نگاهی به پژوهشهای انجامشده درباره : تاثیر کیفیت سود … – منابع مورد نیاز برای مقاله و پایان نامه : دانلود پژوهش های پیشین |
سایر نتایج بدست آمده به شرح زیر میباشد:
-
- بین تفاوت سود گزارش شده و سود تعدیل شد با بازده اضافی سهام شرکت، رابطه مثبت و معناداری مشاهده شد. این نتیجه بدست آمده نشان میدهد شرکتهایی که سود گزارش شده اولیه آنها بیشتر از سود تعدیل شده میباشد، بازده اضافی بالاتری را کسب نموده اند.
-
- بازده سهام در ۱۲۰ روز گذشته تاثیر مثبت و معناداری بر بازده اضافی سهام شرکت داشته است. این نتیجه بیانگر آن است که بازده اضافی دوره پس از تعدیل، بطور قابل توجهی از بازده ۱۲۰ روز گذشته تبعیت می کند.
-
- حسابهای اصلی (درآمد- بهای تمام شده و هزینه های جاری عملیاتی) تاثیر مثبت و با اهمیتی بر بازده اضافی سهام شرکت دارند.
-
- گزارشات تعدیلی تاثیر منفی و با اهمیتی بر بازده اضافی سهام شرکت دارد.
-
- تغییرات حسابرس در دوره تعدیل گزارشات مالی تاثیر مثبت و البته بیاهمیتی بر بازده اضافی سهام داشته است.
-
- اندازه و تفاوت سود تعدیل شده و مقابل تعدیل تاثیر منفی و البته بیمعنایی بر بازده اضافی سهام داشته است
-
- تعداد گروه حسابهای اصلی که در تعدیل تحت تاثیر قرار گرفته است، تاثیر منفی و بااهمیتی بر متغیر وابسته داشته است. به عبارت دیگر نتیجه بدست آمده نشان میدهد که هر چه تعداد حسابهای تحت تاثیر تعدیل بیشتر باشد، شرکت بازده اضافی کمتری را تجربه می کند.
-
- متغیر اصرار بر تعدیل گزارش تاثیر با اهمیتی بر واکنش سرمایه گذاران به گزارشات تعدیلی نداشته است.
۵-۲-۱-۲- نتایج فرضیه اول با بهره گرفتن از مدل کیفیت سود اسلوان
خلاصه نتایج به شرح ذیل میباشد:
-
-
-
- بر اساس آماره F و سطح معناداری آن، مدل معنیداری وجود دارد و میتوان فرضیه تحقیق را با بهره گرفتن از مدل رگرسیونی فوق مورد بررسی و آزمون قرار داد.
-
- میزان ضریب تعیین یا مدل تقریباً ۶۲۵% است و این نشان دهنده این است که ۶۳ درصد تغییرات به عنوان متغیر وابسته تحت تاثیر متغیرهای مستقل تحقیق، قرار دارد.
-
- کیفیت سود بر اساس مدل اسلوان تاثیر معناداری بر واکنش سرمایه گذاران (بازده اضافی سهام) به گزارشات تعدیلی نداشته است.
-
- بین کیفیت سود و بازده اضافی سهام رابطه منفی و بیمعنایی وجود دارد.
-
-
با توجه به بیمعنا بودن و نیز عدم تاثیرگذاری کیفیت سود بر اساس مدل اسلوان بر واکنش سرمایه گذاران به گزارشات مالی تعدیلی، بررسی فرضیه اول تحقیق بر اساس این مدل صورت نگرفته است.
نتایج بررسی فرضیه تحقیق بر اساس مدل دیشف به شرح زیر بود:
واکنش بازار به گزارشات تعدیلی در شرکتهای با کیفیت سود پایینتر، ضعیفتر (منفیتر) از شرکتهای با کیفیت سود بالاتر است.
این نتیجه بدست آمده نشان میدهد که واکنش سرمایه گذاران به گزارشات مالی تعدیل شده در شرکتهای با کیفیت سود پایینتر، در مقایسه با شرکتهای با کیفیت سود بالاتر، ضعیفتر و به عبارتی منفیتر است.
بنابراین فرضیه نخست تحقیق مبنی بر اینکه؛ شرکتهایی که کیفیت سود پایینتری دارند در مقایسه با شرکتهای با کیفیت سود بالاتر، واکنش ضعیفتری (منفیتر) در خصوص گزارش تعدیلی از بازار دریافت خواهند کرد، مورد تایید قرار میگیرد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
در واقع از دیدگاه بازار، گزارشات مالی تعدیل شده در شرکتهای با کیفیت سود پایینتر، واکنش منفیتر را در پی خواهد داشت و این در حالی است که واکنش بازار به گزارشات مالی تعدیل شده در شرکتهای با کیفیت سود بیشتر، مثبتتر بوده است.
سود یکی از با اهمیتترین اقلام صورتهای مالی است که در شرکتها به عنوان یکی از معیارهای تصمیم گیری برای ارزیابی عملکرد و تعیین ارزش بنگاه اقتصادی محسوب میشود. هدف از گزارش سود، تامین و ارائه اطلاعات مفید برای اندازهگیری کارایی مدیریت، پیش بینی آینده واحد انتفاعی و توزیع آتی سود سهام، مبنایی برای تشخیص مالیات، بررسی قیمت محصولات و… برای ذینفعان میباشد (احمدپور، ۱۳۸۸).
نتیجه حاصل از این پژوهش مطابق با تحقیقات صورت گرفته در گذشته است. طبق تحقیقات قبلی شرکتهایی که ویژگی کیفی سود آنها از مطلوبیت پایینتری برخوردار است در مقایسه با شرکتهایی که ویژگیهای کیفی سود آنها مطلوبیت بالاتری دارند، هزینه سرمایه سهام عادی بالاتری را تجربه کرده اند. همچنین افزایش کیفیت سود گزارش شده، سبب افزایش اطمینان سرمایهگذار نسبت به ثبات در سودآوری میشوند. نتیجه پژوهش رومانوس (۲۰۰۷) نشان داده است که کیفیت سود قبل از تجدید ارائه صورتهای مالی بر واکنش بازار به آن تاثیرگذار است.
نتایج نشان میدهد که در تعیین ارزش شرکت به کیفیت آن (زمینه بالقوه رشد سود و میزان احتمال تحقق سودهای آتی) باید توجه کرد. سود حسابداری و اجزای مربوط به آن از جمله اطلاعاتی است که در تصمیم گیری استفادهکنندگان موثر است. در صورتی که سود حسابداری گزارش شده فاقد کیفیت باشد، عدم اطمینان ایجاد میگردد، عدم اطمینان مزبور منجر به ایجاد ریسک و در نهایت تقاضای یک نرخ بازده بالاتر از جانب سهامداران می شود. افزایش نرخ بازده مورد انتظار سهامداران، هزینه سرمایه سهام عادی را افزایش داده و به تبع آن هزینه سرمایه شرکت افزایش مییابد (احمدپور، ۱۳۸۸).
کیفیت سود و به صورت عامتر کیفیت گزارشات مالی، مورد علاقه کسانی است که از گزارشهای مالی برای تصمیم گیریهای سرمایه گذاری و انعقاد قراردادهای مختلف استفاده می کنند. از دیدگاه سرمایه گذاری، کیفیت سود پایین مطلوب نیست زیرا نشانگر وجود ریسک در تخصیص منابع به آن بخش میباشد و باعث کاهش رشد اقتصادی از طریق تخصیص نادرست سرمایهها خواهد شد. از طرفی، کیفیت سود پایین باعث انحراف منابع از طرحهای با بازده واقعی به طرحهای با بازده غیرواقعی می شود که کاهش رشد اقتصادی را در پی خواهد داشت.
به همین جهت سرمایه گذاران و سایر استفادهکنندگان از صورتهای مالی عموما با اطلاعات منتشر شده توسط شرکتهایی که از کیفیت سود پایینتری برخوردارند با تردید بیشتری برخورد مینمایند و واکنش آنها نسبت به گزارشهای تعدیل سود در این شرکتها منفیتر است.
۵-۲-۲- خلاصه نتایج آزمون فرضیه دوم تحقیق
در این فرضیه به بررسی این موضوع میپردازیم که آیا کیفیت سود اندازه گیری شده با بهره گرفتن از الگوی اسلوان، از کیفیت سود اندازه گیری شده با بهره گرفتن از شاخص اقلام تعهدی بر اساس مدل دی چو و دی شف در پیش بینی واکنش بازار مفیدتر است.
مدل مورد استفاده به صورت زیر است:
خلاصه نتایج در ادامه تشریح می شود:
-
-
- بر اساس آماره F و سطح معناداری آن، مدل معنیداری وجود دارد و میتوان فرضیه تحقیق را با بهره گرفتن از مدل رگرسیونی فوق مورد بررسی و آزمون قرار داد.
-
- میزان ضریب تعیین یا مدل تقریباً ۴۰% است و این نشان دهنده این است که ۴۰ درصد تغییرات به عنوان متغیر وابسته تحت تاثیر متغیرهای مستقل تحقیق، قرار دارد.
-
- کیفیت سود بر اساس مدل اسلوان تاثیر معناداری بر واکنش سرمایه گذاران (بازده اضافی سهام) به گزارشات تعدیلی نداشته است.
-
- به عبارت دیگر این نتیجه بیانگر آن است که واکنش سرمایه گذاران به گزارشات مالی تعدیلی در شرکتهای با کیفیت سود بالاتر، یک واکنش مثبت میباشد و در صورتی که گزارشات تعدیل شده حاوی اخبار بد (منفی) باشد، واکنش منفی سرمایه گذاران به این گزارشات، شدت کمتری خواهد داشت.
-
- کیفیت سود اندازه گیری شده بر اساس مدل دیچو و دیشف تاثیر معنادار و قابل ملاحظهای بر واکنش سرمایه گذاران به گزارشات مالی تعدیلی داشته است، به عبارت دیگر کیفیت سود اندازه گیری شده بر اساس مدل دیچو و دیشف در پیش بینی واکنش بازار به گزارشات مالی تعدیلی مناسب و مفید بوده است و این در حالی است که کیفیت سود اندازه گیری شده بر اساس مدل اسلوان تاثیر معناداری بر واکنش سرمایه گذاران به گزارشات مالی تعدیلی نداشته است و به عبارتی این مدل توانایی پیش بینی واکنش بازار را نداشته است.
-
- لذا فرضیه دوم تحقیق مبنی بر اینکه؛ کیفیت سود اندازه گیری شده با بهره گرفتن از الگوی اسلوان (۱۹۹۶)، از کیفیت سود اندازه گیری شده با بهره گرفتن از شاخص اقلام تعهدی بر اساس مدل دی چو و دی شف (۲۰۰۲) در پیش بینی واکنش بازار مفیدتر است، در سطح اطمینان ۹۵% رد می شود.
-
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-04-13] [ 11:42:00 ب.ظ ]
|