دانلود فایل پایان نامه با فرمت word : پژوهش های پیشین درباره :بیوتکنولوژی۱- فایل ۶ – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
Rp.palustris TIE-1
Rp.palustris BisB18
Rp.palustris BisA53
Rp.palustris BisB5
Rp.palustris HaA2
Rp.palustris CGA009
Sideroxydans strain ES-1
Acidovorax ebreus strain TPSY
Rhodobacter sp. SW2
R.capsulatus SB 1003
Rm. vanniclii
مهمترین باکتری های موثر در فرایند فروشویی میکروبی
انواع باکتری های موثر بر این فرایند از مناطق مختلف و با شرایط مختلفی جداسازی شده اند اما همگی باید دارای یکسری خصوصیات مشترک باشند، از جمله خصوصیات مشترک که در مورد این باکتری ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد (Yurun lan, 2011):
- تا حد امکان فلزی را که انتخاب می کنند بصورت انتخابی باشد و بر سایر فلزات همراه بیاثر باشد.
- در طبیعت به وفور وجود داشته باشد و شرایط تکثیر آنها به سهولت امکان پذیر باشد
-
- از نظر تغذیه اتوتروف باشند و یا اینکه به مواد گران قیمت برای تغذیه و رشد خود احتاج نداشته باشند
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
- به فلز مورد نظر مقاوم بوده و یا توانایی سازگار شدن با آن را داشته باشند
- با شرایط منطقه و سنگ معدن سازگار باشند
- محصولات نهایی تولید شده در حین فرایند حداقل اثر سوء را بر روی محیط و تجهیزات داشته باشد.
- منبع انرژی آنها از اکسیداسیون آهن و یا گوگرد بهدست آید
- باکتری های اسیددوست باشند و pH مناسب رشد آنها زیر ۵/۲ باشد.
با توجه به ویژگیهایی که گفته شد باکتری های این دسته به سه گروه تقسیم میشوند (Rossi, 1990) (Clark, 2006):
- باکتری های میانه دوست[۴۶]
- باکتری های گرمادوست معتدل[۴۷]
- باکتری های گرمادوست افراطی[۴۸]
باکتری های مزوفیل:
این باکتری ها توانایی رشد در دمای ۲۵ تا ۴۰ درجه سانتی گراد را دارند و در دماهای بالاتر معمولا قادر به رشد نبوده و یا رشد آنها مستلزم تغییر در سایر شرایط محیط آنها میباشد. این باکتری ها در استخراج فلزات از ذخائر سولفیدی کاربرد تجاری و صنعتی پیدا کرده اند که مهمترین آنها: Acidithiobacillus ferrooxidans, Acidithiobacillus thiooxidans, Leptospirillum ferroxidans میباشند (clark.M.E, 2006).
ACIDITHIOBACILLUS FERROOXIDANS
این باکتری اولین بار در سال ۱۹۴۷ از آب اسیدی یک معدن ذغال سنگ توسط کلمر[۴۹] جداسازی شد. این باکتری یک باکتری شیمیولیتوتروف است که ترکیبات معدنی مانند آهن فرو و گوگرد را با بهره گرفتن از اکسیژن بهعنوان گیرنده الکترون برای کسب انرژی اکسید می کند و بدین طریق دیاکسید کربن را تثبیت می کند. این باکتری حین اکسیداسیون آهن انرژی کمی بهدست می آورد، رشد این باکتری از معادله موناد پیروی می کند، به اینصورت که دارای فازهای تاخیری، لگاریتمی و سکون است که با اندازه گیری پتانسیل اکسیداسیون و احیاء میتوان این رابطه را در مورد آن اثبات کرد (Underwood, 1978). این باکتری میلهای شکل، گرم منفی و بدون اسپور و متحرک میباشد که حرکت آن توسط تاژک قطبی در یک سمت آن انجام میگیرد. این باکتری بر روی محیط آگارز همراه با سولفات فروس تشکیل کلنیهای مدور به رنگ قرمز و قهوهای میدهد (Bosecker, 1997). همچنین باعث تغییر رنگ محیط کشت ۹K از سبز کمرنگ به قهوهای تیره یا قرمز رنگ می شود.
دما و pH بهینه برای رشد باکتری A.ferrooxidans به ترتیب ۳۰ درجه و ۲ میباشد که نرخ رشد این باکتری از دمای ۲۵ تا ۲ درجه سانتی گراد به ازای هر ۶ درجه کاهش دما نصف میگردد. همچنین رشد این باکتری در pH بالاتر از ۳ کاهش یافته و از ۴ به بالاتر تقریبا متوقف می شود (peisheng, 1992).
ACIDITHIOBACILLUS THIOOXIDANS
این باکتری اولین بار از یک خط لوله فاضلاب جدا شد. یک باکتری گرم منفی و اسیددوست است اما بر خلاف A.ferrooxidans تنها قادر به اکسایش گوگرد عنصری میباشد.
این باکتری از نظر مورفولوژی شبیه به باکتری A.ferrooxidans بوده و با اکسیدکردن بخش گوگردی کانیهای سولفیدی نظیر پیریت(FeS2) انرژی خود را تأمین می کند که نتیجه این اکسیداسیون تولید یون SO4-2 و همچنین اسیدسولفوریک بوده و نهایتا pH محیط را کاهش میدهد که با این عمل محیط را برای رشد سایر میکروبهای اکسیدکننده آهن مناسب می کند و تحمل اسیدیته در این باکتری نسبت به باکتری قبلی بیشتر است (Bosecker, 1997).
این باکتری در دمای ۳۰ درجه سانتی گراد بیشترین رشد را داشته و در دماهای بالاتر نسبت به A.ferrooxidans تحمل بیشتری از خود نشان میدهد و قادر به تحمل دمای ۴۵ درجه سانتی گراد است. این باکتری در کشتهای مخلوط(Mixed Culture) در کنار A.ferrooxidans وجود دارد و عمل بیولیچینگ را انجام میدهد (Yun-GUO Liu, 2007).
LEPTOSPIRILLUM FERROOXIDANSE
این باکتری اولین بار از یک محیط معدنی حاوی کانسنگهای سولفیدی مس در ارمنستان جداسازی شد. این باکتری گرم منفی، اوتوتروف، اسیددوست و هوازی اجباری میباشد، باکتریLeptospirillum در مقایسه با باکتری های قبل تحمل pH های پایین تر را دارد و در این pH ها با کاهش اسیدیته از ۵/۲ به ۵/۱ تعداد سلولهای زنده A.ferrooxidans خیلی سریعتر از Leptospirillum کاهش مییابد و در مناطقی از معدن که دارای pH پایینتر از حد تحمل سایر باکتری ها است این باکتری غالب میگردد (Backer, 2003) (Volsky, 2001). اما در مورد تغییرات دمایی باید گفت که این باکتری در دماهایی پایینتر از دمای بهینه رشد باکتری های A.ferrooxidans و A.thiooxidans مقاومت کمتری دارد، سویههایی نیز به تازگی کشف شده اند که قادر به رشد در برابر مقادیر آهن خیلی بیشتر از حد تحمل باکتریA.ferrooxidans میباشد.
باکتری Leptospirillum شیمیولیتوتروف است و یون فرو و همچنین پیریت موجود در کانیهای سولفیدی را در متابولیسم خود استفاده می کند (Olubambi, 2007)، این باکتری به شکل مارپیچ بوده و با ۲ تا ۵ میله خمیده با طول ۹/۰ تا ۱/۱ میکرومتر و قطر ۲/۰ تا ۴/۰ میکرومتر است، در فاز رشد نمایی که باشند انتهای این میلهها بهم وصل می شود و به شکل Pseudococci با قطر ۸۰۰ نانومتر دیده میشوند. در اکسیداسیون سولفید فلزی L.ferrooxidans بصورت مستقیم و یا غیر مستقیم،که از طریق تولید یون فریک در نتیجه
اکسیداسیون فرو میباشد همکاری می کند و به اندازه A.ferrooxidans در لیچینگ اهمیت دارد (Silva, 2001). در اتصال به سطوح کانی نسبت به باکتری های دیگر اتصال محکمتری داشته و سرعت رشد آن نصف رشدA. Ferrooxidans است.
در دماهای پایین تر به سرعت غالب می شود و سرعت رشد و زمان دوبرابر شدن آن خیلی بیشتر از A.ferrooxidans است. سرعت اکسیداسیون آهن در این باکتری ۴۰% سرعت اکسیداسیون آهن در باکتری اول در این گروه از باکتری ها میباشد (Hongbo zhou, 2008).
باکتری های گرمادوست معتدل:
حضور باکتری های اسیددوست گرمادوست و معتدل در چشمههای آبگرم و مناطق معدنی توسط محققان زیادی نامگذاری شده است. بعضی از این جدایه به عنوان اجزاء جنس Sulfubacillus مثل Acidithiobacillus caldus تقسیم بندی شده اند. جنس سولفوباسیلوسها(Sulfubacillus) شامل یوباکترها هستند که زندگی اتوتروفی دارند و از یون فرو، مواد معدنی گوگرددار مانند پیریت و کالکوپیریت و گوگرد عنصری، بهعنوان منبع انرژی استفاده می کنند. قطر این باکتری ها بین ۸/۰ تا ۲ میکرومتر است و میتوانند هوازی و یا بیهوازی اختیاری باشند. فیزیولوژیک اعضای جنس Sulfubacillus مانند هم است و در درجه حرارتهای ۵۰ تا ۸۰ درجه سانتی گراد رشد می کنند. رشد این گروه از باکتری ها در حضور مقدار کمی عصاره مخمر بهتر انجام میگیرد (Plumb, 2002).
باکتری های گرمادوست افراطی:
آرکی ها شاخه مستقلی از میکروارگانیسمها میباشند که بهواسطه خصوصیاتی که دارند از یوباکترها متمایز میشوند و به چهار دسته اکسیدکننده ترکیبات سولفوری تقسیم میشوند، این چهار دسته شامل: Sulfolobus, Acidianus, Metallosphaera, Sulfurococous هستند.
همه این آرکیها کروی، هوازی و اسیددوست هستند که Sulfolobus و Acidianus در فروشویی میکروبی اهمیت دارند و شکل آنها به صورت کروی میباشد. همگی اجزای این گروه لیتواتوتروف هستند و در شرایط مختلف اتوتروف، هتروتروف و میکسوتروف رشد می کنند. باکتری های ترموفیل معتدل بصورت مخلوطی با باکتری های مزوفیل و یا آرکیهای گرمادوست افراطی رشد می کنند.
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-04-13] [ 11:36:00 ب.ظ ]
|