مقدار

ضرایب استاندارد خطا

بتا

مقدارt

سطح معناداری

بهسازی

۰۵۱/۰

۰۴۴/۰

۱۱۶/۰

۶۹۷/۷۹

۰۰۵/۰

بین عامل مشارکت افراد در بهسازی محله رابطه وجود دارد.جهت بررسی این فرضیه ازرگرسیون چندمتغیری بااستفاده ازروش ورودیاEnterاستفاده شد نتایج حاصل ازرگرسیون چندمتغیری نشان دادکه این عوامل روی هم رفته۷۰۴/۰درصدازواریانس مربوط به متغیر مهاجرت را پیش بینی می کند جدول تحلیل واریانس یک راهه رگرسیون چندمتغیری نشان دادکه این عوامل بادرجات آزادی df=6-112 مقدار t=77/338رابرآورد نموده اندکه این مقدارt بااین درجات آزادی درسطح۰/۰۰۵ معناداراست.
فصل پنجم
جمع بندی، بحث، نتیجه گیری و پیشنهادات
مقدمه
یکی از مهمترین بخشهای یک تحقیق فصل نتیجه گیری است که به ارائه پیشنهادات می پردازد. تمام تلاش یک محقق برای ارائه نتایج حاصل از پژوهش و بیان راهکارهای سازنده جهت حل مشکلاتی است که پژوهش برای آن انجام پذیرفته است و یا در حین انجام پژوهش ظهور نموده است. با انجام پژوهش و بحث در نتایج آن می توان اقدامات مناسبی برای رشد و تعالی و مدیریت مناسب در برابر بحران های زلزله را برنامه ریزی نمود.

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

۵-۱- جمع بندی
در این قسمت از پژوهش که قسمت پایانی آن می باشد در نظر داریم که یافته ها و برداشت های خود را ار مقایسه ی تحلیلی که به عمل آورده ایم بیان کنیم و یک نتیجه گیری کلی ارائه دهیم.
همان طور که مشخص است همه محلات غیر رسمی بندر به دلیل کمبود خدمات، فرسودگی و مشکلات عقب ماندگی رنج می برند با این وجود این محلات از تعامل عوامل درون زا (خانوارها، فعالیتها، فرم ها و کارکردها) و عوامل درون زا (نهادها، قوانین و مقررا، سیاستها و …) شکل می گیرد. بنابراین به کارکرد تک تک این عناصر وابسته است. چناچه این عناصر در ایجاد نقش خود کوتاهی کنند به یقین رکود، ایستایی و در نهایت فرسودگی محلات بدنبال خواهد داشت.
پس از انتخاب محله سورو به عنوان محدوده مطالعاتی، فعالیتهای پژوهشی در دو بخش عمده صورت داده شده است ۱- تشریح وضع موجود ۲- آزمون فرضیات و تجزیه و تحلیل روابط بین متغییرهای مختلف اجتماعی- اقتصادی، کالبدی و موقعیتی از طریق آزمون های مختلف آماری، در تشریح وضع موجود ابتدا مشخصات کلی است محله سورو یکی از سکونتگاه های دهگانه غیررسمی شهر بندرعباس شناسایی شده است، بر اساس تحقیقاتی که صورت گرفته محله سورو با وسعت معادل ۱۳۹ هکتار و جمعیت ۹۴۵۳ نفر(مطابق سرشماری نفوس و مسکن ۱۳۸۵) برابر با ۲٫۴ درصد از کل جمعیت بندرعباس را در خود جای داده است و دارای تراکم جمعیتی معادل ۸٫۴ نفر در هکتار می باشد در جنوب غرب بندرعباس و در حاشیه دریا واقع شده است این محله از شمال با شهرک های مسکونی، از شرق با اراضی نظامی، از جنوب با دریای خلیج فارس و از غرب با اراضی نیروی دریایی محصور شده است. و این محله در ناحیه ۱ منطقه ۳ شهرداری بندرعباس واقع شده است این محله از لحاظ ترکیب جمعیت جنسی که بر اساس آمار جمعیتی سال ۱۳۸۵ نشان می دهد که ۵۲٫۶ درصد از جمعیت محله را مردان و ۴۷٫۴ درصد بقیه را زنان تشکیل داده اند که این جمعیت با بعد خانواری (از شاخص های مؤثر بر رفاه اجتماعی خانواده ها به شمار می رود) ۴٫۴ نفر که این بعد خانواری در سال ۱۳۸۱ به ۴٫۳ نفر در خانوار کاهش یافته است. بر اساس بررسیهای صورت گرفته حاصل از پیمایش از مجموع جامعه نمونه در حدود ۳۷ درصد جمعیت در سن کار ساکن محله سورو جمعیت فعال و ۶۳ درصد جمعیت غیر فعال محسوب می شوند که براساس محاسبات صورت گرفته نرخ بیکاری در محله ۱۹ درصد بوده است، وضعیت فعایت ساکنین محله نشان می دهد که میزان بیکاری در این محله در مقایسه با سایر محلات از وضعیت بهتری بر خودار است و به میانگین شهر نیز نزدیکتر است. همچنین میزان پایین سهم محصلین همانند سایر محلات (۲۲درصد از کل حمعیت در سن کار۹ در این محله خطر کاهش سرمایه انسانی در آینده را نمایان می سازد. و در بررسی وضعیت فعالیت ساکنین محله بیشترین سهم شاغلین در گروه طبقات شغلی مربوط به کارکنان مستقل و مزد و حقوق بگیران خصوصی به ترتیب با ۳۵ و ۳۳ درصد بوده است.
از لحاظ الگوی اقتصادی زمین مسکن محله سورو به طور متوسط تقریبا جز مناطق با ارزش شهر محسوب می شود این محله به دلیل همجواری یا دریا از یکطرف و همسایه بودن با محور پاسداران توانسته ارزش خود حفظ کند و بالاترین میزان قیمت زمین با حداکثر قیمت در هر متر مربع ۸۰۰ هزار تومان است مربوط به ازارض شمالی (محور پاسداران) است و نازل ترین قیمت اراضی به ازای هر متر مربع ۴۰۰ هزار تومان در غربی ترین نقاط و جنوب شرقی است
مطالعات کالبدی که چهارمین بخش از مطالعات وضع موجود محدوده محسوب می شود به مطالعه بررسی سازمان فضایی وضع موجود، سیما و منظر شهری، کاربری اراضی وضع موجود ۸۵%، کیفیت ابنیه، کیفیت زیر ساختها و تاسیسات شهری، سیستم حمل و نقل و شبکه معابر و … را در بر می گیرد. که سطوح سرانهای کاربی وضع موجود محله بدین صورت می باشد، شبکه معابر۰% تاسیسات ۰۸۵% حمل و نقل و انبار ۰۲۰% کارکاهی- صنعتی ۰۱۰% فرهنگی ۰۵% مسکون- تجاری %۲٫۴۴ فضای سبز ۰۴۱% نظامی ۰۱۰%
در محله سورو مساحت قطعات در ۴ گروه عمده مورد بررسی قرار گرفته است بیشترین تعداد مربوط به قطعات بین ۲۰۰ تا ۳۵۰ متر مربع می باشد (۴۰درصد) قطعات با مساحت ۱۰۰ تا ۲۰۰ متر مربع نیز در مرتبه دوم قرار می گیرند که ۳۴ درصد از ابنیه موجود در محله سورو را شامل می شود کمترین سهم مربوط به قطعات کمتر ار ۱۰۰ متر مربع مساحت می باشد (۶٫۵ درصد) . همانطور که مطالعات نشان می دهد محله سورو به لحاظ دانه بندی قطعات در وضعیت بسیار مناسبی قرار دارد و چندان ریزدانه و متراکم نسیت. به همین دلیل این از قدمت بالایی برخوردارمی باشد. به طوریکه ۶۱ درصد از قطعات آن بالاتر ۳۰ سال می باشد و چون این محله از قدمت بالایی برخوردار است قسمت عمده ابنیه موجود این محله در حدود ۷۸ درصد فقط یک طبقه اند و ۱۱ درصد آن نیز در دو طبق احداث شده اند. ولی از لحاظ کیفیت در وضعیت چندان مناسبی قرار ندارند به طوریکه فقط ۴۱ درصد از واحدهای مسکونی قابل استفاده اند و ۲۴ درصد باقیمانده قابل مرمت می باشند. چون این محله بر خلاف محلات دارای توپوگرافی بسیار همواری است بیش از نیمی از جمعیت در طبقه ارتفاعی ۲تا۴ متر گسترش یافته است به طوریکه شیب های کمتر از ۳درصد حدود ۷۰درصد از کل محله را شامل می شود پس فضای پیشروی برای اقدامات ساختمانی و مصارف دیگر وجود دارد. ولی مشکل اینجاست چون این محله از شیب چندان مناسبی برخودار نیست (شیب مناسب برای هر شهر ۵ درصد است) و سیستم دفع فاضلاب شهری (جداول دفع فاضلاب شهرداری)چندان مناسب نیست و در زمان رگبار احتمالی باران با مشکل روبرو می شود باعث آبگرفتگی محله می شود و چون سیستم دفع فاضلاب شهری وجود ندارد تمام آلودگی های شهری از جمله آلودگی های منازل که در کانیوها جریان می یابد نه تنها به محله بلکه به دریا آسیب می رساند
پس از تشریح وضع موجود به بررسی فرضیات تحقیق پرداخته شده که نتایج مطالعات صورت گرفته نشان می دهد که میزان مشارکت ساکنین و سرمایه اجتماعی در این محله بسیار بالا است. نتایج جلسات بحث گروهی در محله سورو نشان می دهد که بیشتر مشارکت ساکنین در زمینه ساخت مسجد، مصلی، مراکز فرهنگی و ورزشی اتفاق افتاده است. ار آنجا هدف اصلی توانمنده سازی محله سورو است، شناسایی مشکلات و نیازهای اساسی ساکنین یکی از مهمترین محورهای جلسات بحث گروه به شمار می رود. با این وجود گروه های اجتماعی نیازهای اصلی ساکنین در چند گروه اصلی عنوان کرده اند عبارتند از: کالبدی، زیرساختی، اجتماعی- فرهنگی، اقتصادی و حقوقی.
به عنوان مثال به چند نمونه از مشکلات اشاره می کنیم ولی در فصل چهار به طور مفصل بیان مفصل بیان شده اند.
۱- آسفالت نبودن کوچه ها
۲- فاضلاب شهری و ریختن آن به دریا مرگ دسته جمعی آبزیان به دنبال داشته
۳- کمبود خدمات شهری
۴- عدم روشنایی معابر و….
بنابراین محور اساسی در بهبود وضعیت موجود، نه صرفا ارتقاء شرایط کالبدی محلات، بلکه ضرورت هماهنگی بیشتر نهادها و سازمانها در توانمندسازی اجتماعات محلی جهت مسئولیت پذیری در قبال حقوق شهروندی و شهر می باشد. این فرایند مسیری متفاوت را به خصوص در حوزه مهندسی اجتماعات طلب می کند. بلکه در بیش ترین موارد به دلیل فقدان بسترهای مشارکت جوی اجتماعی و سازمانی در ساختار قدرت حاکم است. از این پس ملزوم می دانیم که حرکتهای توانمندسازی محلات، علاوه بر پروژه محوری و بهسازی محلات، مردم محوری را با عنایت به توانمندسازی، ظرفیت سازی و نهادسازی گروه های محلی مد نظر قرار دهد.
۵-۲- بحث و نتیجه گیری
نتایج یافته های این پژوهش نشان داد در آزمون اول با توجه به پرسشنامه ای که در مورد محله سورو طراحی شد، نشان می دهدبین ارزش تاریخی وفرهنگی در این تحقیق رابطهای وجود ندارد.جهت بررسی این فرضیه ازرگرسیونچندمتغیریبااستفاده ازروش ورودیا Enter استفاده شد ونتایج حاصل ازرگرسیون چندمتغیری نشان دادکه این عوامل روی هم رفته۰۹۷/۵درصدازواریانس مربوط به متغیر را پیش بینی می کنند.جدول تحلیل واریانس یک راهه رگرسیون چندمتغیری نشان دادکه این عوامل بادرجات آزادیdf=138.111 مقدارt=72/724 را برآورد نمودهاندکه این مقداربا درجات آزادی درسطحp>0/703غیر معناداراست.
همان طور که ملاحظه می کنید بین ارزش تاریخی و فرهنگی رابطه ای وجود ندارد، با وجود اینگه محله سورو قدمت دیرینه ای در شهر بندر عباس دارد واز قدیمی ترین محله بندر عباس محسوب می شود ولی آثار تاریخی وجود ندارد که بتوان با بهره گرفتن از آن ثابت کرد که این محله با توجه به این آثار تاریخی این محله از قدمت بالایی برخوردار است.
در فرضیه دومبین عامل کمبود خدمات شهری و مهاجرت افراد از این محله رابطه وجود دارد.جهت بررسی این فرضیه ازرگرسیون چندمتغیری بااستفاده ازروش ورودیاEnterاستفاده شد نتایج حاصل ازرگرسیون چندمتغیری نشان دادکه این عوامل روی هم رفته۵۷۵/۱درصدازواریانس مربوط به متغیر بهسازی را پیش بینی می کند جدول تحلیل واریانس یک راهه رگرسیون چندمتغیری نشان دادکه این عوامل بادرجات آزادی df=6-112 مقدارt=77/338رابرآورد نموده اندکه این مقدارt بااین درجات آزادی درسطح۰/۰۰۱ معناداراست.
همین طور در فرضیه سوم نشان می دهد که بین عامل مشارکت افراد در بهسازی محله رابطه وجود دارد.جهت بررسی این فرضیه ازرگرسیون چندمتغیری بااستفاده ازروش ورودیاEnterاستفاده شد نتایج حاصل ازرگرسیون چندمتغیری نشان دادکه این عوامل روی هم رفته۷۰۴/۰درصدازواریانس مربوط به متغیر مهاجرت را پیش بینی می کند جدول تحلیل واریانس یک راهه رگرسیون چندمتغیری نشان دادکه این عوامل بادرجات آزادی df=6-112 مقدار t=77/338رابرآورد نموده اندکه این مقدارt بااین درجات آزادی درسطح۰/۰۰۵ معناداراست.
نتایج مطالعات صورت گرفته نشان می دهد که میزان مشارکت و سرمایه اجتماعی در این محله رویهم رفته ۷۰% بالا است. نتایج جلسات بحث گروهی در محله سورو نشان می دهد که بیشتر مشارکت مردم در زمینه ساخت مسجد، مصلی، مراکز فرهنگی و ورزشی (۴۸%)اتفاق افتاده است. ساخت مصلی در طی ۱۰روز، ساخت باشگاه ورزشی اروند، برگزاری جشنوارهای مختلف در محله با مشارکت شهرداری بندرعباس و همچنین پیگیری جمعی ساکنین برای برخوداری از امکانات آموزشی، تفریحی و فرهنگی در این محله ۳۰% می باشد از دیگر تجارب مشارکتی ساکنین به شمار می رود. نتیجه بر این است که بین عامل مشارکت افراد در بهسازی محله رابطه وجود دارد.
۵-۳- طرح پیشنهادی
بر اساس چهار چوب و اهداف استراتژی های انتخاب شده برای مداخله در سطح محله سورو در حوزه برنامه سازی بهسازی و ارتقاء فیزیکی محله، توانمندسازی و نهاد سازی محله سورو جهت استمرار و پایداری برنامه ها,پیشنهاد و طراحی گردید.در برنامه های پیشنهادی,ارتقاء سطح زندگی گروه های کم در آمد محله سورو از طریق بهبود وضعیت اشتغال، تقویت نهاد های مدنی، ارتقاء خدمات رفاهی، آموزشی و بهداشتی، توسعه زیر ساخت ها، پایدار کردن برنامه سازی و ارتقاء آن از طریق نهادینه کردن نظام برنامه ریزی توسعه و مشارکت های مردمی و افزایش ظرفیت های تولید مورد توجه قرار گرفت.هماهنگ سازی برنامه های بهسازی و توانمند سازی با ایجاد و توسعه نهادهای محلی و مردمی، و طراحی استراتژی توسعه یکپارچه شهری، بهبود وضعیت زیست محیطی، جلوگیری از رشد الونگ نشینیدر اطراف محله نا بسامان واصلاح رویه های موجود مدیریت شهری از جمله موارد قابل ذکر در چاچوب برنامه های پیشنهادی می باشد.
مسئله ی بافت های فرسوده، مسئله کیفیت زیست و سکونت طیف گسترده ای از شهروندان معمولاً کم درآمد است، که به دلیل ضعف بنیه ی اقتصادی و نیز عدم انسجام اجتماعی، به تنهایی توانایی ارتقایکیفیت محیط زندگی خود را ندارند
برخی ازدلایلی که می توان برای بهسازی و نوسازی بافت سورو کمک کرد به اختصار از این قرارند
۱- واگذاری زمین به قیمت ارزان برای افراد کم درآمد
۲- اعمال عقب نشینی و تعریض در معابر زیر شش متر، در جهت بهبود وضعیت دسترسی ها

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...