استروالدر و دیگران(۲۰۰۵)

مدل کسب و کار ابزاری مفهومی است که از مجموعه ای از اجزا و روابط بین آنها تشکیل شده و منطق درآمد زایی شرکت رابیان می کند.همچنین توصیفی از ارزش ارائه شده سازمان به مشتریان مورد نظر ،معماری سازمان وشرکای آن برای خلق ،بازاریابی و انتقال این ارزش و سرمایه مربوط برای ایجاد جریان های درآمدی سود ده و پایدار است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

هکر و دیگران(۲۰۰۶)

تلاش طرح های مشترک از شرکت های متعدد برای ارائه ی پیشنهاد مشترک به مشتریان خود.

آندرسون و دیگران(۲۰۰۶)

مدل های کسب و کار به منظور شناسایی بازیگران کسب وکاری که در یک حرفه هستند و نیز چگونگی روابط صریح و روشن خود به وجود آمده اند.روابط در مدل کسب وکار از نظر ارزش تبادلی بین بازیگران فرموله شده است.

کالیو و دیگران(۲۰۰۶)

از سوی کدام شرکت که قادر به ایجاد ارزش توسط هماهنگی جریان اطلاعات ،کالا و خدمات در میان شرکت کنندگان در صنعت های مختلف در تماس با آن است از جمله مشتریان ،شرکا در زنجیره ارزش ،رقبا و دولت.

راجالا و وسترلاند(۲۰۰۷)

راه های ایجاد ارزش برای مشتریان و روشی که درآن کسب و کار تبدیل فرصت های بازار به سود از طریق مجموعه هایی از بازیگران ،فعالیت ها و همکاری.

جانسن و دیگران(۲۰۰۸)

مدل کسب و کار نشان دهنه ی تجارت اصلی سازمان بوده و برای توصیف و حتی تجویز این سازمان از دیدگاه ماموریت اصلی آن و محصولات و خدماتی را که به مشتریان خود ارائه می کند.

رایا(۲۰۰۸)

روش انجام کسب و کاری که یک شرکت می تواند خود را حفظ کند و به تولید در آمد بپردازد.

زوت و آمیت (۲۰۰۹)

مدل کسب و کار را به عنوان سیستمی از فعالیتهای به هم وابسته که فراتر از تبلیغ شرکت بوده و مرزهای آن را گسترش می دهد.نویسنده از دو پارامتر برای توصیف مدل کسب و کاری استفاده می کند:۱)عناصر طراحی نظیر محتوای معاملات و …)و ۲)تم طراحی (بازده ،مکمل و ..)

ادامه جدول ۲-۱
عناصر مدل کسب و کار از دیدگاه صاحب نظران:
در این بخش به شناسایی عاصر مدل کسب و کار از دیدگاه صاحب نظران مختلف می پردازیم:
عناصر مدل کسب وکار از دیدگاه مهدوان:
مهدوان(۲۰۰۰) مدل کسب و کار را ترکیبی از ۳ عنصر بسیار حیاتی یعنی ارزش،درآمد و پشتیبانی برای کسب و کار می داند.منظور از جریان ارزش،ارزشی است که به شرکای کسب وکار و مشتریان ارائه می شود.جریان درآمد ،طرح کسب درآمدی مطمئن برای دست اندرکاران آن کسب وکار را در بر می گیرد.جریان پشتیبانی ،مسائل مختلف مربوط به طراحی زنجیره تامین کسب وکار را در بر می گیرد(زعفریان و همکاران،۲۰۱۱)
۲-۲-۲-۲- عناصر مدل کسب وکار از دیدگاه آفوا و توکی:
از نظر آفوا[۶] و توکی[۷] مدل کسب وکار شامل ارزش مشتری،محدوده قیمت گذاری،منبع درآمد،فعالیتهای مرتبط ،پیاده سازی،قابلیت‌ها و قابلیت است.آنها معتقدند که مدل کسب و کار ،باید پاسخگوی این سوالات باشد:چه نوع ارزشی به مشتریان ارائه می شود؟قیمت ارزش ارائه شده چقدر است؟دست اندکاران ارائه دهنده ی این ارزش چه کسانی هستند؟چه استراتژی هایی برای ارائه ی ارزش باید در نظر گرفته شود؟چگونه ارزش باید تهیه شود؟ایتن ارزش چگونه باید قابلیت‌های مشخص ارائه کند؟چگونه مزیت حاصل از ارزش باید حفظ شود؟(زعفریان و همکاران،۲۰۱۱)
عناصر مدل کسب و کار از دیدگاه استروالدر:
از نظر آستروالدر مدل کسب وکار شامل چهار بخش محصول ،اینترفیس مشتری،مدیریت زیرساختار و منابع مالی است.وی همچنین برای هریک از این عناصر اجزایی را بر می شمرد.عنصر محصول شامل ارزش رائه شده ،اینترفیس مشتری شامل مشتری هدف،کانال توزیع و روابط،مدیریت زیرساختار شامل پیکربندی ارزش ،قابلیت و توانایی همکاری و منابع مالی شامل ساختار هزینه و مدل درآمد است.(زعفریان و همکاران،۲۰۱۱)
در شکل۲-۱، مبنایی برای طراحی مدل کسب و کار ارائه شده است و این مدل ها، چارچوبی است که بر شناسایی حوزه های زیر به عنوان سنگ بناهای یک مدل کسب و کار تاکید دارد.

شکل ‏۲‑۱(شاملو و همکاران،۲۰۰۸)
چهار جزء اصلی مدل مفهومی استروالدر را عبارتند از:
محصول : شرکت در چه کسب و کاری فعال است و چه محصولات و پیشنهادهای ارزشی به بازار عرضه می کند. کالا این جزء تمامی جنبه های مرتبط با پیشنهاد های سازمان را تحت پوشش قرار می دهد. این عنصر نه تنها کالا ها و خدمات بلکه روشی که با آن شرکت خودش را از رقبا متمایز می کند را نیز دربرمی گیرد.
مشتری : مشتریان هدف شرکت چه کسانی هستند و چگونه روابط محکمی با آنها برقرار می شود.. از طریق به کار بردن شرکت های فناوری اطلاعات و ارتباطات می توان با تغییر دادن ارتباط فیزیکی مستقیم با مشتری مفاهیم مربوط به رابطه با مشتری را بهبود بخشید یا حتی تعریف دوباره ای از آن ارائه داد.
مدیریت زیر ساخت : شرکت چگونه عاملیت های زیرساختی یا تدارکاتی را انجامی می دهد و چگونه در قالب سازمانی شبکه ای عمل می کند. فناوری اطلاعات و ارتباطات، به ویژه اینترنت تاثیر اساسی بر روشی که شرکت ها برای سازماندهی کردن فعالیت های داخلی و خارجی شرکت به کار می برند، دارند. تجزیه و تجزیه مجدد زنجیره ارزش صنعت، فعالیت های موجود و فعالیت های بازیگران جدید. مدیریت زیرساخت موقعیت سیستم ارزش را نشان می دهد که برای تحویل ارائه های شرکت و ایجاد و حفظ رابطه مشتری لازم و ضروری می باشد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...