پژوهش های انجام شده در مورد ارتقاء تکنولوژی شرکت … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
آماره آزمون که دارای توزیع t استیودنت با درجه آزادی n-2 است براساس فرمول زیر محاسبه می شود: رابطه (۳-۵)
که در رابطه فوق Sbخطای معیار b (ضریب رگرسیون حاصل ازنمونه ها) از طریق رابطه (۳-۵) به دست می آید:
رابطه (۳-۶)
که در رابطه فوق Se خطای معیار برآورد است که از طریق فرمول رابطه (۳-۶) محاسبه می شود:
رابطه (۳-۷)
۳-۱۰-۶-۳-تعیین مقادیر بحرانی
در این مرحله مقادیر بحرانی با توجه به n و و یک دنباله یا دو دنباله بودن آزمون تعیین می شوند.
۳-۱۰-۶-۴- تصمیم گیری
اگر آماره آزمون با توجه به مقادیر بحران در ناحیه پذیرش H0 واقع باشد، فرض H0در سطح اطمینان ×(۱- )۱۰۰درصد پذیرفته می شود. به عبارت دیگر رابطه خطی معنی داری بین متغیر مستقل و متغیر وابسته وجود ندارد. در غیر این صورت داده های نمونه دلیل محکمی بر تایید H0 ارائه نداده به بیان دیگر H1تایید شده یعنی رابطه خطی معنی داری بین متغیر وابسته و مستقل وجود دارد (آذر، ۱۳۸۰).
۳-۱۱- جمع بندی مطالب فصل روش تحقیق
با بررسی خصوصیات کمی و تبیین ارتباط دادهای مورد تحقیق به صورت کنترل شده از نظر پایایی و روایی مورد نیاز و کفایت قضاوت پذیری در خصوص عوامل موثر در اهداف مورد نظر ارتقاء تکنولوژی صنعت برق در حوزه برق منطقه ای غرب، به کمک تبیین جدول هدف – محتوا تفسیر کننده عملکرد متغیرها یا عوامل اولیه موثر در نحوه شناخت وکشف روابط مکنون در امر تکنولوژی، اقدام به تحلیل عاملی داده های مزبور گردید. آنگاه با تبیین وتوصیف مسیرهای ارتباطی میان عوامل موثر و اهداف مورد نظر مدل قابل سنجش و آماده تحقیق برای تبیین معادلات ساختاری معرفی گردیده است. به بیانی دیگر نتایج بدست آمده در این فصل از تحقیق، موجب به تبیین روش تحقیق و آماده سازی داده های آماری جهت تجزیه و تحلیل منجر به تدوین مدل تجربی و قابل آزمون و اثبات روابط ساختاری مکنون به صورت مدل مفروض و اولیه در نمودار شماره (۳- ۲) در زیر می باشد:
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
نمودار (۳- ۲): مدل ساختاری مفروض عوامل موثر در ارتقاء سطح تکنولوژی
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
و
طرح مدل تجربی تحقیق
تجزیه و تحلیل داده ها و طرح مدل تجربی تحقیق
-
- فصل چهارم : تجزیه وتحلیل داده ها و طرح مدل تجربی تحقیق
۴-۱- مقدمات و کلیات مدل سازی
۴-۲- طراحی و توصیف مدل تجربی اولیه
۴-۳- طراحی و توصیف مدل تجربی نهایی
۴-۴- ارزیابی مدل های تجربی کشف شده
۴-۵- آزمون فرضیه های تحقیق بر روی مدل تجربی نهایی
۴-۶- تحلیل معادلات رگرسیون در مدل تجربی نهایی
۴- ۷- جمع بندی نتایج تحلیل داده ها و ارائه مدل تجربی مطلوب
۴-تجزیه و تحلیل داده ها وطرح مدل تجربی تحقیق
نظر به حجم زیاد و پیچیدگی داده ها ی حاصل از جامعه آماری؛ احتمال بروز خطاهای محاسباتی، اشتباهات تحلیلی، عملکرد نادرست در تشخیص مدل مورد نظر بیشتر خواهد شد. بنا براین با طبقه بندی داده ها و تعیین شاخص های آماری مربوط به هر طبقه می توانیم درک صحیح تری در خصوص ارتباطات نامشهود میان متغیرهای تحقیق داشته باشیم. در این تحقیق به کمک روش های آماری مختلف بر اساس موارد و مندرجات فصل سوم، عامل های کاملا مشخص و اساسی مورد شناسایی قرار گرفته که به روش تحلیل مسیر، اقدام به تجزیه وتحلیل عوامل موثر در این تحقیق پرداخته خواهد شد.
۴-۱- مقدمات وکلیات مدل سازی
در این بخش ضمن ارائه ویژگی های آماری جامعه، به بررسی توصیفی داده های آماری نمونه پرداخته می شود، و در مرحله دوم با تبیین میزان همبستگی میان عوامل موثر در مدل مفروض کشف شده در فصل قبل به شرح و تجزیه و تحلیل چگونگی طراحی مدل تجربی و نحوه دستیابی به ضرایب مربوط به سطح معنی داری، مسیرها و شکل ارتباطات اجزای مدل تجربی مزبور تبیین می گردد. مرحله سوم مربوط به ارزیابی مدل تجربی مفروض است. طی این مرحله به تحلیل مدل تجربی و خطاهای عملیاتی مربوطه پرداخته خواهد شد. آنگاه سنجش برازندگی یافته های تحقیق و نتایج تجزیه و تحلیل، اعتبار سنجی اطلاعات نهایی صورت می پذیرد. سپس به آزمودن فرضیه های تحقیق بر روی مدل تجربی نهایی تحقیق پرداخته خواهد شد. و در پایان نیز اقدام به تعیین معادلات رگرسیون جهت تبیین روابط ریاضی مسیرهای ارتباطی میان اجزای مدل تجربی وتعیین میزان تاثیر اجزا و متغیرهای ترکیب شده در عوامل مکنون اصلی مدل تجربی خواهد شد.
۴-۲- طراحی و توصیف مدل تجربی اولیه
در مدل تجربی اولیه، مولفه های چهارگانه اصلی یعنی عامل فنی و مهندسی به عنوان متغیر مستقل و اثر گذار و عوامل فنی و اقتصادی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به عنوان متغیر وابسته در نظر گرفته شده اند. مدل مورد نظر ما در این تحقیق از نوع مدل اولیه یا مفروض است که در آن محقق با توجه به مطالعات نظری وتحلیل های منطقی برای جامعه آماری مورد مطالعه، یک مدل اولیه طراحی می کند و سپس با بهره گرفتن از داده های تجربی و با کمک تحلیل مسیر ، مدل را اصلاح می کند تا برازش مناسب داشته باشد. مدل اولیه بدست آمده در فصل سوم که بصورت مقدماتی به ایده تدوین مدل نظری آزمون پذیر تبدیل شد. در زیر به عنوان نمودار شماره (۴-۱) می آید:
نمودار (۴- ۱) مدل اولیه ساختاری مفروض عوامل موثر در ارتقاء سطح تکنولوژی
همانگونه که در فصل سوم در قسمت تحلیل عامل داده های تحقیق آمد، پس از انجام تحلیل داده های مربوط به تحقیق در نها یت چهار عامل به عنوان مولفه های اصلی شناسایی شدند. در اینجا با توجه به ارائه مدل طراحی شده اولیه به دنبال اصلاح روابط اجزای مدل مورد نظر هستیم . بنا براین به منظور ارزیابی وضعیت ارتباطات وتعیین میزان همبستگی مناسب بین عوامل معرفی شده از میان داده های مربوط به مولفه های فوق بر اساس مدل فرضی اولیه ارائه شده در شکل (۴-۱) بالا؛ به کمک نرم افزار AMOS [۵۳]وضعیت ارتباط اجزای مدل معادلات ساختاری [۵۴]SEM تحلیل شده است.
نتایج تجزیه و تحلیل روابط مدل نظری اولیه به شکل مدل تجربی اولیه ارزیابی شده به صورتی که میزان همبستگی روابط میان متغیرها و عوامل آن محاسبه و توصیف شده باشد در نمودار شماره (۴-۲) ارائه گردیده است.
نمودار (۴- ۲) : نمودار میزان همبستگی مستقیم اجزای مدل تجربی اولیه ارزیابی شده
با توجه به اطلاعات مربوط به مدل تجربی اولیه ارزیابی شده در نمودار شماره (۴-۲)، شامل روابط همبستگی مستقیم بین متغیرها به قرار جدول شماره (۴-۱) ، معنی داری ارتباط مسیرهای مدل مربوطه مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. در این رابطه بایستی توجه نمود که معنی داری ارتباط مسیرهای مدل اولیه وقتی قابل اعتنا خواهد بود که نسبت عددی مقدار خطای برآورد شده به خطای استاندارد حداقل ۹۶/۱ برابر باشد. بنا براین صرف نظر از علامت اعداد ارائه شده در این جدول مقدار (t) این نسبت را بیان می کند.
جدول (۴- ۱) : برآورد ضرایب و مقادیر استاندارد در همبستگی مستقیم متغیرهای مدل تجربی اولیه
مقدار لامبدا استاندارد
سطح معنی داری (p)
سنجش مقدار (t)
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 12:27:00 ق.ظ ]
|