دانلود مقالات و پایان نامه ها با … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
همزیستی سیستمهای UWB با سیستم های باند باریک موجود
چالش ها
با ظهور سیستمهای UWB برای مخابرات بیسیم، چالشهای زیادی نیز به همراه خود به وجود آوردند. بعضی از این آیتمها در زیر لیست شده است[۲، ۴-۷].
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۱- طراحی آنتنهای با چندین پهنای باند زیاد
۲- جلوگیری از تداخل با دیگر سیستمهای باند باریک موجود
۳- آشکارسازی و حذف تداخلهای باند باریک قوی
۴-دشوار بودن مسأله همزمانسازی به علت وجود پالسهای بسیار باریک
۵- تخمین پارامترهای کانال مانند ضرایب و تاخیر کانال چندمسیرگی
۶- امکان دستیابی چند کاربره، طراحی کد چند کاربره و حذف تداخل چند کاربره
۷- طراحی وفقی، ساده، کم هزینه و کم توان فرستنده و گیرنده
۸- محدودیتهای عملی تبدیل کننده های آنالوگ به دیجیتال
کاربردها
کاربردهای مختلف از وسایل راداری تا مخابرات بیسیم در تکنولوژی UWB پیشنهاد شده است. توانایی نفوذ مواد UWB، آنها را برای حضور در حوزه پزشکی و رادارهای زمین نفوذ، سیستمهای جستجویابی و صنعت معدن هموار میسازد. پیدا کردن موقعیت، کاربرد مهم دیگر تکنولوژی UWB میباشد، همچنین در کاربردهای مخابرات بیسیم نیز به طور گسترده میتوانند به کار روند.
اخیرا دو نوع استاندارد IEEE برای سیستمهای UWB وجود دارد. در کنار کاربردهای با برد کم و نرخ داده بسیار زیاد (HDR[5]) که برای مخابرات UWB پیشنهاد شده است (IEEE 802.15.3a)[8]، کاربردهایی نیز با برد بیشتر و نرخ ارسال کمتر (LDR[6]) در نظر گرفته شده است (IEEE 802.15.4a) [9]. یک نوع مثال برای دسته نوع اول می تواند ارسال دیتا بین کامپیوتر شخصی و وسایل آن همانند موس، پرینتر و مانیتور باشد. به طور خلاصه کاربردهای IEEE 802.15.3a می تواند برای شبکه های شخصی بیسیم (WPAN[7]) با نرخ دیتای بیش از Gbps 2 به کار روند. کاربرد دیگر UWB برای شبکه های سنسور نیازمند به نرخ دیتای ارسال Kbps 5 به Mbps 1 در حدود رنجهای m 100 با دقت حدود سانتیمتر در موقعیتیابی شامل می شود. کاربردهای IEEE 802.15.4a می توانند محدوده جدیدی از کاربردها مانند صنایع نفت و پترولیوم، صنایع پزشکی، مخابرات خانوار و استفادههای نظامی را شامل شود.
کاربردهای UWB در مخابرات را میتوان به دستههای عمده زیر تقسیم بندی کرد: ۱. شبکههایAd hoc 2 . شبکه های سنسور بی سیم ۳. شناسایی فرکانس رادیویی[۸] ۴. کامپیوترهای شخصی و لوازم الکتریکی ۵ .کاربردهای موقعیت یابی ۶ . کاربردهای پزشکی[۱۵]. حال به طور خلاصه این کاربردها را توضیح می دهیم. شبکه های Ad hoc، شبکه ای از گرههای سیار هستند که به صورت دایمی نمیباشند. در شبکه های Ad hoc از چندین گره برای مسیریابی استفاده می شود و به دلیل موقعیت متحرک، محدودیت مصرف توان و تداخل چند مسیرگی از تکنولوژی UWB می تواند استفاده شود.
شبکه های سنسور بی سیم شامل گرههای سنسور منحصر بفردی هستند که بر روی یک ناحیه توزیع شده اند که این سنسورها برای نظارت کردن پدیده فیزیکی در محیط (مثل دما، رطوبت، موقعیت، سرعت و…) به کار میروند. تکنولوژی UWB به دلیل دستگاههای کم توان و کوچک می تواند با دستگاههای مخابرات بیسیم ترکیب شوند، فرستنده، گیرنده و آنتنهای آنها کوچک، کم توان و کم هزینه هستند. کاربرد دیگر آن در آرایش فضایی بزرگراههای هوشمند است.
RFID یک تکنولوژی شناسایی خودکار است که از امواج رادیویی برای مخابره کردن با علامت اهداف استفاده می شود. در تکنولوژیRFID نیاز به ارتباط بین علامتها، تعیین موقعیت دقیق و مطمئن از مخابره کردن وضعیتهای سنسور در صورت نیاز است. تکنولوژی UWB این ویژگیها رو دارد و می تواند به کار رود. چالش مهم RFID امنیت اطلاعات آن است، که سیستمهای UWB به دلیل سطح توان پایین احتمال آشکارسازی آنها کم است، در نتیجه امنیت بیشتری نسبت به مخابرات باند باریک دارد. کاربرد دیگر آن در بیمارستانها است که قادر هستند وضعیت و مکانهای دقیق بیمارها و کارکنان بیمارستان را تعیین کنند.
کاربرد دیگر تکنولوژی UWB در نواحی رایانههای شخصی و لوازم الکتریکی است. خاصیت سرعت بالا در برد کوتاه، اهمیت زیادی در لوازم الکتریکی مثل DVD playerها، دوربینهای دجیتال، Mp3 player ها و تلویزیون دجیتال دارد که تکنولوژی UWB این قابلیتها را دارد. سیستمهای UWB می توانند برای شناسایی موقعیت دقیق یک شیء نیز به کار رونند.
کاربردهای UWB می تواند در بیمارستانها و کاربردهای حفاظتی، مراقبت بهداشتی ساختمانها ، مراقبت از دستگاهها و درمانگاهها و همچنین در عمل نجات بیمارها به کار رود. در مکانهای قرنطینه که نباید هیچ ارتباطی با بیرون داشته باشد و همچنین باید از سیستمهای مخابراتی استفاده شود که بر روی سیستمهای دیگر ایجاد تداخل نکند، از تکنولوژی UWB می تواند استفاده شود. پالسهای UWB الکترومغناطیس می تواند در بدن اشخاص نفوذ کند و به وضوح مشاهده شود، که می تواند برای عکسبرداری پزشکی بهکار رود. چون بافتها و تودههای مختلف بدن اثرهای متفاوتی روی پالسها دارند و سیگنالهای UWB به دلیل ارسال پالسهای خیلی کوتاه تفاوت اثر هر کدام از آنها را به آسانی تشخیص می دهند و باعث دادن یک عکس دقیقتری از اعضاء بدن می شوند. همچنین تکنولوژی UWB می تواند برای کنترل بیمار از راه دور نیز مناسب باشد. به عنوان مثال می تواند برای مراقبت مادر از کودک از راه دور و بدون تماس انجام شود. به دلیل کم توان و کم هزینه بودن می تواند در تولیدات پزشکی نیز به کار رود.
مطالب ارائه شده در این پایان نامه
در این پایان نامه و در فصلهای۲ تا ۵ مطالبی در جهت آشنایی با سیستمهای UWB، نوع مدولاسیون به کار رفته برای آنها و مدل های کانال پیشنهاد شده برای آنها و در نهایت به شرح مساله آشکارسازی در آنها خواهیم پرداخت و سپس در ادامه پایان نامه چگونگی استخراج و عملکرد گیرنده چندسمبولی برای مدولاسیون موقعیت پالس ([۹]PPM) سیگنالهای UWB را مورد بررسی قرار میدهیم.
در ابتدا و در فصل دوم به معرفی اطلاعات پیشزمینه برای سیستمهای UWB را بیان میکنیم. دو شبکه معمول برای ارسال UWB را معرفی میکنیم. سپس پالسهای عملی UWB مختلف و تکنیکهای مدولاسیون مختلف را بیان میکنیم. در نهایت تکنیکهای دسترسی چندگانه مثل پرش زمانی ([۱۰]TH) و روش دنباله مستقیم[۱۱] در سیستمهای UWB ضربههای رادیویی (IR[12]) را مورد مطالعه قرار میدهیم.
در فصل سوم مدلهای کانال UWB را بر طبق دو استاندارد IEEE 802.15.3a و IEEE 802.15.4a را مورد بررسی قرار میدهیم، سپس نتایچ شبیه سازی های انجام شده توسط نرم افزار MATLAB را بیان میکنیم.
در فصل چهارم نگاهی گذرا بر روشهای آشکارسازی همدوس و ناهمدوس سیگنالهای UWB خواهیم پرداخت. سپس روشهای آشکارسازی ناهمدوس مختلف به همراه نتایچ شبیه سازی های انجام شده توسط نرم افزار MATLAB به منظور ارزیابی عملکرد نرخ خطای بیت (BER[13]) را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
در فصل پنجم به چگونگی استخراج و عملکرد دو روش آشکارسازی ناهمدوس چندسمبولی سیگنالهای PPM-UWB براساس روش GLR خواهیم پرداخت. سپس نتایچ شبیه سازی به منظور ارزیابی کارایی BER آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد و با روشهای متداول مقایسه خواهد شد و در فصل ششم، نتیجه گیریها انجام خواهد شد و پیشنهاداتی برای ادامه کار بیان میکنیم.
فصل دوم
مدل سیستم UWB
در این فصل به معرفی اطلاعات پیشزمینه برای سیستمهای UWB میپردازیم. دو شبکه معمول برای ارسال UWB را معرفی میکنیم. سپس پالسهای عملی UWB مختلف و تکنیکهای مدولاسیون مختلف را بیان میکنیم. در نهایت تکنیکهای دسترسی چندگانه مثل پرش زمانی و روش دنباله مستقیم به روش ضربههای رادیویی UWB مورد مطالعه قرار میدهیم.
شبکه های ارسال UWB
روشهای بسیار متفاوتی برای معرفی سیستمهای مخابراتی UWB به شرط رعایت محدودیتهای شدید بر طبق FCC وجود دارد. به هر حال، دو شبکه متداول برای سیستمهای UWB پیشنهاد شده است: ۱- چند بانده ۲- IR. روش چند بانده، طیف فرکانسی را به باندهایی با پهنای باند بیش از MHz 500 که همپوشانی ندارند، تقسیم می کند. این تکنیک، برای استفاده از طیف UWB برای ارسال چندین سیگنال UWB، در زمان یکسان که با یکدیگر تداخل ندارند، استفاده می شود. برای اینکه به طور تقریبا کامل، کل طیف مربوط به خود را در بر بگیرند، چندین باند فرکانسی انرژی، باید در فرکانسهای مرکزی مختلف تولید شوند و در کل طیف قرار گیرند[۵]. بنابراین فرستنده توانایی جلوگیری از تداخل با کاربرهای دیگر را دارد و با این عمل، از تداخل بر روی باندهای خاصی مثل IEEE 802.11a در GHz 5 را جلوگیری می کند. چندین روش مختلف مثل CDMA[14]، OFDM[15] و DSSS[16] برای شبکه های مدولاسیون چند بانده پیشنهاد شده است. از روش متداول مدولاسیون OFDM بیشتر در استاندارد IEEE 802.15.3a استفاده شده است[۱۶]. مهمترین چالش در شبکه OFDM-UWB پیچیدگی آن در به کار بردن بلوکهای تبدیل فوریه سریع (FFT[17]) میباشد.
شبکه ارسالی مهم دیگر، IR-UWB است. روش اساسی این تکنیک، تولید دنبالهای از پالسهای بسیار باریک برای ارسال بیتهای اطلاعاتی میباشد. ویژگی مهم IR-UWB خاصیت ذاتی باند پایه بودن این تکنیک میباشد که باعث سادگی ساختار فرستنده و گیرنده خواهد شد. مهمترین چالش آن نسبت به مدولاسیون OFDM تداخل آنها با دیگر سیستمهای باند باریک میباشد. یکی از سیستمهای متداول در شبکه IR-UWB تکنیک تصادفی TH میباشد.
شبکه چند بانده
مدولاسیون چند بانده، یکی از روشهای مدولاسیون دیتا با تکنولوژی UWB میباشد. GHz5/7 از طیف UWB به چندین باند با پهنای باندهای بزرگتر از MHz 500 تقسیم می شود. در این روش پالسهای UWB به باریکی پالسهای IR-UWB نمی باشد. بنابراین ضروریتهای همزمانسازی کاهش پیدا می کند. چندین روش برای شبکه چند بانده UWB پیشنهاد می شود. در اینجا، ما به کاربردهای OFDM در UWB خواهیم پرداخت. OFDM حالت خاصی از ارسال چند حامل میباشد، که زیر حاملها بدون تداخل با یکدیگر میتوانند در حوزه فرکانسی با یکدیگر همپوشانی داشته باشند و با این عمل کارایی فرکانسی آنها افزایش پیدا می کند. همچنین OFDM در مقابل تداخل مالتی پس مقاوم میباشد. به هر حال، OFDM عملکرد مناسبی برای کاربردهای با نرخ دیتای بالا دارد. برخلاف OFDM باند باریک، طیف OFDM-UWB بین زیر حاملها شکاف دارد[۴].
مدولاسیون و پالس های IR
مدل اساسی برای سیگنال ارسالی در شبکه IR-UWB به صورت زیر بیان می شود:
شکل پالس UWB ، دامنه پالس و طول سمبول است. یک پالس IR-UWB به گونه های مختلف انتخاب می شود، مثل گوسی، لاپلاسی[۱۸]، چریپ[۱۹]، هرمیشن[۲۰]، موجک[۲۱] یا رایلی[۲۲]. رایج ترین شکل پالس برای سیستمهای مخابراتی IR- UWB، پالس گوسی و مشتقات آن میباشد. یک پالس گوسی به صورت زیر توصیف می شود:
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-04-14] [ 12:56:00 ق.ظ ]
|