تصویر ۱۷- پلان حیاط گودال باغچه و محل قرارگیری حسگر حرارتی در اتاق نمونه در زیر زمین خانه­ی هوشمند (ماخذ: نگارنده)
تصویر ۱۸- مقطع اتاق نمونه در زیر زمین خانه­ی هوشمند(ماخذ: نگارنده)
نمودار ۱۳ ، دمای ثبت شده اتاق مورد نظر و هوای بیرون را در فواصل زمانی مشخص و در بازه­ی زمانی ۱ تا ۳ بهمن نمایش می­دهد. همانطور که مشاهده می­گردد با نوسان دما در طول روز در فصل سرد سال، دمای اتاق مورد نظر با نوسان اندکی در محدوده ثابت دمایی ۱۱ درجه سانتیگراد قرار دارد.
نمودار ۱۳- دمای ثبت شده در اتاق و هوای بیرون نمونه­ اتاق در خانه هوشمند
۴-۴-۲- ۳- شبیه سازی ساختمان نمونه
مدل اتاق مذکور با شرایط آب و هوایی مشابه در بازه ی زمانی ۱ تا۳ بهمن ماه توسط نرم افزار EnergyPlus شبیه سازی گردید. نتیجه­ شبیه سازی این نمونه و هوای بیرون در نمودار۱۴ نشان داده شده است. همچنین در نمودار ۱۵ مشاهده میشود که نرم افزار با تفاوتی نزدیک دمای اتاق نمونه را شبیه سازی کرده است. برای بررسی این تفاوت مطابق جدول ۹ میزان تفاوت دمای بیشینه تا کمینه بین دو روش در حدود ۱.۰۱ درجه سانتیگراد است. این میزان تفاوت بین دمای شبیه سازی شده و دمای واقعی رکورد شده ی اتاق نمونه، صحت روش شبیه سازی را اثبات می­نماید.

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

نمودار ۱۴- مقایسه­ دمای شبیه سازی شده و ثبت شده­
نمودار۱۵- مقایسه دمای رکورد شده و شبیه سازی شده اتاق نمونه در خانه­ی هوشمند
جدول ۹- مقایسه دمای شبیه سازی شده و ثبت شده اتاق نمونه در خانه هوشمند

دمای رکورد شده ی اتاق
دمای شبیه سازی شده اتاق
میزان تفاوت دمایی دو روش

کمینه
۱۱
۱۱.۶۲۶
۰.۱۳۱

بیشینه
۱۲.۷
۱۳.۰۸۵
۱.۱۴۹

۴-۵- شناخت ویژگی های مدل طرح برای شبیه سازی حرارتی
برای شروع شبیه سازی و ارزیابی نتایج تحقیق نیاز به کنترل عواملی از پیش تعیین شده است تاکلیت طرح را سازماندهی نماید. از جمله ضروریات طرح ارائه مدل کالبدی یکسان برای مقایسه ی دو وضعیت محیطی مجاور هوای آزاد وخاک است . علاوه بر آن سایر عوامل نظیر ویژگی­های فیزیکی پوسته­ی بنا وهمچنین قرارداد بستر محیط و نیازهای ساکنین ساختمان باید در نظر گرفته شود. به طور کلی ضروریاتی که وضعیت مدل طرح مورد مطالعه را معیین میکنند به صورت سه دسته ی کلی عوامل هندسی، قرار دادی و تخمینی در نظر گرفته می­ شود.
۴-۵-۱-عوامل موثر هندسی و فیزیکی
اولین گام جهت نیل به هدف شناخت عملکرد حرارتی ساختمان های خاک پناه از طریق شبیه سازی رایانه ای، یافتن مدلی مناسب جهت مقایسه وارزیابی این گونه ی ساختمانی است. بنابر نیاز روش تحقیق که بایستی مدلی یکسان در دو شرایط محیط آزاد روی سطح زمین و همجواری با خاک پوسته ی زمین شبیه سازی ومقایسه گردد، مدل BestCase پیشنهاد شده توسط استانداردASHRAE ، به عنوان نمونه ی یکسان جهانی پیشنهاد می­گردد. این مدل در واقع نمونه کوچکی است تا شبیه سازی های گوناگون حرارتی را در شرایط یکسان مورد قضاوت قرار دهیم. استانداردASHRAE 140-2011 برای ساختمان های مختلف نمونه های (case 195-960) را ارائه نموده است تا مدلی ثابت برای پژوهش های مختلف در اختیار پژوهشگران قرار گیرد. به این طریق حاصل نتایج می تواند با ملاکی یکسان مورد قضاوت قرار گیرد. این استاندارد برای ساختمان های سنگین(High Mass) نمونه ی ۹۰۰-۹۶۰ را ارائه می نماید.
جهت انجام تحقیق حاضر نمونه ی BestCase 900 ASHRAE با ابعاد۷/۲×۸×۶ متر مکعب انتخاب گردیده است (تصویر۱۹). مدل مذکور براساس ویژگی فیزیکی و حرارتی مطابق جدول۱۰ ارائه شده است. بنابر این در این رساله نمونه های مورد مطالعه برای ساختمان های روی سطح زمین ودر زیر سطح خاک، براساس ویژگی های یکسان ارائه شده توسط BestCase 900 ASHRAE شبیه سازی شده ومورد ارزیابی قرار گرفته­اند.

تصویر۱۹- مدل هندسی پیشنهاد شده BestCase 900 ASHRAE (Judkoff & Neymark, 2009)
جدول ۱۰-ویژگی های مصالح مدل مورد مطالعه- BestCase 900 ASHRAE

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...