت بهینه فلوکولانت انجام شد. برای تعیین نوع فلوکولانت با بهره گرفتن از فلوکولانتهای پلیاکرلیتها آنیونیک مختلف آزمایشها انجام شد و فلوکولانت با نام تجاری F140 به عنوان فلوکولانت مطلوب تعیین شد. برای تعیین بهترین درصد جامد ورودی آزمایشهای تهنشینی با فلوکولانت F140 و با غلظتهای ۲۰، ۳۰ و ۴۰ گرم بر تن و با درصد جامدهای ۴تا ۳۰ درصد و در درصد جامد ۶ سرعت تهنشینی بالاترین حد خود را داشت. برای تعیین بهترین غلظت فلوکولانت آزمایشی با فلوکولانت F140 و با درصد جامد ۶ درصد و با غلظتهای ۰، ۵، ۱۰، ۱۵، ۲۰، ۳۰ و ۴۰ انجام شد و سرعت تهنشینی در غلظت ۳۰ و ۴۰ تقریبا یکسان بود بدین ترتیب غلظت ۳۰ گرم بر تن برای فلوکولانت تعیین شد.
فصل چهارم:ارائه نتایج و تحلیل داده ها
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 12:01:00 ق.ظ ]
|